Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2017-2018-19

Beste ouder / verzorger,

Afgelopen donderdag heeft u via een aparte digiDUIF alle informatie ontvangen over de samenstelling van de groepen in het volgende schooljaar. Ook het rooster van vakanties en vrije dagen is aan u toe gestuurd.

Gelukkig is er nog genoeg interessante info te melden via deze nieuwsbrief. Klik hiernaast op het artikel van uw keuze.

We wensen u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Hulpouders bedankt!

img2

Ook dit schooljaar hebben veel ouders en soms ook andere familieleden op de een of andere manier op school geholpen. Die ondersteuning is onmisbaar en in het belang van de kinderen.Op vrijdagochtend 22 juni zijn al deze mama's, papa's, opa's en oma's welkom. De uitnodiging hiervoor is al langer de deur uit en we hopen dat veel mensen kunnen komen. Lukt het niet, dan krijgt u via uw kind een bedankje thuis.Een dikke duim voor alle mensen die zich belangeloos voor de school inzetten. We hopen ook volgend schooljaar weer op u te mogen rekenen. 

Juf Arja naar de TOP

img2

Nog maar kort geleden heeft juffrouw Arja, samen met haar broer Rik, een sportieve inspanning geleverd ten bate van het goede doel.Zij deden mee aan 'Klimmen tegen MS' en al wandelend hebben zij op 10 juni de top van de Mont Ventoux bereikt.Uiteindelijk bracht de tocht van juf Arja en haar broer een totaalbedrag van € 2647 op. Dit komt ten goede aan het onderzoek naar een medicijn tegen MS.Wij feliciteren haar van harte met deze prestatie!

TSO Olof Palme in de prijzen gevallen

img2

Vijf scholen over heel Nederland hebben een prijs gewonnen waaronder TSO Olof Palme.

Door een foto en een motivatie in te zenden in het kader van de "Nationale TSO Dag" van 7 juni, heeft TSO Olof Palme een ster verdiend. Binnenkort wordt duidelijk of dat een bronzen, zilveren of gouden ster is. Er volgt een observatie om te kijken of de TSO aan voldoende criteria voldoet om hiervoor in aanmerking te komen.

Wij weten dat onze TSO op vele criteria voldoet en zien het resultaat met vertrouwen tegemoet.

Wij houden u op de hoogte.

Veilig verkeer: trapvaardig groep 5 en 6.

img2

Nog maar kort geleden hebben de verkeersouders in het Breeveldpark een parcours uitgezet. Hier konden de kinderen uit de groepen 5 en 6 hun trapvaardigheid oefenen.

De kinderen hebben een hele lijst oefeningen afgewerkt en dat was een succes. Ze hebben dingen geleerd, waar ze in het gewone verkeer veel aan kunnen hebben.

Wat is er zoal geoefend?- starten met fietsen;

- slalom met de fiets tussen aantal paaltjes door;

- over een drempel of voor de durfals over een minischansje heen fietsen;

- een klein rondje fietsen tussen 2 lijnen;

- fietsen over een smalle plank; 

- voorsorteren met over de schouder heen kijken en de hand uitsteken;

- het maken van een noodstop;

- zo langzaam mogelijk fietsen over een lijn, vlak achter elkaar.

Verkeersouders gevraagd

Wij zoeken voor volgend schooljaar nog ouders die in de verkeerscommissie willen, om samen met ons de verkeersactiviteiten te begeleiden en aan te sturen, zodat we de verkeersveiligheid van de kinderen zo goed mogelijk kunnen borgen. Aarzel niet en meld u aan! Dit kunt u doen door een mail te sturen naar:  annemiek.teurlings@scalascholen.nl 

Groep 8: les over de "dode hoek"

img2

Op 20 juni kregen de groepen 8 een gastles over de dode hoek, verzorgd door  P. van Erp & Zn. uit Drunen. De kinderen kregen een duidelijke uitleg over wat de dode hoek precies inhield. Om beurten mochten ze in de vrachtwagen gaan zitten waar ze een uitleg kregen over waar je mensen wel en niet kunt zien. Daarna mochten ze zelf naast de vrachtwagen gaan staan, en kregen te horen waar ze wel en niet te zien waren.

Het was een erg leerzame les en de kinderen hebben er veel van opgestoken!!! 

P. van Erp & Zn., bedankt!!!

Bericht van Jeugd Vakantie Vreugd

Van het bestuur van Jeugd Vakantie Vreugd Drunen ontvingen we onderstaand bericht.

Hallo jongens en meisjes!
Een paar weken geleden hebben jullie allemaal het programmaboekje van Jeugd Vakantie Vreugd Drunen ontvangen. Het staat vol met leuke activiteiten, zoals de Escape Room, Monkey Town, Pup Quiz, en een Vossenjacht.
Misschien heb je al lang ingeschreven voor een aantal middagen of ochtenden, maar het kan ook zijn, dat je het vergeten bent. Dat is geen probleem hoor, want je kunt als een Early Bird via www.jvvdrunen.nl nog tot 1 juli 2018 inschrijven. De inschrijving blijft tot 29 juli openstaan voor de late inschrijvers. 
Op de site kun je alles vinden, zoals het hele programma en ook het inschrijfformulier. Als je nu nog niet zeker weet of je in de week van 13 tot en met 18 augustus thuis bent dan kun je beter even wachten met inschrijven. Bij de meeste activiteiten is altijd nog plaats en kun je dus ook op de dag zelf nog een kaartje kopen.

Vrijwilligers gevraagd
Jeugd Vakantie Vreugd Drunen wordt georganiseerd door enkele tientallen vrijwilligers, maar er is altijd nog behoefte aan spelbegeleiders. Vertel dat maar eens tegen je ouders/verzorgers, wie weet heeft iemand wel een middagje tijd om mee te draaien. Op de site is ook een inschrijfformulier voor vrijwilligers te vinden.

Leren programmeren in de vakantie?

Veel kinderen vinden het werken met een computer leuk. Mogelijk hebben ze interesse in het bouwen van een website of een eigen game. In de zomervakantie hebben ze de mogelijkheid om mee te doen aan een codekamp. Dit is een activiteit die georganiseerd wordt door Bomberbot. Wil je er meer over weten? Klik dan op deze link, je kunt daar alle informatie vinden.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl