Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2016-2017-14

Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief 14 bevat weer veel informatie.
Op Koningsdag, vrijdag 21 april, kunnen we nog hulp van ouders gebruiken. Lees de oproep en laat ons snel weten of u van de partij kunt zijn.

De maanden april en mei staan vol van verschillende sport- & beweegactiviteiten. Stimuleer uw kind(eren) om gebruik te maken van het aanbod.

We herinneren u nog even aan het Paasontbijt van donderdag 13 april (groepen 7, 11 april). U heeft daarover inmiddels informatie ontvangen.

Lezenswaard is zeker de bijdrage van Luna de Vaan. Zij beschrijft haar ervaringen bij de deelname aan een college op de kinderuniversiteit.


Met vriendelijke groet,

Team bs. Olof Palme

Vrijdag 21 april: Koningsspelen

img2

Op vrijdag 21 april 2017 doen alle basisscholen uit de gemeente Heusden weer mee aan de Koningsspelen. Deze sportdag is een jaarlijkse traditie geworden op de vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.

De kinderen van groep 1 tot en met 4 hebben een programma op en om de Olof Palme zelf.

De kinderen van de groepen 5 en 6 gaan samen met en tegen elkaar sporten op de velden en de atletiekbaan in het Sportpark ‘Achter de Bogen’ aan de prins Hendrikstraat in Drunen.

De kinderen van de groepen 7 en 8 gaan, per fiets, kennismaken met en bij externe sport- en beweegaanbieders in heel Drunen en omgeving.

Er is weer een gevarieerd en leuk programma. Veel sportverenigingen, vrijwilligers, organisaties en hun medewerkers helpen mee dit initiatief vorm te geven. Waarvoor veel dank! Het belooft weer een geweldig feestelijke en sportieve dag te worden. 

OPROEP! MET SPOED GEVRAAGD!

Wij zoeken voor onze school nog naar ouders, opa’s of oma’s en / of jong volwassen oud-leerlingen die tijdens de Koningsspelen van de groepen 5 en 6 een groepje willen begeleiden. Het gaat om vrijdag 21 april, tussen 09.30 en 14.00 uur. Er zitten ongeveer 7 Olof Palme leerlingen in elk groepje. We hebben helaas nog 10 hele leuke groepjes zonder begeleider. Dus bent u (of kent u) iemand die het gezellig vindt om dit dagdeel met onze leerlingen op te trekken en mee te genieten van de leuke activiteiten? Heel graag melden bij juffrouw Angela. Geef uw naam, mailadres, telefoonnummer en de naam van de leerkracht waar uw (klein-) kind of broer, zus, nicht of neefje bij in de klas zit aan haar door via: angela.moniharapon@scalascholen.nl

Jullie medewerking wordt enorm op prijs gesteld door onze leerlingen en leerkrachten!

Tevens zoeken we nog ‘fietsouders’ voor enkele groepen 5-6. Vertrek vanaf school om 09.10 uur en terug vanuit het sportpark 14.00 uur. Mogen we op jullie rekenen? Dit graag rechtstreeks aan de leerkracht laten weten.

Info moment groepsbegeleiders groepen 5-6 

Op dinsdag 11 april a.s. is er om 15.15 uur in de klas van juffrouw Angela (de voormalige speelzaal in de Gele Olof Palme) een korte bijeenkomst waar de groepsbegeleiders alle informatie krijgen en eventuele vragen kunnen stellen. Bij dezen zijn alle groepsbegeleiders, ook diegene die zichzelf al eerder opgegeven hebben van harte uitgenodigd! Kunt u niet kunt komen? Neem dan rechtstreeks contact op met juffrouw Angela om toch alle informatie te ontvangen. Alvast bedankt! 

Sport- & beweegactiviteiten in deze periode

Sport- & beweegactiviteit Datum/plaats Doelgroep Info/inschrijven

Sport na school
"TAG Rugby"

Donderdag 06-04
15.30 - 16.30 uur
Verzamelen bij
gymzaal De Brug
Leerlingen
groep 6 t/m 8

Met toestemming ouders
aanmelden via lijst
in of bij het klaslokaal

Korfbaltoernooi voor
basisschoolleerlingen
Woensdag 12-04
14.00 - 17.00 uur
Sportveld NDZW
Vlijmen
Groep 2:
Korfbalspelletjes
Groep 3 t/m 8:
Korfbaltoernooi
Inschrijven individueel
of als team tot 07-04 via:
inschrijven@stichtingdeschroef.nl
Meer informatie:
www.stichtingdeschroef.nl
Olof Palme is:
"School van de week"
Woensdag 12-04 en
Zaterdag 15-04
Zwembad Die Heygrave
Vlijmen
Leerlingen met
min. diploma A
Kortingskaartje afnemen van
sportbord hal gymzaal De Brug
Voetbaltoernooi
Basisschoolkinderen
Maandag 17-04
Tweede Paasdag
9.00 - 17.00 uur
Terrein Vlijmense Boys
Sportpark Hoge Heide
Ochtend:
Groepen 5-6
Middag:
Groepen 7-8
Jongens en meiden
in aparte poule
Inschrijven individueel
of als team tot 10-04 via:
inschrijven@stichtingdeschroef.nl
Meer informatie:
www.stichtingdeschroef.nl
Koningsspelen 2017 Vrijdag 21-04
8.30 - 14.00 uur
Groep 1 t/m 4:
Op school
Groep 5-6:
Sportpark "Achter de Bogen"
Groep 7-8:
Door heel Drunen
Activiteit onder schooltijd
Info via Nieuwsbrief en
via de leerkrachten.
Best Football Friends
Voetbaldag voor meisjes
Zaterdag 13-05
Vanaf 13.00 uur
Terrein RKDVC
Drunen
Meisjes van:
10-14 jaar
Inschrijven via:
www.bfftoernooien.nl
Handbalkampioenschap
Basisschoolkinderen
Woensdag 17-05
13.30 - 16.30 uur
Sportpark Den Donk
Elshout
Leerlingen uit:
Groepen 3-4, 5-6 en 7-8

Inschrijven individueel
of als team tot 10-05 via:
inschrijven@stichtingdeschroef.nl
Meer informatie:
www.stichtingdeschroef.nl

Avondvierdaagse
Drunen
Dinsdag 16-05 t/m
Vrijdag 19-05

Voor iedereen die van
wandelen houdt!
3 km, 5 km of 10 km.

Voorinschrijving van:
1 april t/m 12 mei

www.avond4daagsedrunen.nl
Kosten: 5 euro per deelnemer
en 2,50 euro per begeleider.
 

Move 4 kids

De gezamelijke kinderfysiotherapeuten in Drunen starten op woensdag 12 april met een nieuw beweeginitiatief voor basisschoolkinderen die aan hun motorische ontwikkeling willen werken.
In het programma "Move 4 kids" komen alle leerlijnen en motorische ontwikkelgebieden aan bod. De lessen zijn op woensdagen (behalve in vakanties) van 16.30 - 17.30 uur in gymzaal De Brug.
Meer informatie via de meeneemflyer die binnenkort op school beschikbaar is.

Deelname Kinderuniversiteit

Luna de Vaan, leerling van onze school is naar de Kinderuniversiteit Tilburg geweest. Zij heeft hierover een leuk stukje geschreven dat we graag in deze nieuwsbrief opnemen.

Ik ben op de universiteit van Tilburg geweest. Je moest je melden bij de balie en als je dat had gedaan, kreeg je een sticker. Het college was speciaal voor kinderen van groep 6 t/m 8.
Een college wordt gehouden in een grote zaal, die lijkt op een bioscoopzaal. Een echte professor verzorgt het college. Ik vond het leuk om college (les) te krijgen van zo'n professor, hij heette Jos Swanenberg. Hij had zijn toga aan en zijn baret op. Dit trekken professoren meestal aan bij officiele gelegenheden.
Deze keer was het onderwerp taal & cultuurwetenschappen, het ging over dialecten. Aan het eind mocht je vragen stellen. Ik vroeg hem wat hij wilde worden toen hij nog jong was. Hij antwoordde dat hij eigenlijk dierenarts wilde worden, maar dat dat niet lukte. Toen is hij ridderverhalen gaan bestuderen, daardoor kwam hij bij de Nederlandse taal uit en daar werd hij professor in.
Tot slot mag je een vragenlijst invullen en als je die bij de balie inlevert, krijg je een certificaat.
Het was een leuke ervaring en als ik jou was, zou ik er zeker naar toe gaan. 

Kinderen met gescheiden ouders

Steeds meer kinderen maken mee dat hun ouders besluiten om uit elkaar te gaan. Soms gebeurt dat in goede harmonie, soms niet. Vaak hebben kinderen vragen of willen ze praten met kinderen die hetzelfde meegemaakt hebben. De stichting Villa Pinedo heeft een toegankelijke site gemaakt waar veel jongeren hun bijdrage aan geleverd hebben.
De site www.villapinedo.nl is zeker een bezoekje waard, ook voor ouders.

Meewerken aan onderzoek?
De universiteit van Utrecht start een onderzoek waarin ze meer zicht willen krijgen op hoe kinderen en ouders na een scheiding met elkaar omgaan. Ze zijn op zoek naar kinderen en ouders die dit meegemaakt hebben. Wilt u hierover meer weten, klik dan hier.

9 april: Piekfestival De Aleph

Graag maken wij u attent op het Piekfestival dat zondag 9 april georganiseerd wordt door De Aleph. Hartstikke leuk om daar even een kijkje te nemen en zeker goed voor de culturele ontwikkeling van uw kind(eren). Klik hier voor meer informatie.

Kleppermandagen Heemtuin Heusden

img2

Op  woensdag 3  en zondag 7 mei  is het weer zover. Dan zijn kinderen met hun (groot)ouders welkom in de Heusdense heemtuin. Het zal die dagen  leuk en spannend zijn  tijdens de kleppermandagen die dan voor de elfde keer in de heemtuin worden georganiseerd.

Deze natuur-educatiedagen  beloven opnieuw bijzonder te worden. Speuren naar de kleppers van de klepperman, zelf ’n lenteklokje maken en luiden, speuren in het water, in de huid van ’n vogel kruipen, schrijven of tekenen met een ganzenveer, verdwijnen in het groen.

Op de kleppermandagen is er ’s middags vrije inloop tussen 12 en 4 uur. De dagen zijn bestemd voor kinderen tussen 4 en 9 jaar, begeleid door (groot)ouders.

Heemtuin "de Meulenwerf" is te vinden aan de Molenstraat in Heusden.

Voor meer informatie:

www.heemtuindemeulenwerf.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl