Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 11 2018-2019

Beste ouders / verzorgers,

Nog een paar weekjes en het carnavalsfeest barst weer los op school. We geven alvast belangrijke informatie over deze dag.

Wij maken u erop attent dat de oudergesprekken in de week van 18 februari zijn. Wij gaan er vanuit dat, in het belang van het kind, gescheiden ouders gezamenlijk naar het oudergesprek komen. Indien dit echt niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met Marja van Sluisveld.

Verder vindt u nog allerlei wetenswaardigheden in deze nieuwsbrief. Wij wensen u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team kbs. Olof Palme

Oudergesprekken

In de week van 18 februari zijn er oudergesprekken voor de groepen 1 t/m 7 en adviesgesprekken voor de groepen 8.
Via digiDUIF krijgt u bericht wanneer u zich weer in kunt schrijven. 
Groep 1-2 van juf Hetty heeft de gesprekken een week later i.v.m. de reis van Teachers4Teachers naar Kenia. Wij wensen juf Hetty een hele fijne en leerzame tijd toe!

Carnaval op school: Ge kunt ut schudde

img2

Op vrijdag 1 maart vieren we als vanouds gezellig carnaval op school. We sluiten aan bij het thema van Dwergonië: Ge kunt ut schudde!

Voor een goed verloop van de dag zijn de volgende aandachtspunten van belang.Voor alle groepen:

* Alle kinderen komen verkleed naar school, zonder scherpe voorwerpen, zonder confetti, zonder obscene teksten. Het meebrengen van serpentines is prima.

* De kinderen hoeven deze dag voor de ochtendpauze geen drinken en fruitspullen mee te nemen. Wij zorgen voor wat lekkers.Voor de kinderen uit groep 1 t/m 4:

* De groepen 1 t/m 4 gaan om 8.30 uur meteen naar binnen, naar hun lokaal.

* Het programma van de groepen 1 t/m 4 duurt tot 11.45 uur. Daarna zijn ze vrij.

* De groepen 1-2 beginnen met een modeshow, waarbij de ouders ook welkom zijn tot 8.50 uur.

* De groepen 3 en 4 sluiten hun carnavalsviering af met gezamenlijk hossen in de aula.Voor de kinderen uit groep 5 t/m 8:

* De groepen 5 t/m 8 hebben een CONTINUROOSTER tot 14.00 uur. Let op: het middagdeel van het programma is in theater "De Voorste Venne". Het kan zijn dat uw kind wat later terug is en rond 14.15 uur richting huis gaat.

* Graag een lunchpakket en drinken meegeven.

* De groepen 5 t/m 8 starten ‘s ochtends buiten waar ze op de speelplaats beginnen met een polonaise als opwarmer van de dag. Daarna is er een spellencircuit op school.

* ’s Middags is het lekker hossen en zingen bij het scholenbal in de Voorste Venne.

* De kinderen zijn tussen 14.00 uur en 14.15 uur terug op school en gaan vanuit school naar huis.

Spreekwoordenquiz groep 8

img2

Deze week werden we in groep 8 blij verrast met bezoek van het d'Oultremontcollege. Waarom? Jasmijn had tijdens de open avond meegedaan met de spreekwoordenquiz en bleek deze gewonnen te hebben. 

Een felicitatie en presentje werden overhandigd door een docent Nederlands. Wat een "taallent" van Jasmijn! 

Nationale Voorleeswedstrijd

De spannende vervolgrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd gaan weer van start. De bibliotheek Heusden organiseert een kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de Heusdense basisscholen.
De voorleeswedstrijd vindt op vrijdag 15 februari plaats in theater de Voorste Venne en begint om 19.00u (deuren open om 18.30u.) De toegang is gratis, dus kinderen, papa's, mama's opa, oma's en iedereen die graag wil gaan kijken om 'onze' Victoria van der Heiden uit groep 7 aan te moedigen, zorg dat je erbij bent!
Wij wensen alle deelnemers en Victoria in het bijzonder veel plezier en succes!

Autoloze schooldag

img2

 Tijdens de autoloze schooldag waren er veel kinderen lekker te voet of met de slee naar school gekomen. Geweldig om te zien en wat ons betreft mag dit veel vaker voorkomen! 

 

Kriebels in je buik

img2

Op onze school geven we vanaf groep 1-2 tot en met groep 8 de lessen uit de methode: "Kriebels in je buik, Relaties en Seksualiteit" van Rutgers. Dit is belangrijk om kinderen bewust te maken van hun lijf en de veranderingen. Maar ook om ze te informeren over de verschillende gezinssituaties die er bestaan. Daarnaast besteden we aandacht aan het aan leren geven van je grenzen.

Voor onze school is Valentijnsdag vaak de aftrap om meer met deze methode bezig te zijn. Tijdens de week van de lentekriebels in maart besteden we er nog iets meer aandacht aan. 

Vorig jaar heeft onze school de landelijke prijs gewonnen van Rutgers, omdat we deze lessen structureel aanbieden. zie link voor meer informatie.

In groep 7 en groep 8 zijn er ook speciale puberlessen. 

We wensen alle kinderen veel plezier met dit project.

Denkt u nog aan de thema-avond van maandag 11 februari?

Aanmelden nieuwe leerlingen

Bij de start van een nieuw kalenderjaar kijken de scholen ook al weer vooruit naar het nieuwe schooljaar. Daarbij is het van belang al een goede inschatting te kunnen maken van het aantal leerlingen. 
Wij vragen daarom aan ouders van kinderen die tussen januari en juli 2019  vier jaar worden om een aanmeldingsformulier van onze school in te vullen, liefst voor 1 maart.
U kunt dit formulier op school ophalen bij de directie.
Meer informatie over het aanmelden kunt u vinden op de site van onze school, klik hier.
Het is overigens mogelijk om kinderen vanaf 2 jaar al aan te melden.

Dwergonische kinderoptocht

img2

Nogmaals een oproep voor het inschrijven bij de kinderoptocht. Over enkele weken is het alweer Carnaval en ook dit jaar wordt er weer een leuke Dwergonische kinderoptocht georganiseerd voor alle kinderen in de gemeente Heusden. Dit jaar zal de optocht plaatsvinden op maandag 4 maart. 

De jeugd heeft de toekomst en wij hebben ook deze jeugd hard nodig om het carnaval in Dwergonië te laten voortbestaan.  Klik op de link hieronder of haal een papieren inschrijfformulier op onze school. Dit vind je bij de ingang van de Rode Olof Palme, naast het TSO kantoortje. 

klik hier voor het inschrijfformulier. 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl