Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2016-2017-13

Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief 13 staat weer bol van informatie. We maken u attent op de week van de lentekriebels die in volle gang is. Ook blikken we met u terug op de gele strepenactie van 8 maart.

We kijken alvast vooruit naar het Paasontbijt, waarover u later deze week uitgebreider geïnformeerd wordt.

Het overzicht van de sport- en beweegactiviteiten is zeker het lezen waard. Er wordt weer veel georganiseerd voor uw kind(eren).

Dinsdag 21 maart was de Olof Palme voor één dag een goochelschool, we werkten mee aan het programma "School Magic".

De stapel gevonden voorwerpen op school groeit. Stuur uw kind meteen terug naar school als het iets vergeten is, dat werkt vaak het beste.

We wensen u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team bs. Olof Palme

Week van de Lentekriebels

Deze week is het de nationale week van de Lentekriebels. In deze week besteden wij extra aandacht aan de lessen uit de methode “Relaties en Seksualiteit”. Deze methode is ontwikkeld door de Rutgerstichting in samenwerking met de GGD en wordt in alle leerjaren op deze school gebruikt. In de groepen 7 en 8 zijn er voorlichtingslessen over veranderingen in de puberteit. Daarover krijgen de kinderen een informatiefolder mee naar huis.
Op http://www.weekvandelentekriebels.nl/  vindt u meer informatie over dit onderwerp.

26 maart: communieviering

Een aantal kinderen uit onze groepen 4 neemt zondag 26 maart deel aan de communieviering. Deze viering begint om 9.30 uur in de Lambertuskerk in Drunen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Instroomgroep van start

Maandag 3 april start onze instroomgroep. Deze wordt begeleid door Juffrouw Lizanne Moreira. Zij is de afgelopen jaren leerkracht van groep 1-2-3 geweest. 
De instroomgroep komt in het lokaal van groep 5 van juffrouw Angela, zodat de kinderen dichtbij de andere groepen 1-2 zitten. Groep 5 van juffrouw Angela verhuist naar de speelzaal van de gele Olof Palme.Daarover zijn de ouders van de kinderen al geïnformeerd.
Wij wensen juffrouw Lizanne veel succes op onze school en groep 5 een prettige tijd in hun nieuwe onderkomen.

Speelhuisje opgeknapt

img2

Het speelhuisje van de groepen 1-2 was aan een opknapbeurt toe. De mensen van de servicedienst van SCALA hebben daar werk van gemaakt. Het huisje is één week weg geweest en flink onder handen genomen. Het resultaat ziet u op de bijgaande foto (achter- en voorkant). In het huisje is nu een zitbank gemaakt.

De kinderen vinden het fantastisch. Mede namens hen, bedanken wij de mensen van de servicedienst.

8 maart: gele strepenactie

img2

De ouders van de verkeerscommissie en alle kinderen uit groep 8 van meneer Mart stonden 8 maart voor schooltijd met zelfgemaakte grote gele borden langs de gele streep. Zij vroegen hiermee aandacht van alle ouders die (soms) met de auto naar school komen. De gele streep is lang. Hij loopt van voor de Luxemburglaan tot aan de Turkijelaan, dus tot voorbij de sporthal.

Stoppen, stilstaan en parkeren bij de gele streep is verboden. Door dit verbod blijft het verkeer nog enigszins overzichtelijk voor de fietsers, voetgangers en automobilisten.

Ook even stoppen, om uw kind uit de auto te laten stappen, is verboden en kan een bekeuring opleveren.

Ondanks het hele slechte weer bleven de kinderen de moed erin houden. Super!

"School Magic" op Olof Palme

img2

Dinsdag 21 maart was onze school voor één dag een goochelschool. De makers van het TV-programma "School Magic" zijn in de groepen 8 opnames komen maken. De beroemde goochelaars Rob en Emiel toonden een heel scala aan trucs, waarover de kinderen zich nu nog verbazen.(Op de foto: kinderen uit groep 8 van mijnheer Hans en juf Kim).

Aan het eind van de dag werden ook de groepen 6 en 7 getracteerd op een goochelshow.

Een gedeelte van de opnames zal vanaf 1 september 2017 uitgezonden worden in het programma "School Magic" (AVRO/TROS, NPO Zapp).

Emiel (vader van 2 kinderen op onze school) en Rob hebben al eerder het programma "Street Magic" gemaakt. Wilt u daar meer van weten of zien, klik dan hier.

13 april: Paasontbijt

img2

De Paascommissie van onze school laat het volgende weten:

Donderdag 13 april begint de schooldag met een Paasontbijt in alle groepen, behalve groep 7. De groepen 7 hebben het Paasontbijt op dinsdag 11 april (vanwege het verkeersexamen op de 13e). De kinderen krijgen er in de klas uitleg over. Binnenkort komt uw zoon / dochter thuis met een gele brief. Hierop staat alles wat u moet weten over dit Paasontbijt.

Het is leuk om samen met uw zoon of dochter aandacht te besteden aan het Paasontbijt, dat je immers voor een ander maakt. Denk bijvoorbeeld aan een leuk servet of Paasversiering. 

Wij hebben er zin in! De kinderen vast ook!

Gevraagd: autootjes en dieren

De kleutergroepen zijn op zoek naar speelgoedautootjes en plastic dieren. Veel kleuters zullen hier thuis zelf nog mee spelen, maar misschien hebben oudere kinderen thuis nog wat liggen waar niet meer mee gespeeld wordt? Wij zouden er heel blij mee zijn! U kunt het afgeven bij juf Marja of juf Philly van de Lavenklas. Zij zullen het verdelen over de kleutergroepen. 

Thema-avond "sportief (op)groeien

Op maandagavond 3 april organiseren Stichting Samen RKC & GGD Hart voor Brabant een speciale thema-avond "Sportief (op)groeien". Deze avondmet theater, is bedoeld voor de ouders van basisschoolleerlingen in de gemeenten Waalwijk en Heusden. De thema’s beweging, opvoeding en voeding komen aan de orde.
De avond vindt plaats in de busisessruimte van het RKC-stadion, de aanvang is 19.30 uur. Aanmelden graag voor maandag 27 maart via: info@samenrkc.nl Deelname is gratis.

Sport- & beweegactiviteiten in deze periode

Sport- & beweegactiviteit Datum/plaats Doelgroep Info/inschrijven
Maak kennis met Beeball
Vriendjes/vriendinnetjesdag
Zaterdag 25 maart
vanaf 9.00 uur
Terrein BSV Kickers
Eikendonklaan 5
5143NG Waalwijk
Kinderen
van 5 tot 12 jaar
Aanmelden via:
kickers.beeball@outlook.com

36e Drunense Duinenloop
 
Zondag 26 maart Alle leeftijden https://www.drunenseduinenloop.nl/inschrijven
Sport na school

Donderdag 6 april
15.15 uur
Verzamelen bij
Sporthal "De Brug"

Groepen 
6 t/m 8
Aanmelden op de lijst die in de klas
of in de hal komt te hangen
Maak kennis met tennis Zondag 2 april
10.30 - 12.00 uur
LTC de Klinkaert
Kinderen
van 6 tot 12 jaar

Voor vragen:
t.z.junioren@klinkaert.nl
Inschrijven via:
http://www.klinkaert.nl/activiteiten

Korfbaltoernooi voor
basisschoolkinderen
Woensdag 12 april
14.00 - 17.00 uur
Sportveld NDZW
Vlijmen
Groepen 2:
korfbalspelletjes
Groep 3 t/m 8
korfbaltoernooi
Inschrijven (individueel of als team)
tot uiterlijk 7 april via:
inschrijven@stichtingdeschroef.nl
Meer info via:
www.stichtingdeschroef.nl
Voetbaltoernooi voor
basisschoolkinderen
Maandag 17 april
(2e Paasdag)
9.00 - 17.00 uur
Vlijmense Boys
Sportpark Hoge Heide
Ochtend:
groepen 5-6
Middag:
groepen 7-8
Inschrijven (individueel of als team)
tot uiterlijk 7 april via:
inschrijven@stichtingdeschroef.nl
Meer info via:
www.stichtingdeschroef.nl

Wilt u bovenstaande info nog eens op uw gemak nalezen of uitprinten, klik dan hier.

Gevonden spullen

img2

Op school blijven de laatste tijd weer veel spullen liggen, niet alleen kledingstukken maar ook lunchdoosjes en bekers. Waarom deze niet opgehaald worden, is ons een raadsel. De beste manier om vergeten of verloren spullen terug te krijgen is de volgende:

Als uw kind bij thuiskomt spullen mist, stuur het dan meteen terug naar school, dan is de kans het grootst dat de spullen er nog zijn. Vaak liggen ze nog bij de eigen kapstok of in de kist van de gevonden voorwerpen.

Op bijgaande foto ziet u "kleingoed" dat onlangs gevonden is. Dit is op te halen bij juffrouw Marja.

Zondag 2 april: Kliederkerk

Zondag 2 april is er weer Kliederkerk Drunen. Dit keer is het een onderdeel van de Dromen-Doen-Heusden-dag en wordt de aula van De Bolster voor één keer ingeruild voor de St. Lambertuskerk aan het Raadhuisplein in Drunen. De tijd en opzet van de middag blijft ongewijzigd. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur kun je deelnemen aan de activiteiten, deze keer is het thema: "Jozef de Dromenkoning".
Klik hier voor uitgebreide informatie over Kliederkerk.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl