Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2016-2017-04

Beste ouders,

De herfstvakantie voor de zuidelijke regio staat op het punt van beginnen. Komende vrijdag zijn de groepen 1 t/m 4, zoals gewoonlijk, om 11.45 uit. De groepen 5 t/m 8 hebben een continurooster, zij zijn om 14.00 uur uit.

Deze nieuwsbrief bevat weer leuke en nuttige informatie. Zo blikken we even terug op de voorleeswedstrijd van de groepen 7 en 8 maar ook op de verkeersactie van vorige week.

Sommige kinderen die dit schooljaar 4 jaar worden, waarvan wij weten dat ze naar onze school zullen komen, zijn nog niet aangemeld. Als het uw kind betreft, wilt u dit dan snel in orde maken?

We wensen u een fijne herfstvakantie en veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Team Olof Palme

Aanmelden nieuwe leerlingen

Sommige kinderen bij ons op school hebben thuis nog een broertje of zusje dat dit schooljaar nog 4 jaar wordt. Wij merken dat een aantal van deze kinderen nog niet zijn niet aangemeld op onze school. Wilt u dit zo snel mogelijk doen via het inschrijvingsformulier.
U kunt dit formulier op school ophalen bij de directie. Meer informatie over het aanmelden kunt u vinden door op de volgende link te klikken:
http://www.olof-palme.nl/ouders/aanmelden-nieuwe-leerling/
Het is overigens al mogelijk om kinderen vanaf 2 jaar al aan te melden.

De MR is op zoek naar u!

Dit schooljaar loopt de zittingstermijn van 3 ouders binnen de MR af. Deze ouders zijn niet meer herkiesbaar. Dit betekent dat we gedurende dit schooljaar 3 vacatures binnen de oudergeleding van de MR hebben.

  • Bent u die positief kritische ouder die graag een zinvolle bijdrage wil leveren aan de school van uw kind(eren)?
  • Wilt u graag meepraten en meebeslissen op beleidsmatig niveau?
  • Bent u in staat om nog iets verder te kijken en te denken dan het individuele belang van uw kind(eren)?

Dan nodigen we u van harte uit om uw interesse kenbaar te maken!

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact op met de secretaris van de MR, Linda Oremus, tel. 0416-320082 of e-mail: linda.oremus@scalascholen.nl 
U kunt zich tot uiterlijk 30 november 2016 via het bovenstaande mailadres aanmelden.

Voorleeswedstrijd 2016

img2

Vrijdag 14 oktober was het weer zo ver, de jaarlijkse voorleeswedstrijd voor de groepen 7 en 8. De voorleeskampioenen van iedere groep namen het in een spannende strijd tegen elkaar op. Zij werden hierbij beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit juffrouw Marianne van de bibliotheek en juffrouw Marja van de Olof Palme.

De jury luisterde aandachtig naar verhaalfragmenten die Louis Meijer, Isa Jacobi, Lièn van Bijnen, Sara Bisselink, Bjorn Kuijsters en Nick Smits ten gehore brachten. Dit alles werd afgewisseld met een mix van dans, toneel en muziek. Alle acts en voordrachten werden vakkundig aan elkaar gepraat door meneer Hans.

Nadat iedereen voorgelezen had, wachtten alle deelnemers een tijdje in spanning in de 'green room' op de uitslag. Uiteindelijk kwam het verlossende woord:

Bjorn Kuijsters is onze voorleeskampioen 2016.

Hij zal Olof Palme vertegenwoordigen bij de Heusdense kampioenschappen in de Voorste Venne. Op de foto bij dit artikel zitten alle deelnemers op de bank met in hun midden Bjorn.De voorleeswedstrijd maakt onderdeel uit van de kinderboekenweek. Directeur Ton Kamp en jeugdburgemeester Roos Moorees hebben hun licht laten schijnen over de kinderboekenweek. Als u hun ervaringen wilt lezen, klik dan op deze link: http://www.scherper.nl/content/view/5988/54/

20 oktober: controle fietsverlichting

img2

De dagen worden weer korter, waardoor goede verlichting belangrijk is. Daarom houdt de VVN met ondersteuning van onze verkeersouders een controle op de fietsverlichting.

Dit gebeurt op donderdag 20 oktober. De controle is bedoeld voor alle kinderen die iedere dag met de fiets naar school komen. 

"Gele strepen actie" 11 oktober

img2

De ouders van de verkeerscommissie en enkele kinderen uit groep 8 stonden dinsdag 11 oktober vóór schooltijd met zelfgemaakte grote gele borden langs de gele streep. Zij vroegen hiermee aandacht aan alle ouders die (soms) met de auto naar school komen. De gele streep is lang. Hij loopt van voor de Luxemburglaan tot aan de Turkijelaan, dus tot voorbij de sporthal.

Stoppen, stilstaan en parkeren bij de gele streep is verboden. Door dit verbod blijft het verkeer nog enigszins overzichtelijk voor de fietsers, voetgangers en automobilisten. Ook even stoppen, om uw kind uit de auto te laten stappen, is verboden en kan een bekeuring opleveren.

MIKZ Olof Palme in de herfstvakantie

Deze vakantie staat in het teken van ‘Happy Halloween!’. We hebben allerlei leuke activiteiten op het programma staan. Met de jonge kinderen gaan we o.a. mummielichtjes maken en een groot spinnenweb. Met de hele groep maken we allerlei lekkers, passend bij het thema! Ook zijn er voor de kinderen vanaf 7 jaar spetterende kiesdagen! Ga je mee hapjes maken voor het Happy Halloween Hapjesfeest? Klik op deze link voor meer informatie:
http://mikz.nl/kinderopvang/vakantieopvang-heusden 

Speelgoedbeurs 5 november

img2

De speel-o-theek Drunen houdt op zaterdag 5 november weer haar jaarlijkse speelgoedbeurs van 13:00 tot 15:00 uur in de Olof Palme. 

U kunt hier niet alleen mooi speelgoed kopen voor een leuke prijs, maar ook zelf speelgoed verkopen. Dus heeft u nog mooi en heel speelgoed of artikelen voor de baby-uitzet die u wilt verkopen? Dan kunt u dit op 5 november tussen 10:00 en 12:00 uur inleveren. Vanaf 15 oktober kunt u al een intekenlijst ophalen bij de speel-o-theek.

Van de opbrengst is 25% voor de speel-o-theek. I.v.m. de hygiëne kunnen we geen knuffels innemen.Kijk voor onze openingstijden en meer informatie over de speelgoedbeurs op onze website: www.speelotheek-drunen.nl/nieuws

Kinderuniversiteit Tilburg

Tilburg university organiseert al meer dan 10 jaar de succesvolle collegereeks van de kinderuniversiteit voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Op woensdag 9 november van 15.00 uur tot 16.00 uur is het volgende kindercollege. Lijkt het u en uw kind wat om daar meer over te weten of daar naar toe te gaan? Klik dan op onderstaande link. U leest dan o.a. hoe de inschrijving geregeld wordt.
https://www.tilburguniversity.edu/nl/onderwijs/wetenschap-voor-scholieren/kinderuniversiteit/inschrijven/

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl