Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2017-2018-15

Beste ouder / verzorger,

Nieuwsbrief 15 bevat weer allerlei interessant nieuws. We maken u nogmaals attent op het feit dat de school op vrijdag 13 april dicht zal zijn, dit vanwege de acties voor beter onderwijs.

Het tweede berichtje betreft het heuglijke feit van de gezinsuitbreiding bij juf Debbie uit groep 1-2. In het artikel daarna blikken we kort terug op de actie voor Zambia.

We besteden op verschillende manieren aandacht aan activiteiten op sport- en beweeggebied. Kijk maar eens in de kalender wat er allemaal te gebeuren staat, daarna een terugblik op de "scoren voor gezondheid" activiteit van de groepen 6 en tot slot een vooruitblik op de koningsspelen van vrijdag 20 april.

De laatste drie berichten gaan over interessante activiteiten die georganiseerd worden door instanties buiten de school maar die we graag onder uw aandacht brengen. Neem ze op uw gemak door.

We wensen u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Vrijdag 13 april stakingsdag

img2

Vrijdag 13 april is de stakingsdag in Brabant en Limburg. Zoals bij de eerdere stakingsdagen (12 december en 5 oktober) staat onze school nog steeds achter deze actie. In de vorige nieuwsbrief hebben wij uitgelegd waarom we dit doen.  De leerkrachten van de Olof Palme staken op 13 april en leveren daar opnieuw een dag salaris voor in.

De school sluit op vrijdag 13 april haar deuren.

Wij begrijpen dat een dag staken voor u als ouder ongemak kan opleveren. Deze acties zijn ook zeker niet bedoeld om u als ouders in een lastig parket te brengen. Het gaat ons echt om de kwaliteit van het onderwijs en de toekomst van uw en onze kinderen. Het is nu of nooit, we blijven doorpakken! Via digiDUIF heeft u een brief van directeur Marja van Sluisveld ontvangen. Klik hier om deze brief direct in te zien.

Na het bericht in de vorige nieuwsbrief heeft een aantal van u laten weten, onze actie te steunen. Daar zijn we u dankbaar voor.

Kunstencentrum de Aleph organiseert speciaal op de stakingsdag een kunstdropping voor alle kinderen. Dit hebben zij de vorige keer ook gedaan en het enthousiasme om deel te nemen was groot. Er is een programma voor groep 3 t/m 8 en een programma voor de kleuters.

Gezinsuitbreiding

Vrijdag 30 maart zijn juffrouw Debbie van Alebeek en haar man Dennis de trotse ouders geworden van Nora. Ook grote zus Mirre is superblij met de komst van haar zusje. Wij wensen Debbie, Dennis en Mirre een fijne tijd toe, waarin ze kunnen genieten van Nora. 

Project Zambia afgerond

In vorige nieuwsbrieven informeerden wij u al over het vastenactieproject "Zambia". Dit is in alle groepen aan de orde geweeest. Aan het project was een fondsenwervende activiteit gekoppeld, waarbij emballagebonnen ingezameld werden bij de supermarkten van de EMTE en de Jumbo.

Inmiddels is de eindopbrengst van de actie bekend. De totaal opbrengst is € 425,55. Dat is een mooi bedrag. We bedanken iedereen die enthousiast meegewerkt heeft. Mochten er nog "verloren" emballagebonnen bij u thuis liggen, dan mogen die nog op school ingeleverd worden. (Alle kleintjes helpen!).

Sport- & beweegactiviteiten in deze periode

Het sport- & beweegteam van Scala brengt graag onderstaande activiteiten onder de aandacht van u en de kinderen. Het is een gevarieerd aanbod waar ieder kind gebruik van kan maken. Bekijk het goed en schrijf je in!

Sport- & beweegactiviteit Datum / plaats Doelgroep Info / inschrijven
Korfbaltoernooi
Voor basisschoolleerlingen
woensdag 11 april
15.00 - 17.30 uur
Vereniging NDZW
Bilderdijkstraat 2c
Vlijmen
Groep 2 t/m 8
van alle
basisscholen
in Heusden
Team van 4, 5 of 6
met begeleider.
Aanmelden voor 6 april
Klik hier voor info.
Koningsspelen Vrijdag 20 april
Diverse locaties
Alle leerlingen
van alle
basisscholen
in Heusden
Activiteit
onder schooltijd
Red jezelf, red je vriendje
Werken aan zelfredzaamheid
in het water
Dinsdag 24 april
10.00 - 12.00 uur
Die Heygrave
Vlijmen
Ieder kind met
zwemdiploma A

Opgeven via:
info@zwembaddieheygrave.nl
Naam en geboortedatum
Kosten: 3,20 euro
 

Maak kennis met tennis
Bij LTC "De Klinkaert"
Zondag 15 april
9.30 - 12.00 uur

Kinderen uit
groep 3 t/m 8
Klik hier voor info

Actie voor 65 euro:
- 5 maanden lid
- 10 tennislessen
- welkom bij de instuif
Info: www.klinkaert.nl
Handbalkampioenschappen
2018
Woensdag 16 mei
13.30 - 16.30 uur
Sportpark Avanti
Torenstraat 146
Drunen
Kinderen uit
groep 3 t/m 8
Groep 3-4 speelt 5-5
Groep 7-8 speelt 6-6
Inschrijven tot 9 mei
Klik hier voor info
Avondvierdaagse
Drunen
Dinsdag 5 juni
t/m vrijdag 8 juni
Alle kinderen
Starttijden vanaf
18.00 uur

Voorinschrijven
vanaf 1 april
Ga direct naar de info

 

Terugblik scoren voor gezondheid

img2

Op donderdag 29 maart zijn de groepen 6 op de fiets naar het stadion van RKC gegaan voor het project: Scoren voor gezondheid. Een project waarin de kinderen zich meer bewust worden van het thema gezondheid.

Fleur Jacobi, leerling van groep 6, schreef daarover onderstaand stukje.

Op het veld konden allerlei leuke beweegactiviteiten gedaan worden. Toen gingen we beginnen. Je kon er kickboxen, voetballen, honkballen, handballen en nog veel meer! We hebben gesprint over de stormbaan! We hebben een potje voetbal gedaan. Toen hadden we pauze, daarna hebben we met een ander team mee gedaan met touwtrekken. Dat was wel leuk! Met kickboxen hebben we hard op hard gedaan. Met honkballen stond het eerst 0-0 toen 1-0 voor ons en toen 2-0.

Toen hadden we het GGD spel. Dat spel gaat zo: je hebt 2 teams, en je hebt een blad per team met de schijf van vijf erop. Dan moet je een soort van estafette doen. Je rent naar de overkant want daar liggen kaartjes. Dan pak je een kaartje en daar staat bijvoorbeeld op: water. Dan moet je dat kaartje doen in het deel waar het hoort. Je hebt ook fopkaartjes. Die moet je er niet bij doen. Het was super leuk om mee te doen aan scoren voor gezondheid.

Koningsspelen: 20 april 2018

img2

Op vrijdag 20 april 2018 doen alle basisscholen uit de gemeente Heusden weer mee aan de koningsspelen. Deze jaarlijkse traditie, voorafgaand aan Koningsdag, is inmiddels vijf jaar oud.

De kinderen van groep 1 tot en met 4 hebben tussen 08:30 en 11.45 uur een programma op en om de Olof Palme zelf.

De groepen 5 tot en met 8 draaien een continurooster tot 14:00 uur. De definitieve informatie volgt binnenkort.

Het staat al vast dat de kinderen van de groepen 5 en 6 samen met en tegen elkaar sporten op de velden en de atletiekbaan in het Sportpark aan de prins Hendrikstraat in Drunen.

De kinderen van de groepen 7 en 8 gaan op de fiets. Ze gaan kennismaken met verschillende sport- & beweegactiviteiten, aangeboden door externe sport- & beweegaanbieders in Drunen en omgeving.

Er is weer een gevarieerd en leuk programma. Veel sportverenigingen, vrijwilligers, organisaties en hun medewerkers helpen mee dit initiatief vorm te geven. Waarvoor veel dank! Het belooft weer een geweldig feestelijke en sportieve dag te worden. 

Gedichtenwedstrijd voor kinderen

Stichting "Hallo Heusden" organiseert op 21 juni een gedichtenwedstrijd. Zij zijn op zoek naar kinderen van de basisscholen in Heusden die het leuk vinden om gedichten te schrijven en voor te dragen. Vind jij taal leuk en heb je iets met gedichten? Klik dan hier, dan weet je wat de bedoeling is. Je inschrijving moet voor 1 juni binnen zijn.

Het Bewaarde Land zoekt vrijwilligers

Van Marion de Cocq, projectleider van Het Bewaarde Land, ontvingen wij het verzoek om aandacht te geven aan de zoektocht naar vrijwilligers. Graag voldoen wij hieraan omdat onze school regelmatig naar Het Bewaarde Land gaat.
Al ruim 10 jaar hebben scholen uit Heusden de mogelijkheid aan om deel te nemen aan het natuurbelevingsproject Het Bewaarde Land. Dit project is alleen mogelijk als er voldoende vrijwilligers zijn. Hiervoor worden regelmatig nieuwe vrijwilligers opgeleid, dit kalenderjaar eerder in maart en nu weer in mei. Mogelijk heeft de natuur altijd uw interesse gehad dan is dit een uitgelezen mogelijkheid voor u. Klik hier voor meer informatie of ga naar www.hetbewaardeland.nl

Kleppermandagen heemtuin Heusden

img2

Op  zondag 29 april  en woensdag 2 mei  is het weer zover. Dan zijn kinderen met hun (groot)ouders welkom in de Heusdense heemtuin. Het zal die dagen  leuk en spannend zijn tijdens de kleppermandagen die dan voor de twaalfde keer worden georganiseerd.

Deze natuur-educatiedagen in de heemtuin beloven opnieuw bijzonder te worden. Speuren naar de kleppers van de klepperman, zelf ’n lenteklokje maken en luiden, speuren in het water, in de huid van ’n vogel kruipen, schrijven of tekenen met een ganzenveer, verdwijnen in het groen.

Op de kleppermandagen is er ’s middags vrije inloop tussen 12 en 4 uur. De dagen zijn bestemd voor kinderen tussen 4 en 9 jaar, begeleid door (groot)ouders. De toegang is gratis.

Heemtuin "de Meulenwerf" is te vinden aan de Molenstraat in Heusden.

Voor meer informatie:

www.heemtuindemeulenwerf.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl