Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2017-2018-11

Beste ouder / verzorger,

Nog een paar nachtjes slapen en het carnavalsfeest op school barst los. We geven nog even een inkijkje in het programma van vrijdag 9 februari.

We maken u attent op de oudergesprekken die in de tweede week na de carnavalsvakantie beginnen. Wij gaan er vanuit dat, in het belang van het kind, gescheiden ouders gezamenlijk naar het oudergesprek komen. Indien dit echt niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met Marja van Sluisveld.

We starten met enkele projecten waarvoor we uw aandacht vragen. Het gaat om het vastenactieproject "Zambia" (met een actie waarvoor we uw medewerking vragen) en het project "Relaties en seksualiteit".

Neem ook even de tijd om de sport- en beweegactiviteiten door te nemen.

We wensen u een prettige carnavalsvakantie en zien u graag terug op maandag 19 februari.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs Olof Palme

Vrijdag 9 februari: carnaval op school

img2

Op vrijdag 9 februari vieren we als vanouds gezellig carnaval op school.

We sluiten aan bij het thema van het Dwergonische carnaval: "Laot ze klinke!"

Voor een goed verloop van de dag zijn de volgende aandachtspunten van belang.

Voor alle groepen:

- Alle kinderen komen verkleed naar school, zonder scherpe voorwerpen, zonder confetti, zonder obscene teksten. Het meebrengen van serpentines is prima.

- De kinderen hoeven deze dag geen drinken en fruit mee te nemen. Wij zorgen voor wat lekkers.Voor de kinderen uit groep 1 t/m 4:

- De groepen 1 t/m 4 gaan om 8.30 uur meteen naar binnen, naar hun lokaal.

- Het programma van de groepen 1 t/m 4 duurt tot 11.45 uur. Daarna zijn ze vrij.

- De groepen 1-2 beginnen met een modeshow, waarbij de ouders ook welkom zijn tot 8.50 uur.

- De groepen 3 en 4 draaien een programma, afgesloten met hossen in de aula.

Voor de kinderen uit groep 5 t/m 8:

- De groepen 5 t/m 8 hebben een CONTINUROOSTER tot 14.00 uur.

- Graag een lunchpakket en drinken meegeven.

- De groepen 5 t/m 8 starten ‘s ochtends buiten waar ze op de speelplaats beginnen met een polonaise als opwarmer van de dag.

- De groepen 5 t/m 8 draaien deze dag een spellencircuit en hossen er lekker op los.

ER IS DIT JAAR GEEN SCHOLENBAL !

Aanmelden nieuwe leerlingen

Bij de start van een nieuw kalenderjaar kijken de scholen ook al weer vooruit naar het nieuwe schooljaar. Daarbij is het van belang al een goede inschatting te kunnen maken van het aantal leerlingen. 
Wij vragen daarom aan ouders van kinderen die tussen juli 2018 en juli 2019 4 jaar worden om een aanmeldingsformulier van onze school in te vullen, liefst voor 1 maart.
U kunt dit formulier op school ophalen bij de directie.
Meer informatie over het aanmelden kunt u vinden door op de site van onze school, klik hier.
Het is overigens mogelijk om kinderen vanaf 2 jaar al aan te melden.

Oudergesprekken groep 1 t/m 7

img2

Zoals u in de kalender heeft kunnen lezen zijn er in de week van 26 februari oudergesprekken gepland voor de groepen 1 t/m 7.

Deze zijn in de tweede week na de carnavalsvakantie. U krijgt in de vakantie de aankondiging via digiDUIF dat u op maandag 19 februari vanaf 18.00 kunt intekenen voor de oudergesprekken. Donderdag 22 februari is de sluiting van de intekenlijsten.

Wij gaan er vanuit dat, in het belang van het kind, gescheiden ouders gezamenlijk naar het oudergesprek komen. Indien dit echt niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met Marja van Sluisveld.

Vastenactieproject Zambia

img2

Zoals u weet zijn we dit schooljaar bezig met het onderzoekend en ontwerpend leren. Dit doen we aan de hand van thema's. Na de carnavalsvakantie is het overkoepelende thema: "Derde Wereld". Hierbinnen gaan de groepen 1-2 nader in op "Afrika" en de groepen 3 op "Safari".In alle groepen komt het vastenactieproject "Zambia" aan de orde. Daarvoor doen we een beroep op u. Aan dit project is een fondsenwervende activiteit gekoppeld. Dit betekent dat we dit jaar geen vastenactiedoosjes, zakjes of klassenpot hebben. We gaan emballagebonnen inzamelen. De supermarkten EMTE en Jumbo hebben aangegeven met ons te willen samenwerken. We vragen aan u en de kinderen om lege flessen in te leveren bij de EMTE of de Jumbo en de emballagebon in te leveren in de klas. Doet u mee?

Project "Relaties en seksualiteit"

img2

Na de carnavalsvakantie besteden we in alle groepen aandacht aan het onderwerp "relaties en seksualiteit. We maken gebruik van het lespakket "Kriebels in je buik". Elke groep krijgt ongeveer 7 lessen uit deze methode.

In groep 7 en groep 8 plannen we een speciale jongens - en meisjesbijeenkomst. In die speciale les praten we met de kinderen over de veranderingen in de puberteit. 

Op de site www.kriebelsinjebuik.nl kunt u meer lezen over dit lespakket en enkele demo-lessen bekijken. Als u vragen heeft, kunt u die aan de leerkracht van uw kind stellen. U kunt ook terecht bij Ingeborg Bunnik (leerkracht groep 8), zij is de algemene aandachtsfunctionaris sociale veiligheid. 

Tijdens de week van de lentekriebels (19-23 maart 2018)  komt het onderwerp "relaties en seksualiteit" extra aan de orde in alle groepen. 

Groepen 6: scoren voor gezondheid

img2

De groepen 6 zijn bezig met het project "scoren voor gezondheid". De startactiviteit  bestond uit  een speurtocht in de supermarkt, een "gezonde  les" in de klas en buiten sporten op het plein. De ochtend werd afgesloten met een gezonde lunch.

De slotactiviteit van het project vindt plaats op donderdag 29 maart in het Mandemakers stadion van RKC in Waalwijk.  Tussen deze twee activiteiten door werken de kinderen in de klas aan de opdrachten uit het werkboekje "Scoren voor gezondheid". Alle ouders en andere belangstellenden ontvangen nog een uitnodiging voor de ouderavond "Scoren voor gezondheid". Deze is in de lounge van het Mandemakersstadion op dinsdagavond 20 maart. Alle achtergrondinformatie kunt u horen en zien in dit filmpje.

Sport- & beweegactiviteiten in deze periode

In de komende periode hebben verschillende sportaanbieders weer een leuk aanbod. Door het sport- & beweegteam van Scala zijn deze in onderstaand overzicht op een rijtje gezet. Maak er gebruik van.
Wilt u het overzicht in een apart document zien? Klik dan hier.
 

Activiteit Datum/plaats Doelgroep Info/inschrijven
Zwemtoernooi
Voor basisschoolleerlingen
Vrijdag 16 februari
Zwembad Olympia
Waalwijk
Leerlingen met
minimaal diploma A
13.30 - 15.00 uur: grp. 3-4
15.00 - 16.30 uur: grp. 5-6
16.30 - 18.00 uur: grp. 7-8
Inschrijven solo of
als groep (met minstens
1 begeleider)
Info: flyer sportbord
Basketbaltoernooi
Voor basisschoolleerlingen
Zondag 25 februari
13.30 - 16.30 uur
Sporthal Die Heygrave
Vlijmen
Groep 3 t/m 8
Teams van 3 spelers
Inschrijven kan tot:
21 februari
Voor meer info:
Klik hier
 
Breakdance lessen Elke vrijdag
17.00 - 18.00 uur
Buurthuis De Korf
Vlijmen
Groep 3 t/m 8 Info en aanmelden:
dansschool@gmail.com
Drunense Duinenloop
Jeugdloop
Zondag 18 maart
Raadhuisplein Drunen
Groep 1 t/m 8
Verschillende afstanden
(afh. van leeftijd)

Inschrijven en info:
Klik hier.

Voetbaltoernooi
Voor basisschoolleerlingen
Maandag 2 april
(2e Paasdag)
Sportpark Vlijmense Boys
Ochtend: grp. 5-6
Middag: grp. 7-8

Inschrijven en info:
Klik hier

Korfbaltoernooi
Voor basisschoolleerlingen
Woensdag 11 april
15.00 - 17.30 uur
Korfbalclub NDZW
Vlijmen
Groep 2 t/m 8 Inschrijven tot 6 april.
Voor info / inschrijven
Klik hier
Koningsspelen Vrijdag 20 april
Diverse locaties
Alle leerlingen van
Alle basisscholen
In Heusden
Activiteit
Onder schooltijd

Kinderuniversiteit Tilburg

img2

Ben jij leergierig? Ben je nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar zit en waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn? Wil je weten hoe het er in het hoger onderwijs aan toe gaat? Dan is de Kinderuniversiteit iets voor jou! Je bent even een student en je krijgt les zoals 'echte' studenten.

Kinderen groep 6,7 en 8

Elk schooljaar geven inspirerende professoren van Tilburg University les aan kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Het zijn interessante en leuke colleges die jaarlijks door honderden kinderen gevolgd worden. Deze gratis colleges op de woensdagmiddag laten je kennis maken met wetenschap. Na elk college is er nog tijd om vragen te stellen.

Woensdagmiddag 21 februari is er een college. Professor (cross-culturele psychologie) Fons van de Vijver neemt je dan mee naar zijn onderzoeksgebied. De titel van het college is "Waar wonen de slimste kinderen van de wereld?’" Het belooft weer een heel leerzaam en leuk college te worden!

De toegang is gratis en natuurlijk zijn ouders/begeleiders van harte welkom.

Locatie en tijd: 15.00 – 16.00u in de aula van Tilburg University. Voor meer informatie: klik hier

Componeerwedstrijd Harmonie Drunen

img2

Onlangs hebben de groepen 5, in samenwerking met leden van de Harmonie Drunen, een concert gegeven in de aula van het d'Oultremontcollege. Het was een feestelijk gebeuren, waarvan u de foto's op de facebookpagina van de school kunt zien.

In de maand mei van dit jaar bestaat de Harmonie Drunen 175 jaar. Dit vieren zij o.a. met een componeerwedstrijd. Wij werken er graag aan mee om dit evenement onder uw aandacht te brengen.

Heb je een leuk liedje in je hoofd? Wil je er iets mee? Stuur het naar Harmonie Drunen. Voor meer informatie, klik hier.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl