Nieuwsbrief 2017-2018-07

Beste ouder / verzorger,

De Sint is weer in het land, reden om deze nieuwsbrief een bijpassend jasje te geven. Uiteraard berichten we u over de aankomst van sinterklaas en zijn gevolg bij onze school op 5 december.

Ook informeren wij u over wat onze school doet als de staking op 12 december doorgaat.

U kunt echter nog veel meer lezen in deze nieuwsbrief.

De week van de mediawijsheid is voorbij, neem even de tijd om enkele enthousiaste verhalen van enkele kinderen uit groep 8 te lezen over het mediamasters spel.

Kijk zeker naar het programma van het sport- & beweegteam en klik op de link die verwijst naar de activiteit "Red jezelf, red je vriendje".

Wilt u snel naar een artikel navigeren, klik dan op de titel in de lijst hiernaast.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Presentatie ochtend Leskracht (15-12) vervalt.

In nieuwsbrief 5 hebben wij u geïnformeerd over Leskracht en verteld dat u op vrijdagochtend 15 december tussen 8.30 uur en 10.00 uur naar school kon komen om naar presentaties in de verschillende groepen te komen kijken en luisteren.

Omdat de kinderen nog volop bezig zijn met het uitwerken van hun onderzoeksvragen en juist dat proces heel belangrijk is, hebben wij besloten om de presentatieochtend van 15 december te laten vervallen.

Staking dinsdag 12 december

Beste ouder, verzorger,

Maandag heeft Henk van der Pas, directeur-bestuurder van Scala u een brief gestuurd met daarin informatie over de mogelijke staking op 12 december. (onderwerp van de brief: stand van zaken acties primair onderwijs).

Onze school staat achter bovengenoemde actie. In principe hebben we naar elkaar uitgesproken die dag gebruik te willen maken van ons stakingsrecht en zal de school op 12 december dichtgaan. We wachten nog even het resultaat van de gesprekken met minister Slob af. Door u hierover op voorhand al te informeren, kunt u hier mogelijk al rekening mee houden.

Wij begrijpen dat een dag staken voor u als ouder wellicht ongemak kan opleveren. Deze acties zijn ook zeker niet bedoeld om u als ouders in een lastig parket te brengen. Het gaat ons echt om de toekomst van uw en onze kinderen. Het is nu of nooit, nu moeten we doorpakken! 

Wij hopen dan ook dat we, net als op 5 oktober, op uw geweldige steun mogen (blijven) rekenen. 

BSO MIKZ en BSO Meneer Stippel hebben weer hun medewerking toegezegd om opvang te verlenen.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Marja van Sluisveld

Sinterklaas op school

img2

Voordat Sinterklaas op onze school komt, is er nog een activiteit die de kinderen heel leuk vinden:

Pietengym op donderdag 30 november voor de groepen 3/4 in de ochtend en voor de kleutergroepen in de middag. Let op! De gymlessen voor de overige groepen gaan deze donderdag niet door.

Dinsdag 5 december komen Sinterklaas en zijn Pieten op onze school. U bent welkom om te komen kijken naar de intocht. Wij verzoeken u vriendelijk om dan achter de kinderen te gaan staan.

Op dinsdag 5 december is er voor alle groepen 1 t/m 8 een continurooster. De school is dan om 14.00 uur uit. Ziet u erop toe dat uw kind een lunchpakket en drinken meeneemt? Daarnaast nemen de kinderen, zoals gebruikelijk, hun hapje en drinken mee voor het speelkwartier.

Wilt u zo vriendelijk zijn om uw auto op dinsdag 5 december NIET in de Aziëlaan te parkeren? Alvast bedankt!

Woensdag 6 december hebben de groepen 1 t/m 4 vrij. De groepen 5 t/m 8 starten om 9.30 uur.

Parkeren bij de school.

img2

Nu de donkere dagen zijn aangebroken en het weer wat kouder en regenachtiger wordt, zien we dat een toenemend aantal kinderen met de auto naar school gebracht wordt. We zien ook dat de meeste wegbrengers zich houden aan het stopverbod bij de gele strepen: hartstikke goed!

Sommigen parkeren de auto op de parkeerstroken aan de overkant van de school, dat kan wel maar niet voor de opritten van de buurtbewoners. Als deze mensen willen vertrekken, staat u echt in de weg. Wij vragen u met klem om hier beter op te letten.

Sport- & beweegactiviteiten in december

Sport- & beweegactiviteit Datum / plaats Doelgroep Info / inschrijven
Pietengym Donderdag 30-11
Gymzaal De Brug
Groepen
1 t/m 4
Activiteit
onder schooltijd
School van de week
Vrij zwemmen met
extra spelmateriaal
Woensdagen
29-11 en 06-12
Zaterdagen
02-12 en 09-12
Zwembad Die Heygrave
Alle kinderen
met een
zwemdiploma
Kortingskaartjes
sportbord De Brug of
bord bij hoofdingang
van de school
Red jezelf, red je vriendje Maandag 04-12
Zwembad Die Heygrave
Groep 7
Meneer Hans
Activiteit
onder schooltijd
Zwemvierdaagse
Die Heygrave Vlijmen
27 t/m 30 december
elke dag van:
17.30 - 20.00 uur
Iedereen met
zwemdiploma A
Voor info en inschrijven:
Poster sportbord De Brug
Hier klikken kan ook.
Deelname: 7,50 euro p.p.

Extra informatie over "Red jezelf, red je vriendje"
 "Red jezelf, Red je vriendje" (RJRJV) is een samenwerkingsactiviteit tussen het Scala Sport- en Beweegteam, de sportacademie van het Koning Willem 1College en het Gemeentelijk Sportbedrijf. De activiteiten vinden plaats onder schooltijd, in zwembad Die Heygrave in Vlijmen. De leerlingen volgen bij RJRJV een oefen/testprogramma in het water. Alle belangrijke vaardigheden om jezelf (en een ander) te kunnen redden tijdens calamiteiten in en op het water komen bij RJRJV aan bod. Het is een waardevolle activiteit voor alle deelnemende kinderen. Klik hier voor nog meer informatie.

Terugblik mediamasters

img2

Van verschillende kinderen uit groep 8 van juffrouw Ingeborg en juffrouw Maud kregen we een berichtje over  mediamasters, een spel dat gespeeld werd in het kader van de week van de mediawijsheid.Lees onderstaande enthousiaste verhalen over het spel.Het is een superleuke klassikale game. Je krijgt eerst een filmpje te zien en dan krijg je een soort quizvragen. Je kon jokers voor de finale verdienen als je 4 van de 5 vragen goed had.

‘’Ik vind het superleuk zeker omdat het een thema heeft. Het is ook heel erg spannend.’’ Alle vragen hebben te maken met media. Uiteindelijk speel je de finale met 15 vragen en een filmpje. Tijdens de finale kun je verdiende jokers inzetten voor bijvoorbeeld meer punten. De klas die de meeste punten haalt heeft gewonnen.

‘’Je leert er veel van maar op een plezierige manier.’’

Milan SnoerenMediamasters is een game die je 4 dagen speelt, waarbij je vragen moet beantwoorden. Bij elke dag krijg je een filmpje te zien en elke dag is het een ander onderwerp. Je hebt per dag 5 vragen en je moet er 5 goed hebben om een joker te krijgen. Met die jokers kan je de finale spelen. De finale is een spel met per vraag een onderwerp, en dus de jokers die je in de dagen daarvoor hebt gespaard.

Bij onze klas is het goed gegaan. Elk groepje van ons kreeg een laptop om de vraag op te zoeken als je het niet wist. We deden dan "de meeste stemmen gelden" en dat antwoord kozen we dan. Er zat ook tijd aan vast, dus soms was het gestress. Onze klas vond het heel leuk en wil het zeker nog een keer doen.

Evy LeeneMediamasters is echt de meest gespeelde game op school: heel leuk en leerzaam!!! In het spel ben je een kind dat een moeilijke game speelt. De gamemaker laat ze het niet spelen omdat hij het leuk vindt, maar om de AI (augmented intelligence) te verbeteren. Zo wil hij de beste game ter wereld voor elkaar krijgen. Maar gelukkig vind je in level 4 mensen die vast zitten en je gaan helpen cheaten. Dankzij jouw cheat kun je 6 levels overslaan maar de gamemaker zit je wel op de hielen. Uiteindelijk heb je de noodknop gevonden die de uitgang opent en de gamemaker zit vast in zijn eigen level en jij wint de game!!!

Ik vind het een gave game, vooral als je van gamen en media houdt! Ik geef het spel een 7,5. Het is ook leuk om het thuis te doen, je kunt dan inloggen op de thuispagina. Je kunt dan gewoon leuke kleine spelletjes doen, waarbij je je denkvermogen goed moet gebruiken! Ga het eens proberen: gogogo mediamasters!

Julian Paul Reijnen

Bericht van Mikz BSO Olof Palme

Van Mikz BSO Olof Palme ontvingen we onderstaand bericht:

Ontdek je eigen talent in de kerstvakantie
In deze vakantie dagen we je uit om je talent te ontdekken. Misschien ben je wel een ster in de keuken of ben je beter in het vertellen van moppen. Misschien vermaak je de mensen liever met een circusact?
Kom ook naar de BSO van Mikz! Het wordt een super vakantie en jij bent van harte welkom!

Voor de kinderen vanaf 7 jaar zijn er in totaal 2 Kiesdagen: Spetterende activiteiten die je niet wilt missen. Grappen en Grollen, Ready Steady Cook, Scouttalent en Creatief met letters en lijnen. Klik hier voor de flyer.
Alle Kiesdagen en het verdere programma zijn te vinden via: www.mikz.nl.
Heeft u interesse in vakantieopvang, dan kunt u contact opnemen met de afdeling klantadvies via:
klant@mikz.nl of 0416-369660.

Typcursus typ4fun

In maart 2018 start "typ4fun" weer een nieuwe typ-cursus. Deze is bedoeld voor kinderen van de bovenbouw. Omdat de cursus in maart start, kunnen deze keer ook al kinderen uit groep 5 intekenen. Uitgebreide informatie over de cursus kunt u vinden door hier te klikken.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl