Nieuwsbrief

NIeuwsbrief 2014-2015-13

Beste lezers,

In de 13e nieuwsbrief van dit schooljaar informeren wij u over het programma ANWB-Streetwise, dat op 16 en 17 maart op school plaatsvindt. De info van het Sport & Beweegteam brengen wij graag onder uw aandacht, schroom niet om uw kind aan deze activiteiten te laten deelnemen.
Verder is de nieuwsbrief gevuld met korte artikelen, die zeker van belang zijn. We sluiten af met een kort stukje over de zonsverduistering van 20 maart.

Veel leesplezier gewenst.

Team Olof Palme

Streetwise op de Olof Palme

img2 Op 16 en 17 maart komt ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma naar de Olof Palme. 

ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. Wij vinden het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en bieden de kinderen graag ANWB Streetwise aan.

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:

  • In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje. 
  • Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto. 
  • Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod..
  • Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.
Daarnaast is er de iCheckbox, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd wordt. De iCheckbox is speciaal ontwikkeld door Het Huis Opticiens voor ANWB Streetwise en is een vast onderdeel van Blik en klik. Daarnaast worden er boxen uitgedeeld voor de groepen 5 t/m 8, waarmee de leerkracht zelf in de les de oogmeting kan uitvoeren.

Gereserveerde parkeerplaatsen

img2 Heeft u dit bordje wel eens gezien? Dit geldt voor een aantal parkeerplaatsen bij de Gele Olof Palme. De ruimte is op bepaalde tijden gereserveerd voor de ophaaldienst van de BSO.Houdt u hier rekening mee? Dankjewel. 

Theatervoorstelling groepen 5 naar 10 april

img2 Beste ouder / verzorger van de kinderen uit de groepen 5,

Wegens organisatorische omstandigheden zijn we genoodzaakt de uitvoering van de theatervoorstelling te wijzigen.

Oorspronkelijke datum: 17 april 
Nieuwe datum: 10 april 10:15 - 11:45 uur
Onze excuses hiervoor.

Let op: Wegens de capaciteit van de aula kunnen we per leerling maximaal 2 gasten ontvangen.

Bedankt voor jullie medewerking en graag tot de 10e!!!

Wij feliciteren Nino Verduyn

Nino Verduyn uit groep 7 van juf Jacintha en juf Joyce heeft een boek gewonnen. Evenals veel kinderen is Nino naar de open dag van het d'Oultremontcollege gegaan. Daar heeft hij bij het vak Nederlands een vragenlijst / toets gemaakt. Nino is als winnaar uit de bus gekomen. De prijs, het boek "Het leven van een Loser", werd vandaag aan hem uitgereikt.

Nieuws van het Sport & Beweegteam

Op vrijdag 27 februari hebben we in samenwerking met S.H.J. trainster Nancy en stagiaires bewegingsonderwijs Mieke en Sabionne een heuse 'Turndag' georganiseerd.
Alle groepen 7 en 8 en groep 6 van meneer Leo hebben in hun gymles genoten van veel verschillende turnonderdelen, zelfs op de echte wedstrijdtoestellen. Hartelijk bedankt voor het investeren van je vrije dag Nancy Klerks! Ook komende weken staan er weer mooie sport- en beweegactiviteiten op het programma binnen en buiten de gymlessen. Hieronder het overzicht:


Sport & BeweegactiviteitDatumDoelgroepInfo / Inschrijven
Instroommoment Turnen
Inion Heusden

12, 19, 26, maart
en 2 april
17.30 - 19.30 uur
Groep 2-8inion@inion.nl
Sport na school:
Maak kennis met tennis

donderdag 12 maart
15.30 - 16.15 uur

Groep 1-2Per digiduif via
oudermailbox groep 1-2

Drunense jeugdloop


zondag 15 maart


Groep 1-8www.drunenseduinenloop.nl
Tennis op de baan


vrijdag 20 maart


Groep 7-8Afsluiting schooltennis
tijdens de gymles
Open dag BSV Kickers
Beeball / Honkbal

zaterdag 21 maart
13.00 - 15.00 uur

Groep 1-8BSVdeKickers@gmail.com
Sportkompas


21 maart t/m 31 mei


Groep 1-8www.stichtingdeschroef.nl
(Inschrijving gesloten)
Tennis op de baan


maandag 23 maart


Groep 5-6Afsluiting schooltennis
tijdens de gymles
Red jezelf, red je vriendje
Zwemactiviteit

maandag 23 maart
8.30 - 10.00 uur

2 groepen 7Afsluiting zwemactiviteit
Zwembad "Die Heygrave"
Tennis met tennistrainer


donderdag 26 maart


groepen 3-4Afsluiting schooltennis
tijdens de gymles
Sport tussenschools
"Free running"

vrijdag 27 maart
12.00 - 12.50 uur

groepen 5-6Per digiduif via
oudermailbox groep 5-6
Voetbaltoernooi
gemeente Heusden bij
Vlijmense Boys
Paasmaandag
6 april

groepen 5-8scholentoernooi@vlijmenseboys.nl
inschrijven tot 23 maart!
Samenloop voor Hoop
gemeente Heusden

zondag 19 april
11.00 -12.00 uur

groepen 3-8www.samenloopvoorhoop
gemeenteheusden.nl

klik op: meelopen, kinderloop
Werkgroep voorjaarsmarkt doet een oproep

Donderdag 28 mei is de voorjaarsmarkt gepland. Dit is meteen de afsluiting van het schoolproject. De markt staat daarom in het teken van het projectthema: water en duurzaamheid. 

De werkgroep is op zoek naar mensen, werkzaam bij een bedrijf of instantie op het gebied van water en/of duurzaamheid, die iets kunnen laten zien op de Voorjaarsmarkt.

Als u zo'n persoon weet (of u bent het zelf), neem dan contact op met de contactpersoon van de werkgroep, Mart Eekels (mart.eekels@scalascholen.nl)

Graag horen we van jullie!

Zonsverduistering op 20 maart.

img2 Op vrijdag 20 maart vindt er een zonsverduistering plaats. In Nederland kunnen we deze bij helder weer tussen 09.30 en 11.48 ook gedeeltelijk zien. Op onze school zullen wij hieraan op gepaste wijze aandacht besteden.

Het plaatje hiernaast maakt duidelijk wat we kunnen verwachten.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl