Nieuwsbrief 2015-2016-7

Beste ouders,

Afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer aangekomen in het land. Ook de school is in Sint sfeer. We gaan er weer een mooi feest van maken. Je leest er in deze nieuwsbrief meer over.

Binnenkort staat de week van de mediawijsheid voor de deur en daar gaan we op school aandacht aan besteden: hoe ga je goed om met de sociale media? Wat kun je doen tegen cyberpesten? In deze nieuwsbrief staat een artikel.

Ook nog nieuws van het sport & beweegteam, de kinderopvang en een leuke (sinterklaas) theatervoorstelling bij De Aleph.

We wensen iedereen een fijne Sinterklaas periode toe.

Team bs Olof Palme

Activiteiten Sinterklaas

img2
 • Wat fijn dat Sinterklaas afgelopen zaterdag veilig in Nederland is aangekomen. Het feest kan beginnen.
 • Alle Sint activiteiten in de klas hebben betrekking op het Sinterklaasjournaal. Dat is de rode draad van het Sint project op onze school.
  Ook dit jaar werken we weer met onder- en bovenmaatjes. Een leerling uit de bovenbouw wordt gekoppeld aan een leerling in de onderbouw. Ze gaan samen knutselen, buitenspelen en de Sint verwelkomen.
  Vanaf maandag 16 november mogen alle kinderen van groep 3 en 4 één schoen meenemen. De kleuters hoeven geen schoen mee te nemen. Zij gebruiken hun gymschoen.
  Graag aan de betreffende leerkracht doorgeven wanneer uw kind allergisch is voor strooigoed (bijvoorbeeld pepernoten en schuimpjes) en taai taai poppen. Tip: u kunt zelf een trommeltje met strooigoed en vervanging van de taai taai pop regelen.
Maandag 30 november: Pietengym voor de bovenbouw (groepen 5 t/m 8). Denk dus aan gymkleding!
Dinsdag 1 december: in de ochtend pietengym voor de kleutergroepen, in de middag voor de groepen 3/4.
Let op: de gymlessen voor de overige groepen op maandag en dinsdag komen deze week dus eenmalig te vervallen.

Vrijdag 4 december komen Sinterklaas en zijn Pieten op onze school.
Voor de onderbouw hanteren we de normale schooltijden van 8.30 u. – 11.45 u. 
Alle kinderen nemen voor de ochtend zoals hun fruit en drinken mee. Deze ochtend brengen ze en bezoek aan Sinterklaas en zijn pieten.
De bovenbouw heeft een continurooster tot 14.00 u. Zij brengen dus ook een lunchpakket met drinken mee. De bovenbouw heeft surprise. Om langer van de surprise te genieten, willen we aan de leerlingen vragen om de surprise op maandag 30 november mee naar school te nemen.

Wilt u zo vriendelijk zijn om uw auto op vrijdag 4 december NIET in de Aziélaan te parkeren? Alvast bedankt!

Wij wensen u en uw gezin fijne en gezellige Sinterklaasdagen!


Kijkweek voor de groepen 3 t/m 7

img2 Maandag 23 november t/m vrijdag 27 november is het in de groepen 3 t/m 7 kijkweek. Dit houdt in dat u elke schooldag van 15.15 u tot en met 15.45 u welkom bent om met uw kind de klas binnen te wandelen en samen te kijken naar de verschillende methodes en werkjes. Op vrijdag 27 november zijn de kinderen van groep 3 en 4 natuurlijk 's middags vrij. Op die dag bent u van 12.15 tot 12.45 u van harte welkom in die groepen.
Vergeet u niet dat alle kinderen woensdag 25 november vrij zijn. De leerkrachten hebben die dag een studiedag.
We zien u graag tijdens de kijkweek. Tot dan.

Week van de mediawijsheid

img2 Tussen 20 en 27 november a.s. is het nationale week van de mediawijsheid. Die week besteden we vooral in de bovenbouw extra aandacht aan sociale media. De leerlingen in de bovenbouw gaan aan de slag om MediaMaster 2015 te worden. Televisie, internet, sociale media, apps, games en smartphones: de mogelijkheden die media bieden zijn grenzeloos. Maar hoe werken ze, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat gaan onze leerlingen tijdens die week ontdekken via een interactief spel. 

Twee keer per jaar plannen wij een week in om meer aandacht te besteden aan mediawijsheid. Voor u een mooie aanleiding om met uw kind in gesprek te gaan over sociale media. Waar gebruiken zij deze voor? Wat heeft u er mee? Op www.mediawijsheid.nl vindt u er informatie over. Ook komt u dan meer aan de weet over Mediamasters. 

Cyberpesten

Tijdens de week tegen het pesten besteden we extra aandacht aan het tegengaan van pesten. Daarbij wordt ook het cyberpesten besproken. Dit soort pesten gebeurt na schooltijd, maar komt via de kinderen toch de school binnen. Leerlingen die via de digitale weg worden gepest, voelen zich vaak nergens veilig. Het pesten gaat op deze manier ook thuis in de veilige omgeving door.
Ouders, kinderen en de school zijn samen verantwoordelijk om dit probleem aan te pakken en op te lossen.

Wat kunt u thuis doen?

 • Ga naar: www.meldknop.nl/installeer-de-meldknop/ en klik op "installeer meldknop". Als u de meldknop hebt geïnstalleerd staat die tijdens het internetten altijd in beeld. Met een klik op de meldknop krijg je informatie, hulp en advies bij internetproblemen.
 • Laat kinderen berichten van pesters of onbekende personen niet openen.
 • Laat uw kind niet reageren op pestberichten.
 • U kunt contact opnemen met de ouders van de pester. Wij gaan er vanuit dat ouders inzien dat dit een gezamenlijk probleem is, dat moet stoppen. Ouders hoeven van hun kind niet te accepteren dat het om een grapje gaat..
 • Als blijkt dat de afzender van de vervelende berichten op dezelfde school zit als uw kind, neem dan contact op met de leerkracht. Praat met school over een gezamenlijke aanpak.
 • Als het pesten doorgaat is het raadzaam om het e-mail adres of het telefoonnummer van uw kind te wijzigen.
 • Pestberichten kunnen zonodig opgeslagen worden als bewijsmateriaal.
 • U kunt het e-mailprogramma zo instellen dat de berichten van bepaalde afzenders in uw eigen map komen, zodat uw kind ze niet hoeft te lezen.
 • Als het pesten zeer ernstige vormen aanneemt, ondanks alles wat u er aan gedaan heeft, moet u contact opnemen met de politie.

Nieuws van het Sport & Beweegteam

img2
Wat was het een feest tijdens de gymlessen van 1-2; dansen met juf. Rita van de Aleph. Tijdens de goed bezochte afsluitende dans-KIJK-lessen zagen we dansen uit Amerika, Brazilië, Spanje en zelfs een Frans ballet! Alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes deelden de dansvloer in de vrolijke finaledans, wat een talent en vooral: wat een dansplezier!

Met dank aan de Aleph kunnen de kinderen van groep 1-2 op woensdag 18 november, tussen 14.00 en 15.00 uur gratis een les kinderdans bij de Aleph volgen. Met 25 november, zelfde tijd, als uitwijkmogelijkheid.

Ook de groepen 8 pakten afgelopen week een extra project aan: ‘Ieder -1 –gelijk’, samen nadenken en werken aan het voorkomen van pesten en discriminatie in de sport, op de speelplaats, in je eigen leven. Stichting Samen RKC is in de klassen geweest voor de opening, een presentatie met groepsgesprek en voor de afsluiting. Ook zijn alle groepen 8 in een speciale ‘Ieder -1 – gelijk’- gymles zeer sportief actief geweest. Het aandenken aan dit project hangt in de klas zodat de ‘Ieder -1-gelijk spelregels’ in gebruik kunnen blijven.

Tenslotte zijn we benieuwd welke kinderen van groep 5 t/m 8 mee gaan doen aan de Volleybalactiviteit van vrijdag a.s. We hebben in de gymlessen volleybal leren spelen met de dynamische ‘Cool Moves’ regels en dan is in je vrije tijd eerst met echte trainers oefenen en daarna wedstrijdjes spelen een actief, gezond en gezellig ‘toetje. Kijk op www.heusdensport.nl voor alle sport-en beweegactiviteiten en aanmelding. Alle deelnemers veel plezier gewenst!

informatie over de kinderopvang

De overheid gaat het gebruik van kinderopvang weer stimuleren. Enerzijds door de kinderopvangtoeslag in 2016 met 5,8% te verhogen; anderzijds door de kwaliteit voor 0-4 jarigen te versterken. Daarnaast groeien onderwijs en kinderopvang steeds meer naar elkaar toe door samen gehuisvest te zijn in één kindcentrum, maar ook via samenwerking en doorgaande leer- en ontwikkelingslijnen voor kinderen 2-6 jaar.Ook onze school werkt samen met het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en de BSO van Mikz. Mikz heeft voor haar aanbod een tarievenkrant uitgebracht. In deze krant vindt u informatie over de verschillende diensten, de tarieven en rekenvoorbeelden die inzicht geven in de netto-kosten van kinderopvang / buitenschoolse opvang. 
Heeft u interesse? De krant kunt u vinden bij BSO Olof Palme of inzien op de site van Mikz: www.mikz.nl

Programma kerstvakantie BSO

In de Kerstvakantie is het programma van de BSO weer spetterend!! Het thema is “TUSSEN KERST EN KUNST.”
Kerst, maar ook kunst, kan op vele manieren en dat gaan de kinderen met elkaar ervaren.
Voor de kinderen van 4-7 jaar is er op de vaste locatie een leuk programma in elkaar gezet met onder andere: Kerstbalspelen, Olaf de sneeuwpop knutselen, wattenstaafjes- vuurwerk-kunst en nog veel meer.
Ben je al 7 of ouder? Kijk dan eens op onze flyer wat er allemaal te doen is tijdens de leuke kiesdagen: GO IV Kerst editie, beeldhouwen, timmeren, action painting, en nog veel meer!
Zie je het zitten? Geef je dan op en kom naar de BSO!

Het volledige programma is te zien op de website: www.mikz.nl Aanmelden kan via een mail naar: vakantieheusden@mikz.nl

Pakjesjacht in De Aleph

Op zondag 22 november van 16.00 uur tot 16.45 uur is er in het Centrum voor de Kunsten de Aleph de Pakjesjacht. Het is een theatervoorstelling vol grapjes, gekke typetjes en fijne muziek. De voorstelling is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar, ouders, opa's en oma's, tantes, ooms, pieten en andere mensen. 
Het verhaal gaat over twee boeven die iets willen iets stelen, maar ze weten niet wat. En
twee vriendinnen die de Sint iets willen vragen, maar niet weten hoe. Ook is er een land vol
kinderen die geen pakjes in de schoen vinden, en niet snappen waarom….

Kaartjes voor € 3 zijn te reserveren via: reserveren@demuzes.nl
Meer informatie is te vinden op www.demuzes.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl