Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2017-2018-17

Beste ouder / verzorger,

Nieuwsbrief 17 bevat weer veel informatie. We openen met een berichtje over de gezinsuitbreiding bij juffrouw Joƫlle. Daarna melden we dat de groepen 8 op schoolkamp gaan en hoe we hen uitgeleide zullen doen.

We maken u attent op de vrije dagen in de laatste periode van het schooljaar en de mogelijkheid om op 14 juni van de TSO gebruik te maken.
De informatie van het sport- en beweegteam is zeker het lezen waard.

We besluiten met een drietal artikelen van externe instanties. Zij berichten over leuke activiteiten die zij bieden aan de kinderen.

Wij wensen u veel leesplezier,

met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Gezinsuitbreiding

Vrijdag 4 mei zijn juffrouw Joëlle en haar man Marcel de trotse ouders geworden van zoon Flin. Ook grote zus Lot is superblij met de komst van haar broertje. Wij wensen Joëlle, Marcel en Lot een fijne tijd toe, waarin ze kunnen genieten van Flin. 

Schoolkamp groepen 8

img2

Op dinsdag 22 mei vertrekken de groepen 8 op de fiets naar het vast kampadres in Esbeek. Alle voorbereidingen zijn getroffen en de kampleiding heeft weer gezorgd voor een gevarieerd programma.

We wensen de kinderen veel plezier.

Natuurlijk laten we ze niet ongemerkt vertrekken, we zwaaien ze op dinsdagochtend met z'n allen uit.

Vrijdag 25 mei verwachten we ze terug op school en dan verwelkomen we ze weer.

Vrije dagen in de komende periode

In de kalender van onze school staan de vrije dagen vermeld. Toch leek het ons goed om ze hieronder nog even op een rijtje te zetten:
- maandag 21 mei: tweede pinksterdag, alle kinderen vrij
- maandag 4 juni: groepen 1 t/m 4 vrij
- donderdagmiddag 14 juni: studiemiddag team, alle kinderen vrij
- vrijdagmiddag 6 juli: groepen 5 t/m 8 vrij
In de kalender staan alle overige activiteiten ook vermeld. Klik hier om de kalender te openen.

Studiemiddag team 14 juni en TSO

Zoals in de schoolkalender vermeld staat, is er op donderdagmiddag 14 juni een studiemiddag voor het team. De kinderen komen dan alleen 's morgens naar school. Ze zijn 's middags vrij.
Voor de vaste overblijvers biedt de Tussenschoolse Opvang (TSO) de mogelijkheid om over te blijven (tot 13.00 uur). Als u, als ouder / verzorger van een vaste overblijver, hiervan gebruik wilt maken, wilt u dit dan uiterlijk 1 juni bij de TSO aangeven?

Bericht van het Scala Sport- & beweegteam

img2

Op 20 april jl. hebben alle kinderen genoten van fantastische Koningsspelen. Als organiserend Sport- & beweegteam willen we d iedereen bedanken die hieraan zijn of haar steentje heeft bijgedragen.

Een speciaal "dank je wel" voor alle vrijwilligers en professionals van onderstaande sport- en beweegaanbieders, die veel van onze leerlingen hartelijk hebben ontvangen met een mooi sportief programma vol uitdagende clinics.

Denkt u eens aan deze aanbieders, wanneer u op zoek bent naar een sportieve vrijetijdsbesteding voor een van uw gezinsleden.

Atletiekvereniging DAK, Korfbalvereniging NDZW, Hockeyverenigingen MHCD en VMHC, Tennisverenigingen LTC Achter de Bogen, LTC de Klinkaert, TV Heusden en LTC de Hooge Heide, Voetbalverenigingen RKDVC, de Vlijmense Boys, VV Haarsteeg en HHC 09, Handbalvereniging Avanti, Voetbal- en handbalvereniging Elshout, De Skeelervrienden Drunen, Wielerclub Vlijmen, Topfit Drunen, Total fit Vlijmen, Turnvereniging Inion, Badmintonverenigingen BC Drunen en BC Orbit 2001 Vlijmen, Jeu de Boules vereniging Batârd in Drunen en Jeu de Boules vereniging Heusden, Dansaanbieders de Aleph, dansschool Kix, The Motioncreator en Studio Max, manege Ars Longa, Honk- en softbalvereniging The Gryphons, Koenoss Sporting freerunnen, Selfdefence uit Den Bosch, Basketbalvereniging Vlijmscherp, Judoclub Drunen, Kickboksen Drunen, Volleybalvereniging Minerva en indoor Soccerhome.

Sport- & beweegactiviteiten in deze periode

Het sport- & beweegteam van Scala brengt graag onderstaande activiteiten onder de aandacht van u en de kinderen. Het is een gevarieerd aanbod waar ieder kind gebruik van kan maken. Bekijk het goed en schrijf je in!

Sport- & beweegactiviteit Datum/plaats Doelgroep Info/inschrijven
Avondvierdaagse Drunen 5 t/m 8 juni
Elke dag start
om 18.00 uur
Alle leeftijden
Keus uit:
3 km, 5 km of 10 km.
Info via:
www.avond4daagsedrunen.nl
Scholierenatletiekdag
Atletiekvereniging DAK
20 juni
14.00 - 16.00 uur
13.45 uur aanwezig
Groepen 3 t/m 8
Let op!
Groepen 4 op 6 juni
onder schooltijd!

Inschrijven kan tot 14 juni via:
inschrijven@stichtingdeschroef.nl 
Voor alle info: klik hier

Volleybaltoernooi

15 juni 2018
9.00 - 11.00 uur
Sportpark
Pr. Hendrikstraat
Drunen

Groepen 5 en 6
Olof Palme,
Bolster,
Kompas

Activiteit onder schooltijd

 

Meer weten over gamen?

Games zijn leuk, ze zijn er voor elke leeftijd. Gamen kun je samen of alleen, je leert er veel van en je kunt er veel plezier aan beleven. Maar er kunnen ook nadelige effecten aan gamen zitten. Wat zijn de positieve en negatieve effecten van gamen? Hoe zorg je er als ouder voor dat het een spelletje blijft? Hoe kun je als ouder omgaan met het gamegedrag van je kind?
Als u over bovenstaande meer wilt weten, ga dan naar de informatieavond van woensdag 30 mei. Deze begint om 19.30 uur en is in de aula van het d'Oultremontcollege. Opgeven kan t/m vrijdag 18 mei via: info@bijeenheusden.nl
Klik hier om naar de infoposter te gaan.

Kliederkerk Drunen: 27 mei

img2

Zondag 27 mei, opent Kliederkerk Drunen opnieuw haar deuren. Deze keer staat het verhaal van Mozes centraal. Geboren als Joods jongetje in slavernij, was Mozes voorbestemd voor de verdrinkingsdood. Dat had de Farao van Egypte zo bepaald. Maar het lot (of God?) besliste anders. Dankzij de ongelooflijke moed van diverse vrouwen, waaronder zijn moeder en zus, werd Mozes gered. En met hem heel een volk.

Benieuwd hoe dat zit? Je bent Van harte welkom op zondag 27 mei, van 13.00 – 15.00 uur in Basisschool De Bolster in Drunen. De kosten voor deelname bedragen € 3,-- per persoon, inclusief gebruik van materialen en hapje/drankje aan het einde. Graag vooraf aanmelden via kliederkerkdrunen@gmail.com.  Meer informatie via:  www.facebook.com/kliederkerkdrunen of via deze link.

Gedichtenwedstrijd voor kinderen

img2

In een eerdere nieuwsbrief hebben we een vooraankondiging van een gedichtenwedstrijd voor kinderen opgenomen. We weten dat er op onze school kinderen zitten die het leuk vinden om een versje of gedicht te bedenken. Dit is een kans om een groter publiek te bereiken.

Het gedichtje of versje dat je gaat maken moet te maken hebben met water. Over de sloot bij jullie in de buurt of op school waar je wel eens gaat vissen of waarop je gaat schaatsen. Over het zwembad waar je soms gaat zwemmen en wat je daar hebt beleefd of waarover je hebt gedroomd.

Misschien ken je het Engelermeer wel, het zwembad in Drunen of het Nieuwkuijkse Wiel. Het kan ook dat je  op de Maas in een bootje hebt gevaren, of dat je zou willen surfen.

Nou, over zulke dingen kun je zelf schrijven in een gedicht. Dat mag in vier regels, maar als je meer regels nodig hebt, dan is dat ook goed. En als je er een mooie tekening bij wilt maken, dan is dat extra leuk. En echte jury gaat kijken wie van jullie het mooiste gedicht heeft gemaakt.

Je hebt tot 1 juni de tijd om je bijdrage in te sturen. Hoe je dit kunt doen en nog meer informatie vind je door op deze link te klikken.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl