Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2014-2015-14

Beste ouder, verzorger.

Het voorjaar is begonnen en dat was deze week al een beetje te merken. Ook wij hebben de kriebels te pakken: de voorbereidingen voor het schoolproject (opening, inhoud en afsluiting) zijn in volle gang.
Regelmatig geven wij een overzicht van alle activiteiten. Ook de komende periode is is er weer van alles te doen op school. In deze nieuwsbrief informeren wij u daarover.

Van groot belang voor de gezondheid en het welbevinden van de kinderen is dat ze voldoende bewegen, daarom in deze nieuwsbrief extra veel ruimte voor het aanbod via het "sport en beweegteam". Laat uw kind(eren) er gebruik van maken!

We wensen u een interessant leesmoment toe.

Met vriendelijke groet,
het team.

Theater a.s. vrijdag groepen 7

img2 Omdat de aula een beperkte ruimte heeft, willen wij u vragen om met maximaal 2 personen te komen, overmorgen om 10.15 uur. De voorstelling zal uiterlijk 11.45 uur afgelopen zijn. Gelieve niet tijdens de voorstelling de zaal vroegtijdig te verlaten. 

De kinderen spelen graag voor alle ouders/verzorgers.


Wij wensen u veel kijkplezier!

Het Paasontbijt

img2 Op donderdag 2 april houden we op school weer het jaarlijkse Paasontbijt. Alle ouders/verzorgers en kinderen zijn of worden deze week geïnformeerd over deze activiteit.

We leggen de nadruk op een gezond ontbijt, zonder snoep. Houdt u daar bij de voorbereidingen rekening mee? Dank u.
 

Continurooster voor groepen 8

Op maandag 1 juni hanteert de groep 8 van meneer Hans een continurooster i.v.m. het bezoek aan Kamp Vught.
Op donderdag 4 juni hanteren de groepen 8 van mhr. Bo en juffr. Carla ook een continurooster. Houdt u hier alvast rekening mee i.v.m. het meegeven van een lunchpakket? Dank u wel.

Nieuws van het Sport en Beweegteam

Red jezelf, red je vriendje

Dit schooljaar zijn we binnen de Scalascholen in samenwerking met zwembad Die Heygrave en de sportklassen van het Koning Willem I college begonnen met ‘red jezelf, red je vriendje’.
Tijdens deze extra sport- en beweegactiviteit onder schooltijd zijn de groepen 7 twee keer te gast geweest in zwembad Die Heygrave in Vlijmen. Daar hebben de leerlingen genoten van een oefen/testprogramma in het water. Alle belangrijke vaardigheden om zichzelf (en een ander) te kunnen redden tijdens calamiteiten in en op het water, onder het ijs of in de zee zijn aan bod gekomen.

Leerkrachten en Sport & Beweegcoaches hebben opgemerkt dat; de leerlingen erg veel plezier hebben beleefd aan deze activiteiten, de benodigde vaardigheden bij veel kinderen nog niet goed ontwikkeld waren en dat diezelfde leerlingen in de tweede ronde de pittige oefeningen, op hun eigen niveau, met meer zelfvertrouwen uitvoerden.
Dit zwemprogramma is een mooie aanvulling op ons bewegingsonderwijs en sluit goed aan bij het zwem ABC, want de vaardigheden van uw kind blijven na het behalen van een zwemdiploma niet automatisch op peil. Daarom hopen wij ‘red jezelf, red je vriendje’ ook de komende schooljaren aan te kunnen bieden in de groepen 7.


Voor leerlingen en ouders die liefst nu al met het ontwikkelen en onderhouden van zelfredzaamheid te water aan de slag willen, verwijzen we naar het aanbod van zwemvereniging AquAmigos; ‘Veilig in het water’, voor alle leerlingen van groep 5 t/m 8. Voor meer informatie of inschrijving: Zwemvereniging AquAmigos, José van Laarhoven (contactpersoon). 
Mail: inschrijven@stichtingdeschroef.nl

Hieronder de "sport en beweeg" kalender van de komende periode:

Sport&
Beweegactiviteit
 
Datum​
Doelgroep ​
info / inschrijven​
Sportkompas
 
21 maart t/m
31 mei
 
Groep
1 t/m 8
www.stichtingdeschroef.nl  
inschrijving inmiddels gesloten
 
Korting op vrij zwemmen zwembad die Heygrave ‘school van de week’
Woensdag
25 maart
Groep
4 t/m 8
zwembad die Heygrave, Vlijmen
Tennis met tennistrainer
Donderdag
26 maart
Groepen
3 & 4
Afsluiting ‘schooltennis’ in gymlestijd; de Brug
SPORT tussen school, ‘Free Running’ in de Brug
Vrijdag 27 maart
12.00 – 12.50 uur
Groepen
5 & 6
Inschrijving gesloten, activiteit is vol
Korting op vrij zwemmen zwembad die Heygrave ‘school van de week’
Zaterdag
28 maart
Groep
4 t/m 8
zwembad die Heygrave, Vlijmen
Voetbaltoernooi gemeente Heusden bij V.V. Vlijmense Boys
Paasmaandag
6 april
Groepen
5 t/m 8
scholentoernooi@vlijmenseboys.nl
inschrijving is inmiddels gesloten
Jeugd Basketbal Event sportcentrum die Heygrave
Zaterdag
18 april
Groepen
3 t/m 8
info@bcvlijmscherpSVH.nl
inschrijven tot 13 april
Koningspelen
Vrijdag
24 april
Groep
5 t/m 8
Onder schooltijd op diverse locaties
Nationale sportweek    veel verschillende activiteiten
18 t/m 26 april
Alle leeftijden
www.stichtingdeschroef.nl/activiteiten/nationale-sportweek
Samenloop voor hoop gemeente Heusden
Zondag 19 april
11.00 – 12.00 uur
 
Groep
3 t/m 8
 
www.samenloopvoorhoopgemeenteheusden.nl/mee-lopen/kinderloop
Kijk ook op Heusdensport.nl
voor nog meer leuke sport & beweegactiviteiten voor basisschool leerlingen!

 
Schooltennis
Elke twee jaar hebben we ‘schooltennis’ binnen onze gymlessen. Onze school heeft als eerste de gloednieuwe rackets van het Sport & Beweegteam in gebruik mogen nemen. Dit jaar hebben de groepen 5 t/m 8 schooltennis afgesloten met een echte tennistraining op de tennisbaan, de leerlingen van groep 1 en 2 hebben mee kunnen doen aan een SPORT na school activiteit ‘maak kennis met tennis’ en de groepen 3 en 4 krijgen a.s. donderdag nog een afsluitende tennisles in gymzaal de Brug van een heuse tennistrainer. Onze speciale dank aan Paul Weeterings van LTC De Klinkaert en Hans Roelofs van LTC Achter de Bogen! De leerlingen hebben enorm genoten en slaan inmiddels aardig RAAK!Heusdensport

Beste leerlingen en ouders,

Sinds vorige maand is de website www.heusdensport.nl beschikbaar voor ons allemaal. Op deze site (initiatief van Stichting Scala en Stichting De Schroef in samenwerking met de verenigingen van de gemeente Heusden) zetten sportverenigingen en andere beweegaanbieders al hun activiteiten. U krijgt informatie over echte sportactiviteiten, zoals voetballen in 'Soccerhome', maar ook informatie over deelname aan de avondvierdaagse, scouting of nieuwe sport en beweeginitiatieven in een helder overzicht, waar ook de doelgroepen bij staan. ( bijv. geschikt voor kleuters of leerlingen gr. 5 t/m 8)

Gezond en actief beweeggedrag blijkt nog veel belangrijker te zijn voor de ontwikkeling dan dat we altijd al dachten. Vooral in de basisschoolleeftijd maken kinderen door bewegen enorme ontwikkelingssprongen op sociaal emotioneel, motorisch en cognitief gebied. Naast de gymlessen en het buitenspelen op school zijn extra sport en beweegactiviteiten in de vrije tijd dus een enorm waardevolle aanvulling.

Daarom nodig ik u van harte uit om een gratis account aan te maken op bovengenoemde website. 
Daar kunt u te allen tijde informatie vinden en rechtstreeks inschrijven voor alle activiteiten die via Heusdensport worden aangeboden. Houd het aanbod regelmatig in de gaten, want er komen steeds leuke activiteiten bij.

Ik wens u, namens Stichting Scala, Stichting De Schroef en alle sport- en beweegaanbieders, ​heel veel beweegplezier voor uw kinderen toe!

Met vriendelijke groet,

Marja van Sluisveld
directeur Olof Palme

Gevonden voorwerpen gymzaal

Tot en met maandag 30 maart liggen de voorwerpen die zijn blijven liggen in gymzaal de Brug daar tentoongesteld in de hal. Loop komende dagen gerust even binnen om te kijken of er toevallig iets van uzelf (of van uw kind) bij ligt. 
Op maandag 30 maart worden deze gevonden spullen, na schooltijd, gesorteerd en afgevoerd.

Bericht van de TSO

Beste ouder/verzorger,
Met ingang van schooljaar 2015-2016 stappen wij als TSO (Tussen Schoolse Opvang) over op een nieuw administratief systeem. Het is handig als u de komende betalingen afstemt op het aantal keren dat uw kind(eren) dit schooljaar nog overblijft.
In het nieuwe systeem werken we met een automatische incasso, waarin automatisch het aantal keren dat uw kind overblijft, verrekend wordt. Begin juni informeren we u over dit nieuwe systeem.

Met vriendelijke groet,


Coördinatoren TSO Olof Palme:
Angela van der Linden Margreet Ophorst Astrid de Vries

Herinnering bord bij parkeerplaats

img2 Ter herinnering hierbij nogmaals een afbeelding van het bord dat aangeeft dat er tijdens de aangegeven tijden niet geparkeerd mag worden t.h.v. de Gele Olof Palme.

Houdt u zich hieraan, alstublieft.


Toevoeging wedstrijd d'Oultremontcollege

Naast Nino heeft ook Jada van der Heijden uit groep 8 van juffr. Carla/juffr. Ingeborg een mooi boek gewonnen tijdens de open dag van het d'Oultremontcollege. Proficiat, Jada!

Typecursussen in ons schoolgebouw

Er is weer de mogelijkheid om uw kind aan te melden voor een typecursus die op school gehouden wordt.
In april dit schooljaar start nog een cursus op de dinsdagen verzorgd door Typ4Fun. Voor meer informatie:
Klik hier voor de flyer van Typ4fun. 


Volgend schooljaar start op de donderdagen een typecursus verzorgd door instituut Spijksma. Voor meer informatie:
Klik hier voor de flyer van instituut Spijksma.

Natuurlijk bent u vrij om zelf voor andere typecursussen op locatie of voor een internetcursus te kiezen. De school faciliteert alleen maar. Ze heeft er geen bemoeienis mee.

Kinderuniversiteit 15 april 2015

img2 Je kunt je vanaf nu aanmelden voor het Kindercollege van professor Berry Eggen van de Faculteit Industrial Design op woensdagmiddag 15 april 2015 op de Technische Universiteit in Eindhoven. Het aantal plaatsen is beperkt en er geldt vol=vol.

Kijk voor meer informatie over dit college en de andere Kindercolleges van dit schooljaar op onze website.Aanbod TU/e Junior voor de basisschool:                            
Workshop Pret met je Skelet
Workshop Elektro
Workshop Mindstorms
Workshop Expeditie Moendoes
Workshop Industrial Design
Natuurkundecircus
Techniekshow
Ingenieursbureau op school
Techniek Toernooi

TU/e Junior is onderdeel van de Technische Universiteit Eindhoven en is er speciaal voor kinderen en jongeren.

www.tue.nl/junior


DOE IS EFFE NORMAAL !

Informatieavond over gedrag bij kinderen.

Hoe kan psychologische hulp en psychosociale therapie kinderen met gedragsproblemen helpen?
Het nut van systeemtherapie

Basisschool ’T Kompas 
Nieuwkuijksestraat 98, Nieuwkuijk
donderdag 16 april        aanvang: 20.00 – 21.30 uur
19.45 ontvangst met koffie en thee
Ouder(s) en belangstellenden graag vóóraf aanmelden via info@kindverbindt.nl 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl