Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2018-2019-02

Beste ouder / verzorger,

In de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar valt weer van alles te lezen over wat er op school gebeurt.

In de komende weken zijn er nogal wat cultureel getinte activiteiten, zoals de cultoer op maandag 17 september en de start van de kinderboekenweek. De groepen 5 zijn inmiddels gestart met het muziekproject, opgezet door harmonie Drunen.

We blikken kort vooruit op het schoolreisje, daarover wordt u later uitgebreid geïnformeerd via digiduif. Ook vragen we uw aandacht voor de week tegen het pesten.
Lees alle artikelen maar eens rustig door en maak zeker gebruik van de links voor meer interessante informatie.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Cultoer op Olof Palme

img2

Al jarenlang is er aan het begin van het schooljaar een CULTOER. Bij deze CULTOER laten lokale kunstenaars zien wat ze doen en waar ze goed in zijn.

Ook dit jaar trekken twee karavaans met kunstenaars uit Heusden langs de scholen en de pleinen in Heusden. Allemaal tegelijk geven ze een minivoorstelling van vijf minuten. Een hele groep kan kijken en soms meedoen. Na de vijf minuten "toert" de groep door en gaat kijken naar de volgende kunstenaar.

Binnen een half uur zijn de kinderen hopelijk behoorlijk overdonderd door dans, taal, theater, muziek en beeldende kunst. Vooraf worden de kinderen door kringgesprekken en opdrachten door de leerkracht voorbereid. Na afloop is er nog een verwerkingsopdracht in de klas.

Bij regenachtig weer is het fijn als uw kind een capuchon heeft, of een petje.

Maandagochtend 17 september doet de CULTOER de Olof Palme aan. Het "Mijnheer Tonplein" is voor even een plein vol kunstactiviteiten.

18 september: schoolreisje

img2

Vrijdag 30 augustus hebben de kinderen te horen gekregen waar de schoolreis naar toe gaat. De groepen gaan naar verschillende bestemmingen:

groep1-4  gaat naar Hullies speelboerderij

groep 5-6 gaat naar Ouwehandsdierenpark

groep 7-8 gaat naar de Efteling

Via digiDUIF wordt u uitgebreid geïnformeerd over het schoolreisje en wat ervan de kinderen en u verwacht wordt.

Ouders gevraagd

Bij groep 1 t/m 4 is er voldoende ouderhulp. Bij de groepen 5-6 en zeker groep 7-8 zijn nog ouders nodig.

De groepen 7 en 8 gaan op de fiets naar de Efteling en het is voor de veiligheid van de kinderen noodzakelijk dat er voldoende ouders meefietsen. Als u hiervoor tijd kunt vrijmaken, neem dan contact op met de leerkracht van uw kind.

We wensen alle kinderen een heerlijke dag toe.

Sjors sportief - Sjors creatief

img2

Alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Heusden krijgen deze week een cadeautje van het Gemeentelijk Sportbedrijf Heusden. Het gaat om Het Sjors sportief - Sjors creatief bewaarboekje! Hierin staan alle sportieve en creatieve activiteiten die veel verschillende clubs en verenigingen uit de omgeving speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd organiseren. 

Om lekker in hun vel te zitten en gezond te blijven is het super belangrijk dat kinderen ook buiten schooltijd actief zijn. Daarom zijn we blij dat bijna alle creatieve samenwerkingspartners van de Scala scholen en het Scala sport & beweegteam met activiteiten in dit boekje staan.

Op de foto ziet u, namens het Scala sport & beweegteam, onze twee vakleerkrachten gymnastiek, Judith van Erp en Levi Splinters staan, naast Sjors sportief.  

Kijk samen met uw kind naar alle leuke, actieve, leerzame en ontspannende activiteiten in dit Sjorsboekje en help uw kind met kiezen en aanmelden. De meeste activiteiten zijn gratis en inschrijven is verplicht. Er zit geen limiet aan het aantal inschrijvingen per kind. Een mooie kans om veel verschillende activiteiten uit te proberen!

Inschrijven kan vanaf 12 september 16:00u en nog het hele schooljaar tot de week voor de activiteit via www.sjorssportief.nl   

Week tegen pesten

img2

Officieel is de week tegen pesten van 17 september t/m 21 september. Op school zijn er in die week allerlei andere activiteiten waardoor de extra aandacht voor het pesten in de verdrukking zou kunnen komen. Daarom starten we volgende week al.

We maken weer een "muur" tegen pesten. Vorig jaar was dit een hele visuele manier om te laten zien dat we pesten niet willen op onze school. Elk kind krijgt een bouwsteen waar het op kan schrijven, tekenen of plaatjes plakken. De stenen vormen samen een muur waaruit duidelijk blijkt dat pesten niet kan.

Verder praten we met de kinderen over het pestprotocol en komen in de bovenbouw bijv. de Whats-app afspraken aan de orde.

Meer weten over de week tegen het pesten? Klik hier.

Terugblik Jeugd Vakantie Vreugd

Van Jeugd Vakantie Vreugd Drunen ontvingen we onderstaand berichtje.

De zomervakantie ligt alweer 3 weken achter ons. Als Jeugd Vakantie Vreugd Drunen, kijken we terug op een hele leuke laatste vakantieweek. Er hebben 1,5 x zoveel kinderen meegedaan als het jaar ervoor: hartstikke goed!
We kijken vooruit naar volgend jaar en daarvoor hebben we een bericht opgesteld dat u via deze link kunt inzien. Vooral de info van de Rabobank Clubkas Actie is daarin van belang.

Veiligheidsmarkt gemeente Heusden

Zaterdag 15 september is van 10.30 tot 16.00 uur de veiligheidsmarkt op het Raadhuisplein. Deze dag staat in het teken van veiligheid in en om de woning. In samenwerking met politie, brandweer, ambulancedienst en aanverwante organisaties wordt er informatie gegeven over veiligheid.
Om het leuker en spannender te maken, worden er diverse demonstraties gegeven.

Zondag 16 september Kliederkerk

img2

Nu de scholen weer zijn begonnen, maakt ook Kliederkerk Drunen zich op voor het nieuwe seizoen. De eerste bijeenkomst staat gepland voor zondag 16 september. Iedereen die op eigentijdse en ontspannen wijze wil kennismaken met de verhalen uit de Bijbel, is van harte welkom!

Tijdens de kliederkerk van mei stond de de jonge Mozes centraal. Een Israëlitisch jongetje dat gered werd uit de Nijl en opgroeide aan het hof van de Farao. Zondag 16 september duiken we opnieuw in het Bijbelverhaal van Mozes.

Wil je dat meemaken, kom dan op 16 september tussen 13.00 en 15.00 uur naar De Bolster (Beukstraat 13). Klik hier om meer te weten te komen.

Gevonden: loopfiets

img2

Enige tijd geleden is in de bosjes bij de speelplaats van onze school deze loopfiets (zie foto) gevonden. Hij ziet er nog prima uit. Mogelijk weet u van wie de fiets is en kunt u de eigenaar een seintje geven om deze op school op te halen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl