Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2018-2019-03

Beste ouder / verzorger,

Nieuwsbrief 3 staat weer vol informatie. We openen met een bericht over het nieuwe logo van de school dat beter past bij de manier waarop we het merendeel van de lessen inrichten.

Uiteraard besteden we op school aandacht aan de kinderboekenweek. Deze begint op 3 oktober en we starten met een gezamenlijke openingsactiviteit op de speelplaats.

Twee kinderen van onze school hebben een actie bedacht om even stil te staan bij kanker. Wij hopen dat u daaraan wilt meewerken.

We herinneren u kort aan enkele vrije dagen en activiteiten in de komende periode.
Dat en nog veel meer kunt u lezen in dezen nieuwsbrief.
We wensen u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Wedstrijd: "speel, leer, lach, leef!" in ons schoollied

img2

Maandagmiddag 17 september hebben Merijn van Alphen (gr.8), Tess Timmers (gr. 5), Malou van Duren (gr. 3) en Julia Post (gr, 1/2)  in het bijzijn van alle kinderen, leerkrachten en ouders het nieuwe logo van de school onthuld.

Op bijgaande foto ziet u het logo met onze slogan "Speel, leer, lach, leef!".

Er is ook nog een wedstrijd verbonden aan dit logo: Wie schrijft een nieuwe tekst voor ons schoollied, waarin de slogan "Speel, leer, lach, leef!" verwerkt is. De bestaande melodie (klik hier) blijven we gebruiken.

Eerder ontving u via digiDUIF al een bericht met uitleg over het nieuwe logo en de daaraan verbonden wedstrijd. Klik hier voor deze informatie.

Vrije dagen voor de kinderen

Zoals op de kalender vermeld staat zijn de kinderen op woensdag 26 september vrij, vanwege een studiedag van het team. De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 zijn donderdag 27 en vrijdag 28 september ook vrij, omdat ze minder uren hoeven te maken dan de bovenbouw.

Schoolkalender inzien

Sommigen onder u hadden al opgemerkt dat de schoolkalender niet langer zichtbaar is op de website van de school. Via digiDUIF kunt u de kalender wel zien op uw computer of via de app op uw telefoon. Deze kalender kunt u koppelen aan uw eigen digitale kalender. Klik hier om de uitleg hierover te vinden.
Binnenkort verandert de naam digiDUIF in Social Schools.

Jong en oud maken vuist tegen kanker.

img2

Manouk Snels en Bram van Hulten hebben gevraagd of de school op 1 oktober aandacht wil besteden aan kanker: "jong en  oud maken vuist tegen kanker." Wij ondersteunen hun initiatief via dit berichtje in de nieuwsbrief.

Het voorstel van Manouk en Bram is om op 1 oktober in felgekleurde kleding op school te komen. Ze hebben daarvoor een poster (zie foto) ontworpen en deze overal in de school opgehangen. Alle kinderen zijn al op de hoogte.

Het doel van deze actie is dat iedereen even stilstaat bij deze vreselijke ziekte.

2 oktober: schoolfotograaf

Wij herinneren u eraan dat dinsdag 2 oktober de schoolfotograaf naar onze school komt. Via digiDUIF bent u hierover al geïnformeerd. Natuurlijk komt iedereen die dag in een goed humeur en op "z'n paasbest" naar school.

Kinderboekenweek 2018

img2

Op woensdag 3 oktober 2018 start de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is: Kom erbij! Dit gaat over vriendschap. Tot de start van de herfstvakantie (14 oktober) worden er in alle klassen lessen gegeven, die aansluiten bij het thema. 

Openingsactiviteit

De opening van de Kinderboekenweek gebeurt met de hele school op woensdag 3 oktober van 8:40 tot 9:00 uur. De kinderen gaan eerst naar hun eigen klas en komen dan naar de speelplaats tussen de rode en de gele Olof Palme (voor het nieuwe logo). Marja van Sluisveld doet een kort woordje, enkele kinderen knippen een lint door en het themalied "Kom erbij" wordt gedanst en gezongen.

U bent welkom om de opening mee te maken. Sluit aan achter de kinderen en dans en zing mee. Klik hier voor het lied.

De kinderen uit de onderbouw gaan meteen daarna genieten van een theatervoorstelling in de aula van de rode Olof Palme. Deze wordt gespeeld door twee theatermakers van kunstencentrum De Aleph.

Verkeersregels rondom de school

img2

Rond de begin- en eindtijd van de school is het altijd erg druk in de Aziëlaan. Zoals u weet zijn er in de Aziëlaan ook drempels. Deze drempels zijn echter geen zebrapaden, ze zijn bedoeld om auto's af te laten remmen.

Om de veiligheid voor iedereen te waarborgen is het van belang dat iedereen weet wat de regels bij een drempel zijn. Kinderen hebben hier geen voorrang en de auto hoeft niet te stoppen. Stopt een auto wel, dan kan dit weer gevaar opleveren voor een achterop komende fietser. Een stoppende auto bij een drempel zorgt ook voor onduidelijkheid bij kinderen. Zij gaan denken dat zij wel voorrang hebben, terwijl dat niet zo is.

Wees hier alert op en leer uw kind de juiste regels te hanteren. Als u de kinderen met de auto brengt, zorgt u er dan voor dat u uw kind niet aan de straatkant laat uitstappen? Dit geeft ook onveilige situaties voor achteropkomende fietsertjes.

In de verkeerslessen op school wordt er ook aandacht aan besteed.

Nieuws over de gymlessen

img2

Vanaf de zomervakantie, komen in de gymlessen van de groepen 3 t/m 8 regelmatig lessen (lesdelen) korfbal en hockey voorbij. De kinderen die mee willen doen aan het korfbaltoernooi of hockeytoernooi, zoals vermeld op www.sjorssportief.nl en in het boekje, kunnen zich hier nog voor opgeven! Tevens zijn er voor de kinderen die wel eens op een echt hockeyveld willen oefenen nog 2 gratis hockeyclinics bij MHCD op zaterdag 29 september en 6 oktober, om 09:00 uur, zie poster op het sportbord in de hal van de Brug.De laatste 3 weken voor de herfstvakantie gaan we ook aandacht besteden aan schooljudo en valtechnieken. Dit doen we op de judomatten van judoclub Drunen, die deze aan ons uitleent. We gaan veel verschillende vormen oefenen met respect voor onszelf en de ander. We doen dit op blote voeten met stoeikleding aan. Denk daarbij aan een shirt met lange mouwen, een lange sportbroek of oude pyamabroek. Neem die mee in je gymtas. Uiteraard is het dragen van een eigen judopak tijdens deze gymlessen toegestaan!

De groepen 3 sluiten schooljudo af met een excursie naar de DOJO van judoclub Drunen. Daar krijgen ze, allemaal in een heus judopak, een clinic van een echte judotrainer. De groepen 8 mogen op vrijdag 12 oktober een slotclinic selfdefence volgen bij Kickboksen Drunen. Grote dank aan judoclub Drunen en Pascal Tausch voor de samenwerking. Veel plezier voor alle kinderen en de groepen 3 en 8 in het bijzonder!

Avond over autisme

Op 26 september is er in gebouw Balade in Waalwijk een autisme-café. Tijdens deze interactieve avond staat het onderwerp "Autisme; contact maken en relaties" centraal.
De avond is toegankelijk voor ouders en familie van kinderen met autisme, belangstellenden en hulpverleners. Ook voor jongeren en volwassenen met een autisme spectrum stoornis, die vragen hebben over dit onderwerp. U bent allemaal van harte welkom. De avond begint om 19.00 uur. Meer informatie vindt u door hier te klikken.

Nieuws natuur en milieuvereniging

Van de natuur en milieuvereniging ontvingen wij onderstaand bericht:

Dag meisjes en jongens,
Zit jij in groep 3 of hoger en hou je van avontuur? Dan zijn wij op zoek naar jou!! We zoeken actieve slimme meiden en jongens die gemakkelijke maar zeker ook moeilijke sporen in de natuur kunnen vinden. We zoeken goede speurders die overal kunnen zoeken, die hoog kunnen kijken, ver vooruit, achter zich maar zeker ook goed laag kunnen kijken. We zoeken diegenen die overal van alles kunnen ontdekken. Maar NATUURlijk helpen wij je daarbij wanneer dat nodig is!!
Zondag 23 september kan je, lekker buiten, op avontuur gaan in de Drunense natuur en leer je ook hoe jij de natuur een handje kunt helpen.
 Klik hier voor meer informatie.

Meer weten over het puberbrein?

Met enthousiasme organiseert de oudervereniging van het d'Oultremontcollege op 4 oktober een informatieavond met als thema "Puberbrein". Pubers; we hebben er allemaal mee te maken en wie kan er nu geen tips gebruiken? Gastspreekster Cecile Kool neemt de aanwezigen mee in haar ervaringen en geeft praktische tips en trucs. Voor ouders van kinderen uit groep 7 en 8 kan dit een interessante avond zijn.
Lees meer door hier te klikken en wees welkom op donderdag 4 oktober om 20.00 uur in het d'Oultremontcollege.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl