Nieuwsbrief 2017-2018-08

Beste ouder / verzorger,

Sinterklaas zit alweer in Spanje. Hij was nog niet weg of we werden verrast door een aantal winterse dagen, waaraan de kinderen veel plezier beleefd hebben.
Ook de stakingsdag van de leraren ligt al weer achter ons. We hebben ons gesteund gevoeld door uw positieve reacties, dank daarvoor.

Ondertussen nadert het feest van Kerstmis en daar vertellen we u meer over in deze nieuwsbrief. Donderdag 21 december is de kerstviering en voor het eerst is er een "koek en zopie" plein waar alle ouders van harte welkom zijn. Lees hierover meer in het betreffende artikel.

Andere berichten gaan over de zoektocht naar versterking van onze schoolband, de sport- & beweegactiviteiten in de kerstvakantie en informatie van peuterspeelzaal "De Teddybeer".

Donderdag 21 december hebben alle groepen een continurooster tot 14.00 uur. Op vrijdag 22 december zijn alle kinderen vrij, het team heeft dan een studieochtend.

Wij wensen u allen prettige kerstdagen en een voorspoedig 2018. We hopen iedereen weer terug te zien op maandag 8 januari 2018.

Team Kbs. Olof Palme

Kerstviering Olof Palme

img2

Dit jaar wordt de kerstviering gehouden op donderdagavond 21 december van 17.00 uur - 19.15 uur. Voor een goed verloop van deze viering hebben we een aantal belangrijke zaken voor u en de kinderen op een rijtje gezet:

- Alle groepen hebben deze dag continurooster tot 14.00 uur. Zorgt u ervoor dat uw kind een lunchpakketje en drinken meeneemt?

- We verwachten de kinderen om 16.55 uur weer op school, dan begint de kerstviering.

- De kinderen die bij de BSO zijn, worden door de leiding op tijd naar school gebracht.

- Alle kinderen krijgen 's avonds op school een buffetje, dus ze hoeven vooraf niet te eten.

- De kinderen brengen op woensdag 20 of donderdag 21 december in een tas een bord, een beker en bestek mee, voorzien van hun naam.

- Het dragen van feestelijke kleding verhoogt de kerstsfeer.

Groepen 1 t/m 3

De groepen 1 t/m 3 vieren Kerstmis op school. Ze kijken naar een kerstmusical, opgevoerd door ouders. Ook eten ze met hun leerkracht en groepsouder(s) in de klas. De ene helft gaat eerst naar de musical kijken en de andere helft geniet van het buffetje. Daarna wisselen de groepen.

U wordt verzocht om de kinderen van groep 1 t/m 3 om 17.00 uur in de klas te brengen, u kunt dan meteen de hapjes binnenzetten. Om 19.15 uur kunt u uw kind(eren) in de klas ophalen. Groepen 4 t/m 8

De groepen 4 t/m 8 gaan vanaf school gezamenlijk naar de Lambertuskerk voor de kerstviering. Om 16.55 uur worden de kinderen in de klas verwacht. Als je een kerstmuts hebt, breng die dan mee. Zet deze op tijdens de wandeling van school naar de kerk en terug (uiteraard gaat de muts in de kerk af). 

De viering in de kerk is van 17.30 uur tot 18.15 uur en ouders zijn van harte welkom (graag achter de kinderen plaatsnemen). Daarna volgt het kerstbuffet in de klas. Het geheel duurt tot 19.15 uur. 

De kinderen van de groepen 4 worden buiten bij de nooddeur van het klaslokaal opgehaald. De ouders van de groepen 5 t/m 8 kunnen hun kind buiten op het schoolplein opwachten."Koek en zopie" plein

De oudervereniging en het team nodigen hierbij alle ouders uit om een kijkje te komen nemen op het kerst “koek en zopie” plein tussen de gele en de rode Olof Palme.

Het kerst "koek en zopie" plein is een gezellige ontmoetingsplek voor alle ouders en verzorgers die staan te wachten om hun kind(eren) op te halen. Het plein is geopend van 18:30 uur tot 19:30 uur. 

Onder het genot van koffie/thee/chocomelk met slagroom/ glühwein en iets lekkers kunt u een praatje maken en genieten van de entourage. Daarna kunt u uw kind(eren) ophalen op de afgesproken plekken.Op vrijdag 22 januari zijn alle kinderen vrij, voor hen begint dan de kerstvakantie.De oudervereniging en het team van de Olof Palme wenst u allen prettige kerstdagen en een voorspoedig 2018. We hopen iedereen weer terug te zien op maandag 8 januari.

De schoolband zoekt versterking

img2

De schoolband, bestaande uit ouders en leerkrachten, heeft weer gespeeld tijdens de intocht van Sinterklaas. Deze leuke club heeft nieuwe leden nodig! Als kinderen de school verlaten, vertrekken namelijk ook vaak de 'spelende' ouders. Wij nemen aan dat er onder de ouders van meer dan 600 leerlingen velen een instrument bespelen.

Wij nodigen u dan ook van harte uit om aan te sluiten bij onze schoolband. Neemt u hiervoor contact op met Henk Hageman  (henk.hageman@scalascholen.nl).Kerstliederen zingen.

Voor en na afloop van de kerstviering speelt onze schoolband. Wij zijn op zoek naar ouders die op die avond kerstliederen willen zingen. Als u hiervoor voelt, kunt u zich aanmelden bij Henk Hageman.

Sport- & beweegactiviteiten in deze periode

In de kerstvakantie zijn er enkele leuke sport- & beweegactiviteiten waaraan de kinderen kunnen deelnemen.

Sport- & beweegactiviteit Datum / plaats Doelgroep Info / inschrijven
Zwemvierdaagse Zwembad Die Heygrave
Vlijmen
van 27 t/m 30 december
elke dag van 17.30 tot 20.00 uur
Iedereen met
zwemdiploma A
Zie: poster sportbord
In gymzaal De Brug
Of: Klik hier
Deelnamekosten:
7,50 p.p. voor 4 dagen
 
Red jezelf, red je vriendje
Werken aan zelfredzaamheid
in het water.
Zwembad Die Heygrave
Donderdag 4 januari
10.00 - 12.00 uur
Iedereen met
zwemdiploma A
Klik hier voor de info
Deelnamekosten:
3,15 p.p.

 

Opbrengst Jumbo spaaractie

img2

Vanaf 4 oktober was het mogelijk om met uw aankopen bij de Jumbo in Drunen onze school te steunen via de actie "sparen voor je school". Velen van u hebben dit gedaan. Op de foto hiernaast ziet u een aantal trotse kinderen uit groep 6 van mijnheer Leo. Zij mochten een cheque in ontvangst nemen met een waarde van 712 euro!

Wij danken iedereen die, door het doen van boodschappen bij de Jumbo, een bijdrage aan deze opbrengt geleverd heeft. Daar gaan we op school een zinnige besteding aan geven.

Nieuws van PSZ De Teddybeer

De peuters van en leidsters van peuterspeelzaal de Teddybeer hebben het speellokaal omgetoverd in kerstsfeer. De kerstboom is opgetuigd, de glazen kerstpotjes worden prachtig versierd met glitters en tijdens de kerstviering wordt het kerstverhaal verteld. Daarna gaat iedereen genieten van een welverdiende kerstvakantie.

Op 8 januari zien we elkaar weer terug. Vanaf die datum zal de peuterspeelzaal tijdens de ochtenden langer geopend zijn, namelijk van 8.30 uur tot 12.00 uur. De middagtijden blijven onveranderd van 13.00 uur tot 15.15 uur.

Alle peuters en hun leidsters wensen iedereen fijne feestdagen en een goed 2018!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl