Nieuwsbrief 2013-2014-10

Sint is op een stormachtige manier weer vertrokken uit het land. Wij kijken terug op een geslaagd sinterklaasfeest. Op 6 december is het team bezig geweest om de lokalen en gangen in kerstsfeer te brengen. De komende dagen zullen in het teken staan van de voorbereiding op Kerstmis 2013.
In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de kerstviering, waar uw kind(eren) bij zal (zullen) zijn. De kerstmusical van de groepen 6 is al zowat klaar, dus kunnen we uitkijken naar een mooi schouwspel in de laatste week voor Kerstmis.
Rest ons om u en uw gezin vanuit het team, oudervereniging en MR, een mooi en sfeervol kerstfeest te wensen. Daarnaast natuurlijk alvast alle goeds voor een gezond, veilig en leerzaam 2014.

Groeten,
het team.

Informatie over de kerstviering.

Op donderdag 19 december vieren we Kerstmis op school. Wij hebben een paar punten voor jullie op een rij gezet:

 •  
  De kinderen worden in feestelijke kleding op school verwacht.

 • De kinderen van de BSO worden op tijd naar school gebracht.
 •  
  De groepen 1 t/m 3 worden om 17.00 op school verwacht. Zij mogen in de klas worden gebracht. De kinderen gaan naar een kerstmusical kijken in de aula en hebben een buffet in de eigen klas.

 • De groepen 4 t/m 8 gaan naar de kerk. Zij verzamelen in de klas en vertrekken om 17.00 uur naar de kerk voor de kerstviering. Zorg dat je op tijd bent!

 • Het is leuk als iedereen een kerstmuts op heeft en eventueel een elektrisch waxinelichtje meeneemt voor onderweg en tijdens het kerstdiner. Als zij weer terug zijn op school, hebben zij een buffet in de klas.

 • Het zou ook leuk zijn als er ouders met lichtjes of vuurkorven langs de weg van de route staan, zodat er een gezellige kerstsfeer ontstaat. (We lopen langs sporthal De Brug, langs het park en dan richting de Voorste Venne. We gaan dus niet door het park. Vervolgens lopen we langs partycentrum Wijnand van Delft richting de peuterspeelzaal. Bij de peuterspeelzaal steken we de Grotestraat over).

 • Leerlingen nemen in de week van de kerstviering allemaal een bord, beker en bestek mee naar school. Zorg dat je naam erop staat!

 • De poorten bij de kleuterbouw en bij het lokaal van juf Annemiek/Gerty zullen deze avond afgesloten blijven.
  Om 19.15 uur mogen de kinderen van de groepen 1 t/m 4 in de klas opgehaald worden.

 • De ouders van de groepen 5 t/m 8 wachten om 19.15 uur hun kind buiten op het schoolplein op.

Wij rekenen op een fijne, stemmige kerstviering.De kerstcommissie.


Vanuit de verkeerscommissie.

img2 Ook dit jaar willen wij alle ouders weer wijzen op de gele strepen bij onze school. U mag bij deze gele strepen NIET STOPPEN. Stilstaan en dus ook parkeren is verboden. Bij controle door politie ontvangt u hier zelfs een boete voor.
Echter, bij controle tijdens slecht weer, zien wij dat verschillende ouders gewoon bij de gele streep stoppen met hun auto om hun kind of kinderen eruit te laten. Deuren vliegen open en kinderen, die op de fiets mogen komen, krijgen bijna de deur tegen zich aan. Dit is zeer onveilig!
Om iedereen extra alert te maken op de gele strepen, houden wij op woensdag 15 januari 2014 een “gelestrepenactie.” Omwille van de veiligheid van uw kinderen: Niet stoppen en parkeren bij de gele strepen in de Aziëlaan! Niet alleen op 15 januari, maar altijd. Alvast onze dank voor uw begrip. Namens de verkeerscommissie,
Leo Donkers

Aanpassing schoolplein.

img2 Nu de nieuwe indeling van de verschillende gebouwen op het schoolplein steeds duidelijker wordt, leek de tijd rijp om ook over de nieuwe indeling van de speelplaats na te denken. Juffrouw Brechtje had al een schoolpleinplan gepresenteerd, dat ze gemaakt had als onderdeel van haar gymopleiding. We wilden ook de kinderen betrekken bij een mogelijke nieuwe opzet. De plusgroep kreeg daarom ongeveer 10 maandagochtenden de tijd om een eigen ontwerp te maken.


Timo Mols, architect van beroep, heeft de plusgroep gedurende 3 maandagochtenden begeleid in het op schaal tekenen. De geodriehoek
bleek een onmisbaar hulpmiddel om zo precies mogelijk te werken.De 9 kinderen van de plusgroep uit de groepen 6 en 7 hebben op maandag 9 december hun 3 ontwerpen toegelicht. De ouders van de plusgroepkinderen luisterden aandachtig naar de ideeën van de kinderen. Aan de hand van een volledig op schaal getekende plattegrond gaven de 3 groepjes van 3
aan hoe zij de metamorfose van het schoolplein in gedachten hebben. De kinderen
konden een aantal kritische vragen prima beantwoorden, maar er waren ook vragen
bij waar ze nog over na moesten denken. Na de ouderpresentatie hebben de
kinderen hun tekeningen ook aan meneer Ton uitgelegd.
Mocht er in de (nabije?) toekomst aan het schoolplein gewerkt gaan worden, dan ligt er nu een aantal kinderideeën klaar, waar de verantwoordelijke mensen gebruik van kunnen/moeten maken. Wij zijn trots op de resultaten!
Begeleiders van de plusgroep,
Leidi Kok en Paul van Beurden

Uitslag verkiezingen MR.

De tijd van de verkiezingen voor de MR was weer aangebroken. De MR had drie vacatures waar vijf mensen op hebben gereageerd. Alle ouders hebben een rood stembiljet ontvangen. Daarop konden zij drie mensen kiezen.
Afgelopen woensdag, 4 december, heeft de verkiezingscommissie van de MR de stemmen geteld. De uitslag is bekend.
Marlies Bourgonjen, Rob Schipper en Christine Verschuren zijn gekozen door de ouders. Bij deze van harte gefeliciteerd en veel succes in de MR.Wij bedanken de andere twee kandidaten, Hellen Junggeburth en Pascale Wösten voor hun kandidaatstelling.Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd.
De verkiezingscommissie van de MR,
Debbie van Alebeek
Kim Langerwerf
Linda Oremus
Jacintha van der Sanden

Schooljudo.nl in de gymles.

img2 Alle leerlingen van groep 3, 4 en 1 groep 5 hebben de judolessen afgerond met een diploma.
Hiermee kun je 6 gratis proeflessen bij judoclub Drunen volgen.
Aanmelden vóór 9 januari 2014 via:
www.schooljudo.nl  
Judomeesters sensei John Oomen en sensei Marijn van der Aa zijn door de kinderen op creatieve wijze bedankt voor hun leuke, actieve en leerzame lessen.
We hebben genoten van 5 'mini judo feestjes' met echte pakken en een heuse judomat.


Als 'kers op de judotaart' krijgen bovenstaande leerlingen nog een clinic o.l.v. ex- topjudoka Ruben Houkes.


LOCAT IE: SPORTHAL ONDER DE BOGEN
Prins Hendrikstraat 75, Drunen
DAG: Maandag 6 januari 2014
TIJD: 09.00 - 09.45 uur Olof Palme (groepen 3)
         13.30 - 14.15 uur Olof Palme (groepen 4 & 5)
Publiek is van harte welkom op de tribune!
 Sport- en beweegactiviteiten in de kerstvakantie.

Op verzoek van stichting de Schroef brengen we de volgende Sport- en beweegactiviteiten in de kerstvakantie onder uw aandacht:

Wanneer;
Wat;
Voor wie;
Waar;
Informatie en aanmelden;
23 december
Soccertoernooi
Leerlingen 10-14 jaar
Soccerhome Vlijmen
Zie Flyer in de mail gr. 7&8
pieterverhagen@contourdetwern.nl

30 december èn 2 t/m 4 januari
Lotus Zwem-
vierdaagse
Alle leeftijden
Zwembad Die Heygrave
www.aquamigos.nl
                                                                                                                                   

Musical van de Notenkrakers.

Maar liefst 5 keer gaan de kids van ‘De Notenkrakers’ de familiemusical "De Prinses en de Griezelgrot" opvoeren. De avonturen van prinses Ilene en haar hondje Pip zijn verfilmd in de tekenfilm ‘De Prinses en het Zonnevolk’ naar een Schots sprookje uit 1872. De musical-versie die u nu kunt gaan bewonderen is speciaal voor De Notenkrakers geschreven.
Kaarten a € 18,50 (exclusief ticketkosten) voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via de website
van Theater De Leest in Waalwijk: www.deleest.nl , 0416-331751 of aan de balie van het theater.
Vanaf heden is het mogelijk om je in te schrijven voor de audities die medio februari/maart 2014
gehouden gaan worden. In januari 2015 gaan de krakers weer een nieuwe musical op de planken brengen. Ben je tussen de 8 en 16 jaar, dan mag je inschrijven voor die audities.
Het inschrijfformulier is te vinden op www.denotenkrakers.nl 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl