Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2014-2015-20

Beste ouders,

We gaan alweer naar het eind van het schooljaar. Nog iets meer dan twee weken en dat zit het er weer op. Zoals elk jaar, zit de laatste periode weer bomvol activiteiten. Die vindt u nagenoeg allemaal in de schoolkalender.

Bijzonderheid voor nu is wel dat de school komende donderdag en vrijdag een tropenrooster zal draaien. U bent daar via een aparte digiduif over geïnformeerd. In deze nieuwsbrief wijden we hier een kort artikeltje aan.

Andere info in deze nieuwsbrief is uiteraard de vaste rubriek van het sport & beweegteam. Verder vragen wij uw aandacht voor een oproep: de school is op zoek naar enkele ouders die zich in willen zetten voor de begeleiding van kinderen die uitblinken op reken- en of taalgebied.

Lees ook de bijdragen van onze "inwoners", PSZ de Teddybeer en MIKZ-kinderopvang.

We wensen u, zoals gewoonlijk, veel leesplezier.

Team Olof Palme


Tropenrooster op school

img2 Vanwege de voorspelde extreem hoge temperaturen, hebben we voor komende donderdag en vrijdag een tropenrooster ingesteld. We verwachten de kinderen aanstaande donderdag en vrijdag om 08.00u op school. We draaien dan een continurooster van 08.00u tot 13.30u.

Dit betekent dat de kinderen een lunchpakketje en extra drinken mee moeten nemen.

Aangezien we de begintijden voor alle kinderen hetzelfde willen houden, zijn de schooltijden voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 op vrijdag van 08.00u tot 11.45u.

Mocht u vanwege persoonlijke omstandigheden voor uw kind 's middags geen opvang hebben, dan is er vanaf 13.30u tot 15.15u opvang geregeld op school. Als u hier gebruik van wenst te maken, dan graag doorgeven aan de leerkracht(en) van uw zoon of dochter. De opvang geldt vanzelfsprekend niet voor de kinderen uit onderbouw op vrijdagmiddag.


Het lijkt erop dat de hitte ook in het weekend nog even aanhoudt. Als de kinderen dan toch buiten zijn, is spelen met water waarschijnlijk een favoriete bezigheid. Wilt u meer weten over de 17 leukste spelletjes met water? Klik dan op onderstaande link: www.wijzeroverdebasisschool.nl/waterspelletjes 

Herinnering hulpouderbedankmoment

Nog even een herinnering aan de mededeling die we via digiduif gedaan hebben:

Vanwege het tropenrooster is het hulpouderbedankmoment nu gepland op:

vrijdagochtend 3 juli van 8.00 uur tot 8.30 uur.

Oproep: begeleiders gezocht voor plusgroepen

img2 Angela Gorter begeleidt al 8 jaar op de donderdagen slimme rekenkinderen die een ander rekenprogramma volgen, naast het klassenprogramma. Kinderen en school hebben daar al die jaren de vruchten van geplukt. Angela heeft aangegeven te stoppen. Ze wil het stokje overgeven aan andere enthousiaste ouders die tijd willen en kunnen maken om de kinderen te coachen tijdens hun uitdagende rekenwerk.

Als u interesse en tijd heeft om op vrijwillige basis de rekenplusgroep te ondersteunen en u wilt hierover meer weten, kunt u contact opnemen met Paul van Beurden of Theo Spiekermann, intern begeleiders op Olof Palme.

Naast de rekenplusgroep wil de school ook een taalplusgroep opstarten, waarbij begeleiding door geïnteresseerde ouders gewenst is. Mocht dit u wat lijken, neem dan zeker even contact op met  bovengenoemde intern begeleiders.

De mensen die gereageerd hebben, zullen worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op donderdagochtend 16 juli om 8.30 uur. U hoort dan wat er van u verwacht wordt ten aanzien van de begeleiding van de plusgroepen.

Met vriendelijke groet,
Theo Spiekermann:  theo.spiekermann@scalascholen.nl
Paul van Beurden: paul.van.beurden@scalascholen.nl

Thuis oefenen via Gynzy

Veel kinderen zijn thuis bezig met de leerstof die via Gynzy aangeboden wordt. Onlangs kregen wij het bericht dat de inloggegevens voor deze site niet meer werken. Wij hebben daarom nieuwe inloggegevens gemaakt.

Als uw kind wil oefenen via Gynzy dan gaat dat als volgt:
Ga naar: www.gynzy.nl
Klik op: "inloggen"
Gebruikersnaam: basisschoololofpalme@gmail.com
wachtwoord: olof

Nieuws van het Sport- en Beweegteam

img2 Wat hebben we met de groepen 5 en 6 genoten van de gastlessen volleybal door Ton en Ed namens V.V. Minerva. Het volleybaltoernooi, dat we binnen de verlengde gymlessen afgelopen maandag gehouden hebben was dan ook een feestje! Alle kinderen speelden het ‘Cool Moves’ volleybal spel goed en sportief. Complimenten voor de groepen 5 en 6!

Tijdens de SPORT na school activiteit in Soccerhome hebben een groot aantal jongens en meisjes fanatiek gevoetbald. Met meneer Mitchel en de geblesseerde Storm uit groep 8 als scheidsrechters zijn er 6 potjes gespeeld en vloog het uur voorbij. Rij-ouders bedankt!

De laatste SPORT na school activiteit is overigens aanstaande maandag voor de groepen 1 en 2. Er staat dan een clinic ‘Funtastick’ op het programma waarvoor ouders hun kind uit 1-2 nog kunnen opgeven via de link in het digiduif bericht van afgelopen maandag.

Tenslotte hebben de groepen 3, afgelopen dinsdag tijdens de gymles, les gehad van een gasttrainer van F.C.Drunen. Ook de liefhebbers uit de groepen 1-2 kunnen daar volgende week nog van genieten en de groepen 8 sluiten hun sportieve activiteiten na de musicals af met een bezoekje aan het zwembad. Kortom, ook in de laatste schoolweken zijn de kinderen op de Olof Palme ook naast de reguliere gymlessen nog volop in actie.

Veel beweegplezier allemaal!

Sport & Beweegkalender juli

Sport&Beweegactiviteit
 
Datum​
 
Doelgroep ​
info / inschrijven​
 
Straattennis met disco in Heusden
 
Vrijdag
3 juli
Alle leeftijden
www.heusdensport.nl  
 
Dansvoorstelling SHJ
 
Zaterdag 4 juli
Zondag 5 juli
Alle leeftijden
www.shjdrunen.nl
 
SPORT na school Funtasticks clinic
 
Maandag 6 juli
Groep 1-2
max. 30
deelnemers
 
Aanmelden via Digiduif
vanaf 29 juni
 
 
 
Volleybaltoernooi voor de groepen 7/8
 
Vrijdag 10 juli
16.00 - ±18.30u
Groep 7-8
Groep 7-8; www.heusdensport.nl
 
Kijk op www.Heusdensport.nl
Deze site is speciaal gemaakt als verzamelplatform voor Sport & Beweegactiviteiten voor basisschool leerlingen en hun ouders!
Je kunt op deze site rechtstreeks informatie vinden en inschrijven.
 

Nieuws van peuterspeelzaal De Teddybeer

img2 Aan het einde van dit schooljaar gaan twee ervaren pedagogisch medewerkers de peuterspeelzaal verlaten. Juffrouw Coby en juffrouw Tineke, voor velen een begrip in Drunen, nemen na dertig jaar afscheid van 'hun' peuters. In de voorbije jaren hebben Coby en Tineke heel veel Drunense peuters begeleid. Ze krijgen nu soms peuters in de groep, waarvan de ouders ook bij hen in de groep gespeeld hebben.

De Teddybeer gaat deze twee juffen erg missen.

Op vrijdag 17 juli om 11.00 uur sluiten juf Coby en juf Tineke voor de laatste keer de deur van de peuterspeelzaal. U bent van harte welkom om persoonlijk afscheid van hen te nemen (graag na 11.00 uur).

Alle medewerkers van peuterspeelzaal de Teddybeer wensen u een fijne zomervakantie toe en heel veel speelplezier voor de allerkleinsten!

Zomervakantie bij de BSO

img2 Deze vakantie staat in het teken van ‘Van Ice Age naar IPhone!’.

We gaan een reis door de tijd maken en starten in een tijdsperiode van vele jaren geleden. De tijd die veel kinderen wel kennen van films als Ice Age. Ook heeft iedereen wel gehoord over dinosaurussen. Wow, wat blijven dat toch fantastische beesten!

Elke week hebben we allerlei leuke activiteiten op het programma staan.

Ook zijn er voor de kinderen vanaf 7 jaar spetterende kiesdagen! Ga je mee op zoek naar de schat, of win jij tijdens de Olympische Spelen? Alle kiesdagen zijn te vinden op de flyer bij de BSO en de basisscholen.

Kijk voor het programma op: www.mikz.nl

Aanmelden kan via: vakantieheusden@mikz.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl