Nieuwsbrief 2016-2017-06

Beste ouder / verzorger,

We beginnen deze nieuwsbrief met de felicitaties voor mijnheer Leo, vanwege de geboorte van zijn zoon.

Dan blijkt weer dat vreugde en verdriet dichtbij elkaar liggen. Het gezin van Nieuwburg moet afscheid nemen van hun zoontje Mees. Op school wordt met hen meegeleefd, getuige ook dit berichtje in de nieuwsbrief.

Dan zijn er natuurlijk de 'gewone" zaken waarover wij u berichten.
Sinterklaas is in het land en hij zal zeker ook de Olof Palme met een bezoek vereren. Voordat het zover is, zijn er al sintactiviteiten op school. Hierover leest u meer in deze nieuwsbrief, die daarom vast in een sintjasje gehuld is.

Natuurlijk staat er nog veel meer op het programma, volgende week is immers "de week van de mediawijsheid". Ook daaraan besteden we aandacht.
Kijk zeker goed naar het activiteitenoverzicht van de komende periode.

Dat en nog veel meer leest u in deze nieuwsbrief. Wij wensen u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team bs. Olof Palme

Een zoon voor mijnheer Leo

Mijnheer Leo laat het volgende weten:

"15 november, zijn wij trotse ouders geworden van een zoon: Mats. Moeder en Mats maken het goed en Lieke is de grote en trotse zus. En papa? Ach, trots is het woord niet. Het is gewoon onbeschrijflijk mooi!"

Wij wensen mijnheer Leo en zijn gezin een leuke tijd toe: lekker genieten van dit kleine wonder.
 

Mees van Nieuwburg overleden

Zondagmiddag 13 november is Mees van Nieuwburg, het jongere broertje van Sam ( groep 1-2) en jongste zoon van Ellen en Koen van Nieuwburg overleden. Dit nieuws heeft ons diep geraakt.
Toen Mees vier jaar geleden geboren werd, bleek al snel dat hij ernstige gezondheidsproblemen had. Anderhalf jaar later werd duidelijk dat Mees aan een zeer zeldzame aandoening leed. Maar dat Sam, zijn ouders Ellen en Koen en familie Mees al zo snel zouden moeten loslaten, hadden ze nog niet verwacht.
Wij wensen Sam, Ellen en Koen, familie en vrienden heel veel sterkte toe.

Sinterklaas activiteiten

img2

Het zal de kinderen zeker niet ontgaan zijn dat Sinterklaas inmiddels in ons land is aangekomen. Op school volgen wij via het Sinterklaasjournaal alle belevenissen en we spelen er met de kinderen op in. Daarnaast zijn er allerlei andere activiteiten op school. Zo is er de traditionele pietengym op maandag 28-11 (groep 5 t/m 8) en op donderdag 01-12 (groep 1 t/m 4). Dan vervallen de voor één keer de gymlessen voor de overige groepen.Maandag 5 december verwachten we Sinterklaas met zijn gevolg op onze school. Wilt u die dag niet parkeren aan de Aziëlaan (ook niet bij "De Brug")?

Voor de groepen 1 t/m 4 gelden dan de normale ochtend schooltijden (8.30 - 11.45 uur), ze zijn 's middags vrij.

De groepen 5 t/m 8 hebben die dag een continurooster en zijn om 14.00 uur uit.

Dinsdag 6 december hebben de groepen 1 /m 4 een vrije dag.In de volgende nieuwsbrief komen we hier nog even op terug. We wensen u thuis vast een heel gezellige voorbereiding op het sinterklaasfeest toe.  

Activiteiten tot begin december

In de komende periode staan er veel activiteiten op het programma. Hieronder een korte opsomming:

Activiteit Bijzonderheden
Kijkweek in de groepen 3 t/m 7 In de week van 21-11 bent u iedere dag (m.u.v. woensdag) welkom.
U bent welkom tussen 15.15 en 15.45 uur.
Op vrijdag is de tijd voor groep 1 t/m 4 van 11.45 uur tot 12.15 uur.
Uw kind vertelt waar het mee bezig is en laat u de werkboekjes zien.
Voortgangsgesprekken groep 2 In de week van 21-11 zijn de voortgangsgesprekken voor groep 2.
Via Digiduif heeft u een uitnodiging gehad om in te tekenen.
Voorlichtingsavonden V.O.

Maandag 21-11, aanvang 19.00 uur is de voorlichtingsavond over het V.O. in het d'Oultremontcollege. De avond is bedoeld voor de ouders en kinderen van groep 8 van de basisscholen uit Drunen.

MR-vergadering Woensdag 23 november, aanvang 20.00 uur. 
Week van de mediawijsheid De week begint op vrijdag 18-11 en duurt tot vrijdag 25-11.
Verdere informatie elders in deze nieuwsbrief.
Rapportgesprekken groep 8 De kinderen van groep 8 krijgen vrijdag 25-11 hun rapport mee.
De gesprekken zijn: maandag 28-11, woensdag 30-11 en donderdag 01-12.
De uitnodiging verloopt via Digiduif.
Studiemiddag team  Alle kinderen zijn dinsdagmiddag 29-11 vrij. De school is om 11.45 uit.
Sinterklaas op Olof Palme Maandag 5 december. Groepen 1 t/m 4 tot 11.45 uur, 's middags vrij.
Groepen 5 t/m 8 continurooster tot 14.00 uur (lunchpakket en drinken mee)
Groepen 1 t/m 4 vrij Dinsdag 6 december, hele dag.

 

Week van de mediawijsheid

img2

In het kader van de week van de mediawijsheid (van 18 t/m 25 november) gaan de groepen 7 en 8 aan de slag met "De Mediamasters game", een initiatief van Mediawijzer.net. (https://www.mediawijzer.net/)

Op vrijdag 18 november 2016 begint dit spel. Het wordt gedurende één uur per dag op vijf schooldagen gespeeld. Iedere speldag start met een korte aflevering op het digibord. Daarna gaat de leerkracht samen met de leerlingen aan de slag met Mediamissies: mediawijze vragen en opdrachten over bijvoorbeeld sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten, vloggen en online samenwerken. Ook thuis kunnen de leerlingen verder met Mediamasters; door extra opdrachten en vragen kunnen de leerlingen jokers verdienen voor hun klas.

De vijfde speldag is de finaledag. De finaledag moet gespeeld zijn op vrijdag 25 november vóór 12.00 uur. Alle leerlingen die de game uitspelen, krijgen aan het einde van het spel een Mediamasters diploma.

De groepen 5 en 6 beginnen op maandag 21 november met het spel "diploma veilig internet". Hiermee worden de kinderen digitaal wijzer. Ze melden zich via een speciale groepsaccount zelf aan  (mooi leermoment) en kunnen, na afronding van het spel, een diploma verdienen.

Samenstelling jeugdraad bekend

img2

Tijdens een gezellige, carnavaleske bijeenkomst op zaterdagavond 12 november is de jeugdraad gekozen. Veel kinderen van onze school hebben zitting in de raad. Het gaat om de leden Mees van Helvert, Niek Buijs, Rick Smits, Merijn Verdijk en Julian van de Water. Bjorn Kuijsters is de jeugdprins en Sil van Gulik de nar. Zij hebben beloofd om "dur un slinger aon te geve" tijdens het komende carnavalsfeest.Deze kinderen zijn niet de enige carnavalstalenten op onze school. Als we heel even over de grenzen van Dwergonië kijken, zien we dat mijnheer Leo in het aanpalende Oeteldonk iets heel moois gedaan heeft: hij heeft het winnende lied van het Kwèkfestijn geschreven: "Zo mooi". Wilt u weten hoe dat klinkt? Klik dan op: https://www.youtube.com/watch?v=LTn-VyY9eZI

Sport- & beweegactiviteiten in deze periode

Sport- & beweegactiviteit Datum / plaats Doelgroep Info / inschrijven
Proefles / workshop
Monpellier Sports Methods
Zaterdag 19-11
12.00 - 13.00 uur
Iedereen
vanaf 5 jaaar
www.monpelliersportsmethods.nl
info@monpelliersportsmethods.nl
Sport na school Donderdag 24-11
15.30 - 16.30 uur
Verzamelpunt:
Gymzaal De Brug
Kinderen uit 
groep 6, 7 & 8
Inschrijven in de klas
na toestemming ouders
Pietengym Maandag 28-11
Donderdag 01-12
Groep 5 t/m 8
Groep 1 t/m 4
Activiteit onder schooltijd
Red jezelf, red je vriendje Maandag 19-12
Zwembad 
Die Heygrave
2 groepen 7 Activiteit onder schooltijd
Zwemvierdaagse 27 - 30 december
Zwembad
Die Heygrave
Iedereen met 
minimaal
diploma A
Z.s.m. zichtbaar via:
www.aquamigos.nl

Montpellier Sports Methods & Solutions is er speciaal voor iedereen die wil (leren) bewegen met meer spelvreugde, creativiteit, zelfvertrouwen, overtuiging en functionaliteit. Alle kinderen vanaf 5 jaar en alle volwassenen zijn welkom in de lessen van dit instituut. Meer weten? Klik op deze link: http://www.monpelliersportsmethods.nl
 

Atelier B'art: iets voor u en/of uw kind?

Carla Ketelaars, leerkracht van onze school, werkt ook als creatief coach. In haar atelier B'art coacht zij kinderen en volwassenen met behulp van creatieve activiteiten. Op die manier biedt zij ondersteuning bij het verwerken van allerlei gevoelens en / of situaties. Daarnaast geeft zij creatieve workshops en cursussen (zowel voor kinderen als volwassenen). Wil je hierover meer weten, klik dan op deze link: https://drive.google.com/file/d/0B7JfzxjoNdH-LXMya0hTeHcwdVk/view?usp=sharing

Boekenactie TOTAL

Op dit moment loopt er een boekenactie bij benzinemaatschappij TOTAL. Mogelijk heeft u, door daar te tanken, al de nodige boeken verzameld. Mocht u daar niets mee doen (wij hopen uiteraard dat u dat wel doet) en / of heeft u dubbele boeken, dan zou u onze school een groot plezier doen door deze aan ons te schenken. U kunt ze (laten) afgeven bij de leerkracht van uw kind.

Mad science op de Olof Palme

Experimenteren met de gekke professoren van Mad Science!
Binnenkort komt Mad Science een wetenschap & techniekcursus verzorgen op Olof Palme - Drunen,  waar de kinderen van groep  1 t/m  8 zich voor kunnen inschrijven. Op 23 januari 2017 start Mad Science met een spectaculaire wetenschap/techniekshow.
De kinderen gaan in 6 bijeenkomsten aan de slag met talloze experimenten, activiteiten en demonstraties. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren een onderzoekende leerhouding.
Er is een cursus voor de kinderen uit groep 1 t/m 3 en een voor de groepen 4 t/m 8.
De activiteiten vinden plaats in een lokaal op school van 15.30 tot 16.30 uur op de volgende data: 21-02, 07-03, 14-03, 21-03, 28-03 en 04-04.
Meer weten of inschrijven via: http://nederland.madscience.org

Kliederkerk gaat schatzoeken

Houd je van knutselen en kliederen? Word je enthousiast van een goed verhaal? Kom dan zondag 27 november naar Kliederkerk Drunen om op vrolijke en ongedwongen wijze kennis te maken met de verhalen uit de Bijbel. Dit keer staat alles in het teken van een verborgen schat. Ga je mee op zoek?
Je vindt ons in de aula van basisschool De Bolster, Beukstraat 13 in Drunen. Het programma start om 13.00 uur en eindigt om 15.00 uur.  Voor de bekostiging van het programma vragen wij €3,-- per persoon. Vooraf aanmelden via kliederkerkdrunen@gmail.com is niet verplicht, maar wel erg fijn.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl