Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2015-2016 - 4

Beste ouders,

Nieuwsbrief 4 bevat veel interessante informatie. We beginnen met de "stop hou op" regel, waarover we u in een eerdere nieuwsbrief verteld hebben. Een van onze leerlingen, Roos Moorees, heeft het winnende bord ontworpen en dat staat nu symbool voor deze regel.

We maken u nogmaals attent op het continurooster van 23 oktober voor de groepen 5 t/m 8. Daarover heeft u al een aparte digiduif ontvangen. Wij besteden ook aandacht aan wereldmissiedag, komend weekend staat dit centraal tijdens een viering in de kerk.

Op kunst en cultuurgebied gebeurt op onze school ook het een en ander. De groepen 1-2 zijn aan het dansen gegaan en de kinderen uit groep 5 gaan een optreden verzorgen in theater de Voorste Venne.
Vandaag (14 oktober) was er een korte theater- voorstelling voor de onderbouw (groep 1 t/m 4) in het kader van kinderboekenweek. Mogelijk dat uw kind hierover iets verteld heeft. Vrijdag 16 oktober heeft de bovenbouw een voorleeswedstrijd afgewisseld met theater.

De bijdrage van de tussen-schoolse-opvang (TSO) bestaat uit een aantal interessante "wist u datjes".
Verder is er nieuws van allerlei activiteiten waarin u of uw kind(eren) geïnteresseerd kunnen zijn.

Wij wensen u veel leesplezier en een fijne herfstvakantie.

Team Olof Palme

Stop hou op !

img2 Dit schooljaar zijn we begonnen met de "Stop hou op"- regel. Hierbij gaat het erom dat de kinderen duidelijk "stop hou op" zeggen, wanneer ze iets niet prettig vinden. 

In de bovenbouw hebben we een wedstrijd uitgeschreven om bij deze regel een symbool te bedenken. Roos Moorees uit de klas van juf Jacinta en juf Joyce, heeft deze wedstrijd gewonnen.


Haar symbool (zie: de afbeelding hiernaast) komt in de hele school te hangen, om de kinderen nog bewuster te maken van de "Stop hou op"- regel. 

23 oktober continurooster groepen 5 t/m 8

In de info-kalender van de school is helaas weggevallen dat de groepen 5 t/m 8 op vrijdag 23 oktober een continurooster hebben. Wij verwachten de kinderen dan van 8.30 uur tot 14.00 uur op school. Zorgt u ervoor dat uw kind dan een lunchpakketje meeneemt naar school?

Wij realiseren ons dat u geen rekening heeft kunnen houden met de eindtijd van 14.00 uur en daardoor mogelijk geen opvang voor uw kind(eren) kunt regelen tussen 14.00 uur en 15.15 uur. Mocht dit zo zijn, neem dan contact op met de school, dan zorgen wij voor opvang.

Wereldmissiedag

img2 Onze parochie heeft ook dit jaar gevraagd of wij aandacht willen besteden aan wereldmissiedag. Wij voldoen graag aan dit verzoek. 

Komend weekend wordt in de kerk wereldmissiedag gevierd. Onder het motto "kinderen helpen kinderen" worden onze leerlingen bewust gemaakt dat zij zelf iets kunnen bijdragen aan een betere wereld. Daartoe krijgt ieder oudste kind van het gezin een missiezakje mee. Het zou fijn zijn als zij en de overige kinderen uit het gezin een beetje opzij leggen van hun zakgeld, om dit in het missiezakje te toen.


Het volle missiezakje kan tot vrijdag 16 oktober op school ingeleverd worden. Leden van de werkgroep gezinsvieringen zorgen ervoor dat de zakjes in de kerk aangeboden worden.


Mochten de kinderen nog extra zakjes nodig hebben, dan kunnen zij dit aan de leerkracht vragen.

Groepen 5 in theater De Voorste Venne

img2 De kinderen uit onze groepen 5 hebben enthousiast deelgenomen aan een muziekproject van harmonie Drunen. Onder de bezielende leiding van Arlette Zwaans zijn de kinderen in de weer geweest met verschillende instrumenten en hebben ze een lied ingestudeerd. Ze zullen daarover thuis vast het een en ander verteld hebben. 


Maandagavond 19 oktober wordt het project afgesloten met een voorstelling in theater de Voorste Venne. Van 19.00 uur tot 19.45 uur treden de groepen 5 op, samen met de Windkrachtgroep, de Samenspelgroep en de Slagwerkgroep.

Vanaf 18.30 uur zijn de kinderen, ouders en overige belangstellenden welkom. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Na afloop is er in de evenementhal nadere informatie verkrijgbaar en opnieuw een mogelijkheid instrumenten uit te proberen.

De Aleph danst groep 1-2 binnen

We zijn met alle groepen 1-2 aan het dansen tijdens de gymles! Dansdocent Rita, van de Aleph, werkt met de kinderen en hun leerkracht aan dansjes uit andere culturen. Later dit schooljaar kunnen we daar, tijdens het schoolproject, weer verder mee aan de slag.

Voor de ouders van de kinderen uit groep 1-2 die het leuk vinden om alvast te zien wat de kinderen doen, hebben we twee ‘kijk-lessen’ in gymzaal "De Brug" georganiseerd:

Dinsdag 20 oktober vanaf 14.45 uur
Kijk-les voor de ouders van de groepen 1-2 van Ellen/Marlous, Joëlle/Hetty, Krista en Miriam/Hetty


Donderdag 22 oktober vanaf 14.45 uur
Kijk-les voor de ouders van de groepen 1-2 van Birgit, Linda, Josse en Debbie/Ingeborg

Bericht van de TSO

Wist u dat;

  • De TSO (tussenschoolse opvang) sinds kort een eigen kantoortje heeft, links naast de hoofdingang
  • De TSO bijna 800 kids in de week begeleiden De TSO uit 42 krachten bestaan
  • Het nieuwe administratie systeem, TSO assistent, goed van start is gegaan
  • De BHV-ers binnenkort weer op de, jaarlijkse, herhaling gaan
  • De coördinatoren onlangs naar de "1e zuidelijke netwerkdag voor TSO coördinatoren" zijn geweest
  • Dat er elk jaar een (kinder) EHBO avond voor onze krachten georganiseerd worden
  • Dat er meer dan 80% van de krachten geschoold zijn
  • Dat wij elke dag weer met veel plezier uw kinderen begeleiden tijdens de Tussen Schoolse Opvang

7 November: speelgoedbeurs

img2 De Speel-o-theek Drunen houdt op zaterdag 7 november weer haar jaarlijkse speelgoedbeurs van 12:30 tot 15:00 uur in de Olof Palme. 

De entree is € 2,00 voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Heeft u nog mooi en heel speelgoed of artikelen voor de baby-uitzet die u wilt verkopen? Dan kunt u dit inleveren op 7 november tussen 10:00 en 12:00 uur. Van de opbrengst is 25% voor de Speel-o-theek. (I.v.m. de hygiëne kunnen we geen knuffels innemen).

Kijk voor meer informatie over de speelgoedbeurs op onze website: www.speelotheek-drunen.nl

Dickens workshop

Zit jij in groep 6, 7 of 8 en hou je van toneel, zingen, dansen of muziek maken? Geef je dan op voor de 5 Dickens workshops, van de Dickens Academy Drunen, op de dinsdagen 10,17, 24 november, 1 en 8 december voor maar €15,-- Je mag dan op 20 december ook mee doen aan het Grote Dickensfestijn en de Dickens Parade.
De repetities sluiten zoveel mogelijk aan op je schooltijd.
Opgave en info via: Academy.DickensDrunen@gmail.com
Dickens filmpje: www.dickensfestijndrunen.nl

Kleppermandagen in heemtuin Heusden

img2 De herfst blaast verrassingen de heemtuin in! Op zondag 25 en woensdag 28 oktober is het weer zover: 

de kleppermandagen


Kinderen met hun (groot)ouders zijn dan van harte welkom in heemtuin "De Meulenwerf" aan de Molenstraat in Heusden.

Deze natuur-educatiedagen beloven opnieuw bijzonder te worden. Speuren naar de kleppers van de klepperman, je eigen herfstsoepje maken, zien hoe in de herfst de zaadjes voor de lente worden verspreid, vleermuizen en bezems maken…

Op de kleppermandagen is er ’s middags vrije inloop tussen 12 en 4 uur. De dagen zijn bestemd voor kinderen tussen 4 en 9 jaar, begeleid door (groot)ouders. Het is leuk om een fototoestel mee te nemen. 

Allemaal gratis…..en er staat natuurlijk een bus voor een vrijwillige bijdrage !

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl