Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2013-2014-12

De winter wil nog niet echt beginnen. Toch hopen we nog op een lekkere koude periode, waarin u een warme jas aan kunt trekken en die zomerkleding definitief in onze textielcontainer kunt stoppen. En passant kunt u uw frituurolie kwijt in de gele container. Opgeruimd staat netjes en dat brengt ook nog wat op voor de school. Bedankt!
Binnenkort gaan we beginnen met de Citotoetsen voor de groepen 8 en de andere groepen hebben de komende weken hun LVS-toetsen. Wij wensen alle kinderen veel succes daarbij.
Onlangs kreeg u het verzoek om de enquête over sociale veiligheid in te vullen. Mocht dat er nog niet van gekomen zijn, wilt u dat dan doen vóór 31 januari 2014? Hartelijk dank.
Meneer Henk viert morgen met familie en het team dat hij 40 jaar in het onderwijs zit. Meneer Henk, van harte gefeliciteerd!
Afgelopen vrijdag is onze oud-leerling Ieke Booij door de eerste ronde gekomen van "The Voice Kids". Ze zong fantastisch en wij hebben er hoge verwachtingen van in de "battles". Succes Ieke!

Groeten,
het team.

De Kangoeroewedstrijd 2014

img2 Ook dit jaar kunnen de leerlingen van groep 4 t/m 8 zich weer opgeven voor de Kangoeroewedstrijd. Bij de Kangoeroewedstrijd, een wereldwijde wiskundewedstrijd, georganiseerd door de Universiteit van Nijmegen, krijgen de kinderen allerlei uitdagende rekenvraagstukken en -puzzels op te lossen.
De ‘Kangoeroewedstrijd’ wordt gewoon bij ons op school gehouden en wel op donderdag 20 maart 2013.
Om een idee te krijgen om wat voor opdrachten het gaat, of om een keertje te oefenen, kun je een kijkje nemen op de website van de Kangoeroewedstrijd, onderaan dit artikel.Inschrijven kan tot en met vrijdag 14 februari door  € 1,50 inschrijfgeld in een gesloten envelop, voorzien van de  naam van uw kind en de naam van de leerkracht van uw kind, in te leveren bij meneer Bo van groep 8.
Groetjes,
Juffrouw Angela Gorter
Meneer Bo.


http://www.w4kangoeroe.nl/digitaal/standaard.php 

Website-info dyslexieprotocol is gewijzigd

Tijdens de vergadering van de MR in november is o.a. gesproken over de aanpak van dyslexie en wanneer kinderen voor een door de ziektekostenverzekeraar vergoed onderzoek en behandeling in aanmerking komen. Dit heeft op onze website geleid tot aanpassing van de informatie hierover. Als u hier meer over wilt weten, surf dan naar de website www.olof-palme.nl 
Open het tabblad "over school", vervolgens "leerlingenzorg" en dan "dyslexieprotocol".Vanuit de verkeerscommissie

Een nieuw jaar is begonnen. Misschien is het dan gepast om wat goede verkeersvoornemens voor dit nieuwe jaar te maken…
Op woensdag 15 januari 2014 hebben wij vanuit de verkeerscommissie met enkele kinderen van de Olof Palme een “gele-strepen-actie” gehouden.  Automobilisten werden erop gewezen, dat ze bij deze strepen, in de Aziëlaan en Turkijelaan, niet mogen stoppen. Stilstaan om uw kind(eren) uit te laten stappen en parkeren is ook verboden. Helaas hebben wij tijdens deze actie moeten constateren dat er toch nog ouders zijn die met hun auto stilstaan bij de gele strepen. Tijdens de actie hebben wij ook enkele foto’s genomen. Indien er tijdens onze actie  een politiecontrole was geweest, hadden deze automobilisten een bekeuring gekregen.
Verder hebben wij berichten ontvangen vanuit de buurt, dat er ’s morgens auto’s, ongevraagd, voor garages en opritten worden gezet. Dit zorgt ervoor dat bewoners niet weg kunnen en zorgt ook voor onoverzichtelijke, onveilige situaties.
Misschien is het een mooi voornemen om de auto voortaan thuis te laten en uw kind te voet of per fiets naar school te laten gaan? Kunt u echt niet anders? Stop of parkeer dan niet bij de gele strepen of voor garages. U kunt ook parkeren in een straat verderop en met uw kind(eren) naar school wandelen. Dan werken we met zijn allen aan een verkeersveilig 2014!
Alvast onze dank!
Namens de verkeerscommissie, Leo Donkers

Sport na school

img2 Om jezelf te ontwikkelen moet je in beweging komen! Bewegen stimuleert niet alleen ons lijf maar zeker ook onze hersenen. Met een actieve leefstijl blijf je langer gezond, kun je ‘meer aan’ en voel je jezelf gelukkiger!
Wij gunnen alle kinderen een kans op het ontwikkelen van zo’n gezonde leefstijl! Daar plukken we in de klas ook de vruchten van. Daarom werkt er, sinds dit schooljaar, op elke Scalaschool een vakleerkracht bewegingsonderwijs of leerkracht met gymspecialisatie die de extra taak van Sport&Beweegcoach heeft. Deze zorgt o.a. voor goede gymlessen maar ook voor extra Sport & Beweegactiviteiten in en om de school.
‘SPORT na school’ is zo’n extra activiteit. Op de Olof Palme georganiseerd door onze vakleerkracht bewegingsonderwijs/Sport&Beweegcoach Judith van Erp. Deze activiteiten worden doorgaans gepland op maandag, dinsdag of donderdag, tijd; 15.30 - 16.30u. Per SPORT na school activiteit worden de leerlingen van één of enkele leerjaren uitgenodigd. Dit om met het aanbod goed aan te kunnen sluiten bij de leeftijd en de beleving van de kinderen.

De uitnodiging voor de SPORT na schoolactiviteiten kunnen ouders lezen in de nieuwsbrief en op de mail. De kinderen horen erover in de gymles. Verder kan men binnenkort ook op het ‘sportbord’ bij de in- en uitgangen zien wat er te doen is.

Ouders, opgelet; Een leerling kan enkel meedoen aan een SPORT na school activiteit na inschrijving door een van de ouders per mail. Dit vanwege de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Er komt dan een bevestigingsmail.
Het mailadres voor SPORT na school aanmeldingen is:
http://olofpalmesportnaschool@scalascholen.nl
Vermeld, behalve de activiteit, de naam van uw kind, groep en leerkracht ook het telefoonnummer waarop ouder/oppas gedurende de SPORT na schoolactiviteit bereikt kan worden. Let op: voor elke activiteit opnieuw aanmelden!

Kinderen die gebruik maken van de naschoolse opvang kunnen worden ingeschreven voor SPORT na school activiteiten. De leerling komt dan, indien mogelijk, via de opvang naar de activiteit toe. De ouders dienen zelf contact op te nemen met de BSO om dit goed te regelen. Geef dit ook bij inschrijving door, zo voorkomen we dat een kind ‘uit beeld’ raakt.
Graag tot ziens bij SPORT na school! Te leuk om te missen!

Sport na school: hartstikke gezond en leuk!

img2

Parachute Party !!

img2 Wat? Samen spelend ontdekken, samen bewegen, beleven en plezier maken !!!
Voor Wie? maximaal 20 leerlingen uit de groepen 1, 2 en 3 (volgorde van aanmelding)

Wanneer & Waar?
Dinsdag 4 februari, 15.30 – 16.30u, speelzaal RODE Olof Palme
Maandag 10 februari, 15.30 -16.30u, speelzaal GELE Olof Palme
Deze laatste activiteit organiseer ik in samenwerking met Mikz. Er is plaats voor 10 lln

Aanmelden: Ouder mailt naam, groep, leerkracht, ‘nood telefoonnummer’ en keuze
dinsdag of maandag door aan olofpalmesportnaschool@scalascholen.nl
Er komt een bevestigingsmail met de laatste info retour.

In geval van BSO op de dag van de Sport na school activiteit: lees goed in het stukje over SPORT na school hierboven!
En vermeld dit a.u.b. ook bij de inschrijving.

Kinderen die voor de Parachute party’s in deze week zijn aangemeld en die een ‘helaas VOL’-mail hebben gehad, kunnen nu zeker op een plekje rekenen. Ouders moeten wel even opnieuw aanmelden! We kunnen weer 40 kinderen blij maken, dus kom! Vier mee, die Parachute Party!
Inschrijving sluit wanneer de activiteit vol is en vrijdagmiddag voorafgaande aan de activiteit.

Anouk is een ring kwijt

Hallo allemaal,
ik ben Anouk en zit bij meneer Leo in groep 7.
Maandag 6 januari heeft gymjuffrouw Joyce mijn ringetje in haar broekzak gestopt om voor mij te bewaren.
Helaas is het ringetje nu kwijt. Misschien heeft één van jullie het gezien en/of meegenomen.
Het is van zilver, met 6 hartjes die steeds gedraaid staan. In 3 ervan zitten "diamantjes".
Als je het gevonden hebt, wil je dit dan afgeven bij meneer Leo (in de gele Olof Palme).
Hartelijk bedankt!!     Groetjes, Anouk van Dal.

Wereldmissiedag voor de kinderen

Jongens en meisjes,
Wij willen jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de bijdrage die jullie hebben gegeven voor Wereldmissiedag voor de kinderen.
Niet eerder hebben jullie zoveel geld bij elkaar gekregen: maar liefst bijna 700 euro!
Zo helpen jullie extra veel vaders, moeders en kinderen in Tanzania.
Dank jullie wel namens het missiecentrum Drunen.

Met vriendelijke groet,
Ely Windau,
parochiesecretaresse
Parochie Wonderbare Moeder Drunen-Elshout

Gevonden voorwerpen

In de hal van gymzaal De Brug worden tot en met 30 januari alle gevonden voorwerpen tentoongesteld.Kijk goed of er iets van uw kind(eren) bij ligt. Na genoemde datum worden alle overgebleven spullen opgeruimd.

Schoolzwemtoernooi 2014

img2 Wij willen u alvast attenderen op het schoolzwemtoernooi 2014 dat plaats zal vinden in de voorjaarsvakantie op vrijdag 7 maart 2014.
Ieder jaar doen bijna alle scholen uit de gemeente Waalwijk mee en dit jaar worden ook een aantal scholen uit Drunen en Kaatsheuvel verwacht: alle kinderen die daadwerkelijk deelnemen aan het schoolzwemtoernooi ontvangen na afloop een gratis zwemkaartje voor zwembad Olympia!
Hoe de inschrijving gaat verlopen, is nog niet bekend. Voor vragen daarover kunt u zich wenden tot het e-mailadres onderaan dit bericht.

Met vriendelijke groet,
Francis Geers en Angeline Dörr
SZTWaalwijk@gmail.com 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl