Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2018-2019 04

Beste ouders /verzorgers,

De herfstvakantie begint volgende week, mede daarom versturen we deze nieuwsbrief in een herfstjasje.

Veel ouders steken op school een handje toe en dat is hartstikke fijn. Kom naar de algemene ledenvergadering van de oudervereniging op 23 oktober.
De school kan nog ouders gebruiken als begeleiding bij het levelwerk. Meer informatie hierover leest u in deze nieuwsbrief.

De opening van de kinderboekenweek is achter de rug maar er loopt een leuke actie bij de boekhandel waarvoor we graag uw aandacht vragen.
De verkeerscommissie blijft actief aandacht besteden aan de verkeersveiligheid, lees hun bijdrage aan deze nieuwsbrief.

Externe instanties hebben weer een aantal leuke activiteiten voor u en de kinderen op de rol staan. Lees wat zij te melden hebben en maak er gebruik van.

Wij wensen u veel leesplezier en uiteraard een fijne herfstvakantie.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs Olof Palme

Algemene Ledenvergadering Oudervereniging 23 oktober

img2

Wist u dat alle ouders en/of verzorgers met kinderen op de Olof Palme lid zijn van de oudervereniging? Daarom bent u van harte welkom op de Algemene Leden Vergadering van de oudervereniging.Deze vergadering is op dinsdag 23 oktober 2018 om 20.00 uur in de aula van de rode Olof Palme. Via digiDUIF ontvangt u meer informatie. Als u meer wilt weten over het werk van de oudervereniging kunt u hier klikken.

Ouders gevraagd

Vanaf groep 4 kunnen kinderen die uitblinken op reken- en/of taalgebied levelwerk krijgen. Al jaren hebben we ouders bereid gevonden om deze kinderen, 45 minuten per week, te begeleiden bij het levelwerk. Dit blijkt een win-winsituatie voor kinderen en de levelouders.
Namens school coördineren de intern begeleiders Joyce Mimpen en Paul van Beurden het levelwerk.
We zoeken nog enkele ouders die tijd kunnen maken voor de levelbegeleiding bij levelwerk rekenen en/of levelwerk taal. Als u interesse heeft, kunt u contact opnemen met Joyce (joyce.mimpen@scalascholen.nl) of Paul (paul.van.beurden@scalascholen.nl).

Kinderboekenweek en schoolbieb

Op woensdag 3 oktober is de kinderboekenweek op de Olof Palme op een leuke manier geopend. De kinderen verzamelden zich op het schoolplein. De oudste en jongste leerling van de school, Mila Duquesnoy en Roos de Bonth, verklaarden de kinderboekenweek voor geopend middels het doorknippen van een lint. Daarna dansten alle kinderen de kinderboekenweekdans "Kom erbij".

Actie voor uitbreiding schoolbieb
Boekhandel Bruna heeft een leuke actie. Als u tijdens de kinderboekenweek een kinderboek koopt bij Bruna, breng dan de kassabon mee naar school. De school mag de kassabonnen opsparen en inleveren bij Bruna. Voor 20% van het totaalbedrag mag de school dan kinderboeken kopen. Een goed kinderboek is nooit weg. U doet toch mee?

Fietscontrole 11 oktober

img2

De dagen worden weer korter, waardoor goede verlichting belangrijk is.

Op donderdag 11 oktober wordt daarom de fietsverlichting gecontroleerd. Deze controle wordt uitgevoerd door de VVN met ondersteuning van onze verkeersouders.

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 die op deze dag met de fiets naar school komen, kunnen hun fiets laten controleren. De fiets moet dan wel op het plein in het gebied van de fietsenstalling geparkeerd zijn.

Terugblik stepjesactie

img2

Recent mochten alle kinderen van de groepen 3 en 4 met hun step naar school. De verkeerscommissie had op het schoolplein een parcours uitgezet. Het parcours bevatte allerlei alledaagse verkeersituaties. Een rotonde, voorrangswegen, stopborden, eenrichtingsverkeer, zebrapaden en een verkeerslicht. De kinderen verkenden steppend en wandelend het parcours.

Veel kinderen vonden het moeilijk om aan de rechterkant van de weg te blijven en moesten nadenken op welke manier ze over een rotonde moesten gaan. Het was wel even wennen wat nu alles betekent in het 'echte' verkeer.

Maar na goed oefenen en herhalen hebben de kinderen laten zien dat ze het al best goed kunnen!

Misschien benoemen de kinderen thuis ook regelmatig de borden en verkeerssituaties die ze zien op straat. Vraag er anders om terwijl u met uw kind aan het verkeer deelneemt. De praktijk leert vaak het leukst, snelst en best!

12 oktober: continurooster

Zoals u in de schoolkalender heeft kunnen lezen, is er voor de groepen 5 t/m 8 op vrijdag 12 oktober een continurooster. Zorgt u ervoor dat uw kind die dag een lunchpakketje meeneemt? De school is uit om 14.00 uur. De groepen 1 t/m 4 zijn op de gewone tijd uit: 11.45 uur.
Daarna begint de herfstvakantie. Wij wensen iedereen een fijne vrije week toe. We beginnen weer op maandag 22 oktober.

Bieb Heusden heeft u nodig

De bibliotheek Heusden doet mee met de Clubkasactie van de Rabobank. En wel met het superleuke project ‘Scoor een boek!’. Leesbevordering, leesplezier en sportiviteit samen in één project. Basisscholen, bibliotheek Heusden én voetbalclub RKC gaan er samen aan werken om kinderen veel leesplezier te bezorgen. Een speler van RKC zal de kinderen uitdagen zo veel mogelijk boeken te ‘scoren’. De leesuitdaging wordt afgesloten in het RKC Stadion met een sportieve ochtend. En natuurlijk zijn daar ook spelers van RKC bij aanwezig. 

Als u lid bent van de Rabobank, heeft u een stemkaart ontvangen. De Bibliotheek Heusden kan uw stem goed gebruiken. Van 2 t/m 14 oktober 2018 kan er gestemd worden. Doe dat door hier te klikken.

Speelgoed- en babyartikelenbeurs 3 november

img2

Speel-o-theek Drunen houdt zaterdag 3 november de jaarlijkse speelgoed- en babyartikelenbeurs in de aula van basisschool Olof Palme aan de Aziëlaan 49 in Drunen. Tijd: 13.00-14.30 uur. De entree bedraagt € 2,00 (kinderen tot en met 12 jaar gratis).

De intekenlijsten kunnen worden opgehaald in de speel-o-theek, gevestigd in de Drunense bibliotheek. Particulieren kunnen op de beurs alle soorten speelgoed, spelletjes, puzzels en babygebruiksartikelen te koop aanbieden. Vanwege hygiëne kunnen knuffels en kinder- en babykleding niet aangeboden worden. 75 procent van de verkoopsom is voor de aanbieder, 25 procent voor de speel-o-theek.

Verkopers kunnen het speelgoed en/of babyartikelen op 3 november van 10.00 tot 12.00 uur op de Olof Palme afgeven. Na de verkoop kan de aanbieder tussen 15.30 en 16.00 uur de opbrengst van het verkochte speelgoed en de niet-verkochte spullen komen halen.

Klik hier voor meer informatie over de speelgoedbeurs en de openingstijden van de speel-o-theek.

Nieuws van de Aleph

Maandag 17 september hebben alle kinderen deel genomen aan de Cultoer. Ze kregen allerlei leuke cultureel getinte activiteiten voorgeschoteld door verschillende kunstdocenten van cultureel centrum De Aleph.
De Aleph heeft een leuk aanbod voor kinderen in alle leeftijdsgroepen. Wij brengen dit graag onder uw aandacht. 
Klik hier voor deze informatie.

Kleppermandagen

In de herfstvakantie, op woensdag 17 en zondag 21 oktober is er een spektakel  in de heemtuin in Heusden! Tijd voor de traditionele Kleppermandagen. Kinderen met hun (groot)ouders zijn dan welkom.
Wil je in de huid van ’n beestje kruipen, ’n vleermuis maken, ‘n storm veroorzaken of ’n lekker herfstsoepje bij elkaar prutsen? Kom dan naar de Kleppemandagen in de heemtuin. Voor meer informatie: klik hier

Leuke activiteit Heemkundekring

Heemkundekring Onsenoort organiseert op zondag 7 oktober een leuke activiteit. Kinderen, ouders en grootouders zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom op het terrein van Marienkroon in Nieuwkuijk. Graag vooraf aanmelden. Klik hier voor meer informatie over deze dag.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl