Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2015-2016-5

Beste ouders,

Kort na de vorige nieuwsbrief kwam nog zoveel kopij binnen dat we besloten hebben om toch nog een nieuwsbrief voor de herfstvakantie uit te brengen.

Van belang om te weten is dat na de herfstvakantie de oranje luizencapes uit onze school verdwenen zijn. Ook de koelkasten van het overblijven worden buiten gebruik gesteld. In twee korte artikeltjes lichten wij het waarom van beide veranderingen toe.

Verder in deze nieuwsbrief een korte terugblik op de ALV van de oudervereniging, een bericht over de geslaagde voorleeswedstrijd en een impressie van de "veel meer meester" campagne-dag (waar mijnheer Mart met zijn groep 5 naar toe is geweest).

Leest u ook even "wie neemt even contact op?" Het betreft een oproep n.a.v. een aanrijding met materiële schade. Mogelijk zijn er lezers van onze nieuwsbrief, die hier iets vanaf weten.

Dat en nog enkele korte berichtjes kunt u lezen in deze nieuwsbrief. We wensen u weer veel leesplezier en nogmaals een hele fijne herfstvakantie.

Met vriendelijke groet,

Team Olof Palme

ALV oudervereniging

Woensdag 14 oktober was de Algemene Leden Vergadering van onze oudervereniging. Tijdens deze vergadering deden de commissies verslag van alle activiteiten. De jaarrekening van het afgelopen schooljaar en de begroting van komend schooljaar werden gepresenteerd. Verder nam een aantal bestuursleden afscheid en werden enkele nieuwe bestuursleden gekozen.

De presentatie van de avond en de notulen van deze vergadering zijn te vinden op de site van de Olof Palme.

De presentatie:
http://www.olof-palme.nl/media/470685/presentatie-alv-2015.pdf

Het verslag:
http://www.olof-palme.nl/media/470682/notulen-alv-14-10-2015.pdf

Wie neemt even contact op?

Op dinsdag 13 oktober j.l. rond 15.20 uur is er een aanrijding tussen een auto en een 13-jarige fietster (oud-leerlinge van school) geweest. Dit gebeurde op de kruising Maleisielaan - Birmalaan - Gelderhof. De automobiliste had haar kinderen van school gehaald en was waarschijnlijk op weg naar huis. Gelukkig is er geen lichamelijk letsel, maar wel materiële schade. De automobiliste zou nog contact opnemen met de betreffende ouders, maar helaas is dit tot op heden niet gebeurd.

Via deze weg vragen de ouders om toch nog in gesprek te komen met deze mevrouw. Dit kan via telefoonnummer 06-28803223 of 0416-378999. Mochten er getuigen zijn geweest die het gezien hebben, laat het even weten. U kunt uiteraard ook met de school contact opnemen. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Gebruik luizencapes ten einde

img2 In de nieuwsbrief van 16 September hadden we al aangegeven dat we in overleg met de GGD de luizencapes op school weg zouden halen. Donderdag 15 oktober hebben de hoofdluisouders een informatieavond gehad. Daarin werden de nieuwe richtlijnen vanuit de GGD en het vernieuwde hoofdluisprotocol besproken.

De GGD heeft nogmaals aangegeven dat de luizencapes niet nodig zijn omdat ze geen effect hebben op het voorkomen van hoofdluis. De GGD heeft benadrukt dat veelvuldig kammen belangrijk is en veel beter werkt.

Op de schoolsite staat het vernieuwde protocol. U vindt het via deze link: http://www.olof-palme.nl/ouders/hoofdluis-allergie-info/#luis  Tevens kunt u daar doorklikken naar een filmpje waarin duidelijk voorgedaan wordt hoe u kunt handelen bij hoofdluis.

Met vragen kunt u terecht bij de coördinatrices van het hoofdluisteam Margreet Ophorst en Marloes Pijnenburg, maar ook bij de GGD (jeugdverpleegkundige Marloes Heijnneman).

Incasso

Dit bericht is voor alle ouders die de overblijfgelden betalen via een incasso.Normaal gesproken hadden de betalingen van de overblijfgelden via het incassosysteem al plaatsgevonden moeten hebben.
Door een fout in dit systeem zijn de betalingen van september tot nu toe nog niet geïnd. De overschrijvingen stonden gepland voor 10 oktober jl.

De planning is dat deze gelden op 25 oktober a.s. van de rekeningen afgeschreven worden.

We denken dat de problemen opgelost zijn en dat de incassobetalingen voortaan weer op het juiste tijdstip gebeuren.  Het is voor u  belangrijk om te weten dat er nu kort op elkaar twee betalingen worden afgeschreven, nl. op 25 oktober en begin november.

Koelkasten TSO buiten gebruik

In het begin van het schooljaar hebben we u bericht over het feit dat we de koelkasten van het overblijven niet meer voor de broodtrommeltjes zouden gebruiken. De afspraak was dat we dit met de coördinatoren van de TSO voor de herfstvakantie zouden evalueren. Die evaluatie heeft plaatsgevonden. Gezamenlijk constateerden we dat de opstart van de dag rustiger is en er minder verstoringen bij de aanvang van de lessen zijn. Derhalve hebben we besloten om de koelkasten definitief buiten gebruik te stellen.

Spannende voorleeswedstrijd.

img2 Afgelopen vrijdag was het weer zo ver, de jaarlijkse voorleeswedstrijd voor de groepen 7 en 8. De voorleeskampioenen van iedere groep namen het in een spannende strijd tegen elkaar op. Zij werden hierbij beoordeeld door een gelouterde jury, bestaande uit juffrouw Marianne van de bibliotheek en meneer Ton van de Olof Palme. 

De jury luisterde aandachtig naar verhaalfragmenten die Steffi Verhoeven, Casper Bonenkamp, Esmee Blankers, Daan van Amstel, Bjorn Kuijsters en Isa IJpelaar ten gehore brachten. Dit alles werd afgewisseld met een mix van dans, toneel en muziek. Alle acts en voordrachten werden vakkundig aan elkaar gepraat door juffrouw Carla en meneer Hans. 

Nadat iedereen voorgelezen had, wachtten alle deelnemers een tijdje in spanning in de 'green room' op de uitslag. Uiteindelijk kwam het verlossende woord:

Steffi Verhoeven is onze voorleeskampioene 2015.

Zij zal Olof Palme vertegenwoordigen bij de Heusdense kampioenschappen in de Voorste Venne.

Veel Meer Meester campagne.

img2 Donderdag 15 oktober heeft groep 5 van meneer Mart samen met 2 groepen van andere basisscholen deelgenomen aan de campagne “Veel Meer Meester”, rondom het NS-station in Den Bosch.

Deze landelijke campagne is bedacht door het ministerie van Onderwijs en uitgevoerd door mannelijke studenten van veel pabo’s in Nederland op diverse stations tussen Leeuwarden en Eindhoven. Er reed die dag een speciale trein met beleidsmakers en potentiële studenten voor de pabo vanuit Leeuwarden naar Eindhoven. Die trein stopte om 14.15 uur even in Den Bosch. Op deze manier werd landelijk aandacht gevraagd voor meer mannelijke leerkrachten voor de klas.

De kinderen werden vanaf 11.00 uur door enthousiaste mannelijke studenten van de pabo Den Bosch en Tilburg betrokken bij activiteiten in het kader van gezondheid en sport. Met het speciale T-shirt vielen alle kinderen en begeleiders goed op en vroegen aandacht van het passerende publiek voor Veel Meer Meester. Aan deze activiteiten werd een puntensysteem gekoppeld: kinderen konden punten verdienen voor de eigen leerkracht. Het werd een echte wedstrijd!! De dag werd afgesloten met het opwachten van de trein op perron 6a. Daar werd nog even flink geroepen om aandacht voor meer meesters voor de klas.

Naast de leuke spellen leerden de kinderen ook hoe bijzonder het kan zijn met een mannelijke leerkracht: veel humor, sportieve uitdagingen, rolbevestiging voor zowel jongens als meisjes. Meneer Mart had een “jongensstreek” uitgehaald!! De winnende groep kon een trofee verdienen, gevuld met lekkers. Meneer Mart heeft na de lunch de trofee “gestolen”! Hij had hem in zijn rugtas verstopt met het doel om de leiding te foppen. Aan het einde van de dag werd de uitslag van de wedstrijd bekend gemaakt: meneer Mart had gewonnen!!! Maar waar was de beker nou gebleven? Natuurlijk heeft meneer Mart het nog even spannend gemaakt en uiteindelijk de beker tevoorschijn getoverd. Hij heeft hem ondanks zijn “diefstal” dik verdiend! Voor iedereen was het een fijne, zinvolle dag.
 
Hopelijk zullen meer mannelijke leerlingen van het V.O. gaan kiezen voor de pabo…


Schoolband zoekt uitbreiding

img2 De schoolband is op zoek naar enthousiaste, muzikale ouders.

Zij spelen een aantal keer per jaar enkele liedjes tijdens feestelijke, schoolse activiteiten. Voorafgaand repeteert de band enkele keren op school. Speelt u een instrument en lijkt het u leuk om deel te nemen?

Stuur een mailtje naar: mart.eekels@scalascholen.nl

Klein materiaal gevraagd

De groepen 8 gaan in de lessen handvaardigheid aan de slag met het maken van een robot. Daarvoor is allerlei klein materiaal nodig, zoals schroefjes, moertjes, tandwieltjes, onderdelen tv/computer, kabeltjes, lampjes enz.

Als u iets bruikbaars heeft, kunt u dit inleveren in de mediatheek van de Gele Olof Palme. 

Rode loper

img2 Eind vorig schooljaar hebben we de groepen 8 leerlingen uitgezwaaid. Zij zijn echter niet zomaar weggegaan. Ze hebben nog gezorgd voor een prachtig herinneringscadeau aan onze school, een rode loper.

De kinderen hadden goed gezien dat onze oude loper al geruime tijd aan vervanging toe was. We zijn daarom erg blij met dit nieuw exemplaar. Dankzij de inzet en bijdrage van onderstaande mensen is het cadeau er gekomen:

De kinderen van de groepen 8
Arjan v Helvert
Onno van de Geijn
Steven van Eijl
Timmermans interieur Design
Reclame bureau Jan Vugts
Bijdrage van de school 


Allen van harte bedankt dat jullie dit mogelijk gemaakt hebben.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl