Nieuwsbrief 2014-2015-07

In deze nieuwsbrief veel informatie over de veelal feestelijke activiteiten die in de komende maand plaatsvinden. We hebben al bericht van Sinterklaas gekregen over zijn komst naar school op 5 december. Lees in het artikel hoe de ontvangst dit jaar geregeld is.

Ook de voorbereidingen op het kerstfeest zijn al gestart. Zo repeteren enkele enthousiaste ouders en leerkrachten van de groepen 1-2 en 3 voor het kerstspel en zijn de kinderen van de groepen 6 al volop bezig met de kerstmusical die ze gaan uitvoeren.

Korte vooruitblik op het carnavalsfeest: de jeugdraadverkiezingen zijn geweest en Menno en Danique (2 kinderen uit groep 8) gaan daar een belangrijke rol in vervullen.

Dat en nog veel meer valt er te lezen in deze nieuwsbrief in Sinterklaasopmaak.

Wij wensen u veel leesplezier.
Team Olof Palme

Vol verwachting klopt ons hart!

img2 Op vrijdag 5 december komt Sinterklaas naar onze school!
Dit jaar ontvangen we de Sint met zijn Pieten op het schoolplein.

Om 8.30 uur gaan alle kinderen eerst naar het eigen klaslokaal. Daarna gaan we per groep naar buiten. Op de speelplaats tussen de rode en gele Olof Palme gaan de kinderen in een grote cirkel staan. 
U bent van harte welkom om te blijven kijken, waarbij we u vriendelijk verzoeken om achter alle kinderen te gaan staan.

Zal de Sint in het midden van de kring landen? Of komt hij via de poort?

Na het verwelkomen van de Sint kan het feestelijke programma beginnen.


De groepen 1 t/m 4 gaan van 8.30 uur tot 11.45 uur naar school. Graag fruit /drinken meegeven.
De groepen 5 t/m 8 gaan van 8.30 uur tot 14.00 uur (continurooster) naar school. Graag fruit / drinken meegeven en een lunchpakket met drinken.


Mocht uw kind ziek zijn, dan kunt u dit voor 8.30 uur doorgeven aan de leerkracht van uw kind.

We gaan er een gezellige dag van maken en hebben er veel zin in!

Juf Joëlle met zwangerschapsverlof

Vanaf maandag 8 december mag Joëlle van der Linden gaan genieten van haar zwangerschapsverlof. We wensen haar en haar partner een hele fijne tijd toe.
Krista Poldervaart zal haar de komende maanden vervangen. Volgende week komt Krista al een aantal dagdelen in de groep, zodat de overgang voor de kinderen zo goed mogelijk zal verlopen.​

Regel van de maand: pesten is geen spelletje

img2 Het hele schooljaar besteden we aandacht aan het tegengaan van pesten. In de komende periode doen we dat extra aan de hand van de regel van de maand:

Pesten is geen spelletje

Alle kinderen weten wel dat pesten niet mag en toch gebeurt het. We praten met de kinderen over hoe je pesten kunt voorkomen, over hoe je zelf kunt bijdragen aan een pestvrije school. We stimuleren kinderen om aan ons te melden als ze zich gepest voelen, zodat we het bespreekbaar kunnen maken en er iets aan kunnen doen.

U zult op allerlei plekken in de school bovenstaande afbeelding tegenkomen, deze staat symbool staat voor de regel. 

Nieuw lid van de MR: Patrick Pietjouw

De medezeggenschapsraad heeft een opvolger van Walter Clemens gevonden in de persoon van Patrick Pietjouw. Wij heten Patrick van harte welkom en zijn blij dat hij deze taak op zich genomen heeft. Hieronder stelt hij zich voor.

Hallo, ik ben Patrick Pietjouw 41 jaar oud en sinds kort lid van de MR. Ik woon samen met Nicole en wij hebben twee kinderen Milan en Nienke. Nienke zit in groep 1 bij juf Birgit en Milan in groep 4 bij de juffen Hetty en Antonette. Mijn hobby’s zijn hardlopen en fotografie. Daarnaast ben ik trainer van een pupillenteam van RKDVC.

Kerstmusical groepen 6

img2 De kinderen uit de groepen 6 zijn al volop aan het repeteren voor de traditionele kerstmusical. Dit jaar gaat het over de keizer die een kerstverhaal wil.

Verschillende ouders helpen bij het inoefenen van de teksten maar ook met het maken van het decor en de kleding.

We kijken nu al uit naar de opvoeringen die in de week voor de kerstvakantie gepland zijn voor alle kinderen van de school, maar ook voor de eigen ouders. 


Daarvoor hebben de kinderen de uitnodigingen al gemaakt.

Iedereen is welkom bij de kerststal

Zondag 30 november gaat de advent weer beginnen. Het startschot voor de aanloop naar Kerstmis wordt dan weer gegeven. Als symbool voor dit thema heeft de parochie gekozen voor een mooie grote ster. De ster is het symbool om alle mensen en dieren naar de stal te brengen. Iedere groep van onze school maakt een ster. Alle sterren worden op donderdag 11 december opgehaald en in de kerk opgehangen. 

Maandag 8 december beginnen we op school met het kerstproject "Iedereen is welkom bij de kerststal". We starten met een boom en een nog lege stal. Stap voor stap worden de beelden bij de stal gezet, steeds met een kort verhaal erbij. Zo werken we toe naar het feest van Kerstmis.

Jeugdraad 2015 bekend

img2 Op 15 november zijn de verkiezingen van de jeugdraad geweest.

De 14 kandidaten uit de groepen 8 van verschillende basisscholen zetten alles op alles om gekozen te worden tot een van de drie hoofdrolspelers van de jeugdraad. Iedereen liet een spetterend optreden zien, waarbij ze het de jury best moeilijk gemaakt hebben.

Na afloop werd bekend hoe de jeugdraad voor het komende carnavalsfeest samengesteld is.
 
Nogal wat kinderen van de Olof Palme hebben er een plaatsje in gevonden met een hoofdrol voor Danique en Menno.

De samenstelling van de jeugdraad:
 
Prinses: Danique van Eijl, Adjudant: Menno van den Berk, Nar: Wieteke Nass

Raad van Elf: Anne-Mare van Helvert, Teun van Bladel, Tobias Wientjens, Sandy Nagtzaam, Sterre van Eeten, Pam vd Heijden, Marley Slachter, Noud Bergmans, Mara Klerx, Tim Brok, Manon Swaagman.

ZE ZETTEN ALLES OP ALLES om er een leuk feest van te maken.

Mededelingen Peuterspeelzaal

img2 Ook peuterspeelzaal De Teddybeer bereidt zich voor op het Sinterklaasfeest. In het lokaal hangen slingers en de kinderen hebben hun schoentje speciaal geverfd. 

Natuurlijk komt de Sint met zijn Pieten ook dit jaar naar de Teddybeer. Hij heeft immers een berichtje gehad over de verhuizing naar de Olof Palme.


Nog even iets heel anders.

Naast de ingang van de peuterspeelzaal staat sinds vorige week weer een blauwe container voor de inzameling van luierzakken. Tijdens de openingstijden kunt u hierin uw luiers deponeren. Bij de leidsters zijn eventueel nieuwe zakken af te halen. Buiten schooltijden en in vakanties kunt u met de luierzakken terecht bij de milieustraat.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl