Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2014-2015-19

Beste ouders,

Hierbij de 19e nieuwsbrief van dit schooljaar. We geven een korte terugblik op het geslaagde schoolkamp van groep 8 en laten meteen weten dat het project duurzaamheid nog steeds doorloopt met het accent op het scheiden van afval.

Naast bovenstaande berichtjes nog veel meer lezenswaardige info, waarbij we al enigszins vooruitblikken op activiteiten in de zomervakantie (vakantiebieb-app en jeugd vakantie vreugd).

Wilt u direct naar een bepaald artikel? Klik dan op een van de titels hiernaast.

Wij wensen u veel leesplezier,

Met vriendelijke groet,

Team Olof Palme

Schoolkamp groep 8 geslaagd.

img2 Maandag 8 juni zwaaiden we de groep achters uit. Ze gingen op de fiets op weg naar het schoolkamp. Donderdag 11 juni stonden we weer langs de kant van de weg om ze welkom te heten. De zon scheen heerlijk en ze kwamen moe maar goed geluimd aan bij school.

De groep achters hebben het reuze naar hun zin gehad. Onder leiding van de ervaren kampstaf is het hele kampprogramma afgewerkt. De kinderen namen met enthousiasme en plezier deel aan alle onderdelen. Thuis vertelden ze de verhalen over liedjes bij het kampvuur, de spooktocht, de bonte avond, bosspelen en nog meer.
Inmiddels worden deze verhalen gebundeld tot enkele kampkranten die binnenkort verschijnen.

De foto toont een kampgroep tijdens het liedjeszingen bij het kampvuur.

Duurzaamheid en afval scheiden

img2 Hoewel het schoolproject over duurzaamheid afgerond is met de voorjaarsmarkt, besteden we er op school nog steeds aandacht aan. Een van de aspecten is het gescheiden inzamelen van afval. Daar maken we u graag nog even op attent.

Bij de schoolpoort naar de hoofdingang staan o.a. containers voor kleding en afgewerkt frituurvet. Veel ouders hebben de weg daarheen al gevonden. Als school krijgen we een vergoeding voor deze ingezamelde spullen.

U dient het milieu en ondersteunt de school door het afgeven van uw oude kleding en afgewerkt frituurvet.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Mailadres MR gewijzigd

Sinds kort heeft de medezeggenschapsraad van de Olof Palme een nieuw mailadres. Het luidt:

MR@olof-palme.nl

De MR hoopt zo een nog betere en snellere communicatielijn met de ouders te bewerkstelligen.

Vriendelijke groet

Marlies Bourgonjen (voorzitter )

Laatste dag inschrijven TSO assistent 2015-2016

img2 Vandaag (woensdag 17 juni) is de laatste dag om aan te schrijven voor de TSO assistent 2015-2016!

Al ruim 500 leerlingen zijn aangemeld voor het nieuwe digitale systeem waarmee de tussenschoolse opvang (TSO) werkt. Daar zijn wij heel blij mee. Dat betekent dat we vanaf 18 juni aan de slag kunnen met het verder inrichten van het systeem.

Meer informatie over het nieuwe systeem? Of heeft u het bericht gemist?
Klik op deze link voor meer informatie: www.olof-palme.nl/ouders/tso-assistent/
Bent u ons Brin-nummer en schoolcode kwijt? Mail naar: overblijven@olof-palme.nl

Let op!
Voor het schooljaar 2014-2015 hanteren wij nog het strippenkaartsysteem. U kunt uw kind dus alleen dit schooljaar nog aan- of afmelden via email, website of TSO-brievenbus.

Nieuws van de sport- en beweegcoach

img2 Maandag 15 juni was een extra speciale gymdag op de Olof Palme, de kinderen van groep 7 van Juf Kim en Juf Wendy waren te gast in Zwembad ‘Die Heygrave’ in Vlijmen voor de afsluiting van de bewegingsactiviteit ‘Red jezelf, Red vriendje’.

Alle groepen 7 hebben nu twee keer geoefend wat je kunt doen om jezelf (en je vriendje) te redden als je onverwacht te water raakt. De leerlingen hebben ervaren hoe je kunt blijven drijven bij flinke golfslag, hoe je jezelf toch kunt oriënteren in troebel water en hoe je van onder een omgeslagen boot of onder een dikke ijslaag de weg naar boven kunt vinden. Het was erg leuk en leerzaam en soms ook wel confronterend; zwemvaardigheden blijken niet ‘vanzelf’ op peil te blijven en ook zwemconditie zakt snel weg. De kinderen hebben wel doorzettingsvermogen getoond!

Op dezelfde maandag kregen de leerlingen uit de groepen 5 en 6 een volleybal-les van gasttrainer Ton. Ook volgende maandag komt er nog een keer een gasttrainer voor dezelfde groepen, waarvoor dank aan vv Minerva. We sluiten volleybal voor de groepen 5-6 af met een toernooi in de uitgebreide gymles op 29 juni a.s. De groepen 7 en 8 krijgen de volleybal introductie les van hun eigen leerkracht en kunnen zichzelf (met een team) inschrijven voor het buitenschoolse toernooi op 10 juli via www.heusdensport.nl

Ook dit jaar mag de Olof Palme we weer 1 keer gratis komen voetballen in Soccerhome tijdens SPORT na school. Er kunnen 30 jongens en meisjes van groep 6, 7 en 8 meedoen, mits we genoeg ouders bereid vinden om ons allemaal te vervoeren.

Veel sport- en beweegplezier allemaal!

Sport & Beweegkalender komende periode

Sport&Beweegactiviteit
 
Datum​
 
Doelgroep ​
info / inschrijven​
 scholieren-atletiekdag bij DAK
 
 Woensdagmiddag
17 juni
 
Groepen
3 t/m 8
 
 www.heusdensport.nl
 
 Hockey ontdek ochtend
Zaterdagochtend
20 juni
Vanaf 4 jaar
Info via: www.VMHC.nl  inschrijven via: lwlb@hockeyclubvlijmen.nl
Olof Palme SPORT na school
Soccerhome  in Vlijmen
Maandag 29 juni
16.00 – 17.00u
Groep 6, 7, 8
Maximaal 30 deelnemers
 
Aanmelden via Digiduif
vanaf 15 juni
 
 
Volleybaltoernooi voor de groepen 5/6
 
Maandag 29 juni
Groepen
5 en 6

Onder schooltijd
in uitgebreide gymles

 
Straattennis met disco in Heusden
 
Vrijdag
3 juli
Alle leeftijden
www.heusdensport.nl  
 
Dansvoorstelling SHJ
 
Zaterdag 4 juli
Zondag 5 juli
Alle leeftijden
www.shjdrunen.nl
 
SPORT na school Funtasticks clinic
 
Maandag 6 juli
Groepen
1, 2 en 3
maximaal 30 deelnemers
 
Aanmelden via Digiduif
vanaf 22 juni
 
 
 Volleybaltoernooi voor de groepen 7/8
 
Vrijdag 10 juli
16.00-±18.30u
Groepen
7 en 8
Groep 7-8; www.heusdensport.nl
 
Kijk op www.Heusdensport.nl
Deze site is speciaal gemaakt als verzamelplatform voor Sport & Beweegactiviteiten voor basisschool leerlingen en hun ouders!
Je kunt op deze site rechtstreeks informatie vinden en inschrijven.
 

Vakantiebieb-app

img2 De bibliotheek Heusden maakte stuurde ons een bericht over een leuke manier om het lezen in de zomervakantie bij uw kind te stimuleren. Deze info delen wij graag met u!

Kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 tot 2 AVI-niveaus terug in de leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Blijven lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan heel goed met de vakantie-bieb-app van de bibliotheek.

Vanaf 1 juni 2015 is de vakantiebieb-app beschikbaar. Voor ieder kind vanaf 6 jaar is er wat leuks te vinden.

Ga naar www.vakantiebieb.nl en download de app voor tablet of mobiele telefoon.

Praten over het gedrag van uw kind

Op dinsdag 30 juni organiseert praktijk Kindverbindt een ouderavond met als thema:

"ouder en kind in hun kracht, kijken naar gedrag" 

Deze wordt gehouden in basisschool 't Kompas, Nieuwkuijksestraat 98, Nieuwkuijk.
U bent welkom vanaf 19.45 uur en de avond duurt tot 22.00 uur.
Graag vooraf aanmelden via: info@kindverbindt.nl

Jeugd Vakantie Vreugd Drunen

img2 Hallo jongens en meisjes!

Een paar weken geleden hebben jullie allemaal het programmaboekje van Jeugd Vakantie Vreugd Drunen ontvangen. Je hebt vast al ingeschreven voor een aantal middagen of ochtenden, maar het kan ook zijn, dat je het vergeten bent.
Dat is geen probleem hoor, want je kunt via www.jvvdrunen.nl nog tot 5 juli inschrijven. Op de site kun je alles vinden. Zoals het hele programma en ook het inschrijfformulier.

Als je nu nog niet zeker weet of je in de week van 24 tot en met 29 augustus thuis bent dan kun je beter even wachten met inschrijven. Bij de meeste activiteiten is meestal plaats en kun je ook op de dag zelf nog een kaartje kopen.

Jeugd Vakantie Vreugd Drunen wordt georganiseerd door enkele tientallen vrijwilligers, maar er is altijd nog behoefte aan spelbegeleiders. Vertel dat maar eens tegen je ouders/verzorgers, wie weet heeft iemand wel een middagje tijd om mee te draaien. Op de site is ook een inschrijfformulier voor vrijwilligers te vinden.

Of we je nu wel of niet tegen komen in de JVV-week, we wensen je in ieder geval een fijne zomervakantie enne….kom weer veilig thuis als je op reis gaat.

De vrijwilligers van Jeugd Vakantie Vreugd Drunen

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl