Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 13 2018-2019

Beste ouder / verzorger,

Donderdag 21 maart begint de lente! Daar hoort, naast de zon, lammetjes en krokussen, natuurlijk ook de "Week van de Lentekriebels" bij.

Op donderdag 21 maart brengen we de betekenis van de gele streep aan de Aziƫlaan, aan de kant van de school, onder uw aandacht. Op dezelfde dag vindt de kangoeroewedstrijd weer plaats.

We zijn erg trots op onze zwemkampioenen. Wat zou de "Vraag Maar Raak" club toch doen? Bekijk even de korte terugblik op ANWB streetwise.

Dit alles en nog (veel) meer is te lezen in deze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Team kbs Olof Palme

Van digiDUIF naar Social schools 3.0

Vanaf de carnavalsvakantie is digiDUIF overgenomen door Social Schools 3.0. De overgang is zonder al te veel problemen verlopen en wij vinden steeds meer onze weg in het nieuwe systeem. Ook voor u als ouder is het vast even wennen. Daarom hieronder nog enkele tips voor het gebruik van Social Schools 3.0

* Er bestaan twee verschillende versies van Social Schools. De Olof Palme gebruikt de 3.0-versie. Als u de app wilt gaan gebruiken, kies dan voor de Social Schools 3.0 app (te downloaden via Google Play of de App Store).
* Inloggen via de website of de app kan gewoon met uw inloggegevens van digiDUIF. U heeft dus geen koppelcode nodig. Wanneer u uw wachtwoord kwijt bent, kunt u in het inlogscherm van de webapp klikken op ‘wachtwoord vergeten’. U krijgt dan een nieuw wachtwoord.
* Via school worden geen lijsten met adressen meer verstrekt, u bepaalt zelf of andere ouders uw gegevens kunnen inzien. Onder uw profiel (in de webapp) kunt u zelf aanvinken welke gegevens (adres, telefoon, e-mail) voor andere ouders uit de groep van uw kind zichtbaar mogen zijn.
* Via deze link komt u bij de uitlegpagina voor ouders, waar uitleg wordt gegeven over de mogelijkheden van Social Schools 3.0.
* Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar judith.vanden.besselaar@scalascholen.nl of rechtstreeks contact opnemen met de helpdesk van Social Schools. Gebruik dan de supportknop in de webapp.

Gele strepenactie

Donderdagochtend 21 maart maken wij u weer extra attent op de gele streep aan de Azielaan, aan de kant van de school. Deze streep is lang. Hij loopt van de kruising met de Luxemburglaan tot aan de Turkijelaan, dus tot voorbij de sporthal. 
Stoppen, stilstaan en parkeren bij de gele streep is verboden. 
Door dit verbod blijft het verkeer bij de school nog enigszins overzichtelijk voor  fietsers, voetgangers en automobilisten.
Ook even stoppen, om uw kind uit de auto te laten stappen, is verboden en kan een bekeuring opleveren.

Terugblik Streetwise

img2

Als school vinden wij de verkeersveiligheid van uw kind belangrijk. Wij hebben een actieve verkeerscommissie die daar regelmatig aandacht voor vraagt. In dat kader is ANWB Streetwise uitgenodigd. Zij hebben maandag 18 en dinsdag 19 maart onze school bezocht.

Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool. Professionele instructeurs van de ANWB gaven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals electro- en rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours werd de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. De kinderen uit alle groepen hebben weer veel geleerd en waren enthousiast over het programma.

Week van de Lentekriebels

img2

Op maandag 18 maart is de Week van de Lentekriebels van start gegaan. Voor onze school is dit een week waarin we meer aandacht besteden aan de lessen uit de methode 'Kriebels in je buik' over relaties en seksualiteit. Deze lessen komen normaal gesproken ook door het jaar heen aan bod. In de groepen 7 en 8 krijgen de leerlingen speciale jongens / meiden lessen over seksuele ontwikkeling en pubertijd. Veel lentekriebel plezier gewenst. 

Voor meer informatie klik hier

Vrije dag groep 1 t/m 4

Zoals in de schoolkalender vermeld staat, zijn de kinderen van groep 1 t/m 4 woensdag 27 maart vrij.

Terugblik Keniareis juf Hetty

img2

In het kader van "Teachers 4 teachers" is juffrouw Hetty in februari naar Kenia geweest. Zij geeft hieronder een korte weergave van de indrukken die zij daar op gedaan heeft.Beste ouders,

Zoals jullie weten ben ik in februari naar Kenia geweest.

Het was een geweldige ervaring!!

Wat een prachtig land Kenia en wat een mooie mensen. Wat een super groot verschil met onze scholen in Nederland. 

Ik heb, samen met een andere leerkracht uit Nederland, twee dagen een workshop gegeven aan 29 kleuterleerkrachten. We hebben eerst elkaar beter leren kennen door het gebruik van allerlei werkvormen. 

Daarna hebben we veel vormen gedaan van coöperatief, actief en bewegend leren. Dit kregen we als opdracht mee vanuit de stichting Teachers 4 Teachers, maar deze vragen kwamen ook van de deelnemers zelf.

We zijn bij 3 leerkrachten die onze workshops hadden gevolgd op klassenbezoek geweest. We hebben lessen geobserveerd en nabesproken. Een hele waardevolle ervaring voor de leerkrachten in Kenia en zeker ook voor mezelf! Ik heb heel erg genoten van het samenwerken met de Keniaanse leerkrachten. Wat een enthousiaste, hartelijke en vrolijke mensen.
  

Social media: WhatsApp

In groep 7 en 8 maken kinderen vaak al kennis met hun eerste mobieltje. Technisch weten ze daar snel mee om te gaan. Het gaat soms nog mis met sociale media.

Onze tip is om met uw kind in gesprek te blijven over berichtjes in sociale media, bijvoorbeeld zoals die via Whats App verstuurd worden. Loop regelmatig eens samen met uw kind door een Whats App groep. Ze hebben deze begeleiding nog nodig om ook via dat medium sociaal handig te worden. 
Er zijn soms irritaties in de WhatsApp groepen die daarna op school blijven doorspelen. Denk daarbij aan overmatig spammen, veel stickers sturen, veel foto's in een groep plaatsen, filmpjes sturen, schelden, discussies uitvechten, overmatig reageren en tot laat in de avond berichtjes ontvangen of versturen. 

"Vraag Maar Raak" club

img2

Onze school heeft een " Vraag Maar Raak" club. Uit alle groepen 6 t/m 8 zijn twee leerlingen die de klas vertegenwoordigen in deze club. De "Vraag Maar Raak" club denkt na over allerlei problemen en oplossingen van thema's waar kinderen mee te maken hebben. Hierbij kun je denken aan vriendschap, verliefd zijn, ruzie maken en oplossen, scheiding en verdriet. Ze komen elke dinsdag samen onder leiding van juf Ingeborg (groep 8).  

Schoolzwemtoernooi

img2

Vrijdag 8 maart heeft een delegatie van de Olof Palme deelgenomen aan het schoolzwemtoernooi in Waalwijk. Ze hebben het heel goed gedaan en daardoor opnieuw de wisselbeker gewonnen! Ze moesten allemaal 25 meter op de borst en 25 meter op de rug zwemmen. Per groep en per categorie jongen / meisje kon je een medaille winnen. We noemen de kinderen die meegedaan hebben. 

Uit groep 7: Anna van Houwelingen (1x goud) 

Uit groep 5: Pien van Houwelingen (2x goud), Demy de Waard (2x zilver), Britt van de Pol, Florence Gorter, Lieske vd Aa, Maite van der Heijden.

Uit groep 3: Milly van Houwelingen (2x goud), Maud van Heist (1x zilver), Jules Rensink (1x goud), Sam Rooyakkers, Jesse van Heist, Lilly Westerburgen, Lisa Moonen.

Gevonden voorwerpen

img2

In de aula liggen de gevonden voorwerpen Er blijven iedere keer allerlei spullen, zoals bekers, broodtrommels en kleding achter.

Sleutels en sieraden worden bij de directie in het  kantoor afgegeven (zie foto). Ook ligt er al enige maanden een horloge, merk Cluse.

Mist u spullen, loopt u dan deze week even binnen. 

Sjors Sportief en avondvierdaagse

Na de voorjaarsvakantie  is er een Sjors Sportief-Sjors creatief flyer uitgedeeld met daarop bijna alle activiteiten voor het laatste deel van dit schooljaar. Inschrijven is ook mogelijk via hun website. Voor meer informatie klik hier

Inschrijven voor de avond 4 daagse Drunen is vanaf 1 april mogelijk. U vindt de belangrijkste info hier. U kunt ook direct naar de website van de 4 daagse gaan: www.avond4daagsedrunen.nl

Vakanties en vrije dagen schooljaar 2019-2020

Voor de vroege vakantieplanners, hierbij het rooster van de vakanties en vrije dagen van volgend schooljaar!

Herfstvakantie ma 14-okt-19 t/m vr 18-okt-19
Kerstvakantie ma 23-dec-19 t/m vr 3-jan-20
Voorjaarsvakantie ma 24-feb-20   vr 28-feb-20
2e Paasdag ma 13-apr-20      
Koningsdag ma 27-apr-20      
Meivakantie ma 20-apr-20 t/m vr 1-mei-20
Hemelvaart do 21-mei-20 t/m vr 22-mei-20
2e Pinksterdag ma 1-jun-20      
Zomervakantie ma 13-juli-20 t/m vr 21-aug-20

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl