Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 15 2018-2019

Beste ouder/verzorger,

De meivakantie staat alweer voor de deur. Op de valreep een nieuwsbrief met o.a. allerlei informatie over belangrijke activiteiten in groep 8. Deze nieuwsbrief start met een bericht over enkele personele veranderingen.

We blikken terug op op geslaagde Koningsspelen. Morgen is het anti-pestdag. De kinderen mogen dan op 'n aparte manier gekleed naar school komen. Na de vakantie starten de groepen 1/2 met 'n nieuw thema: 112.

We wensen u een hele fijne vakantie en tot over twee weken!

Veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Personele zaken

Na de meivakantie zoeken Ingrid Hamers en Ilona de Graaf nieuwe uitdagingen en vertrekken zij van de Olof Palme.
Ingrid was pas sinds begin dit jaar bij ons op school. Ze is echter 25 jaar in dienst geweest van stichting Scala. Wij hebben haar ervaren als een plezierige en deskundige collega die met veel inzet werkzaam is geweest ten behoeve van onze scholen en de leerlingen in het bijzonder. Zij kijkt terug op een loopbaan waarin zij veel kennis en ervaringen heeft kunnen opdoen en kijkt uit naar de uitdagingen die de toekomst haar zullen gaan brengen.

Ilona de Graaf is ook pas sinds dit schooljaar werkzaam op onze school. Zij heeft met veel plezier gewerkt in de groepen 8 en 4 en was een fijne collega. Zij gaat na de meivakantie een nieuwe uitdaging aan op het speciaal onderwijs.
Wij wensen Ingrid en Ilona veel succes in de toekomst.

Carolien Schipper zal de werkzaamheden van Ingrid Hamers overnemen en Robin van Sterkenburg de werkzaamheden van Ilona de Graaf. Wij wensen beide dames een fijne start toe met de kinderen.

 

Mededelingen over groep 8

Afgelopen week was de centrale eindtoets (Cito). Hard gewerkt jongens! Jullie hebben wel een feestje verdiend. 
Donderdag 18 april is het gala. Het begint om 20.00u en  is om 22.30u officieel afgelopen. Vanaf 22.15u bent u welkom om in de aula het einde van dit feest mee te beleven en uw kind op te halen. Na het feest ruimen we alles op. Ouders en kinderen die een handje willen helpen om op te ruimen zijn natuurlijk van harte welkom om langer te blijven. Fijn! Vele handen maken licht werk.  

Vrijdag 19 april zijn de presentaties van Blink. De kinderen hebben hier de afgelopen weken hard aan gewerkt en willen dit graag aan u laten zien. Alle ouders zijn van 10.15u-11.15u van harte welkom in de klas.

Verkeersexamen groep 7

img2

Donderdag 4 april was het dan zover; het theoretisch verkeersexamen. De afgelopen maanden hebben is er op verschillende manieren geoefend: verkeershuiswerk, verkeerslessen uit de methode, leerwerk en toetsen over borden, computer en boekwerkjes op de weektaak, examens oefenen op de computer, oefenen op onze bekende website van de klas.

Woensdag 10 april was het praktisch verkeersexamen en fietsten de kinderen een route door Drunen. Op een aantal plaatsen zaten postouders die controleerden of de kinderen alle verkeershandelingen juist uitvoerden. Alle kinderen zijn geslaagd. Gefeliciteerd!

De Koningsspelen

img2

Op 12 april jl. hebben alle kinderen genoten van fantastische Koningsspelen. Als organiserend Sport- & beweegteam willen we iedereen bedanken die hieraan zijn of haar steentje heeft bijgedragen.

Een speciaal "dank je wel" voor alle vrijwilligers en professionals van sport- en beweegaanbieders, die veel van onze leerlingen hartelijk hebben ontvangen met een mooi sportief programma vol uitdagende clinics.Denkt u eens aan deze aanbieders, wanneer u op zoek bent naar een sportieve vrijetijdsbesteding voor een van uw gezinsleden. Atletiekvereniging DAK, Korfbalvereniging NDZW, Hockeyverenigingen MHCD en VMHC, Tennisverenigingen LTC de Klinkaert, TV Heusden en LTC de Hooge Heide, Voetbalverenigingen RKDVC, de Vlijmense Boys, VV Haarsteeg en HHC 09, Handbalverenigingen Avanti en SC Elshout, De Skeelervrienden Drunen, Wielerclub Vlijmen, Topfit Drunen, Total fit Vlijmen, Turnverenigingen SHJ en Inion, Badmintonverenigingen BC Drunen en BC Orbit 2001 Vlijmen, Jeu de Boules vereniging Batârd in Drunen en Jeu de Boules vereniging Heusden, Dansaanbieders de Aleph, dansstudio UrbanStylz, dansschool Kix en Studio Max, manege Ars Longa, Honk- en softbalvereniging The Gryphons, Koenoss Sporting Freerunnen, Selfdefence van Dinther, Judoclub Drunen, Kickboksen Drunen, Volleybalvereniging Minerva, Bowling De Hoge Heide en indoor Soccerhome. 

"De Vraag Maar Raak Club"

"Vraag Maar Raak Club"

Evenals vorig schooljaar willen de kinderen van de "Vraag Maar Raak Club" aandacht vragen voor de dag tegen pesten op 19 april 2019. Daarvoor stuurden ze dit berichtje naar de nieuwsbriefredactie. We nemen het graag op.

We willen graag dat iederen op 19 april naar school komt, waarbij je er anders uitziet dan anders. Hoe mag je zelf weten. Enkele ideeën: jongens verkleed als meisjes, meisjes als jongens, in je verkleedkleren, je haren lekker gek, je kleding binnenstebuiten, in je huispak. Alles is goed.
Als leden van de "Vraag Maar Raak Club" willen we uitdragen dat iedereen erbij hoort op onze school, hoe je er ook uitziet. Je mag zijn wie je bent. Dus iedereen die zin heeft om eens helemaal anders dan anders naar school te komen....grijp je kans !!!! Kom op 19 april lekker anders naar school. Dat durf jij toch ook? 

Groetjes van de "Vraag Maar Raak Club" en juf Ingeborg Bunnik.

De voorjaarsmarkt

Dit jaar is er weer een voorjaarsmarkt! Schrijf vrijdag 17 mei alvast op de kalender.
Het is van 17:30u. - 20:00u. 
De groepen 1 t/m 8 mogen verkleed naar school komen als een sprookjesfiguur of als een bekend t.v. figuur. 
Het goede doel is de stichting leergeld.
Na de vakantie volgt er nadere informatie. 


 

Nieuw thema in groep 1/2

In de week na de meivakantie starten de kleuters met het project 112. Ze gaan het hebben over de ambulance, politie en brandweer. Er zal o.a. een ambulance een bezoek brengen aan school. Geen reden om te schrikken, want het hoort bij het project.  

Kennismaking van groepen 4 bij DAK

Op woensdag 8 mei gaan de groepen 4 onder schooltijd kennismaken bij atletiekvereniging DAK. De kinderen gaan hier de hele ochtend sporten. Ze zijn wel op tijd terug op school. 
U krijgt hier na de meivakantie meer informatie over. 
 

Lente bij peuterspeelzaal "de Teddybeer"

img2

Op peuterspeelzaal "de Teddybeer" zijn de peuters volop bezig met de lente. Ze leren over de bloemetjes, de bolletjes in de grond en hebben zelf plantjes gezaaid. Spelend lerend zijn ze bezig de lente te ontdekken en na de meivakantie gaan we weer verder met een nieuw thema.

Vergeet u niet om uw peuter tijdig in te schrijven? Dit kan al vanaf één jaar en als uw peuter twee jaar is mag hij/zij komen spelen en ontdekken. Natuurlijk kunt u altijd een kijkje komen nemen en zich laten informeren over de peuterspeelzaal of kijk eens op onze website voor meer informatie, klik hier    

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl