Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2015-2016-19

Beste ouders,

We hebben de nieuwsbrief gehuld in een zomers jasje in de hoop dat het helpt om de zon eindelijk te zien te krijgen, terwijl de langste dag (21 juni) al voorbij is!

Ook deze editie bevat weer allerlei informatie. Klik in de titellijst hiernaast op het onderwerp waarover u meer wilt weten.

Afgelopen maandag zijn de groepen 8 vertrokken naar het vertrouwde schoolkampadres in Esbeek. Alle kinderen hebben hen uitgezwaaid en wij wensen hen een leuke periode toe. Donderdag 23 juni rond 15.00 uur verwachten we ze terug op school.

Uiteraard wensen wij u ook nu weer veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team Olof Palme

Verandering in digiDUIF

Vanaf 1 juli aanstaande is het nieuwe digiDUIF platform beschikbaar. Niet alleen is de opzet verbeterd, er is ook een aantal functies en mogelijkheden toegevoegd. De belangrijkste en meest zichtbare verschillen zijn:

  • Nieuw dashboard met direct overzicht van alle relevante informatie, van ontvangen berichten en activiteiten tot en met formulieren en de meest recente foto’s;
  • Groepspagina’s met daarop alle informatie van de groep van de kinderen. Ouders die hun gegevens binnen de groep delen zijn snel te vinden;
  • Fotoalbums met foto’s (te downloaden en af te drukken) van de groepen van de kinderen;
  • Profielfoto op de profielpagina van de gebruiker en opties om extra gegevens te delen (nu ook Twitter, Facebook en LinkedIn). De optie ‘Mijn profiel’ is aan te klikken zodat alle instellingen en connecties eenvoudig beheerd kunnen worden;
  • Noodnummers zijn nu toe te voegen als extra contacten; via Instellingen kan dit worden toegevoegd/gewijzigd;
  • Adaptief ontwerp wat betekent dat de nieuwe omgeving geschikt is voor alle soorten schermen. Afhankelijk van de schermgrootte klappen menu’s en functies in of uit. Op kleinere schermen zal het menu (optie linksboven) ingeklapt zijn waardoor de informatie in het dashboard goed leesbaar blijft.

Ouders en leerkrachten hoeven niets te doen om gebruik te kunnen maken van het vernieuwde platform en loggen gewoon in met hun bestaande gegevens. Voor de digiDUIF app geldt dat deze niet veranderd is en dat er met dezelfde inloggegevens als van het webportaal van het account ingelogd kan worden.

Moestuin Olof Palme

img2

Op de Olof Palme is een leuke moestuin ingericht. Deze wordt bijgehouden door leerlingen van groep 7. Op de foto hiernaast ziet u Sjoerd Wiersma en Rick Smits bezig met het onderhoud.

Beide kinderen zijn trots op het werk dat ze doen en vinden het ook leuk. De moestuin heeft al veel producten voortgebracht, bijv. radijs, sla, aardbeien en frambozen. Deze zijn al opgegeten door kinderen uit de groepen 7, 8 en groep 1-2 van juffrouw Miriam-Ingeborg.

Sjoerd en Rick verwachten dat over enkele weken de aardappelen, rode bessen en tuinbonen klaar zijn om geoogst te worden.

Er komt nog een soort wedstrijd om de moestuin een leuke naam te geven. We houden u op de hoogte.

Lekker weer! Naar buiten!

Het voorjaar is volop aan de gang. Met lekker weer gaan we graag naar buiten, lekker spelen, wandelen en fietsen. Niet alleen wij genieten van het voorjaar, ook miniscule beestjes als de teken doen dit ook. Wij vragen u om deze periode extra attent te zijn op deze onwelkome gasten. Meer weten: http://www.lymenet.nl/info/tekenbeet

Nieuws vanuit de verkeerscommissie

img2

Dode hoek

Woensdag 8 juni hebben de leerlingen van groep 8 nog een laatste opfriscursus ‘dode hoek’ gehad. Containerbedrijf van Erp was met een vrachtwagen bij onze school. De chauffeur heeft de kinderen op de verschillende plaatsen, rondom de vrachtwagen, de dode hoek gewezen.  Daarna hebben ze ook plaats genomen in de vrachtwagen om te ervaren wat de chauffeur wel en niet ziet.

We hopen dat onze schoolverlaters een veilige tijd tegemoet gaan.

 Raadhuisplein als verkeersplein

Op 28 en / of 30 juni gaan de kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 naar het Raadhuisplein. Dat plein is dan "omgebouwd" tot een verkeersplein. De kinderen leren daar allerlei verkeersregels op een speelse manier toepassen. Wanneer de groep van uw kind aan de beurt is, hoort u via de leerkracht van uw kind. 

Taart voor het team

img2

Op dinsdag 7 juni ontvingen meneer Paul en meneer Jack namens het team van onze school een lekkere taart als beloning voor het deelnemen aan een landelijk onderzoek over de ontwikkeling van de Olof Palme als Opleidingsschool voor pabostudenten.

Wat bleek? We doen het opleiden al best goed. Op naar de Academische Opleidingsschool Olof Palme in 2020! 

We hebben er met z'n allen heerlijk van gesmuld.

Balanz 4 Kidz

img2

Obesitas en overgewicht bij kinderen is een snel groeiend probleem. Uit onderzoek blijkt dat dit niet alleen veroorzaakt wordt door verkeerde eetgewoonten, maar ook doordat kinderen te weinig bewegen.

Vaak heeft overgewicht ook negatieve gevolgen voor de sociaal emotionele ontwikkeling.

Om deze kinderen te ondersteunen hebben een aantal lokale instellingen het programma Balanz 4 Kidz ontwikkeld. Kinderen met overgewicht ervaren weer plezier in bewegen en worden zich bewust van het belang en plezier van goede eetgewoonten. Daarnaast wordt een groei in zelfvertrouwen gezien.

Na de zomervakantie start Balanz4Kids. Wilt u hier meer over weten en / of uw kind hiervoor aanmelden, stuur dan een mailtje naar kinderfysiotherapeute Riëtte van Beerendonk: r.v.beerendonk@fysiocompany.nl 

Engels leren tijdens de vakantie?

Het Summer Camp is een schoolweek waarin de kinderen 5 dagen achter elkaar van 9:00 tot 16:00 uur met Engels aan de slag gaan. Het programma bestaat vooral uit het gebruik van de Engelse taal en dat doen we in de volgende onderdelen: Sport & Dance, Creativity & Art, Songs & Conversation en tot slot English Class. Het Summer Camp is dé manier om in korte tijd meer vertrouwd te raken met de Engelse taal. Voor het ene kind is het de eerste kennismaking met deze taal, voor het andere kind een “boost” voordat hij of zij naar de middelbare school gaat. Alle informatie vindt u op: www.summercamp.nl Ook kunt u informatie inwinnen via: marc@engelsvoorbengels.nl 

Deelnemen aan de mini-80?

Op 10 september 2016 vindt het grote wandelevenement "De 80 van de Langstraat" plaats. Voor de kinderen wordt dan voor de 5e keer "De mini-80" georganiseerd. Inschrijven daarvoor is al mogelijk. Je kunt je aanmelden via: www.80vandelangstraat.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl