Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2013-2014-17

Het schoolproject "beroepen" is woensdag met een daverende beroepenshow van start gegaan. Daarover leest u alles in deze Nieuwsbrief.

Ook ander nieuws passeert de revue, zo laat het sport- en beweegteam van zich horen, is er informatie over "de week van de teek", komt u meer aan de weet over de regel van deze maand. Alles bij elkaar teveel om op te noemen. Gauw lezen dan maar!

Speciale aandacht voor een bijzonder nieuwtje: de geboorte van een "Olof-Palme-kind".

Geboren: Finn, zoon van juf Jeannine en meneer Bo

Vrijdag 28 maart zijn juffrouw Jeannine en meneer Bo de trotse ouders geworden van een prachtige zoon, Finn. Hij kwam iets eerder op de wereld dan vooraf gedacht, maar gelukkig gaat het helemaal goed met Finn en moeder Jeannine. 

Wij feliciteren hen van harte en ook wij zijn trots op dit "Olof-Palme-kind".

Schoolproject geopend met daverende beroepenshow

img2 Woensdag 9 april is het schoolproject geopend met een daverende beroepenshow. 

Op de speelplaats tussen de gebouwen van de school stond 's morgens een echte catwalk te wachten op de "beroepsartiesten". 

Ondertussen verzamelden deze artiesten zich in enkele lokalen van de school. Er stonden bakkers, politie-agenten, automonteurs, kappers, schoonmakers, soldaten en nog veel meer beroepen te trappelen om de catwalk op te gaan.

De groep-8 security kinderen zorgden ervoor dat alle belangstellenden een mooie kijkplek toegewezen kregen. Rond 8.45 uur was het grote moment daar. Burgemeester Hamming opende de beroepenshow met een handeling die hij vaker verricht: het doorknippen van enkele linten. Met hulp van enkele kinderen ging dit heel soepel.

Meneer Josse was in de huid van de enige echte Maik de Boer gekropen en hij zorgde ervoor dat alle "beroepsartiesten" konden doen waarvoor ze gekomen waren: uitbeelden van een beroep. Onder luid gejuich flaneerden de kinderen over de catwalk. Met een prachtig lied, gezongen door Marre uit groep 8, werd de beroepenshow afgesloten.
 
De komende twee weken worden er in alle groepen beroepsactiviteiten ontplooid. We hebben al gehoord dat veel ouders daar ook een rol in spelen (door bijvoorbeeld iets te vertellen over hun beroep). Donderdag 24 april wordt het project afgesloten met de traditionele voorjaarsmarkt. 

Er is nog plek voor enkele (groepjes) kinderen die willen optreden tijdens de voorjaarsmarkt. Je kunt je daarvoor aanmelden bij meneer Ton.

Praat niet over, maar met elkaar

img2 In de maand april staat in alle groepen de regel "praat niet over maar met elkaar" centraal. Aan het bijgaande plaatje herkent u deze regel en u komt hem op verschillende plaatsen in de school tegen.

We stimuleren de kinderen om naar elkaar te luisteren en de mening van de ander te respecteren. We leren hen wat "praten met elkaar" werkelijk kan betekenen.

17 april: paasontbijt

Donderdag 17 april wordt er in alle groepen een paasontbijt georganiseerd. Uw zoon of dochter heeft daarvoor een gele informatiebrief meegekregen. Mocht u deze niet ontvangen hebben, wilt u dit dan even laten weten aan de leerkracht van uw kind?

We zien uit naar een gezellige ochtend waarvoor overigens de normale schooltijden gelden.

Medezeggenschapsraad zoekt nieuwe leden

Beste ouders,

De medezeggenschapsraad (MR) van de Olof Palme bestaat uit 5 personeelsleden en 5 ouderleden. Wij vergaderen ongeveer 6 à 8 keer per schooljaar op school. Dat is in de avonduren. Als lid van de MR behartig je de belangen van onze school en heb je advies- en/ of instemmingsrecht bij beleidszaken. 

Nu hebben wij per augustus 2014 een vacature voor de oudergeleding. Voelt u zich betrokken bij het wel en wee van onze school en de MR? Wilt u zitting nemen in de MR? Dan is dit uw kans. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar mr.olofpalme@gmail.nl (Graag uw naam, telefoonnummer, en namen en groepen van uw kinderen vermelden.) 

Wij hopen vanaf augustus 2014 met een voltallige MR door te kunnen gaan.

Sport en bewegen, gezond en gezellig!

img2 Op donderdag 3 april, hebben de groepen 6 tijdens een zonnige picknick in het park genoten van een gezonde lunch. 

De picknick werd gevolgd door een prima beweegactiviteit vanuit het project 'Scoren voor gezondheid' i.s.m. Stichting Samen RKC.Op de Sport & Beweeg activiteitenkalender staan verder nog de volgende activiteiten:


Maandag 14 april, v.a. 15.15u. SPORT na school:
uitstapje 'Soccerhome' voor leerlingen uit groep 7&8. 
Aanmelden uiterlijk woensdag 9 april via olofpalmesportnaschool@scalascholen.nl

Maandag 21 april (tweede paasdag) Voetbaltoernooi Vlijmense boys:
ochtend leerlingen groep 5&6,middag leerlingen groep 7&8 (externe activiteit)
Info en inschrijven tot uiterlijk vrijdag 11 april via scholentoernooi@vlijmenseboys.nl

Voorjaarsactie 'Maak kennis met Tennis' bij LTC de Klinkaert: 
voor leerlingen van 6 t/m 12 jaar (externe activiteit) loopt nog. 
Informatie : www.klinkaert.nl

Veel Sport & Beweeg Plezier gewenst!

Stan en de Opkikkeractie

img2 Van Stan van Wijk (leerling uit de groep van juf Brechtje) ontvingen we bijgaand bericht.

Ik ben Stan van Wijk. Ik ben 11 jaar en zit in groep 6 bij juf Brechtje.
Ik ben ambassadeur van de Stichting Opkikker. Dit is een stichting die Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind verzorgt. Ik heb als ambassadeur de taak opgenomen om oude mobieltjes in te zamelen. De opbrengst van deze actie is volledig voor de organisatie van de Stichting Opkikker.

Als jullie oude mobieltjes hebben mogen jullie ze inleveren in de Opkikkerdoos. (dit kan tot de meivakantie.) Deze staat in de gang bij mijn klas (Gele Olof Palme, lokaal juffrouw Brechtje). Er staat ook een doos in de Rode Olof Palme in de aula. (op de tafel tegenover de kamer van meneer Paul).

Je mag hem natuurlijk ook aan je eigen juf of meneer geven, dan komt het ook goed.
Als laatste wil ik zeggen dat ik zelf ook een leuke Opkikkerdag heb gehad !!

Week van de teek!

img2 Van de GGD ontvingen wij het verzoek om de week van de teek onder uw aandacht te brengen. Mogelijk heeft u via de nieuwsberichten al vernomen dat de teken dit jaar al vroeg actief zijn. Informatie kunt u vinden via Bureau Infectieziektebestrijding van de GGD Hart voor Brabant op telefoonnummer 073-6404074 of kijk op de website: www.ggdhvb.nl 

Voor de kinderen is er een leuk spel ontwikkeld, het heet: "Teek control".
"Teek control" is een computerspel dat kinderen spelenderwijs informeert over teken. Het is bedoeld voor  kinderen van 8 tot 14 jaar en leert hen wat wat teken zijn, waar ze zitten en wanneer je op teken gecontroleerd moet worden. In deze game maak je via een paar leuke tekenfilmpjes mee hoe en waar de teek kan bijten. Vervolgens race je over de kaart door de straten van je eigen woonwijk, om daar zo snel mogelijk de kinderen te vertellen dat ze zich moeten laten controleren op teken. Het spel kan je spelen via de website: www.teekcontrol.nl

Zondag 13 april: open dag

Op zondag 13 april houden Aspergekwekerij Musters aan de Zeedijk in Elshout en Zuivelboerderij de Kern aan de Overstortweg in Drunen een gezamenlijke open dag. Beide bedrijven zijn de hele dag open om de mensen een kijkje te gunnen "in de keuken" van het bedrijf.  
De open dag is van 11.00 uur tot 16.00 uur en de toegang is gratis. 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl