Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2017-2018-04

Beste ouder / verzorger,

De herfstvakantie begint volgende week, mede daarom versturen we deze nieuwsbrief in een herfstjasje.

We openen met een uitnodiging aan u allen om de ledenvergadering van de oudervereniging te bezoeken op 24 oktober.
Verder kunt u het een en ander lezen over leuke sportactiviteiten, zowel onder als na schooltijd.

Dat en nog veel meer staat in deze nieuwsbrief. Wij wensen u veel leesplezier en uiteraard een fijne herfstvakantie.

Met vriendelijke groet,

Team kbs. Olof Palme

24 oktober: ALV oudervereniging

img2

Wist u dat alle ouders en/of verzorgers met kinderen op de Olof Palme lid zijn van de oudervereniging? Daarom bent u van harte welkom op de Algemene Leden Vergadering van de oudervereniging.

Deze vergadering is op dinsdag 24 oktober 2017 om 20.00 uur in de aula van de rode Olof Palme.

De oudervereniging bestaat op dit moment uit 15 bestuursleden. Met elkaar ondersteunen zij activiteiten op school zoals Sinterklaas, Kerstmis, Carnaval en Pasen. Ook regelen deze ouders verkeersactiviteiten, coördineren ze het ophalen van oud papier, ondersteunen ze de groepsouders en zijn ze actief bij de aanpak van hoofdluis. Tenslotte bekostigt de oudervereniging de aanschaf van speeltoestellen en zijn meerdere ouders actief in het werven van sponsors om extra schoolactiviteiten te financieren.

In de vergadering doen we verslag van onze activiteiten in het schooljaar 2016-2017 en presenteren wij de jaarrekening van dat jaar en de begroting van komend jaar. Verder nemen wij afscheid van een aantal bestuursleden en kiezen wij nieuwe bestuursleden.

We hopen dat veel ouders/verzorgers benieuwd zijn naar de activiteiten van de oudervereniging. Daarom hopen we dat ook u aanwezig bent op 24 oktober!

Om een idee te hebben hoeveel leden er komen, vinden wij het fijn als u zich per email aanmeldt via oudervereniging@olof-palme.nl. U bent natuurlijk ook zonder bericht altijd welkom.

Meer informatie over de oudervereniging vindt u op de site van de school, klik hier om daar naar toe te gaan.

Graag tot 24 oktober!

13 oktober: continurooster

Zoals u in de schoolkalender heeft kunnen lezen, is er voor de groepen 5 t/m 8 op vrijdag 13 oktober een continurooster. Zorgt u ervoor dat uw kind die dag een lunchpakketje meeneemt? De school is uit om 14.00 uur. De groepen 1 t/m 4 zijn op de gewone tijd uit: 11.45 uur.
Daarna begint de herfstvakantie en wij wensen iedereen een fijne vrije week toe. We beginnen weer op maandag 23 oktober. Kijk even in de kalender van de school, welke activiteiten er daarna weer gepland staan. 

De schoolfotograaf komt 16 november

Vanwege de stakingsdag waren er op 5 oktober geen kinderen op school. Met de schoolfotograaf is een nieuwe datum afgesproken. Hij komt nu op donderdag 16 november. Noteer deze datum in uw agenda / kalender.

Terugblik stepjesactie groep 3-4

img2

Recent mochten alle kinderen van de groepen 3 en 4 met hun step naar school. De verkeerscommissie had op het schoolplein een parcours uitgezet. Het parcours bevatte allerlei alledaagse verkeerssituaties. Een rotonde, voorrangswegen, stopborden, eenrichtingsverkeer, zebrapaden en een verkeerslicht. De kinderen gingen afwisselend steppend en wandelend het parcours verkennen.

Veel kinderen vonden het moeilijk om aan de rechterkant van de weg te blijven en moesten nadenken op welke manier ze over een rotonde moesten gaan. Het was wel even wennen wat alles betekent in het "echte" verkeer. Na goed oefenen en herhalen hebben de kinderen laten zien dat ze het al best goed kunnen!

Misschien benoemen de kinderen thuis ook regelmatig de borden en verkeerssituaties die ze zien op straat. Vraag er anders om terwijl u met uw kind aan het verkeer deelneemt. De praktijk leert vaak het leukste en het snelste!

Schooljudo tijdens de gymles

img2

De laatste 3 weken voor de herfstvakantie hebben we in de gymlessen van de groepen 3 t/m 8 o.a. aan schooljudo gedaan. Op de speciaal hiervoor van judoclub Drunen geleende vloer kwamen veel verschillende stoeivormen en valtechnieken voorbij. Met respect voor onszelf en de ander zijn we allemaal actief en sportief uitgedaagd. Er zijn motorische en mentale grenzen verlegd en we hebben veel judo-plezier gehad.

De groepen 3 sluiten op vrijdag 13 oktober schooljudo af met een excursie naar de DOJO van judoclub Drunen. Daar krijgen ze, allemaal in een heus judopak, een clinic van een echte judotrainer. Grote dank aan judoclub Drunen voor de geweldige samenwerking. Wij wensen de kinderen en leerkrachten uit de groepen 3 veel plezier en succes op vrijdag 13 oktober!

SPORT na school nieuwe stijl

img2

Het Scala Sport- & Beweegteam presenteert met trots: SPORT na school nieuwe stijl. Sport na school wordt speciaal georganiseerd voor de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van alle Scalascholen. Onze sportstudenten voeren deze leuke SPORT na schoolactiviteiten uit o.l.v. een Scala sport- & beweegcoach / vakleerkracht bewegingsonderwijs.

SPORT na school nieuwe stijl wordt op verschillende locaties georganiseerd, steeds op woensdagen tussen 13.00 en 14.00 uur. Deelnemers komen op eigen gelegenheid en mogen evt. hun lunch en iets te drinken meebrengen.

De eerste editie was 5 oktober op ‘t Run, waar veel uitdagende mogelijkheden zijn. De volgende SPORT na school is op 25 oktober bij VV Haarsteeg. Wat we precies gaan doen is te zien op het sportbord in de hal van de gymzaal en in het korte filmpje dat voor elke activiteit in de klas wordt afgespeeld. Aanmelden voor SPORT na school kan door hier te klikken.

Meer weten over  de SPORT na school activiteiten? Kijk dan naar dit filmpje.

Aan SPORT na school zijn geen kosten verbonden. Deelnemers die drie keer of vaker meedoen krijgen een ‘GOLDcard’. Hiermee zijn ze verzekerd van een deelnemersplaats tijdens de allerlaatste SPORT na schoolactiviteit van dit schooljaar. Een hele bijzondere, want daarmee kun je o.a. gaan lasergamen en bubbelbal spelen.

Zin in lekker buiten, samen sportief spelen? Schrijf je in voor SPORT na school en kom gezellig meedoen. We zien je graag!

19 oktober: swimclinic

De jeugdburgemeesters van Heusden stuurden ons onderstaand bericht, dat we graag in de nieuwsbrief opnemen:
Sporten is gezond. En moet voor alle kinderen mogelijk zijn. Daarom organiseren de jeugdburgemeesters Anika en Ties, samen met Aquamigos een echte swimclinic. Alles komt aan bod: zwemmen door het gat, springen van de duikplank, het zwemmen met flippers, een keerpunt maken en starten vanaf de startblokken.
Het is op donderdagmiddag 19 oktober (in de herfstvakantie) van 14.00 uur tot 16.00 uur en je kunt gratis meedoen.
Als je meer wilt weten kun je hier klikken.
 

Nieuws van de peuterspeelzaal

Na de vakantie is de samenstelling van het team van de pedagogische medewerksters bij peuterspeelzaal "De Teddybeer" veranderd. Juf Paula en juf Lia zijn naar een andere locatie gegaan en juf Yvonne is nieuw.
Maandag 9 oktober is gestart met allerlei activiteiten rondom het thema herfst. Zo wordt er met de peuters een herfstwandeling gemaakt en natuurlijk worden er allerlei herfstspulletjes verzameld.

15 oktober: familieconcert

Stichting Honsoirde organiseert op zondag 15 oktober een bijzonder familieconcert: De Bremer Stadsmuzikanten. Wie kent niet het bekende sprookje van deze dierenvrienden, geschreven door de gebroeders Grimm.
Beppie Schalken uit Heusden heeft dit verhaal op een prachtige manier bewerkt tot een waar muziekspektakel waarin de ezel, de kip en de kat hele spannende dingen gaan beleven.
Het belooft een voorstelling te worden waaraan iedereen kan meedoen. Aan het begin van de voorstelling wordt er een lied ingestudeerd waarmee de kinderen echt deelnemen aan de voorstelling. 
Ben je nieuwsgierig geworden, kijk dan eens op deze site.
Kaartjes kun je bestellen via familieconcert@honsoirde.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl