Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2014-2015-18

Beste ouders,

In deze nieuwsbrief vindt u o.a. een korte terugblik op de succesvolle voorjaarsmarkt.

Regelmatig besteden we op school aandacht aan een van de schoolregels, zo ook in de maand juni. Het met iemand praten over pesten, staat dan centraal.

Groep 8 vertrekt maandag 8 juni op schoolkamp. Uiteraard zwaaien we hen uit.

Natuurlijk hebben we weer een actueel overzicht van de Sport & Beweegactiviteiten en verder is 4 juni een bijzondere dag voor ons overblijfteam.

Dat en nog veel meer kunt u lezen in deze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Team Olof Palme

Voorjaarsmarkt geslaagd!

img2 Donderdag 28 mei is het project "duurzaamheid en water" afgesloten met een daverende voorjaarsmarkt. De organiserende werkgroep, bestaande uit enkele ouders en leerkrachten, kan met plezier en tevredenheid terugkijken. Er zijn ontzettend veel kinderen, ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden naar de markt gekomen waar ze aan allerlei activiteiten hebben deelgenomen. Op bijgaande foto ziet u de drukte bij de modeshow.

Al met al een geslaagde dag.

Regel van de maand

img2 In de maand juni staat weer een van onze schoolregels centraal. Dat betekent dat we er in de klassen extra aandacht aan besteden. 

Op verschillende plaatsen in de school zult u bijgaande afbeelding tegenkomen. Deze staat voor de regel:

Praat er met iemand over

als je gepest wordt.


Groep 8 op schoolkamp

img2 Maandag 8 juni vertrekken de kinderen uit de groepen 8 en hun begeleiders op de fiets naar het schoolkampadres in Esbeek.

Uiteraard laten we hen niet met stille trom vertrekken. Alle kinderen zullen maandag 8 juni rond 8.45 uur aan de Aziëlaan staan om de groep 8-ers uit te wuiven.
Mocht u het leuk vinden om ook mee te zwaaien, dan bent u van harte welkom.

Donderdag 11 juni verwachten we de groep 8-ers weer terug. We wensen hen een fijn schoolkamp toe, waar ze hopelijk met veel plezier op kunnen terugkijken.

Wijziging datum vergadering OV en MR

In het activiteitenoverzicht is opgenomen dat de ouderverening en medezeggenschapsraad een gezamenlijke vergadering hebben op 2 juli. Deze datum is gewijzigd. 

De gezamenlijke bijeenkomst is verplaatst naar 25 juni. Noteer deze datum in uw agenda.

Hulpouderbedankochtend

img2 Vrijdagochtend 3 juli is het zover, dan worden alle hulpouders in het zonnetje gezet. Als school zijn wij hartstikke blij met de vele ouders die een handje toesteken bij allerlei activiteiten. Heel fijn dat sommigen onder u meerdere keren assistentie hebben verleend maar even zo blij zijn we met degenen die beperkter inzetbaar waren.

Komende vrijdag ontvangt u via uw oudste kind een uitnodiging voor deze ochtend. Schroom niet om te komen op 3 juli. Wij heten u van harte welkom.

Prijsuitreiking Kangoeroewedstrijd

img2 Donderdag 19 maart is de jaarlijkse “Kangoeroewedstrijd” gehouden. Kangoeroe staat voor De Europese Wiskunde Kangoeroe. Het betreft een wiskundewedstrijd die in vele landen over de wereld wordt gehouden voor leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen t/m de groepen 1 t/m 6 van het voortgezet onderwijs.

De eerste kangoeroewedstrijd werd gehouden in 1980 in Australië. Sindsdien is het over de wereld verspreid.

Het doel van de Kangoeroewedstrijd is om de leerlingen te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn voor iedereen op zijn eigen niveau. 


Onze vrijwillige rekenondersteuner, Angela Gorter, heeft de 125 deelnemende kinderen van onze school begeleid en daar zijn wij haar heel dankbaar voor. 

Donderdag 4 juni gaat Angela de prijzen en certificaten uitreiken.

Bedankje van het Sport & Beweegteam

img2 Afgelopen maand hebben alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 genoten van fantastische Koningsspelen. Als organiserend Sport & Beweegteam geven we PABO studenten Sanne, Mitchell, Renata en Maud graag een enorme pluim! Zij hebben bergen verzet om alle materialen en informatie voor elkaar te krijgen en waren op de dag zelf de spil in het web op de locaties voor groep 5 en 6.

De groepen 7 & 8 zijn te gast geweest bij vier verschillende sport of beweegactiviteiten op verschillende locaties. Daar zijn ze hartelijk ontvangen en onthaald op een mooi sportief programma door vrijwilligers en professionals van de volgende verenigingen en organisaties:

Voetbalvereniging RKDVC - Hockeyclub MHCD - Handbalvereniging Avanti - Fun 2Bfit - N joy zwembad ‘t Run - Jeu de Boulesvereniging Batard - Midgetgolf Polonia - Voetbalvereniging SC Elshout - Tennisvereniging LTC de Klinkaert - Handbalvereniging SC Elshout - Honkbalvereniging De kickers - Atletiekvereniging DAK - Voetbalvereniging FC Drunen - Stichting de Schroef - Kick boksen, Cross Fit - Gemeente Heusden - Tennisvereniging Achter de Bogen - Koning Willem I College
 
Aan alle deelnemende verenigingen, sport- en beweegaanbieders en de vrijwilligers in het bijzonder; een hartelijk dank je wel! Goed om te weten dat er, ook in uw buurt, zo ‘n gevarieerd sportief aanbod is. 
Neem gerust contact op met een van bovenstaande organisaties wanneer u op zoek bent naar een sport of activiteit voor welk familielid dan ook; het aanbod kan u verrassen.

Sport & beweegkalender komende periode

Sport&Beweegactiviteit
 
Datum​
 
Doelgroep ​
info / inschrijven​
Avondvierdaagse Drunen2 t/m 5 juni
Alle leeftijden
 
 
www.avond4daagsedrunen.nl
 
Red je zelf, red je vriendje
15 juni
Groep 7
juf Kim
juf Wendy
 
 
 
Onder schooltijd i.p.v. gymles
Scholieren-atletiekdag
 
Woensdagmiddag
17 juni
 
Groep 3 - 8
 
 
www.heusdensport.nl
 
Hockey ontdekochtend
Zaterdagochtend
20 juni
Vanaf 4 jaar
 
Info via: www.VMHC.nl  inschrijven via: lwlb@hockeyclubvlijmen.nl
Zwemtoernooi voor basisschoolleerlingen
Zaterdagmiddag
 20 juni
Groep 3 - 8
+ minimaal diploma A
 
 
www.heusdensport.nl
 
Olof Palme SPORT na school in Vlijmen
Maandag 29 juni
16.00 – 17.00u
Groep 6, 7, 8
 
Aanmelden via Digiduif
vanaf 15 juni
Straattennis met disco

Vrijdag 3 juli

Alle leeftijden
www.heusdensport.nl  
Dansvoorstelling SHJ
Zaterdag 4 juli
Zondag 5 juli

Alle leeftijden
www.shjdrunen.nl
Volleybaltoernooi voor groep 7-8
Vrijdagmiddag
10 juli

Groep 5-6
Groep 7-8

Groep 5-6 Onder schooltijd Groep 7-8; www.heusdensport.nl
 
Kijk op www.Heusdensport.nl
Deze site is speciaal gemaakt als verzamelplatform voor Sport & Beweegactiviteiten voor basisschool leerlingen en hun ouders!
Je kunt op deze site rechtstreeks informatie vinden en inschrijven.
 

4 juni: nationale overblijfdag

img2

Donderdag 4 juni is het Nationale Overblijfdag.

Hierbij willen wij onze medewerkers hartelijk danken voor de goede zorgen voor alle kinderen.

TSO Coordinatoren

Astrid, Margreet en Angela

Oefenmoment groep 2 in 3

Zo tegen het eind van het schooljaar plannen we altijd een moment waarop de kinderen van groep 2, die volgend schooljaar naar groep 3 gaan, gaan kennismaken in groep 3.

Woensdag 8 juli is dit moment gepland, van 10.30 uur tot 11.30 uur.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl