Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2015-2016-20

Beste ouders,

Nog iets minder dan 3 weken voordat de zomervakantie begint. Het zijn volle gezellige weken, die in het teken staan van afsluiten en afscheid nemen van het schooljaar of zelfs van de basisschool. Een greep uit de activiteiten:

De groepen 8 zijn volop bezig met de musicalrepetities, zodat ze volgende week enkele mooie uitvoeringen kunnen verzorgen. Komende vrijdag bedanken we de hulpouders, die zich op allerlei manieren ingezet hebben voor onze school. De leerkrachten zijn volop bezig met de rapporten, die in de laatste schoolweek meegaan. Tussendoor worden er verjaardagen gevierd, waarbij ook de vakantiejarigen niet vergeten worden.

Het openingsartikel in deze nieuwsbrief gaat over een verandering in de aanpak van pesten op onze school, houdt alvast in gedachten dat er in de loop van het schooljaar 2016-2017 een ouderavond over dit onderwerp zal zijn.

We wensen u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team Olof Palme

Sta op tegen pesten

img2

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de aanpassing van het pestprotocol. Op onze website staat een link naar het nieuwe pestprotocol:  Klik hier voor het pestprotocol 

Vanaf het nieuwe schooljaar gaan we pesten oplossen door te werken met "Support-groepen". Het is bewezen dat kinderen die gepest worden en de pesters beter te helpen zijn door supportgroepen op te stellen dan door te straffen. Wanneer het pesten na de supportperiode nog niet ophoudt, dan worden er zwaardere maatregelen genomen.. Supportgroep

Het gepeste kind geeft aan wie de pester is maar ook welke kinderen helpen om het pesten te stoppen. In overleg met het gepeste kind wordt er een hulpgroep samengesteld. In die groep zitten de pester, helpers, meelopers en krachtige kinderen. Zonder schuldvraag wordt met die groep (los van het gepeste kind) besproken hoe het gepeste kind geholpen kan worden. Elk kind geeft precies aan hoe hij het gepeste kind gaat helpen. Dit wordt na een week weer besproken. De ouders krijgen een brief mee waarin staat dat hun kind in een support groep zit.

In de loop van het nieuwe schooljaar ontvangt u een uitnodiging voor een ouderavond, waarin we uitleg geven over deze aanpak van het pesten.

Hulpouders bedankt!

img2

Ook dit schooljaar hebben veel ouders en soms ook andere familieleden op de een of andere manier op school geholpen. Die ondersteuning is onmisbaar en in het belang van de kinderen.

Op vrijdagochtend 8 juli zijn al deze mama's, papa's opa's en oma's uitgenodigd en zullen ze door de kinderen en het team bedankt worden. Hopelijk kan iedereen om 8.30 uur even naar school komen. Lukt dit niet, dan krijgt u via uw kind   een bedankje thuis.

Een dikke duim voor alle mensen die zich belangeloos voor de school inzetten. We hopen ook volgend schooljaar weer op u te kunnen rekenen. 

Deodorant? Gebruik een roller!

De laatste tijd zien we steeds vaker dat kinderen deodorant spuitbussen meenemen voor na de gym. Op onze school zijn deze spuitbussen verboden. Graag willen dat de kinderen gebruik maken van een roller. Alvast bedankt. 

Sport- & Beweegkalender juli / september

Sport- & Beweegactiviteit Datum / Plaats Doelgroep Info / inschrijven
Volleybal
binnen-buitentoernooi
Vrijdag 8 juli
13.00 - 15.15 uur
Groepen 5/6
Olof Palme
Lambertus
Kompas
N.v.t.
Onder schooltijd
Beachvolleybal &
Zwemmen
Elke dinsdag
tot 3 september
18.00 - 20.30 uur
Zwembad 't Run
Groepen 4 t/m 8
en ouders
Info via:
www.vvminerva.nl
Aanmelden via:
beachvolleybal@vvminerva.nl
Mini-80
van de Langstraat
Zaterdag
10 september
vanaf 13.45 uur
Unnaplein Waalwijk
Alle leeftijden Info en inschrijven:
www.80vandelangstraat.nl
Nationale sportweek
o.a. aquagames
17 t/m 25 september Alle leeftijden Info in de loop van de zomer:
www.stichtingdeschroef.nl
Aquagames
leuke wateractiviteiten
Zondag
18 september
Zwembad Die Heygrave
Alle leeftijden
minimaal
diploma A
Info:
www.aquamigos.nl/evenementen/aquagames-vlijmen/

 

Gevonden voorwerpen in De Brug

Op de stoelen in de hal van gymzaal de Brug liggen handdoeken, bidons, sokken en andere kledingstukken en voorwerpen die in de  afgelopen maanden zijn blijven liggen. Loopt u gerust binnen om te kijken of er iets van uw kinderen bij ligt. U heeft hiervoor de tijd t/m maandag 18 juli 15.30 uur, daarna worden de spullen afgevoerd.

Mini 80: meelopen voor stichting Tess

In de vorige nieuwsbrief stond een berichtje over de Mini 80. Als er plannen zijn om mee te lopen is het misschien leuk om dit voor de Stichting Tess te doen.
Stichting Tess  biedt kinderen met het syndroom van Down, autisme of een andere verstandelijke en/of motorische beperking in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar de mogelijkheid om ondersteunende dolfijn therapie op Curaçao. Alle medewerkers van deze stichting zijn vrijwilligers.  Ouders van deze kinderen zetten zich in om voldoende geld op te halen om de reis van de kinderen op de wachtlijst mogelijk te maken.  Zie voor meer informatie: www.stichtingtess.nl

Stichting Tess loopt dit jaar voor de 5e keer de Mini 80 mee. Daarom is de moeder van een leerling van een van onze Scalascholen ook dit jaar op zoek naar kinderen die op 10 september 2016 de Rabo Mini 80 voor stichting Tess willen gaan lopen.  I.v.m. met het 10 jarig bestaan probeert Stichting Tess 100 kinderen enthousiast te krijgen om voor de stichting te lopen. Vind jij het leuk om deze prachtige tocht met hele leuke activiteiten in een stichting Tess groepje mee te lopen? Geef je op! Dit mag samen met vriendjes of vriendinnetjes!

Opgeven kan via: evenementen@stichtingtess.nl. Inschrijven kost 8 euro. Je krijgt hiervoor bij verschillende posten drinken en iets lekkers en een mooi T-shirt met je naam er op!
Voor vragen of meer informatie; neem contact op met Anita Nederpelt tel. 06-44134926.

70 jaar Jong Nederland Drunen

In verband met het 70-jarig bestaan van jeugdvereniging Jong Nederland Drunen, organiseert de club zaterdag 9 juli een middag op en om de roeivijver. De middag begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. We willen graag zoveel mogelijk kinderen uitnodigen. Voor informatie en inschrijving, surf naar: www.jongnederlanddrunen.nl 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl