Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2015-2016-3

Beste ouders,

We zijn inmiddels in de herfst beland, daarom heeft nieuwsbrief 3 een daarbij passend jasje gekregen. Deze herfsteditie staat weer bol van het nieuws.

We blikken even terug op de succesvolle bliksem-kledingactie die succesvol was, op de autoloze schooldag waar velen van u aan meegewerkt hebben en op de geslaagde cultoer.
Daarnaast maken wij u attent op enkele afspraken zoals de manier waarop wij omgaan met mobieltjes op school.

Zeker lezenswaard zijn de korte berichten van BSO Olof Palme, Harmonie de Eendragt en de Stulp (over Hits4kids).

Wij wensen u veel leesplezier,

Met vriendelijke groet,

Team Olof Palme

Terugblik autoloze schooldag

img2 Wat zijn er veel kinderen op 23 september met de fiets of lopend naar school gekomen! En kinderen die wel met de auto kwamen, vertelden dat de auto verderop geparkeerd was om het laatste stuk wandelend naar school te komen.
Het was te merken! Bij de zoemer van 8.25 uur was de parkeerplaats bij de Brug nog niet half gevuld en ook aan de straatkant waren veel parkeerplaatsen vrij.

De verkeersouders zijn in de ochtend langs alle klassen gegaan. Zij hebben kort besproken hoe iedereen deze ochtend naar school kwam. De kinderen die fietsend of (deels) lopend naar school waren gekomen hebben een ‘dikke duim omhoog’ attentie voor hun ouders gekregen.

We realiseren ons dat deze actie natuurlijk een momentopname was. De attentie die de kinderen mee naar huis hebben gekregen voor hun ouder(s) was deze keer gekoppeld aan een woensdag. Sommige kinderen waren teleurgesteld dat ze geen attentie meekregen voor hun ouder(s) en dat begrijpen wij. Wellicht zullen we een volgende ‘dikke duimen actie’ ruimer aanpakken qua tijdsperiode.

Natuurlijk hopen wij als verkeerscommissie dat deze actie niet bij het succes van deze dag blijft. We willen eigenlijk dat ouders en kinderen alle dagen van de week bereid blijven om fietsend of wandelend naar school te komen. En zoals al eerder aangegeven: Heeft u geen mogelijkheid om uw auto thuis te laten? Parkeer dan verderop in de wijk. Zo houden we de straat rondom school veilig voor de wandelende en fietsende kinderen.

Afgelopen week is helaas gebleken hoe belangrijk oog voor veiligheid is en blijft. Binnen 1 week is er namelijk 2 maal een bijna aanrijding geweest tussen een auto en een wandelend of fietsend kind van onze school. Los van hoe deze bijna-ongevallen precies plaats vonden blijkt steeds weer dat onze kinderen kwetsbaar zijn in het verkeer. 

Houd rekening met de onverwachte acties van een kind. Samen werken we aan de veiligheid van onze kinderen!

Geen mobieltjes op school

img2 Wij hanteren op school onderstaande afspraak over mobiele telefoons. Deze hebben we met de kinderen besproken.

Kinderen hebben geen mobieltjes op school nodig. Als je om belangrijke redenen toch een mobieltje bij je hebt, zet je die op school uit en geef je die af bij de leerkracht. In overleg met de leerkracht kan er een uitzondering worden gemaakt. Kinderen die de eerste gymtijd hebben, leveren hun mobieltje in voordat ze de kleedkamer ingaan.

Als er een belangrijke reden is dat uw kind een mobieltje mee naar school neemt, dan kan dit alleen als u dit vooraf bij de leerkracht aangegeven hebt. Als uw kind "zomaar" een mobieltje bij zich heeft, wordt het afgegeven bij de directie, waar het aan het eind van de dag opgehaald kan worden.

Fietsjes kleuterplein

We zien soms dat kinderen tussen de middag gebruik maken van de fietsjes die op het kleuterplein staan. Dat is niet de bedoeling. Wilt u dit aan uw kind vertellen en er zelf attent op zijn als u uw kind(eren) tussen de middag naar school brengt?

Bliksemactie vluchtelingenhulp succesvol

img2 Op initiatief van enkele collega's is op 21 september een kledingactie gestart t.b.v. de vluchtelingen.De kinderen hebben een oproep gekregen om kledingpakketjes te maken, vanuit hun eigen kledingkast. Ze brachten dit mee naar school in een dun rugzakje, met daarbij wat verzorgingsproducten en een brief of tekening voor de jonge vluchteling.

Op 24 september konden 460 kledingpakketjes en nog veel losse tassen met speelgoed e.d. afgegeven worden bij het Rode Kruis in Tilburg. Daarvoor zijn 4 ouders (Marc Vraets, Eefje Manders, Gulcan Ince en Martijn van Houwelingen) met 11 kinderen uit groep 8 naar het verzamelpunt gereden van het Rode Kruis in Tilburg.

Dat deze bliksemactie zo succesvol zou zijn, hadden we vooraf niet durven denken. Wij danken iedereen voor hun bijdrage, GEWELDIG dat we dit in amper één week voor elkaar gekregen hebben.

Ambrasoft thuis gebruiken

img2 De ouders van de kinderen uit groep 3 t/m 8 hebben via school de mogelijkheid gekregen om thuis op de computer of tablet gebruik te maken van het programma ambrasoft.

Enkele ouders maakten ons erop attent dat het programma soms niet werkt. Het blijkt wel te werken op tablets die flash ondersteunen. Zij gaven daarom de tip om via de App-store te zoeken naar een browser-app die flash wèl ondersteunt. Voorbeelden daarvan: photonbrowser, puffin en skyfire.

Cultoer geslaagd!

img2 Op 21 september is de Cultoer langs de school getrokken. Een karavaan van auto’s met artiesten die hun kunsten kwamen delen met de leerlingen. Centrum voor de kunsten de Aleph reed natuurlijk ook mee om voor even de school op z’n kop te zetten. Alle disciplines waren vertegenwoordigd in de karavaan: muziek, dans, theater en beeldend. Zo hebben de leerlingen meegedanst met dansdocent Rodney Kasandikromo, elkaar nagetekend op plexiglas bij tekendocente Judith Rosema, krachtbeelden met spijkers gemaakt bij beeldend docent Ton Lammers, muziek gemaakt met Jan van de Sanden en bij ‘Adje op het Kratje’ pan-to-mime gespeeld. Adje werd gespeeld door dramadocente Lilian van Overbeek.

Dit is slechts een kleine greep uit de tientallen docenten die lessen verzorgen bij de Aleph. Mocht uw kind enthousiast zijn geworden om muziek te gaan maken, te tekenen, te schilderen, beelden te maken, toneel te gaan spelen of te gaan dansen van breakdance tot ballet, kom dan gerust binnen lopen bij de Aleph aan de Grotestraat 65 in Drunen of neem een kijkje op onze website voor ons aanbod: www.de-aleph.nl

Sport & Beweegkalender komende periode


Sport & Beweegactiviteit

DatumDoelgroepInfo / Inschrijven

Maak kennis met tennis
LTC De Klinkaert Drunen

Week 41 t/m 516 t/m 12 jaarwww.klinkaert.nl

Wallenloop Heusden
Inion

Zondag
4 oktober
10.00 - 13.15 uur
alle leeftijdeninion@inion.nl
betaalde activiteit
SportkompasInschrijven tot:
4 oktober
alle leeftijdenwww.heusdensport.nl
betaalde activiteit
Hockeytoernooi voor
basisschoolkinderen
VMHC & MHCD
woensdagmiddag
21 oktober
inschrijven tot:
12 oktober
groepen 
5 t/m 8
www.heusdensport.nl
betaalde activiteit
Vriendjestoernooi
basketbal
Vlijmscherp
zaterdag
24 oktober
9.00 - 12.00 uur
groepen 
3 t/m 8
www.heusdensport.nl
Halloweenvoetbal
FC Drunen
vrijdag
30 oktober
vanaf 18.30 uur
groepen
7 & 8
kevinvanboxel94@live.nl
maamwezel@ziggo.nl
Aleph Dansdagzondag
8 november
10.00 - 14.30 uur
alle leeftijdenwww.heusdensport.nl

Herfstvakantie bij de BSO

De herfstvakantie staat in het teken van ‘Game mania!’.

Hou je van gamen? Deze vakantie gaan we super veel plezier beleven aan Minecraft, FIFA, Candy Crush, Hay Day en Angry Birds op een totaal andere manier.  We komen vooral veel in beweging, gaan ons creatief uitleven en eten verrassend leuke gerechten.

Elke dag staat in het teken van een andere game, we hebben allerlei leuke activiteiten op het programma staan. Ook zijn er voor de kinderen vanaf 7 jaar spetterende kiesdagen! Doe je mee met “Clash of Clans” of maak je een mooi kunstwerk tijdens de kiesdag “Techniek-Freak”? Alle kiesdagen zijn te vinden op de flyer bij de BSO en de basisscholen.

Het volledige programma is te zien op de website: www.mikz.nl
Vooraf aanmelden kan nu al via: vakantieheusden@mikz.nl 

Kinderconcert Harmonie de Eendragt

Harmonie de Eendragt van Onsenoort en Nieuwkuijk vieren dit jaar het feit dat ze 180 jaar bestaan. Daarom is er op zondagochtend 11 oktober van 11.00 uur tot 12.00 uur een speciaal kinderconcert, waar belangstellende kinderen en hun ouders van harte voor uitgenodigd zijn. Het is in sporthal Die Heygrave in Vlijmen en de toegang is € 2,50. Speciale gast tijdens het kinderconcert is Ieke Booij, oud-leerlinge van de Olof Palme.

Wilt u meer weten over het kinderconcert en de rest van het speciale 180-jaar programma, surf dan naar www.harmoniedeeendragt.nl/180-jaar-harmonie/ 

Hits4kids in de Stulp

img2 Eén keer in de maand op vrijdagavond organiseren enthousiaste vrijwilligers van de Stulp Hits4kids voor kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool.Vrijdag 2 oktober is het weer zover. Het is een leuke activiteit voor de kinderen waarover ze naar afloop nog met veel plezier praten.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl