Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2016-2017-09

Beste ouder/verzorger,

Allereerst wensen wij u en de kinderen een gelukkig, leerzaam 2017 toe.

We zijn afgelopen maandag weer lekker van start gegaan na twee weken bijgetankt te hebben in de kerstvakantie. Er zijn wel enige veranderingen in de personele bezetting van onze school, waarover wij u via deze nieuwsbrief informeren.

Verder treft u artikelen aan over de activiteiten die binnenkort op stapel staan.

Maandag 16 januari begint om 19.45 een interessante thema-avond over sociale veiligheid. Wij hebben u daar voor de kerstvakantie nog over bericht. U komt toch ook? U kunt zich nog aanmelden.

Kinderen uit groep 5 t/m 8, die rekenen leuk vinden, kunnen weer deelnemen aan de kangoeroewedstrijd. De inschrijving is weer geopend.

Carnaval werpt al een kleine schaduw vooruit. Wij maken u attent op inschrijving voor de kinderoptocht van Dwergoniƫ.

Dat en nog veel meer kunt u lezen in deze nieuwsbrief. Wij wensen u veel leesplezier,

Met vriendelijke groet,

Team Olof Palme

Personele zaken

Er zijn enkele wijzigingen in de personeelsbezetting van onze school. De ouders van de groepen die het aangaat zijn hierover al geïnformeerd maar het lijkt ons goed om alle lezers van de nieuwsbrief op de hoogte te brengen.

Mijnheer Josse (groep 1-2) heeft een nieuwe betrekking aanvaard op basisschool de Koningslinde in Vught. Hij zal daar na de carnavalsvakantie beginnen. Tot die tijd blijft hij uiteraard nog op de Olof Palme, waar wij nog kunnen profiteren van zijn kundigheid. Dat we hem zullen gaan missen is zeker, desondanks respecteren wij zijn besluit en wensen hem succes in zijn nieuwe job.

Juffrouw Carla (groep 7) heeft een benoeming aanvaard op de bosbessenschool. Zij blijft op vrijdag nog werkzaam op onze school en begeleidt dan groep 7 van juffrouw Jacintha. Haar werkzaamheden op woensdag worden overgenomen door mijnheer Jack. Wij wensen juffrouw Carla succes in haar nieuwe job.

Juffrouw Krista (groep 3) is met zwangerschapsverlof. Zij wordt vervangen door Laura van Wageningen. Laura neemt ook de groep-3 taken van mijnheer Jack op woensdag over.
Juffrouw Debbie (groep 1-2) heeft ouderschapsverlof opgenomen. Haar werkzaamheden worden tot de carnavalsvakantie overgenomen door Martijn van Son.
Uiteraard wensen wij de nieuwkomers Martijn en Laura een fijne tijd toe op onze school.

Ouderavond sociale veiligheid

Komende maandag is er een interessante ouderavond op school. Hieronder nemen we de uitnodiging op, die u voor de kerstvakantie via digiduif toegestuurd hebt gekregen.

Op maandag 16 januari 2017 om 19:45 uur hebben wij als vertrouwenspersonen een ouderavond georganiseerd voor ouders en leerkrachten. Wij willen u via deze weg van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.
Het thema is "sociale veiligheid".
Het programma is als volgt:
- 19:45 uur: Opening
- 20:00 uur: Gastspreker Irma van Hezewijk. Zij bespreekt het onderwerp pesten. Irma is de externe vertrouwenspersoon binnen Stiching Scala, waaronder onze school valt.
- 20:30 uur: Interne vertrouwenspersonen over sociale veiligheid op de Olof Palme.
- 20:45 uur: Pauze
- 21:00 uur: Gastspreker Bureau Halt. Zij geven informatie voor kinderen binnen de basisschoolleeftijd over veilig gebruik van "social media" en  computergebruik in het algemeen.
Via deze link, kunt u zich aanmelden voor deze ouderavond. Tot dan!

Met vriendelijke groeten,
Ingeborg Bunnik, Miriam Jongeling, Gerty van Son

Op voeten en fietsen: verkeersproject groepen 3

img2

De Verkeerscommissie wil de ouders en kinderen stimuleren om het verkeer rondom school veilig te houden. Dit betekent dat wij graag promoten, dat kinderen te voet of met de fiets naar school komen. Zodoende leert uw kind  al vroeg om te gaan met de verkeersregels. Op de achterbank van de auto gebeurt dit namelijk niet. Om dit extra te onder de aandacht te brengen, is er voor de groepen drie een verkeersactie op touw gezet.

Van maandag 16 januari t/m vrijdag 10 februari gaan de kinderen van de groepen drie met elkaar een soort wedstrijd aan. Ieder kind mag elke dag een sticker op de persoonlijke kaart plakken, wanneer het te voet of met de fiets naar school komt. Ze mogen ook een sticker plakken, wanneer ze samen met hun ouders de auto verderop hebben geparkeerd en het laatste stuk lopend naar school zijn gekomen (maar niet parkeren bij De Brug of in de Aziëlaan). Na deze maand krijgen alle kinderen een oorkonde. De groep met de hoogste score wint een mooie beker en een eervolle vermelding in de krant.

Op deze manier werken we op een sportieve manier aan een veilige schoolomgeving. 

Sport- & beweegactiviteiten in deze periode

Sport- & beweegactiviteit Datum / plaats Doelgroep Info / inschrijven
Basketbaltoernooi
BC Vlijmscherp-SVH
Zondag 15-01
13.00 - 16.00 uur
Sporthal Die Heygrave
Groep 3-4
Groep 5-6
Groep 7-8

www.bcvlijmscherpsvh.nl

inschrijven@stichtingdeschroef.nl

Hardlopen
Kuijkse stratenloop
Zondag 15-01
Sportpark VV Nieuwkuijk
t/m 8 jaar
9 t/m 11 jaar
12 t/m 14 jaar
en ouder

www.kuijksestratenloop.nl

betaling eigen bijdrage

Zwemactiviteit
Red jezelf-red je vriendje
Maandag 16-01
Zwembad Die Heygrave
Groep 7 KI activiteit onder schooltijd
Zwemactiviteit
"school van de week"

Woensdag 18-01
Zaterdag 21-01
Zwembad Die Heygrave

Kinderen met
minimaal
diploma A
Kortingskaartje waarmee je voor
€ 1,50 mee kunt zwemmen:
Sportbord in gymzaal De Brug
Winterfietstocht
"Miles FOR Muscles"
(t.b.v. onderzoek naar
spierziekte MSA)
Zondag 22-01
Start & finish bij:
bs. 't Palet in Vlijmen
20 km: 10.00 - 12.00 uur
10 km: 13.00 - 15.00 uur
Iedereen die
10 km (of meer)
kan fietsen.

savanne.vanhemert@edu-kw1c.nl

Facebookpagina:
https://www.facebook.com/WinterfietstochSMA/

Volleybal kennismaking
Via: vv minerva
8 weken gratis
volleyballen
Sporthal Flik Flak
Den Bosch
Groep 4 t/m 8 www.vvminerva.nl

 

W4 Kangoeroe-wedstrijd

img2

Ook dit schooljaar wordt weer de W4 Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd (voor de leerlingen van groep 5 t/m 8) georganiseerd.De wedstrijd is op donderdag 16 maart 2017, tijdens schooltijd, in de aula van de Olof Palme.

Inschrijven kan t/m vrijdag 27 januari 2016 door  €1,50 in gesloten enveloppe (voorzien van naam en groep)  in te leveren bij de eigen leerkracht.

Meer info en oefeningen kunt u vinden op www.w4kangoeroe.nl

Opbrengst serious request

img2

Hieronder een fragment uit het bericht dat wij in een eerdere nieuwsbrief op hebben genomen:

Hallo allemaal.

Wij zijn Malou en Senna Verduijn uit groep 6 van juffrouw Jeannine en Joyce en meneer Leo. Wij willen een inzamelactie houden voor Serious Request. Het goede doel is het tegengaan van longontsteking. Hiervoor willen wij graag flessenbonnen inzamelen van de Emté, de Jumbo en  de AH.

Mogen we rekenen op jullie medewerking?


Het is Malou en Senna gelukt om een flink bedrag bij elkaar te krijgen. Op de foto is te zien dat zij een cheque aanbieden bij het glazen huis in Breda.

Gevonden voorwerpen

img2

In de aula van onze school liggen op enkele tafels de gevonden voorwerpen van de afgelopen periode uitgestald. Op bijgaande foto ziet u wat er allemaal ligt. Tot einde van deze week heeft u de mogelijkheid om de spullen te bekijken en eventueel mee te nemen wat van u of uw kind(eren) is. Wat er overblijft geven wij een goede bestemming.

Inschrijven voor de kinderoptocht

Carnavalsvereniging Dwergonië en de werkgroep kinderoptocht hebben ons gevraagd om aan u en de kinderen te laten weten dat de inschrijving voor de kinderoptocht weer geopend is. Wij voldoen graag aan hun verzoek. Klik op onderstaande link om direct bij het inschrijfformulier te komen:
http://www.dwergonie.nl/wp-content/uploads/2017/01/inschrijving-kinderoptocht-2017-kleur.pdf

Kliederkerk Drunen: 29 januari

Het nieuwe jaar is begonnen. Een tijd van een nieuwe start, van nieuwe dromen. Sommige mensen zeggen dat dromen bedrog zijn, maar bij Kliederkerk Drunen zien we dat anders. Waarom? Dat ontdek je op 29 januari wanneer we tijdens de kliederkerkbijeenkomst aan de slag gaan met het verhaal van Jozef, een dromer eersteklas!

Kliederkerk Drunen is een plaats waar jong én oud welkom is om met elkaar op vrolijke en ongedwongen wijze de verhalen in de Bijbel te ontdekken. Dus neem gerust je opa, oma, buren of oppas mee. Iedereen is welkom.
Elke Kliederkerk biedt stoere spelletjes en kliederwerkjes, een korte viering (max 15 minuten) en een gezellige afsluiting met een hapje en een drankje. Je vindt ons in de aula van basisschool De Bolster, Beukstraat 13 in Drunen.

Het programma start om 13.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Voor de bekostiging van het programma vragen wij €3,-- per persoon. Vooraf aanmelden via kliederkerkdrunen@gmail.com is niet verplicht, maar wel erg fijn.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl