Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2017-2018-03

Geachte ouder / verzorger,

Nieuwsbrief 3 staat bol van informatie over schoolse activiteiten. Ook vragen wij uw aandacht voor het aanbod van enkele externe instanties, die voor uw kinderen interessant kunnen zijn.

Deze week ontvangt u via digiDuif een bericht over de missie en visie van onze school en hoe we deze vorm gaan geven via de vernieuwde thematische aanpak in ons onderwijs. Tijdens de studiedag van 4 oktober gaat het team hiermee aan de slag.

De nieuwsbrief opent met een kort berichtje over de vrije dagen van volgende week (4 en 5 oktober). Daarna volgt informatie over de week van het pesten met o.a. een blik op het werk van de vertrouwenspersonen.

Dat de kinderboekenweek voor de deur staat, zal u niet ontgaan zijn. Ook op onze school besteden we daar aandacht aan.

Door in de lijst hiernaast op de titel te klikken, gaat u sneller naar het bericht waar uw interesse als eerste naar uitgaat.

Zoals altijd, wensen we u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team kbs Olof Palme

Vrije dagen voor de kinderen

Zoals op de kalender vermeld staat zijn de kinderen op woensdag 4 oktober vrij, vanwege een studiedag van het team. De kinderen zijn donderdag 5 oktober ook vrij omdat de school sluit vanwege de lerarenstaking. U bent daar via DigiDUIF uitgebreid over geïnformeerd.

Nieuws van de vertrouwenspersonen

img2

Muur tegen pesten

De kinderen van onze school hebben een muur tegen pesten gemaakt tijdens de "Week tegen pesten". Op de foto ziet u hiervan een voorbeeld.

De vertrouwenspersonen hebben hun rondje langs de klassen gemaakt. De belangrijkste boodschap is: zoek hulp bij een volwassene wanneer je een buikpijngeheim hebt. Op school hangen in elk gebouw brievenbussen waar leerlingen een briefje in mogen stoppen. Deze brievenbussen worden wekelijks geleegd. Als een briefje er aanleiding voor geeft, gaat de vertrouwenspersoon met het betreffende kind in gesprek. 

Mocht uw kind gepest worden, laat dit de leerkracht weten. We kunnen uw kind helpen. Mocht u niet naar de eigen leerkracht willen, dan hebben we op school 3 vertrouwenspersonen waar u of uw kind altijd terecht kunnen.

Groep 1-2-3 Krista Poldervaart

Groep 4- 5 Gerty v. Son

Groep 6-7-8 Ingeborg Bunnik - van Rooij (coördinator sociale veiligheid) 

Omgaan met sociale media

Wij raden alle ouders / verzorgers aan om met hun kind(eren) in gesprek te blijven over het gebruik van internet en smartphone. Online zijn is leuk, maar soms gaat het mis en heeft het kind een volwassene nodig om het recht te zetten of om hulp te krijgen. In de basisschoolleeftijd zijn kinderen hierin nog goed te sturen.

Via WhatsApp of via www.mijnalbum.nl kunt u foto's van schoolactivteiten zien. Wij rekenen erop dat deze foto's niet door u of de kinderen verspreid worden.

De regels van het douchen

De groepen 3 - 4 - 5 douchen na de gymlessen (uitzonderingen nagelaten), de kinderen uit de groepen 6- 7 - 8 douchen of frissen zich goed op (denk dus aan een washandje, handdoek en een deoroller).

Kinderboekenweek op Olof Palme

img2

Van woensdag 4 oktober t/m zondag 15 oktober is het weer kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is "Griezelen, gruwelijk eng". Ook op onze school besteden wij hier aandacht aan. Vanwege de studiedag op 4 oktober en de stakingsdag van 5 oktober, openen wij de kinderboekenweek op school op vrijdag 6 oktober. De kinderen uit de groepen 1 t/m 5 mogen die dag "griezelig eng" verkleed op school komen.

Tijdens de kinderboekenweek zullen allerlei "gewone" lessen in het teken staan van het thema.

Op woensdag 11 oktober krijgen de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 een theatervoorstelling op school: HET DURFLAB - DURF JIJ? Wat gaan de kinderen meemaken?

De twee zussen Zus & Co verzamelen alles wat met angst en durf te maken heeft. Hun laboratorium staat vol potten waarin ze de stoutste dromen en engste griezelmomenten bewaren. Alles wat ze vinden wordt onderworpen aan een gedegen en zeer grondig onderzoek. Het liefst verzamelen ze verse, nog onontdekte ervaringen van echte angsthazen of grote durfallen. Maar daarvoor hebben ze jou nodig! Als je durft mag je plaatsnemen in hun speciale stoel waarna ze met grote precisie onder je hersenpan zullen kijken.We herinneren u ook nog graag aan een leuke activiteit waarover we u in de vorige nieuwsbrief berichten. In het kader van de kinderboekenweek geeft de harmonie Drunen samen met enkele leerkrachten van de 4 basisscholen in Drunen (waaronder meneer Mart) een gratis concert op zondag 8 oktober in het d' Oultremontcollege. Ga dat zien! Alle kinderen van groep 3 t/m 6 zijn hiervoor gratis uitgenodigd! 

Het is te doen op zondag 8 oktober in het d'Oultremontcollege om 11.00 uur en 13.00 uur. Kinderen mogen gratis binnen, begeleidende ouders betalen € 5,00 per kaartje. Voor kaartjes en meer info: klik hier.

Judo en stoeivormen in de gymles.

img2

Vanaf donderdag 28 september tot aan de herfstvakantie gaan we in de gymlessen van de groepen 3 tot en met 8 aan de slag met ‘schooljudo’. We gebruiken hiervoor een echte judomat met dank aan judoclub Drunen. Op deze mat werken we op blote voeten. Daarom graag uw aandacht voor schone, korte nagels aan de handen en voeten van uw kind. Stop zeker een handdoek in de gymtas, want we wassen na afloop allemaal onze voeten. Tenslotte vragen we alle kinderen om ‘stoeikleding’ te dragen tijdens de schooljudolessen, dat stoeit wel zo prettig. We bedoelen hiermee: een sportbroek met lange pijpen en een t-shirt met lange mouwen. Uiteraard is een pyjama die tegen een stootje kan, of een trainingspak ook prima geschikt. En als je toevallig een vechtsportpak hebt is dit de kans om het eens in de gymles aan te trekken! Dank je wel voor de medewerking. We hebben nu al zin in schooljudo!

Steppen op het schoolplein

img2

Op de vrijdag 29 september of 6 oktober (afhankelijk van de indeling van de groepen) mogen de kinderen uit de groepen 3 en 4 een step meebrengen. Op de speelplaats is een parcours met voorrangswegen, een parkeerplaats, een rotonde, zebrapaden en een heus verkeerslicht uitgezet. Steppend en lopend laten de kinderen zien wat zij al allemaal van het verkeer weten. De ene groep gaat als voetganger het parcours op, terwijl de andere groep als “auto” het parcours opgaat. Dit kan met een eigen meegebrachte step.

Na een verkennende ronde gaan we proberen de verkeersregels te volgen en de borden te begrijpen. Soms erg lastig, maar vooral leuk. Wij zien op het schoolplein ook diverse typen weggebruikers, waarbij de kletsers en de racers wel de meest opvallende zijn. De verkeersouders hopen op mooi weer en een leerzaam uurtje voor de kinderen.

Jumboactie "Sparen voor je school"

Vanaf 4 oktober is het weer mogelijk om met uw aankopen bij de Jumbo in Drunen onze school te steunen via de actie "sparen voor je school". Klik hier om op de site van de spaaractie te komen.
Tijdens de actieperiode ontvangt u voor iedere € 10,00 een spaarpunt met een unieke code. Deze kunt u doneren aan onze school.
Mocht u bij de Jumbo uw boodschappen doen, dan hopen we dat u de moeite wilt nemen om onze school de nodige spaarpunten te schenken. Het zou fijn zijn als u dan zelf de unieke code van de kassabon invult, ten goede van de Olof Palme. Van de totale opbrengst kunnen wij materialen kopen die het spelen en leren van uw kinderen op onze school ten goede komen.

5 oktober: kunst-dropping De Aleph

Op donderdag 5 oktober organiseert de Aleph een kunst-dropping. Op de dag dat alle leraren staken, biedt de Aleph een kunstzinnig alternatief voor de kinderen die niets liever doen dan creatief bezig zijn. De kunst-dropping begint om 8.30 uur en duurt tot 15.45 uur (eigen lunch meenemen!). De kosten zijn € 30,00. Klik hier voor de flyer.
Wilt u meer weten van het totale aanbod voor kinderen bij de Aleph? Klik dan hier.

Kleppermandagen Heemtuin Heusden

Op woensdag 18 en zondag 22 oktober is het weer zover, de kleppermandagen in heemtuin "De Meulenwerf".
Kinderen met hun (groot)ouders zijn dan van harte welkom aan de Molenstraat in Heusden.
Deze natuur-educatiedagen beloven opnieuw bijzonder te worden. Speuren naar de kleppers van de klepperman, ’n monster in het water zien, kijken, voelen, ruiken, zelf ’n beetje boom worden, aarde onderzoeken en ook schilderen.
Op de kleppermandagen is er ’s middags vrije inloop tussen 12 en 4 uur. De dagen zijn bestemd voor kinderen tussen 4 en 9 jaar, begeleid door (groot)ouders. Het is leuk om een fototoestel mee te nemen. 
Allemaal gratis…..en er staat natuurlijk een bus voor een vrijwillige bijdrage !

Speelgoedbeurs speel-o-theek

Speel-o-theek Drunen houdt op zaterdag 4 november haar jaarlijkse Speelgoedbeurs. Tijdens de beurs kunnen particulieren speelgoed en babyartikelen verkopen – en kopen.
Op de beurs kunnen alle soorten speelgoed, spelletjes, puzzels en babygebruiksartikelen te koop worden aangeboden. Knuffels en babykleding vallen buiten het beursassortiment.
De inbrenger ontvangt 75 procent van het verkoopbedrag waarvoor het speelgoed/artikel van eigenaar is gewisseld. De resterende 25 procent is voor de speel-o-theek. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw speelgoed.
Vanaf drie weken vóór de beurs kan in de speel-o-theek een intekenlijst worden afgehaald waarop de te verkopen spullen kunnen worden genoteerd – met de prijs. De lijst kan ook op de beursdag worden ingevuld.

Op zaterdag 4 november kunnen alle de te verkopen spullen tussen 10.00 en 12.00 uur op openbare basisschool Olof Palme aan de Aziëlaan 49 in Drunen worden ingeleverd. De verkoop vindt plaats van 13.00 tot 15.00 uur.
Klik hier voor meer informatie over de speelgoedbeurs en de openingstijden van de speel-o-theek.

Balanz4Kidz

img2

Obesitas en overgewicht bij kinderen zijn een snel groeiend probleem, zelfs één op de vijf kinderen is te zwaar en heeft daardoor 70% meer kans een dikke volwassene te worden. Uit onderzoek blijkt dat overgewicht niet alleen veroorzaakt wordt door verkeerde eetgewoonten, maar ook doordat veel kinderen te weinig bewegen. Naast lichamelijke gevolgen heeft overgewicht ook negatieve gevolgen voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Om deze kinderen te ondersteunen werken de kinderfysiotherapeuten van FysioCompany Stationsstraat en Fysiotherapie Heusden-Vlijmen-Veen, diëtisten van Voeding adviesbureau De Langstraat, orthopedagogen van Psychologenpraktijk Van de Wiel, turn- en dansvereniging SHJ, gymvereniging Inion en een buurtsportcoach van Stichting de Schroef samen in het programma Balanz4Kidz.

Klik hier voor meer informatie over Balanz4Kidz.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl