Nieuwsbrief 2016-2017-08

Beste ouder / verzorger,

Dit is al weer de laatste nieuwsbrief van het kalenderjaar 2016, in een speciaal jasje vanwege het naderende kerstfeest.
We openen met een artikel waarin we u informeren over de kerstviering van donderdagavond 22 december. Lees dit goed door, zodat u weet wat er van u en de kinderen verwacht wordt.

Uiteraard is er nog veel meer nieuws. Een greep daaruit:
Maandagavond 16 januari is er een interessante avond op school over sociale veiligheid op school. Noteer deze avond vast in uw agenda.

We maken u nogmaals attent op het verbod om te stoppen of te parkeren bij de gele strepen. Het gaat vaak goed maar nog te vaak niet!

Maak voor het overige nieuws een keus uit de titellijst hiernaast.

Wij wensen u hele fijne kerstdagen en een voorspoedig 2017.

Met vriendelijke groet,

Team bs. Olof Palme

Kerstviering Olof Palme

img2

Dit jaar wordt de kerstviering gehouden op donderdagavond 22 december van 17.00 uur - 19.15 uur. Voor een goed verloop van deze viering hebben we een aantal belangrijke zaken voor u en de kinderen op een rijtje gezet:

-   Alle kinderen krijgen op school een buffetje, dus ze hoeven vooraf niet te eten.

-   De kinderen brengen op woensdag 21 of donderdag 22 december in een tas, een bord, een beker en bestek mee, voorzien van hun naam.

-   De kinderen uit groep 1 t/m 4 zijn donderdagmiddag vrij omdat we ze om 17.00 uur weer op school verwachten.

-   Het dragen van feestelijke kleding verhoogt de kerstsfeer.

-   De kinderen die bij de BSO zijn, worden door de leiding op tijd naar school gebracht voor de kerstviering.

Groep 1 t/m 3

De groepen 1 t/m 3 vieren Kerstmis op school. Ze kijken naar een kerstmusical opgevoerd door ouders. Ook eten ze met hun leerkracht en groepsouder(s) in de klas. De ene helft gaat eerst naar de musical kijken en de andere helft geniet van het buffetje. Daarna wisselen de groepen.

U wordt verzocht om de kinderen van groep 1 t/m 3 om 17.00 uur in de klas te brengen, u kunt dan meteen de hapjes binnenzetten. Om 19.15 uur kunt u uw kind(eren) in de klas ophalen. 

Groep 4 t/m 8

De groepen 4 t/m 8 gaan vanaf school gezamenlijk naar de Lambertuskerk voor de kerstviering. Om 16.55 uur worden de kinderen in de klas verwacht. Als je een kerstmuts hebt, breng die dan mee. Zet deze op tijdens de wandeling van school naar de kerk en terug (uiteraard gaat de muts in de kerk af). De viering in de kerk is van 17.30 uur tot 18.15 uur en ouders zijn van harte welkom. Daarna volgt het kerstbuffet in de klas. Het geheel duurt tot 19.15 uur. 

De kinderen van groep 4 worden in de klas opgehaald. De ouders van de groepen 5 t/m 8 kunnen hun kind buiten, op het schoolplein, opwachten.

Voorbereiding buffet.

Voor het kerstbuffet mag ieder kind een klein hapje of gerechtje meenemen naar school. U kunt daarbij denken aan mini-worstenbroodjes, een stokbroodje met kruidenboter, wraps een kaasplankje e.d. U hoeft dit gerecht niet voor de gehele klas te maken. Ongeveer 8 hapjes is voldoende. Zo wordt het echt een kerstdiner waarbij ieder kind de kans heeft gehad om iets in te brengen. De hapjes van de groepen 4 t/m 8 kunt u vanaf  16.30 uur in de klas zetten.

Bij de groepen 1-2 t/m 7 neemt de groepsouder contact met u op, hoe u uw bijdrage aan het buffet kunt leveren. Groep 8 regelt dit op een andere manier. Drinken voor de kinderen wordt geregeld door de oudervereniging.

Vrijdagochtend 23 december is de laatste schooldag. Om 11.45 uur begint de kerstvakantie voor alle kinderen. Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een voorspoedig 2017. We zien elkaar terug op maandag 9 januari.

16 januari: Avond over sociale veiligheid

img2

Maandagavond 16 januari is er op school een avond over sociale veiligheid. Daarbij gaat het bijv. om pesten en wat we daaraan doen maar ook hoe om te gaan met de sociale media en wat dat betekent voor u als opvoeder. Tijdens de avond wordt ingegaan op vragen als: wat spookt mijn kind uit op de sociale media? Wat moet ik daarmee als ouder? Maar ook: hoe help ik mijn kind zich online veilig te gedragen? Ook de pestprotocollen van onze school komen aan de orde.

Noteer de datum 16 januari al vast in uw agenda. In de week voor de kerstvakantie ontvangt u nadere informatie.

 

Sport- & beweegactiviteiten komende periode

Ook in de komende periode zijn er weer veel sport- en beweegactiviteiten waar uw kind(eren) aan deel kunnen nemen. Via het sport- en beweegteam van Scala, ontvingen wij onderstaand overzicht:
 

Sport- & beweegactiviteit Datum / plaats Doelgroep Info / inschrijven
Red jezelf, red je vriendje maandag 19 december
Zwembad Die Heygrave
Vlijmen
2 groepen 7 Activiteit onder schooltijd
Zwemvierdaagse In de kerstvakantie:
27 t/m 30 december
Zwembad Die Heygrave
Vlijmen
Iedereen met minimaal
zwemdiploma A
Info via:
www.aquamigos.nl

Zwemsurvivalles
Aquamigos

In de kerstvakantie:
Maandag 3 januari
Zwembad Die Heygrave
Vlijmen
Iedereen met minimaal
zwemdiploma A
Info via:
info@zwembaddieHeygrave.nl
Kleine eigen bijdrage
Discozwemmen
Disco schuimparty

In de kerstvakantie:
Zaterdag 7 januari
19.00 - 21.00 uur
Zwembad Die Heygrave
Vlijmen

Iedereen met minimaal
zwemdiploma A
Info via:
info@zwembaddieHeygrave.nl
Kleine eigen bijdrage € 0,40
Basketbaltoernooi Zondag 15 januari
13.00 - 16.00 uur
Sporthal Die Heygrave
Vlijmen
Groep 3-4
Groep 5-6
Groep 7-8
Info via:
www.bcvlijmscherpSVH.nl
inschrijven@stichtingdeschroef.nl
Kuijkse stratenloop Zondag 15 januari
Sportpark
VV Nieuwkuijk
Jeugd t/m 8 jaar
Jeugd 9 t/m 11 jaar
Jeugd 12 t/m 14 jaar
En meer!
Info via:
www.kuijksestratenloop.nl
Kleine eigen bijdrage
Red jezelf, red je vriendje maandag 16 januari
Zwembad Die Heygrave
Vlijmen
Groep 7
Juf Ingeborg / juf Kim
Activiteit onder schooltijd
Zwemschool
Kikkersprong
Activiteiten starten in:
Januari 2017
4 jaar en ouder Info via:
www.kikkersprong.nl
School van de week Woensdag 18 januari
Zaterdag 21 januari
Zwembad Die Heygrave
Vlijmen
Leerlingen met minimaal
zwemdiploma A
Kortingskaartje waarmee je voor
€ 1,50 kunt zwemmen, hangt
aan sportbord in "De Brug".
Kennismaken met
Volleybal
VV Minerva
8 weken lang
gratis kennismaken met
volleybal
Sporthal Flik Flak
Den Bosch
Groepen 4 t/m 8 Info via:
www.vvminerva.nl

 

Gele streep: niet stoppen!

img2

De verkeerscommissie wordt regelmatig aangesproken door bezorgde ouders over het parkeer- en stopgedrag van automobilisten in de Aziëlaan. Nog niet iedereen lijkt te weten dat stoppen bij een gele streep verboden is. De politie heeft onze school de afgelopen tijd regelmatig bezocht. Er zijn meerdere bekeuringen uitgedeeld voor het stoppen of parkeren bij de gele streep of het rijden zonder autogordel.Wij verzoeken alle ouders, om zich aan de regels te houden. Als u of iemand anders het vergeet of zich vergist, spreek elkaar dan aan. Vindt u dat lastig of ziet u dat het verkeerde gedrag regelmatig herhaald wordt, noteer dan het kenteken. U kunt dit doorgeven aan een van de leden van de verkeerscommissie. Zij hebben regelmatig contact met de politie en VVN.

http://www.olof-palme.nl/over-school/verkeerscommissie/

Africa by light

Groep 7 van juf Ingeborg en juf Kim heeft deelgenomen aan de wedstrijd om mee te mogen werken aan de opening van Africa by light in de Beekse Bergen. Uit een honderdtal inzendingen zijn zij als winnaar gekozen.

Op 8 december werd Africa by Light The Fantasy Edition officieel geopend door Prinses Fantasia, Roos en de kinderen van onze school. Ranger Stijn & Ranger Rick namen een kijkje bij de repetitie en maakten een "breaking news" over de opening! Klik op deze link om dat te zien: https://www.youtube.com/watch?v=To-7i4xJrVI

Vacature GMR ingevuld

In de vorige nieuwsbrief maakten wij melding van het feit dat er nog een ouder gezocht werd voor de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) van de Scalascholen. Inmiddels is deze vacature ingevuld.
Aline Olde, ouder van de Johannes Paulus school in Heusden, zal de tussentijdse vacature (voor de resterende periode van dit schooljaar) gaan invullen. Wij wensen haar veel succes!

Lampionoptocht Dickensfestijn

Komend weekend vindt in Drunen het Dickensfestijn plaats. Op zondag 18 december begint er om 17.00 uur een lampionoptocht op het Raadhuisplein bij de Lambertuskerk. Als u en/of uw kind(eren) het leuk vinden, kunt u daarbij aansluiten. Iedereen is welkom. http://www.dickensfestijndrunen.nl/

Kerststal Mariƫnkroon

img2

In de abdij van Mariënkroon (Nieuwkuijk) is een prachtige kerststal ingericht. U bent van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan deze stal. Kinderen kunnen dat op eigen initiatief of samen met de ouders doen.

De stal is dagelijks te bezoeken tussen 9.00 en 20.00 uur tot na het feest van Drie Koningen!Lichtjesoptocht

Woensdagavond 21 december is er een lichtjestocht over het terrein van de abdij. Dat wordt een tocht, aangelicht door honderden waxinelichtjes die de mensen langs tal van taferelen uit het kerstverhaal naar de stal zal leiden.

Voor deze inspirerende wandeling is iedereen uitgenodigd tussen 18.00 en 20.00 uur!

De wandeling eindigt bij de stal met een samenzang, waarna er warme chocolademelk en warme wijn geserveerd zal worden!

Kerstvakantie bij de BSO

img2

Rondom het thema "winter to win" heeft de BSO allerlei leuke activiteiten op het programma staan. De jongere kinderen gaan o.a. een nieuwjaarsreceptie voorbereiden, een winters spellencircuit doen, vogelhuisjes maken en oliebollen bakken in de oven!

Voor de kinderen vanaf 7 jaar zijn er spetterende kiesdagen! Wat te denken van een outdoor survival, een high tea of het maken van muziek. Dat kan allemaal!

Alle kiesdagen zijn te vinden op de flyer bij de BSO. U kunt ook op bijgaande link klikken:

http://mikz.nl/files/download/1809/Flyer%20HD%20voor%20en%20achter%20kerst%202016.pdfHeeft u interesse in vakantieopvang, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop & Planning via klant@mikz.nl of 0416-369660. 

Verzoek van de politie

Bewakingscamera's helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u een of meerdere camera's om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het alstublieft aan de politie weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera's hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven.
U kunt uw camera aanmelden via: https://www.politie.nl/cib

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl