Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2014-2015-03

Beste ouders,

Hier is alweer de derde nieuwsbrief van het schooljaar. De tijd lijkt voorbij te vliegen, de herfst is aangebroken. Daarom hebben we de nieuwsbrief een herfstjasje aangetrokken.
We hebben weer heel wat te melden, kijk maar eens naar de artikellijst hiernaast. We wensen u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet

Het team

Sociale media....... leuk?

img2 Sociale media (Hyves, Facebook) zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Kinderen moeten begeleiding krijgen in het omgaan met deze media. Op school worden er vaak gesprekken over gevoerd.

Helaas wordt er via deze sociale media ook gepest. Vroeger zag je de pester face-to-face. Nu gaat het pesten vaak door via het net, terwijl het gepeste kind denkt veilig thuis te zijn! Dit werkt ook door op school. 

Wij gaan hier op school als volgt mee om:
Wanneer ouders met dit probleem komen, krijgt u het advies om als ouders van het gepeste kind, het gesprek aan te gaan met de ouders van de pester. Ouders weten vaak niet waar hun kind mee bezig is op de computer.
Uw kind kan andere kinderen blokkeren en/of aangeven bij sociale media dat iets niet pluis is.
Houdt het pesten niet op, dan vraagt school om de zinnen waar het om gaat te printen en mee naar school te brengen. Daarna nodigen we de ouders van de kinderen, waar het om gaat, uit voor een gesprek met de directeur en de interne vertrouwenspersoon. Vaak wordt ook de leerkracht bij dit gesprek betrokken, vanwege de impact die dit pestgedrag op de sfeer in de groep heeft. 

Er is een website waar kinderen terecht kunnen, wanneer ze iets vervelends meemaken op internet www.meldknop.nl
Voor ouders die informatie willen over dit onderwerp is de site www.mediaopvoeding.nl een aanrader. Ook de site www.pestweb.nl speelt steeds meer in op de nieuwe media.

Ga eens in gesprek met uw kind(eren) over sociale media! Wat houdt ze bezig? Hoe ziet hun eventuele pagina eruit? Wat doen ze, wanneer ze last hebben van andere mensen via sociale media? Wat maken ze mee? Door in gesprek te blijven en interesse te tonen, blijf je beter op de hoogte van wat er speelt.
Op onze school worden leerkrachten geen “vrienden” met leerlingen op sociale media! Dit hebben we besloten om privé en werk zoveel mogelijk gescheiden te houden.

Pesten kan het leven van een kind echt verzieken. Wij willen er met zijn allen hard aan werken om pesten te stoppen. Helpt u mee? De week van 22 september is nationale anti-pest week. We besteden op school dan extra aandacht aan het voorkomen van (digitaal) pesten. Leerlingen stellen met de groep anti-pest regels op en bespreken dit. Groep 7 en groep 8 krijgen ook een extra werkboekje over digitaal pesten.

Op school zijn er ook twee vertrouwenspersonen. In de aula hebben ze een speciale brievenbus, waar kinderen een brief in mogen doen, wanneer ze hulp nodig hebben. Natuurlijk gaan we vertrouwelijk om met deze brieven.
De vertrouwenspersonen zijn juf. Anneke (r.t.) en juf. Ingeborg (groep 8). Natuurlijk kunnen de kinderen ook altijd bij hun eigen leerkrachten terecht.

Oversteekdiploma behaald!

img2 De afgelopen weken hebben alle kinderen van groep 1, 2 en 3 een oversteekdiploma gehaald. Ouders uit de verkeerscommissie zijn met groepjes kinderen gaan oefenen met oversteken bij de wegen rondom de Olof Palme.

Opvallend was het grote verschil tussen de 1e oversteek en de laatste oversteek (na een kwartier oefenen). Wat is het toch moeilijk om aan van alles tegelijk te denken:


 • Links,rechts, links kijken voor ik de weg op mag (voor wie niet weet wat links en rechts is: een aantal keer naar links en rechts kijken is ook goed) Maar ook naar alle andere kanten waar verkeer vandaan kan komen.
 • Komt er niets aan? Dan oversteken gaan. 
 • Ook tijdens het oversteken goed naar alle kanten blijven kijken. Niet alleen druk met mijn hoofd schudden, maar ook echt kijken en zien.
 • Goed doorlopen, maar niet rennen, huppelen, rondjes draaien of treuzelen.
 • Soms helemaal om een auto heen gluren die geparkeerd staat.
 • Ook nog mijn oren gebruiken voor al het verkeer dat ik kan horen.
We hebben gekeken waar de veiligste oversteekplaatsen rondom de Olof Palme zijn. Het moeilijkste oversteekmoment was bij de laatste groep. Echt waar! Vanaf 11.30 uur moesten de kinderen soms minuten lang wachten omdat de auto's aan een stuk door naar school kwamen. Dit leidt er toe dat het ook voor en na schooltijd extra moeilijk blijft voor alle kinderen die lopend of fietsend het verkeer doorgaan. Denkt u er alstublieft aan om zoveel mogelijk de auto thuis te laten. Of desnoods wat verder op te parkeren, zodat de straat rondom school beter te overzien is voor iedereen.
Alle kinderen zijn naar huis gegaan met een echt oversteekdiploma. Voor alle kinderen geldt wel: heel veel blijven oefenen, elke dag weer. Dan zal het steeds beter en veiliger gaan!!
Voor de kinderen die afwezig waren op de dag van het verkeersdiploma, proberen we een moment te plannen om het oversteken te oefenen.

Sam Briejer een filmster?

img2 Sam Briejer, leerling uit groep 4 van juf Hetty en juf Antonette heeft meegewerkt aan een reclamefilmpje van een grote supermarkt. Een filmster in de dop. 

Wil je haar zien? Klik dan op deze link.

www.ah.nl/commercials


Feest! theateractiviteit in de aula.

img2 Op woensdag 8 oktober komen komen twee actrices een korte voorstelling geven aan de kinderen uit de groepen 2, 3, 4 en 5 van onze school. Het optreden valt samen met de Kinderboekenweek en daarom gaat het theaterstuk ook over het thema van deze week: FEEST!

In de klas worden de kinderen voorbereid op deze voorstelling en na 8 oktober zijn er nog meer activiteiten die hierop voortbouwen. Zo krijgen de kinderen te maken met een soort ganzenbordspel van wel 2 x 2 m. 


Deze theatervoorstelling is onderdeel van de theaterleerlijn waar we dit schooljaar met de groepen 2 t/m 5 aan werken. Dit doen we samen met medewerkers van kunstencentrum De Aleph.

Meidenvoetbal na schooltijd.

img2 SPORT na school presenteert:

MEIDENVOETBAL!

Eenmalig: dinsdag 30 september, op onze school. In samenwerking met Hans Brokx namens RKDVC. Voor alle meisjes uit de groepen 4 t/m 8 die zin hebben in een lekker actieve training meidenvoetbal.

Aanmelden via:

olofpalmesportnaschool@scalascholen.nl

Mail naam, groep en telefoonnummer waarop je ouder / oppas tijdens de SPORT na school activiteit te bereiken is. 

Even alle afspraken op een rijtje:

 • Dinsdag 30- 09, 15.15u SPORT na school verzamelpunt (speelplaats, tussen rode en gele Olof Palme) 
 • Sportieve kleding & sportschoenen aan of meebrengen 
 • Flesje water/ drinken voor na school meebrengen is slim! 
 • Einde activiteit: 16.30u, spreek af: ophalen/ zelf naar huis? 
 • Na schoolse opvang? Ouders spreken deelname zelf af met de NSO, geef NSO door bij inschrijving activiteit!
Zie je graag bij SPORT na school!

Office 365 gratis gebruiken?

Leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders kunnen nu gratis met Office 365 ProPlus leren en werken. Office 365 ProPlus is het vertrouwde Office pakket met o.a. Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Maar Office 365 ProPlus biedt meer, je mag het pakket op 5 pc’s/Macs en 5 tablets installeren. Vanaf de pc, tablet en smartphone heeft het hele gezin zo overal toegang tot Office 365.

Waarom gratis?
Omdat de basisschool van uw kind een schoolovereenkomst heeft met Microsoft, kunnen leerlingen (en hun ouders) van dit aanbod gebruik maken en de gratis jaarlicentie bestellen. Microsoft vindt het belangrijk dat onze toekomstige generatie spelenderwijs leert werken met technologie die ze later ook nodig zullen hebben.

Bestellen
Om Office ProPlus te bestellen bij SURFspot.nl heb je een inlogaccount nodig. Heb je die nog niet, dan kun je dat direct aanvragen via SURFspot.nl. Binnen enkele ogenblikken ontvang je via e-mail je inloggegevens. Om gebruik te kunnen maken van de gratis jaarlicentie brengt SURFspot.nl € 2,99 transactiekosten in rekening.


Over SURFspot.nl
SURFspot.nl is dé ICT-webwinkel voor het basisonderwijs waar ouders en medewerkers met veel korting of zelfs bijna gratis officiële software en andere ICT-producten kunnen bestellen. SURFspot.nl is een initiatief van de not-for-profit organisaties SURFmarket en APS IT-diensten. Beide organisaties sluiten namens het onderwijs speciale overeenkomsten met leveranciers.

Thema-avond: Omdat ik het zeg!

img2 Woensdag 8 oktober 2014.

19.30 uur - 21.30 uur. 
Locatie:
Basisschool Olof Palme
Aziëlaan 49, 5152 JB Drunen

Voor ouders met kinderen tussen 2 en 4 jaar met vragen over regels en grenzen aan peuters.

Onderwerpen:
• Hoe stel je regels op en hoe doen anderen dat?
• Hoe vergroot je de kans dat je kind zich aan de regels houdt?
• Wat begrijpt jouw peuter?
• Hoe corrigeer je je peuter en wat is een goede beloning?

Bij deze bijeenkomst krijg je informatie en praktische tips hoe om te gaan met een niet luisterende peuter.

Deze avond wordt verzorgd door de GGD Hart voor Brabant in samenwerking met Stichting Peuterspeelzalen Heusden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

U kunt zich opgeven via administratie@cjgheusden.nl
Kijk voor meer informatie op www.cjgheusden.nl

Kleppermandagen komen eraan.

img2 Tijdens de herfstvakantie kunnen de kinderen met de Klepperman aan de slag in de natuur!

Op woensdag 22 en zondag 26 oktober is het weer zover. Dan zijn kinderen met hun (groot)ouders welkom in de Heusdense heemtuin. Herfstkriebels, onderwatermonsters en ’n hele grote sjaal spelen een rol tijdens de kleppermandagen die dan opnieuw in de heemtuin worden georganiseerd.

Deze natuur-educatiedagen beloven opnieuw bijzonder te worden. Speuren naar de kleppers van de klepperman, grond onderzoeken, zelf gekke geurtjes brouwen en schuilplaatsen zoeken. Dat en nog veel meer staat op het programma. Het spel, de beleving en het samenwerken tussen kinderen en hun begeleiders zijn de elementen die deze dagen tot een feest maken.

Op de kleppermandagen is er ’s middags vrije inloop tussen 12 en 4 uur. De dagen zijn bestemd voor kinderen tussen 4 en 9 jaar, begeleid door (groot)ouders. Zij worden gehouden in de heemtuin de Meulenwerf, Molenstraat / Stadshaven in Heusden. Ook bij wat minder goed weer .

Deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage is welkom.

Voor meer informatie: www.heemtuindemeulenwerf.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl