Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2016-2017-11

Beste ouder/verzorger,

Eind volgende week barst het carnavalsfeest los. Op school geven we er op vrijdag 24 februari al "un slinger aon". Hoe we dat doen, leest u in deze nieuwsbrief.

Behalve carnaval, is er nog veel meer te melden. We beginnen met de felicitaties aan juffrouw Krista vanwege de geboorte van haar zoon. Daarna een bericht over de opvolging van mijnheer Josse en een bericht over mijnheer Tinie.
Verder blikken we in deze nieuwsbrief terug op de verkeersactie in groep 3 en de zwemactiviteit "red jezelf red je vriendje".

Als u geïnteresseerd bent in een boeiend gesprek, moet u zeker ingaan op de uitnodiging van mevr. Elshof.

Dat en nog veel meer kunt u lezen in nieuwsbrief 11. Klik in de lijst hiernaast om snel naar het artikel van uw keuze te gaan.

Wij wensen u veel leesplezier,

Team bs. Olof Palme

Een zoon voor juffrouw Krista

Zondag 12 februari zijn juffrouw Krista en haar partner Jorn trotse ouders geworden van een zoon. Zij hebben hem Jack genoemd. Wij wensen Krista en Jorn een leuke tijd toe: lekker genieten van dit kleine wonder.

Opvolging mijnheer Josse

Zoals u weet, heeft mijnheer Josse (groep 1-2) een nieuwe betrekking aanvaard op basisschool de Koningslinde in Vught. In zijn opvolging is inmiddels voorzien. Na de carnavalsvakantie verwelkomen we twee nieuwe leerkrachten op de Olof Palme. Het zijn Marja de Jong - van der Horst en Philly Kerstens.
Wij wensen Marja en Philly veel succes en hopen dat ze zich snel thuis zullen voelen op onze school.
Uiteraard wensen we Josse hetzelfde toe in zijn nieuwe baan op de Koningslinde.

Mijnheer Tinie gaat stoppen

Na lang nadenken heeft mijnheer Tinie het besluit genomen om aan het einde van dit schooljaar te stoppen met werken. Inmiddels is hij meer dan 40 jaar in het onderwijs werkzaam.
Voor nu, wensen wij mijnheer Tinie nog een leuke laatste werkperiode in groep 5 en 8 toe.

Carnaval op school

img2

Op vrijdag 24 februari vieren we als vanouds gezellig carnaval op school: we geve dur un slinger aon! Voor een goed verloop van de dag zijn onderstaande aandachtspunten van belang.

 Voor alle groepen:

-  Alle kinderen komen verkleed naar school, zonder scherpe voorwerpen, zonder confetti, zonder obscene teksten. Het meebrengen van serpentines is prima.

-  De kinderen krijgen allemaal een worstenbroodje of een krentenbol (als er sprake is van allergie of als een worstenbroodje niet gegeten mag worden).

-  De kinderen hoeven deze dag geen drinken en fruitspullen mee te nemen.

Voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 4:

-  De groepen 1 t/m 4 gaan om 8.30 uur meteen naar binnen, naar hun lokaal. 

-  Het programma van deze groepen duurt tot 11.45 uur. Daarna zijn ze vrij.

-  De groepen 1-2 beginnen met een modeshow, waarbij de ouders ook welkom zijn tot 8.50 uur.

-  De groepen 3 en 4 draaien een programma, afgesloten met hossen in de aula.

Voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8:

-  De groepen 5 t/m 8 hebben een CONTINUROOSTER tot 14.00 uur.

-  Alle kinderen brengen een lunchpakket mee.

-  Deze groepen starten ‘s ochtends buiten waar ze op de speelplaats beginnen met een polonaise als opwarmer van de dag.

-  De groepen 5 t/m 8 draaien deze ochtend tot 12.15 uur een spellencircuit.

Middagprogramma:

-  Vanaf 12.15 uur gaan alle groepen 5 t/m 8 naar de Voorste Venne voor het Dwergonisch scholenbal.

-  Zij zullen rond 14.15 uur terug zijn op school. Iedereen loopt mee terug naar school!

-  Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd in de Voorste Venne.

-  We passen het volume van de muziek aan! Hoewel we rekening houden met een maximum aantal decibel zijn er kinderen die toch last hebben van het geluid. Zij mogen gehoorbescherming meenemen. 

Terugblik verkeersactie

img2

De kinderen van de groepen 3 hebben de afgelopen 4 weken meegedaan aan de actie op voeten en fietsen naar school. De actie heeft als doel om zoveel mogelijk auto's weg te houden van school. Hierdoor wordt immers de directe schoolomgeving overzichtelijker en veiliger voor de alle kinderen. Door zelf te lopen en te fietsen leren kinderen verkeerssituaties beter inschatten.

Gedurende 4 weken kwamen 91 kinderen van de groepen 3 zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school. Zo verdienden ze stickers, ook als de auto buiten de directe schoolomgeving werd geparkeerd en het kind dus de laatste straten lopend naar school kwam.

Alle groepen 3 deden hun best. Uiteindelijk wist de groep van juf Laura de meeste stickers te verzamelen. Zij wonnen een mooie gouden beker en gingen op de foto. Natuurlijk werden alle groep 3 kinderen beloond voor hun inzet met een diploma.

De verkeerscommissie van de Olof Palme hoopt dat al deze kinderen en hun ouders ook in de toekomst lopend of op de fiets naar school blijven komen.

Terugblik "red jezelf, red je vriendje"

img2

Afgelopen periode zijn de kinderen van de groepen 7 te gast geweest in zwembad Die Heygrave in Vlijmen. Daar hebben de leerlingen genoten van het oefen/testprogramma in het water ‘Red jezelf, red je vriendje’. Alle belangrijke vaardigheden om zichzelf en een ander te kunnen redden tijdens calamiteiten in en op het water (ijs) zijn aan bod gekomen.De leerlingen vonden het best spannend, maar hebben erg veel plezier beleefd aan deze activiteiten. Dit zwemprogramma is een mooie aanvulling op ons bewegingsonderwijs en sluit goed aan bij het zwem ABC. De vaardigheden van het programma ‘red jezelf, red je vriendje’, kun je ook oefenen in verschillende schoolvakanties, zoals je o.a. kunt zien in het  activiteitenoverzicht hieronder.

Sport- & beweegactiviteiten in deze periode

Sport- & beweegactiviteit Datum / plaats Doelgroep Info / inschrijven
Discozwemmen Zaterdag 18-02
19.00 - 20.30 uur
Zwembad Die Heygrave
  www.zwembaddieheygrave.nl
Voor deze activiteit betaal je
een kleine bijdrage
Sport na school
met onze sportstudenten
Donderdag 23-02
15.30 - 16.30 uur
Kom direct na schooltijd
naar gymzaal De Brug
Groepen 6, 7, 8 Meld je aan via de inschrijflijst
Deze hangt in je klas of
in de hal bij je klas.
Zwemsurvival AquaAmigos
Red jezelf, red je vriendje
Woensdag 01-03
10.00 - 12.00 uur
Zwembad Die Heygrave
Iedereen vanaf
Zwemdiploma A
info@zwembaddieheygrave.nl
Jeugdvoetbaldagen Donderdag 02-03 en
Vrijdag 03-03
10.00 - 16.30 uur
Velden VV Haarsteeg
Jongens, meisjes
van 16 t/m 15 jaar
info@jeugdvoetbalopleiding.nl
www.jeugdvoetbalopleiding.nl
De prijs bedraagt: € 56,00
36e Drunense Duinenloop Zondag 26-03 Alle leeftijden

Voor nadere info:
Klik hier

 

Houd uw hond aangelijnd.

img2

Zoals u weet, zijn honden op het schoolterrein -zowel in de gebouwen als daarbuiten- niet toegestaan. Het is dus heel begrijpelijk dat ouders / verzorgers / oppasouders bij de poort wachten met hun trouwe viervoeter.Wilt u de hond dan wel aangelijnd houden en niet te dicht in de buurt van de schoolpoort wachten? Sommige kinderen zijn bang voor honden en schrikken erg als deze vlakbij de poort staan.Hartelijk dank voor uw medewerking.

Vrijdag 10 maart: NL Doet! op Olof Palme

Op vrijdag 10 maart van 12.30 uur tot ongeveer 16.30 uur, is er op school een Olof Palme Doet-middag. We willen dan wat meer kleur aanbrengen in de lokalen en de gangen van de Rode Olof Palme. Dat gaan we doen door enkele balken te verven. Via een brief zijn ouders gevraagd om die middag mee te komen helpen. 
Als dit een succes wordt, organiseren we op een later moment een NL Doet- middag voor de Gele Olof Palme.

Interesse in een boeiend gesprek?

Vanuit de universiteit van Tilburg is een verzoek gekomen van mevr. dr. Toke Elshof. Zij wil graag ouders interviewen over de keuze voor onze katholieke basisschool Olof Palme. Uit eerdere gesprekken is gebleken dat ouders het vaak boeiend vinden om hierover te kunnen praten.
Het vraaggesprek duurt ongeveer een uur en u kunt met mevr. Elshof afspraken maken over plaats en tijdstip. Het kan bijv. bij u thuis of op school. Als u hieraan mee wilt doen of hier mee informatie over zou willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met mevr. Elshof: A.J.M.Elshof@uvt.nl.
Wilt u meer informatie over het werk van haar, klik dan hier

BSO Mikz: activiteiten in de carnavalsvakantie

Onder het motto "hip, holland hip!" bundelt de BSO verschillende activiteiten in de carnavalsvakantie. Carnaval en Holland zijn twee ingrediënten voor een fantastische vakantie. Natuurlijk wordt er carnaval gevierd, waarbij gekke hoedjes en maskers gemaakt worden. Ook het spel ‘Ik hou van Holland’ wordt gespeeld.
Voor  de kinderen vanaf 7 jaar zijn er spetterende kiesdagen op donderdag 2 maart! Deze keer is het koken of techniek. Wat denk je van een stamppottenbuffet maken?  Of ga je aan de slag met oude fietsen?
Alle kiesdagen zijn te vinden op de flyer bij de BSO en de basisscholen, maar ook via deze link: http://mikz.nl/files/download/1460/2016%20Winter%20spetterflyer%20voor%20en%20achter.pdf
Het volledige programma is te zien op de website www.mikz.nl

Leren typen? Typ4fun!

Vanaf maandag 20 maart 15.30 uur start Typ4fun weer een typecursus op onze school, bedoeld voor kinderen uit groep 6 t/m 8. Klik hier om meer over deze cursus aan de weet te komen. Voor algemene info: www.typ4fun.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl