Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2014-2015-15

Beste ouders,

De Paasdagen liggen al weer achter ons, hopelijk hebben u en de kinderen kunnen genieten van een paar heerlijke dagen.

Het team heeft op 7 april de jaarlijkse studiedag van SCALA beleefd. De openingslezing werd verzorgd door Professor Margriet Sitskoorn. Zij vertelde over de krachten die werken in de hersenen van kinderen en hoe we die gebruiken ten behoeve van de ontwikkeling. Met haar tips in ons achterhoofd gingen we aan de slag in workshops, waarbij we op zoek gingen naar de toepassing in de dagelijkse praktijk van het lesgeven. Het leverde verrassende inzichten op: een leerzame dag.

We hopen uw kinderen in de komende periode ook weer veel te leren, waarbij er ook tijd ingeruimd wordt voor andere activiteiten. Daarover en nog veel meer kunt u van alles lezen in deze Nieuwsbrief.

Wij wensen u veel leesplezier,

Team Olof Palme

Mededelingen personeel

Gezinsuitbreiding
Dinsdag 7 april hebben juffrouw Brechtje en haar man Edwin een prachtige dochter gekregen: Eva. Wij wensen hen namens alle kinderen, ouders en personeel een hele gelukkige tijd toe.

Afwezigheid meneer Jack
Meneer Jack moet het tot de meivakantie rustig aan doen. Hij wordt vervangen door juf Debbie en meneer Mitchel.

Praat niet over maar met elkaar

img2 In de maand april staat in alle groepen de regel "praat niet over maar met elkaar" centraal. Aan het bijgaande plaatje herkent u deze regel en u komt hem op verschillende plaatsen in de school tegen.

We stimuleren de kinderen om naar elkaar te luisteren en de mening van de ander te respecteren. We leren hen wat "praten met elkaar" werkelijk kan betekenen. 

Start instroomgroep

Kort voor het Paasweekeinde is besloten om met een extra instroomgroep te starten voor de kinderen die na 1 april 4 jaar worden. Dit is heel fijn nieuws, omdat alle kleutergroepen anders zouden eindigen met 34 leerlingen of meer. De ouders van de nieuwelingen hebben hierover al bericht ontvangen.

Op maandag 13 april start de instroomgroep in het lokaal dat we tot nu gebruikten voor de leerkrachten van ons zorgteam. Juffrouw Krista gaat deze groep de hele week begeleiden. Zij zou eigenlijk op donderdag en vrijdag in groep 1-2 van juffrouw Joëlle werken, dat gaat nu gebeuren door juffrouw Ellen.

Aanpassingen schoolkalender

Op 29 mei staat de waterspelletjesdag voor de onderbouw gepland. Deze gaat NIET door. Wilt u dit in uw papieren versie van de kalender aanpassen? De activiteit past niet in het kader van het schoolproject over water en duurzaamheid, waarin kinderen juist bewust gemaakt worden om zuinig met milieu en water om te gaan.

Opening schoolproject
Zoals we langer geleden al hebben laten weten, is het schoolproject dit schooljaar vervroegd. De opening is gepland op maandag 11 mei. Mocht u dit nog niet in uw kalender aangepast hebben, dan kunt u dit nu nog doen. In een volgende nieuwsbrief informeren wij u nader over het schoolproject.

Koningsspelen op 24 april

img2 Vrijdag 24 april a.s. vinden de landelijke Koningsspelen plaats. We sluiten hier met onze school, per bouw, op gepaste wijze bij aan.

Specifieke informatie over deze dag volgt nog.

Voor de groepen 5 t/m 8 lichten we al een klein tipje van de sluier op:
Zorg dat je een veilige fiets ter beschikking hebt en kom ermee naar school.
Breng een lunch en voldoende drinken mee op deze laatste vrijdag voor de meivakantie.
Jullie sporten namelijk tussen 10.00 en 14.00 uur op een andere locatie en verplaatsen je tussendoor, begeleid door de leerkracht en enkele hulpouders, op de fiets.

Er is geen continurooster gepland, we sluiten deze sportieve en feestelijke dag gewoon op de gebruikelijke eindtijd af, in de eigen klas. 

Wordt vervolgd!

Sport & Beweegkalender komende periodeSport&
Beweegactiviteit
 
Datum​
Doelgroep ​
info / inschrijven​
Jeugd Basketbal Event sportcentrum
Die Heygrave
Zaterdag 
18 april
Groep 
3 t/m 8
info@bcvlijmscherpSVH.nl 
inschrijven tot 13 april
Samenloop voor hoop gemeente Heusdenzondag
19 april
11.00-12.00 uur
Groep 
3 t/m 8
www.samenloopvoorhoopgemeenteheusden.nl/mee-lopen/kinderloop
Nationale sportweek    veel verschillende activiteiten18 t/m 26 aprilAlle leeftijdenwww.stichtingdeschroef.nl/activiteiten/nationale-sportweek
Heusdense
zwemkampioenschappen
woensdag
22 april
13.30-15.00 uur
Groep
3 t/m 8
info@zwembaddieheygrave.nl 
Let op! activiteit tegen de entreeprijs
KoningsspelenVrijdag 
24 april
Groep 
5 t/m 8
Onder schooltijd op diverse locaties
Zelfredzaamheid in
Zwembad Die Heygrave
woensdag
6 mei
10.00-12.00 uur
Iedereen
met min.
diploma A
info@zwembaddieheygrave.nl 
Let op! activiteit tegen de entreeprijs
Kijk ook op www.Heusdensport.nl 
Deze site is speciaal gemaakt als verzamelplatform voor Sport & Beweegactiviteiten voor basisschoolleerl-ingen en hun ouders!
Je kunt op deze site rechtstreeks informatie vinden en inschrijven. Ook een groot deel van de hierboven genoemde informatie kunt u op deze site vinden. 

 

Cross Jumpen met groep 8

img2 Woensdagochtend 25 maart is groep 8 van meneer Hans gaan trampolinespringen bij Cross Jumps in Breda. Juffrouw Judith was ook gezellig meegegaan. De hele klas had er zin in en dat was te merken, want iedereen ging lekker fanatiek van start. Er werd zo hoog mogelijk gesprongen en er werden salto’s en flikflaks gemaakt. Zelfs tegen de wanden kon er gesprongen worden! In het midden was een lange tumblingbaan waar een obstakel omhoog werd gehouden, waar de kinderen overheen moesten springen om het extra spannend te maken.

Het laatste half uur hebben we dodgeball gedaan. Dit is een soort trefbal op de trampolines. Eerst gemengd en later ook nog 2 potjes jongens (incl. meneer Hans) tegen de meiden (incl. juffrouw Judith). Het was lachen en toch ook wel vermoeiend!
Met rode gezichten gingen we terug naar school.

Wil je het ook eens proberen of wil je je kinderfeestje bij Cross Jumps vieren? Check de site www.crossjumps.nl

Stepjesactie

img2 Vrijdag 27 maart mochten alle kinderen van groep 3 met een stepje naar school. De verkeerscommissie had op het schoolplein een parcours uitgezet. Het parcours bevatte allerlei alledaagse verkeersituaties. Een rotonde, voorrangswegen, stopborden, zebrapaden, eenrichtingsverkeer en een verkeerslicht.

De kinderen gingen afwisselend steppend en wandelend aan de slag. Velen vlogen in eerste instantie verkeerd om over de rotonde. Ook bleek het moeilijk om aan de rechterkant van de weg te blijven. En zo was het wel even wennen wat nu alles betekent in het 'echte' verkeer.

Maar na goed oefenen en herhalen hebben de kinderen laten zien dat ze het kunnen!
Misschien zeggen de kinderen thuis ook regelmatig wat voor borden en verkeerssituaties ze zien op straat. Vraag er anders om terwijl u met uw kind aan het verkeer deelneemt. De praktijk leert vaak het leukst, snelst en best!

Geslaagden typecursus

Donderdag 25 maart hebben de deelnemers aan de typecursus van instituut Spijksma examen gedaan. Ze zijn geslaagd met een gemiddelde van 162 aanslagen en een 9,5! Natuurlijk zijn we supertrots op de kinderen die hiervoor hard geoefend hebben. Door te klikken op onderstaande link, weet u om wie het gaat.
https://docs.google.com/file/d/0B77GiQiMYtYUblZDYmdqNzViTEU/edit?usp=docslist_api

16 april: informatieavond over gedrag

DOE 'NS EFFE NORMAAL, Informatieavond over gedrag bij kinderen.
Hoe kan psychologische hulp en psychosociale therapie kinderen met gedragsproblemen helpen?
Het nut van systeemtherapie.

Basisschool ’T Kompas 
Nieuwkuijksestraat 98, Nieuwkuijk
donderdag 16 april        aanvang: 20.00 – 21.30 uur
19.45 ontvangst met koffie en thee
Ouder(s) en belangstellenden graag vóóraf aanmelden via info@kindverbindt.nl 

Kleppermandagen in de meivakantie

Heb je al lentekriebels? Op woensdag 6 en zondag 10 mei is het weer zover. Dan zijn kinderen met hun (groot)ouders heel welkom in de Heusdense heemtuin.

Op de kleppermandagen is er ’s middags vrije inloop tussen 12 en 4 uur. De dagen zijn bestemd voor kinderen tussen 4 en 9 jaar, begeleid door (groot)ouders. Zij worden gehouden in de heemtuin de Meulenwerf, Molenstraat, Heusden. Het is leuk om een fototoestel mee te nemen. Allemaal gratis…..en er staat natuurlijk een bus voor uw vrijwillige bijdrage!

Meer informatie via www.heemtuindemeulenwerf.nl

Nieuws van De Aleph

img2 Kindertheater doen?

Samen met docenten van De Aleph hebben de kinderen uit de groepen 1 t/m 5 in verschillende workshops ervaren hoe leuk theater kan zijn. Mogelijk vond uw kind dat erg leuk en wil het er meer van weten. Kijk dan eens op de site van kunstencentrum de Aleph www.de-aleph.nl en klik door naar "kindertheaterworkshop".

Musical @live
Er was eens een zakenman die allerlei technische snufjes bedacht. Hij verdient geld als water en leidt een luxe leventje. Toch is hij niet gelukkig. Hij besluit een prijsvraag te houden onder zijn klanten over ‘het vinden van geluk’. Vele e-mails komen binnen met ideeën om het ware geluk te vinden. Een e-mail trekt de aandacht van de zakenman… 
Wil jij weten hoe dit afloopt? Kom dan zaterdag 25 april om 19.30 uur of zondag 26 april14.30 uur naar theater De Voorste Venne. 

De musical @live wordt uitgevoerd door het middenorkest, Moyenne, van Harmonie Drunen met ondersteuning van het kinderkoor van de Aleph. De musical is bedoeld voor zowel kinderen (vanaf ongeveer 10 jaar) als volwassenen.Hij duurt ongeveer één uur. Voorafgaand aan de musical wordt in de Evenementenhal een optreden gegeven door Slagwerkgroep Drunen.

Musicalkamp
Theaterplatform Drunen gaat deze zomer samen met de Aleph een echt musicalkamp organiseren. Met afsluitend natuurlijk een voorstelling voor ouders.
Het musicalkamp is van 20 tot en met 24 juli en gaat door bij minimaal 15 kinderen. Bij veel inschrijvingen is er ook nog een mogelijkheid van 27 tot en met 31 juli. Informatie en inschrijven kan via info@theaterplatform.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl