Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 14 2018-2019

Beste ouder/verzorger,

In deze nieuwsbrief vindt u weer allerlei informatie over onze school. Allereerst willen we Yanne van der Heijden uit groep 3 een pluim geven, omdat zij ook meegedaan heeft met het zwemtoernooi in Waalwijk. Goed gedaan Yanne!

Op maandag 15 april hebben we op school het traditionele Paasontbijt. Lees in het artikel hoe dit geregeld is.
We blikken kort terug op de gele strepen actie en de kangoeroewedstrijd. Beiden waren een groot succes. Nogmaals dank voor alle hulp.

Dat en nog veel meer kunt in deze nieuwsbrief lezen.

Met vriendelijke groet,

Team kbs. Olof Palme

Onderzoekend leren

Eén van de speerpunten van onze school is het onderzoekend en ontdekkend leren.
In de groepen 4 t/m 8 zijn werken we met  de methode "Blink". Kinderen leren onderzoeksvragen te bedenken, informatie op te zoeken, kritische vragen te stellen en ze werken samen naar een mooi eindresultaat toe.
In de groepen 3 en 1-2 werken we met thema's.  Na drie weken (groep 3) of naar zes weken (groep 1-2) start een nieuw thema, waarin de kinderen zoveel mogelijk op een coöperatieve manier werken. 
Bij het onderzoekend en ontdekkend leren, worden wij begeleid door de onderwijsbegeleidingsdienst BCO. Zij hebben een mooi artikel over onze school opgenomen in hun nieuwsbrief. klik hier 

Paasontbijt 15 april

img2

In verband met de centrale eindtoets van groep 8 vindt het paasontbijt plaats op maandagochtend 15 april. De kinderen nemen deze dag een ontbijtje voor een ander mee naar school. Op donderdag 11 april krijgt uw zoon of dochter een ingevulde brief van zijn/haar klasgenoot mee naar huis, waarop alle informatie te vinden is.

Let op: de groepen 1-2 krijgen op dinsdag 2 april een lege brief mee naar huis. Zij mogen deze thuis samen met u invullen. Daarna graag zo spoedig mogeljik retour.

Alvast fijne Paasdagen toegewenst! 

"Gele strepen" actie en verkeersexamen groep 7

img2

21 Maart  "Gele strepen"actie 

Met hesjes aan stonden de ouders van de verkeerscommissie en alle kinderen uit groep 8 van meneer Mart en juf Ilona 21 maart voor schooltijd in een lange sliert langs de gele streep. Zij vroegen hiermee de aandacht van alle ouders die (soms) met de auto naar school komen. De gele streep is lang. Hij loopt van voor de Luxemburglaan tot aan de Turkijelaan, dus tot voorbij de sporthal. 

Stoppen, stilstaan en parkeren bij de gele streep is verboden. Door dit verbod blijft het verkeer nog enigszins overzichtelijk voor de fietsers, voetgangers en automobilisten. Ook even stoppen, om uw kind uit de auto te laten stappen, is verboden en er kan een bekeuring voor worden gegeven.

Verkeersexamen groep 7

De kinderen uit groep 7 zijn volop bezig met de voorbereiding op het verkeersexamen. Op donderdag 4 april was het schriftelijk verkeersexamen en op 10 april is het  praktijkexamen voor de groepen 7. Succes allemaal!

De eerste communie

Op zondag 7 april doen de kinderen van groep 4, die zich daar voor aangemeld hebben, de eerste communie in de St. Lambertuskerk in Drunen. De dienst begint om 11.00u. Wij wensen alle communicantjes veel plezier en een fijne zonnige dag! Uiteraard is iedere belangstellende welkom bij deze viering.

Koningsspelen in schoolshirt

Op de dag van de Koningsspelen (vrijdag 12 april) gaan alle kinderen gekleed in het nieuwe schoolshirt!
De kinderen komen gewoon in hun eigen kleding naar school. In de klas krijgen ze het nieuwe shirt uitgereikt. Aan het eind van de dag leveren ze het weer in hun eigen klas in. De schoolshirts blijven dus op school. 

Veiligheid op plein groepen 1/2

Een verzoek van de leerkrachten van groep 1/2.
Het is niet de bedoeling dat de kinderen voor aanvang van de middagschooltijd (13.00 u) gebruik maken van de fietsen en karren die geparkeerd staan op het plein. Wij verzoeken u erop toe te zien dat de kinderen zich hieraan houden, dit in verband met de veiligheid.

"Vraag Maar Raak Club"

Evenals vorig schooljaar willen de kinderen van de "Vraag Maar Raak Club" aandacht vragen voor de dag tegen pesten op 19 april 2019. Daarvoor stuurden ze dit berichtje naar de nieuwsbriefredactie. We nemen het graag op.

We willen graag dat iederen op 19 april naar school komt, waarbij je er anders uitziet dan anders. Hoe mag je zelf weten. Enkele ideeën: jongens verkleed als meisjes, meisjes als jongens, in je verkleedkleren, je haren lekker gek, je kleding binnenstebuiten, in je huispak. Alles is goed.
Als leden van de "Vraag Maar Raak Club" willen we uitdragen dat iedereen erbij hoort op onze school, hoe je er ook uitziet. Je mag zijn wie je bent. Dus iedereen die zin heeft om eens helemaal anders dan anders naar school te komen....grijp je kans !!!! Kom op 19 april lekker anders naar school. Dat durf jij toch ook? 

Groetjes van de "Vraag Maar Raak Club" en juf Ingeborg Bunnik.

Kangoeroewedstrijd

img2

Op 21 maart 2019 hebben 146 leerlingen van de groepen 5-8 meegedaan aan de Kangoeroewedstrijd; een wereldwijde wiskundewedstrijd voor kinderen die van rekenpuzzels houden.

Een voorbeeld van een opgave voor groep 5-6: De pagina’s van een boek zijn genummerd met 1, 2, 3, 4, 5 en verder. Het cijfer 5 verschijnt precies 16 keer. Wat is het grootste aantal pagina’s dat dit boek kan hebben?

Onder leiding van ouders die wekelijks op school helpen met Levelwerk hebben de kinderen in de aula hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Medio mei hopen we de uitslag aan de kinderen bekend te kunnen maken.

We bedanken alle kinderen voor hun deelname en de ouders die de Kangoeroewedstrijd op Olof Palme mogelijk hebben gemaakt.

Zwemmen: school van de week

Deze periode hebben de kinderen van groep 7 "Red je vriendje " en daarom zijn wij school van de week.
Alle kinderen hebben deze week de mogelijkheid om in zwembad "Die Heijgrave" in Vlijmen voor weinig geld te gaan zwemme.  Het kan op de woensdagen 3 en 10 april en de zaterdagen 6 en 13 april voor €1,50 per keer. Hiervoor moet er wel een kaartje worden ingeleverd. Deze kaartjes hangen aan het mededelingenbord tegenover het kantoor van mijnheer Paul in de Rode Olof Palme.

Kinderconcert van harmonie Drunen

img2

De Lente Spelen in Musicale

Op zondag 7 april is er een kinderconcert van de harmonie Drunen, waarbij enkele leerkrachten het verhaal voorlezen.

De voorstelling speelt zich af in het land Musicale. Daar vinden de Lente Spelen plaats: de muziekwedstrijd van het land! De bewoners van Musicale – de Musicalettes - verheugen zich er enorm op. Vorig jaar slaagden de Musicalettes er met de hulp van de kinderen in om de vloek van Dissonandus te verbreken. Alles staat er nu mooi bij en het land is niet meer grijs en grauw. Toch is het spannend. Hoe gaan de komende Lente Spelen verlopen in Musicale? Komt Dissonandus nog terug om wraak te nemen?

Kom allemaal kijken en luisteren en beleef het muzikale verhaal: De Lente Spelen.

Voor meer informatie klik hier

Voorjaarsfestival natuur- en milieuvereniging

img2

Op zondag 14 april 2019 houdt de natuur- en milieuvereniging Heusden een voorjaarsfestival.

Tijd: 13.00 - 17.00 uur. Locatie: Duinweg Drunen (voormalige bessenkwekerij Smeekens).

Op 14 april staat het terrein aan de Duinweg bol van de activiteiten voor jong en oud: nestkasten timmeren, vlechten van wilgentenen, verspenen van plantjes, dieren zoeken, visjes vangen. Verder een afvalwedstrijd, en nog veel meer. U kunt op een school een flyer meenemen. Voor informatie en aanmelden klik hier

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl