Nieuwsbrief 2015-2016-8

Beste ouders,

Afgelopen vrijdag hebben we op school genoten van het sinterklaasfeest. Wij danken de voorbereidingsgroep en alle mensen die op de dag zelf een rol hadden voor deze leuke dag.

Inmiddels is de school al weer ingericht in Kerstsfeer. Dit jaar vieren we op donderdagavond 17 december het Kerstfeest op school. U leest er meer over in deze nieuwsbrief.
De groepen 6 zijn volop bezig met de musical "Kerst op z'n kop" en een groep ouders uit de groepen 1-2 en 3 repeteren al enkele woensdagen voor het Kerstspel dat ze gaan opvoeren tijdens de Kerstviering op school.

In deze nieuwsbrief verder nog allerlei andere informatie. Klik daarvoor op een van de titels in de lijst hiernaast.

Wij wensen al onze lezers prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2016. We hopen iedereen in goede gezondheid terug te zien op maandag 4 januari.

Team Olof Palme

Kerstviering op school

img2 Dit jaar wordt de Kerstviering gehouden op donderdagavond 17 december van 17.00 uur - 19.15 uur. Alle kinderen krijgen op school een buffetje, dus ze hoeven vooraf niet te eten. De kinderen brengen uiterlijk donderdag 17 december een bord, beker en bestek mee, voorzien van hun naam in een plastic tas.

De groepen 1 t/m 3 vieren Kerstmis op school. Ze kijken naar een kerstmusical opgevoerd door ouders. Ook eten ze met hun leerkracht en groepsouder(s) in de klas. De ene helft gaat eerst naar de musical kijken en de andere helft geniet van het buffetje. Daarna wisselen de groepen.
U wordt verzocht om de kinderen van groep 1 t/m 3 om 17.00 uur in de klas te brengen en daar om 19.15 uur ook weer op te halen.

De groepen 4 t/m 8 gaan vanaf school gezamenlijk naar de kerk voor een kerstviering. Om 16.55 uur worden de kinderen in de klas verwacht. De viering in de kerk is van 17.30 uur tot 18.15 uur. Ouders zijn welkom in de kerk. Daarna volgt het kerstbuffet in de klas. Het geheel duurt tot 19.15 uur. 

De kinderen van groep 4 worden in de klas opgehaald. De ouders van de groepen 5 t/m 8 kunnen hun kind buiten, op het schoolplein, opwachten.

Bij de voorbereiding van het kerstbuffet worden de ouders betrokken. Via het formulier dat in uw inbox van Digiduif klaar staat, kunt u aangeven welk gerecht u voor de klas van uw kind wilt maken. U vindt daar ook de uitleg over het intekenen.

Vrijdag 18 december zijn alle kinderen vrij. Dan begint de kerstvakantie. Wij wensen iedereen prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2016. We zien elkaar terug op maandag 4 januari.

Adventsproject: "God kent vele gezichten"

Zondag 29 november is de Advent begonnen. Misschien zal het veel kinderen niet meer zo bekend in de oren klinken maar op die dag begint de aanloop naar Kerstmis.

Het Adventsthema van dit jaar is: "God kent vele gezichten". Jezus wordt met Kerstmis vaak op verschillende manieren afgebeeld. Hoe zou het universele Kerstkind er eigenlijk uit kunnen zien? Het thema sluit aan bij het project voor Cambodja van de landelijke Adventsactie (www.wonderbaremoeder.nl)

Als symbool voor dit thema hebben we gekozen voor een "babygezicht". Het gezicht is het eigene van de mens, hierdoor wordt hij of zij een uniek persoon. Het Kerstkind heeft echter iets universeels, het is geboren voor iedereen! Op school zijn de kinderen aan het werk gegaan met de opdracht: Welk gezicht krijgt het Kerstkind van onze groep? De resultaten zullen in de kerk te zien zijn.

Kerst op z'n kop

img2 De groepen 6 zullen van vrijdag 11 december tot en met dinsdag 15 december a.s. in de aula van de Olof Palme weer een traditionele kerstmusical opvoeren. Traditioneel? Daar gaat het eigenlijk allemaal om. In de musical “Kerst op z’n kop” worden alle beelden, die kinderen hebben van Kerstmis naast elkaar of op z’n kop gezet. Wat vieren we nu eigenlijk? In deze kerstmusical komt deze vraag als een rode draad aan bod, schakelend van het “nu” naar het “toen”. Weet u het antwoord op de vraag al?

De kinderen zijn al druk aan het repeteren om er een mooie voorstelling van te maken. Alle kinderen van de Olof Palme gaan de musical uiteraard bekijken. Ouders, familie, vrienden of bekenden van de kinderen uit groep 6, krijgen een uitnodiging om op vrijdag 11 december, maandagavond 14 december of dinsdagavond 15 december te komen kijken.

Wij wensen alle kinderen van de groepen 6: Toi-toi-toi ! 

Gezinsuitbreiding op Olof Palme

Maandag 16 november zijn juffrouw Jeannine en mijnheer Bo trotse ouders geworden van een dochter. Zij heet: Xam. Moeder en dochter maken het goed, vader Bo overigens ook. Hij is alweer gewoon aan het werk en heeft uiteraard al getrakteerd op de traditionele beschuit met muisjes.

Fietsverlichting in orde?

img2 Beste ouders,

In deze donkere dagen voor Kerstmis is een goed werkende fietsverlichting noodzakelijk! Bij een verlichtingscontrole in oktober (gemeld in nieuwsbrief 6) bleek bij 30% van de kinderfietsen de verlichting niet te werken. Wij hopen dat u toen de moeite genomen heeft om de fiets van uw kind na te kijken.


Wij wensen u en uw kind(eren) een sfeervol en goed verlicht Kerstfeest toe.

Vacature GMR ingevuld

De tussentijdse vacature in de Gemeenschappelijk Medezeggenschaps Raad (GMR) is ingevuld. Rob Jansen (ouder van de Duinsprong) heeft zich daarvoor aangemeld. De periode van aanmelden liep tot vrijdag 27 november. Aangezien Rob de enige kandidaat was, is hij automatisch verkozen tot lid en zijn verkiezingen dus niet nodig. Wij zijn blij dat de vacature weer ingevuld is en kijken uit naar een prettige samenwerking met ons nieuwe lid.

Met vriendelijke groet,
Namens de kiescommissie GMR-verkiezingen
Marion de Vaan

Aanmelden kan vanaf 2 jaar

Is uw zoon/dochter 2 jaar of ouder dan mag u hem/haar aanmelden op school. Om uw kind aan te melden neemt u telefonisch (0416-320082) of via de mail (info@olof-palme.nl) contact op met de directeur van onze school, mevr. Marja van Sluisveld of mevr. Karin Herrings

Marja of Karin maakt met u een afspraak voor een kennismakingsgesprek en een persoonlijke rondleiding.

Sport & Beweegkalender komende periodeSport & BeweegactiviteitDatum / plaatsDoelgroepInfo / inschrijven
Red jezelf, red je vriendjeMaandag
7 december
Groepen 7
juf Jacintha
juf Debbie
Onder schooltijd
Zwembad
"Die Heygrave"
Red jezelf, red je vriendjeMaandag
14 december
Groep 7
juf Kim
Onder schooltijd
Zwembad
"Die Heygrave"
Training
Red jezelf, red je vriendje
Dinsdag 22 december
10.00 uur - 12.00 uur
Zwembad
 "Die Heygrave"
Alle leerlingen
uit groepen 7 / 8
gemeente Heusden
www.heusdensport.nl
activiteit tegen betaling
Zwem-4-daagse28, 29, 30 december
en 2 januari
15.00 uur - 17.30 uur
Zwembad
 "Die Heygrave"
Alle leeftijdenwww.heusdensport.nl
activiteit tegen betaling
Open dag Free-runnenZaterdag 2 januari
15.30 - 18.00 uur
Sporthal De Kubus
Oudheusden
Alle leerlingen
uit groepen 6 t/m 8
gemeente Heusden
www.heusdensport.nl
DiscozwemmenZaterdag 9 januari
9.00 uur - 12.00 uur
Zwembad
"Die Heygrave"
Alle leerlingen
uit groepen 4 t/m 8
gemeente Heusden
www.heusdensport.nl
activiteit tegen betaling
Kuijkse stratenloopZondag 10 januari
11.00 uur - 15.00 uur
Nieuwkuijk
Alle leeftijdenwww.heusdensport.nl
activiteit tegen betaling
inschrijven op de dag zelf
Basketbaltoernooi:
Training en wedstrijden
Zondagmiddag 
10 januari
Sporthal "Die Heygrave"
Alle leerlingen
uit groepen 3 t/m 8
gemeente Heusden
www.heusdensport.nl
Wil je op de hoogte blijven van alle sport- en beweegactiviteiten binnen onze gemeente? Ga dan naar www.heusdensport.nl Deze site wordt speciaal voor onze basisschoolleerlingen up tot date gehouden. Hier vind je alle informatie over deze activiteiten en kun je rechtstreeks inschrijven.


Red jezelf, red je vriendje

img2 Voor alle groepen 7 binnen de Scala scholen is ‘Red jezelf, red je vriendje’ inmiddels een vast onderdeel binnen het bewegingsonderwijs. Voor deze sport- en beweegactiviteit onder schooltijd, gaan de groepen 7 twee keer naar zwembad "Die Heygrave" in Vlijmen. Daar nemen ze deel aan een oefen/testprogramma in het water. Onze groepen 7 zijn in december aan de beurt en in april-mei 2016 nog eens.

Alle belangrijke vaardigheden om jezelf (en een ander) te kunnen redden tijdens calamiteiten in en op het water komen aan bod tijdens ‘Red je zelf, red je vriendje’. Denk daarbij aan: zwemmen bij golfslag, door het ijs zakken met schaatsen aan, na omgeslagen te zijn met een bootje.

De leerlingen beleven erg veel plezier aan deze sportieve activiteit. Tevens doen ze de nodige ervaring op; ze leren en oefenen wat je in bovengenoemde situaties het beste kunt doen. Dit draagt weer bij aan het zelfvertrouwen te water.

‘Red jezelf, red je vriendje’ is geen vervanger voor het vroegere ‘schoolzwemmen’. Middels het voorlopige certificaat dat de kinderen mee naar huis brengen, krijgen de ouders een beeld van zelfredzaamheid te water van hun kind.

Wij wensen de kinderen van groep 7 veel plezier en succes!

Stichting Leergeld Heusden

img2 Stichting Leergeld Heusden zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.
Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van Stichting Leergeld Heusden indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar inkomen hebben dat beneden 110% van het bijstandsniveau ligt.

Om een aanvraag te honoreren moet de aanvrager beschikken over de zgn. HeusdenPas. Deze gratis pas is bedoeld voor inwoners van de gemeente Heusden die het niet zo breed hebben. U komt in aanmerking voor een HeusdenPas als uw inkomen lager is dan 110% van het bijstandsniveau. Ook mensen die in aanmerking komen voor de Voedselbank of kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen ontvangen, kunnen een HeusdenPas aanvragen. Dit geldt ook voor mensen in de schuldhulpverlening.

Wilt u hierover meer weten, kijk dan op: http://www.leergeld.nl/heusden/ouderinfo/

Doe-maar-mee-dag Jong Nederland Drunen

Zaterdagmiddag 12 december heeft Jong Nederland Drunen speciaal voor kinderen van groep 4 en 5 een open middag.
Ben jij ook benieuwd wat de club ieder week doet? Om 14.00 uur ben je welkom en mag je meedoen met onze activiteiten. Er staan allerlei maffe spelletjes op het programma. Trek je wel oude kleren aan want je kan wel eens vuil worden! Om 16.00 kunnen je ouders je weer ophalen.

Na de open middag mag je vrijblijvend 4 weken proefdraaien.

Het adres van het clubhuis is: Torenstraat 85 in Drunen.
Meer informatie: info@jongnederlanddrunen.nl of bel: 0625416000.
Kijk eens op de site: www.jongnederlanddrunen.nl 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl