Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2017-2018-06

Beste ouder / verzorger,

Nieuwsbrief 6 staat bol van informatie over activiteiten in de komende tijd.

Zoals u weet komt donderdag 16 november de schoolfotograaf. Die dag gaan de gymlessen op school niet door.

In het eerste artikel blikken we kort terug op de ALV van de oudervereniging. Neem zeker de moeite om de links aan klikken, dat geeft een inkijkje in het werk dat deze ouders voor u, uw kinderen en de school doen.

De week van de mediawijsheid komt eraan: hoe gaan kinderen op een goede manier om met de sociale media en wat kunt u daarin betekenen?
"Hij komt, hij komt"... Sinterklaas is in aantocht en daar bereiden we ons op voor.

Dat en nog meer kunt u lezen in deze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team kbs. Olof Palme

Bericht van de oudervereniging

Op dinsdag 24 oktober is de algemene ledenvergadering van de oudervereniging geweest. Als u geïnteresseerd bent in wat daar besproken is, kunt u op onderstaande links klikken.

Voor de presentatie van de ALV 2017: 
http://www.olof-palme.nl/media/635437/20171024-presentatie-alv-2017.pdf

Voor het verslag van de ALV 2017: 
http://www.olof-palme.nl/media/635434/20171024-notulen-alv.pdf


Nieuw lid kascommissie oudervereniging gezocht
Wil je eens op een andere manier betrokken zijn bij school? Wil je zien wat er allemaal wordt gedaan door de oudervereniging, zonder dat dit veel van je tijd kost? Meld je dan aan als lid van de kascommissie van de oudervereniging! Het is niet veel werk en het kost je 1 gezellige avond in het najaar van 2018. Je neemt samen met een andere ouder de financiën van de oudervereniging door. Een financiële achtergrond is niet nodig, je kunt alle vragen stellen die je wilt.

Heb je interesse of wil je meer weten: oudervereniging@olof-palme.nl 
Kijk ook eens op de site van onze school: http://www.olof-palme.nl/ouders/oudervereniging/

27-11: Studiemiddag team

Maandagmiddag 27 november heeft het team een studiemiddag. Zoals in de schoolkalender vermeld staat, is er dan een continurooster. De school is uit om 14.00 uur. Zorgt u ervoor dat uw zoon / dochter drinken en een lunchpakketje meeneemt?

Controle fietsverlichting

img2

De donkere maanden zijn begonnen. Daarom hebben vrijwilligers van de VVN samen met verkeersouders van onze school de fietsverlichting van de fietsende kinderen gecontroleerd.

Er is gekeken naar de werking en zichtbaarheid van de witte voorlamp en de rode achterlamp. Ook de aanwezigheid van reflectoren, van belang voor de zichtbaarheid, is gecontroleerd. Deze reflectie hoort in of aan beide wielen te zitten en in beide trappers. Verder is een rode reflector achterop de fiets belangrijk.

In totaal zijn er 140 fietsen gekeurd. Liefst 121 fietsen waren dik in orde qua zichtbaarheid! Bij 19 fietsen zijn 1 of meerdere gebreken in de verlichting of reflectie geconstateerd. De betrokken kinderen hebben een briefje met een hersteladvies mee naar huis gekregen. We hopen dat u dit voor uw kind in orde gemaakt heeft. Dan zijn alle fietsende kinderen weer optimaal zichtbaar tijdens de komende 'donkere' maanden.

Bericht van de interne vertrouwenspersonen

img2

Week van de mediawijsheid 17 t/m 24 november

Op vrijdag 17 november beginnen duizenden klassen van groep 7 en 8 aan het interactieve mediawijsheidspel MediaMasters! Ook de kinderen van onze school doen mee. Deze game is de start van de Week van de Mediawijsheid. Het thema van de week luidt: 'Generatie Media: samen mediawijs'.

Tijdens deze week is het de bedoeling dat leraren, professionals, ouders, kinderen en jongeren in gesprek gaan over online gedrag en mediawijze vaardigheden. We hopen dat u hier thuis ook aandacht aan wilt besteden.

Wilt u meer weten over mediawijsheid en het spel Mediamasters? Klik dan hier.

Ook in de groepen 5 en 6 besteden we deze week extra aandacht aan mediawijsheid.Vraag Maar Raak Club

Donderdag 9 november is de Vraag Maar Raak club weer gestart. Uit elke groep 6, 7 en 8 zitten 2 kinderen in deze club. Het is een club voor en door kinderen. De Vraag Maar Raak Club helpt andere kinderen met het oplossen van problemen. De leden van de club denken mee hoe de school nog prettiger gemaakt kan worden voor iedereen. De club heeft een eigen prikbord en een eigen brievenbus. In een volgende nieuwsbrief vertellen ze er zelf meer over. 

Vooruitblik op Sinterklaas

img2

Zoals u ongetwijfeld al weet komt Sinterklaas op 18 november aan in Nederland. Maandag 13 december was de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal, waarin het wel en wee van de Sint verteld wordt.

Alle Sintactiviteiten in de groepen op onze school hebben betrekking op het Sinterklaasjournaal. Dat is de rode draad van het Sintproject.

We geven een korte opsomming van de belangrijkste activiteiten:
  • Maandag 13 november start van het Sinterklaasjournaal.

  • Tussen woensdag 15 en vrijdag 17 november mogen alle kinderen van groep 3 en 4 één schoen meenemen. De kleuters hoeven geen schoen mee te nemen. Zij gebruiken hun gymschoen.

  • Zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan in Nederland.

  • Donderdag 30 november: in de ochtend pietengym voor de groepen 3/4, in de middag voor de kleutergroepen. Let op! De gymlessen voor de overige groepen gaan deze donderdag niet door.

  • Dinsdag 5 december komen Sinterklaas en zijn Pieten op onze school. U bent welkom om te komen kijken naar de intocht. Wij verzoeken u vriendelijk om dan achter de kinderen te gaan staan.

  • Op dinsdag 5 december is er voor alle groepen 1 t/m 8 een continurooster. De school is dan om 14.00 uur uit. Ziet u erop toe dat uw kind een lunchpakket en drinken meeneemt? Daarnaast nemen de kinderen, zoals gebruikelijk, hun hapje en drinken mee voor het speelkwartier.

  • Wilt u zo vriendelijk zijn om uw auto op dinsdag 5 december NIET in de Aziëlaan te parkeren? Alvast bedankt!

  • Woensdag 6 december hebben de groepen 1 t/m 4 vrij. De groepen 5 t/m 8 starten om 9.30 uur.

Sport na school voor groep 6 t/m 8 van alle Scalascholen

img2

Met dank aan alle ouders die feedback hebben gegeven wil de organisatie van Sport na school het volgende delen:

Sport na school is gratis voor alle leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8. Aanmelden kan via de link in het onderstaande overzicht van de activiteiten. Noteer dag, tijd en plaats van deelname thuis in de agenda, want er volgt geen bevestigingsmail: aanmelden is garantie op een plekje!

Op het filmpje in de klas, de poster op het sportbord en op de inschrijving vind je alle informatie over de Sport na school activiteit. We kiezen bewust voor verschillende locaties zodat we een heel gevarieerd aanbod kunnen bieden.

Voor alle activiteiten geldt: kom sportief gekleed en met sportschoenen, laat waardevolle spullen thuis.

De aanvangstijd is op veler verzoek iets verschoven. Sport na school ‘Expeditie Pak & Piet’, in de gymzaal van de Bussel op woensdamiddag 29 november start om 13:15 uur. Wij hebben er alweer veel zin in!

Tenslotte: binnenkort worden de eerste ‘Goldcards’ al uitgereikt op verschillende scholen. Kinderen die 3x of vaker deelnemen krijgen via deze ’Goldcard’ rechtstreeks toegang tot de, eenmalig, beperkt beschikbare plaatsen bij de laatste, extra spectaculaire Sport na school activiteit.

Lekker sportief en gezellig in actie komen? We zien je graag bij Sport na school!

Sport- & beweegactiviteiten in deze periode

Er staan twee leuke activiteiten gepland waaraan uw kind kan deelnemen. Maak er gebruik van.

Sport- & beweegactiviteit Datum / plaats Doelgroep Info / inschrijven

"Doe mee, sport is oke!"

SPORT NA SCHOOL

Expeditie "Pak & Piet"

Gymzaal "De Bussel"
Wilhelminastraat 19c
Vlijmen

Woensdag 29-11
!3.15 u - 14.15 u.

Groepen 6 t/m 8
Alle Scalascholen

Inschrijven kan tot:
28-11 17.00 uur.
Om in te schrijven:
Klik hier.

Meer informatie:
Sportbord De Brug
 

Zwemvierdaagse

Zwembad "Die Heygrave"
Vlijmen

27 t/m 30-12
Elke dag van:
17.30 u tot 20.00 uur

Iedereen met
zwemdiploma A

Deelname
7,50 euro voor
4 dagen zwemplezier.

Inschrijven en info:
Klik hier.

Jeugd Vakantie Vreugd Drunen zoekt hulp

Jeugd Vakantie Vreugd (JVV) Drunen wordt georganiseerd door enkele tientallen vrijwilligers, om JVV draaiende te houden hebben wij uw hulp nodig. Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die zich willen inzetten als organisator van een spel. Een van onze trouwe krachten, Hans Marti, is gestopt. Mede daarom is versterking van het JVV-team gewenst.

Veel mensen denken dat ze hier veel tijd mee kwijt zijn, maar dat is niet zo. De meeste spelen vergen weinig voorbereiding en je staat er niet alleen voor. Het is hartstikke gezellig onder elkaar.
Het komende jaar is de Jeugd Vakantie Vreugd week van 13 t/m 18 augustus 2018.

Lijkt het u wat om mee te doen en / of wilt u meer weten? Neem dan contact op met het secretariaat: robert_aakland@hotmail.com

De leukste opa en oma van Brabant

Op 25 november is in Eindhoven de lieverthuis! beurs. Daar wordt een verkiezing georganiseerd voor de leukste opa en oma van Brabant. Trotse kleinkinderen, hun ouders of buren kunnen deze speciale opa of oma opgeven via de website www.lieverthuis.info/leukste-opa-oma-verkiezing

Met een foto en een korte motivatie kun je aangeven waarom nou juist jouw oma of opa moet winnen. Wie weet wordt hij of zij tijdens de finale op 25 november 2017 benoemd tot leukste opa/oma van Brabant! Zorg er dus ook voor dat degene die je nomineert op 25 november 2017 naar de finale kan komen. Deze zal plaatsvinden tijdens de liever thuis! beurs om 14.30 uur in het Beursgebouw te Eindhoven.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl