Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2014-2015-02

Beste ouders,
er is weer veel gebeurd aan het begin van dit schooljaar. Kinderen zijn gewend geraakt aan de nieuwe groep, het lokaal, de leerkrachten en/of anderszins. Bovendien heeft zowat iedereen zich aangemeld voor digiDuif, het nieuwe communicatiemiddel van onze school.
Verder zijn er voorbereidingen getroffen voor de gesprekken met de ouders, die binnenkort plaatsvinden, en voor de recepties in de onderbouw, die we alweer gehad hebben.
De Rode Draad (leesmotivatieproject) voor de onderbouw gaat beginnen en de Kinderboekenweek komt ook al in zicht, in oktober.
In deze nieuwsbrief staan verder enkele berichten, die de moeite van het lezen waard zijn. Wij gaan ervan uit dat u daar uw voordeel mee doet.
Groeten,
het team.

Terugblik autoloze dinsdag

img2 Onze school is weer begonnen! Een nieuw fris seizoen waarbij wij als verkeerscommissie willen wijzen op een aantal punten om er een “veilig” seizoen van te maken.

Het verkeer rondom de Olof Palme is erg druk. Wij willen de ouders met de kinderen zoveel mogelijk stimuleren om te voet naar school te komen. Woon je verder weg, dan is de fiets ook een goed alternatief. Als er echter veel kinderen met de auto gebracht worden, dan wordt het ONVEILIGER! Ook voor uw kind!

Om het “lopend verkeer” te stimuleren, hebben wij iedereen gevraagd om op dinsdag 9 september zonder auto naar school te komen. Als u dat gedaan hebt:

HARTELIJK DANK

Uw kind heeft in de klas daarvoor een DIKKE DUIM ontvangen.

Vanuit de verkeerscommissie

Vrijdag 5 september 2014 hebben leden van Veilig Verkeer Nederland een controle gehouden in de Aziëlaan. Hieronder treft u een terugkoppeling van deze controle.

• Ongeveer 5 personen stopten bij de gele streep. Indien de politie controleert, krijgt u een boete.
• 1 geparkeerde auto op het gras + 1 auto deels geparkeerd op de stoep.
• Meerdere ouders met de auto lieten kinderen aan straatzijde uitstappen.
• Meerdere ouders fietsten zelf over grotere lengte op het trottoir
• Vele kinderen en ouders nemen voorrang op de verkeersgeleider.

Wij hopen dat eenieder zich realiseert, welke gevolgen deze constateringen kunnen hebben voor de veiligheid van uw kind. Verder moeten wij allen ons ervan bewust zijn, dat wij een voorbeeldfunctie hebben voor de kinderen.

Met de fiets naar school?!

Wij constateren een toename van het aantal kinderen dat per fiets naar school komt. Op zich prima, maar er zijn afspraken gemaakt over wanneer je op de fiets naar school mag komen. 

Hierbij herinneren wij u aan de gemaakte afspraken:

Alle kinderen binnen het gebied tussen Grotestraat, Torenstraat, Heidijk, Overlaatweg en noordelijke Statenlaan komen NIET op de fiets naar school. Deze kinderen komen gewoon te voet. 

Uitzondering hierop is de wijk met stratennamen van Nederlandse rivieren, tussen Statenlaan, Torenstraat, Heidijk en het pad tussen De Theems en De Amer.
Kinderen uit deze wijk mogen wel per fiets komen.

Kinderen die met de fiets mogen komen, kunnen een sticker vragen bij meneer Cor.

Maandag 15 september: cultoer op school

img2 Alle Heusdense scholen op zijn kop, en wij ook!

Al jarenlang is er aan het begin van het schooljaar een CULTOER. Bij deze CULTOER laten lokale kunstenaars zien wat ze doen en waar ze goed in zijn.
Ook dit jaar trekken twee karavaans met kunstenaars uit Heusden langs de scholen en de pleinen in Heusden. Allemaal tegelijk geven ze een minivoorstelling van vijf minuten. Een hele klas kan kijken en soms meedoen. Na de vijf minuten schuift de klas door en kan kijken naar de volgende kunstenaar.


Binnen een half uur zijn de kinderen hopelijk behoorlijk overdonderd door dans, muziek en beeldende kunst. Vooraf worden de kinderen door kringgesprekken en opdrachten door de leerkracht voorbereid. Na afloop mogen ze nog in de eigen klas uitbeelden wat ze er zelf van vonden.

We hopen natuurlijk op hoofden vol verhalen!

De Cultoer wordt georganiseerd door Trefpunt Cultuureducatie Heusden en doet op maandagochtend 15 september de Olof Palme aan.
(op de foto een impressie van de cultoer 2013).

De kleurrijke kleuterspeelplaats

img2 De kleuterspeelplaats is weer keurig geverfd door een aantal leden van de oudervereniging. Wij zijn daar voor onze kinderen super blij mee!
Wij willen de ouders die er hard aan gewerkt hebben hartelijk bedanken. Wij hopen dat de kleuters er lang van kunnen genieten.
Op bijgaande foto ziet u het resultaat!

Peuterspeelzaal de Teddybeer

img2 Sinds maandag 25 augustus is peuterspeelzaal de Teddybeer gevestigd in de Olof Palme.
Tijdens de zomervakantie is er door de pedagogische medewerksters hard gewerkt om het speellokaal gezellig in te richten. Aan de eerste reacties van de peuters en hun ouders te merken, zijn wij erin geslaagd om een leuke, veilige en uitdagende speelomgeving te creëren.

Gedurende de eerste dagen hingen er feestelijke ballonnen als welkom aan het hek en kwamen er veel leerkrachten en geïnteresseerde ouders op bezoek. Ook de kleuters zijn groepsgewijs komen kijken om kennis te maken en dan wordt er door de kleuters en peuters volop samengespeeld.

Kortom, wij hebben een fijne start gemaakt op onze nieuwe locatie.

Bent u nieuwsgierig geworden en heeft u een kind dat binnenkort twee jaar wordt...kom gerust een keertje kijken bij peuterspeelzaal de Teddybeer (zij-ingang Gele Olof Palme, naast het Breeveldpark). Voor nadere informatie over dagdelen, schooltijden, inschrijvingen e.d. kunt u terecht op: www.peuterspeelzalenheusden.nl

Het puberbrein

img2 • Is typisch pubergedrag te verklaren?
• Hoe gaat u om met <18 geen alcohol?
• Hoe praat u met uw kind over seksualiteit?

Theatergroep Heldertheater spiegelt herkenbare opvoeddilemma’s voor. U krijgt ook informatie over de werking van het brein van uw puber.
Deze gratis bijeenkomst trekt volle zalen. Aanmelden is daarom vereist. Geef u tot en met 1 oktober op via administratie@cjgheusden.nl want vol = vol!

Waar en wanneer?

Datum: Donderdag 9 oktober 2014

Tijd: 19.30 - 21.30 uur

Inloop: Vanaf 19.15 uur

Locatie: d’Outremontcollege, Dillenburgstraat 46, DrunenDe Kinderuniversiteit

Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven organiseren in het schooljaar 2014-2015 wederom de succesvolle Kinderuniversiteit. Op zes woensdagen worden voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar speciale kindercolleges verzorgd op de campus van beide universiteiten. De Kinderuniversiteit laat kinderen op een eenvoudige wijze kennismaken met wetenschap. Zij zullen het college van een “echte professor” volgen die daarna hun vragen beantwoordt. De toegang is gratis. 

Wanneer en waar?

24 september 10:00-11:00u Tilburg
8 oktober 15:00-16:00u Eindhoven
12 november 15:00-16:00u Tilburg
4 februari 15:00-16:00u Eindhoven
11 maart 15:00-16:00u Tilburg
15 april 15:00-16:00u Eindhoven

Kinderen kunnen zich aanmelden via de website waar ook meer informatie staat over de colleges: www.tilburguniversity.edu/kinderuniversiteit De volgorde van inschrijving is bepalend. Zodra een college vol is, is aanmelding alleen nog mogelijk voor de reservelijst. Dit voor de plekken die eventueel nog vrij komen.

Hits for Kids

img2 Op vrijdag 5 september 2014 organiseren de vrijwilligers van buurthuis De Stulp te Drunen  weer de maandelijkse kinderdisco Hits for Kids.
De disco duurt van 19.00 – 22.00 uur, is bedoeld voor de jeugd van de basisschool (groep 5 t/m 8) en er wordt geen alcohol geschonken.
Onze stelregel is: wie binnen is blijft binnen.
De entree bedraagt € 1,00 en voor € 0,60 kunnen jullie een heerlijke beker drinken of een lekkere snoepzak kopen.
Ook is de kinderdisco een ideale mogelijkheid om je kinderfeestje te vieren.

De eerstvolgende kinderdisco is weer op vrijdag 3 oktober 2014.

Tot vrijdag 5 september.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met de vrijwilligers van De Stulp.
Deze zijn te bereiken op telefoonnummer: 0416 – 376630.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl