Nieuwsbrief 2018-2019-06

Beste ouders / verzorgers,

De Sint is weer bijna in het land, vandaar dat onze nieuwsbrief in een bijpassend jasje is gestoken. Uiteraard berichten we u over de aankomst van Sinterklaas en zijn gevolg bij onze school op 5 december.

Deze week is het kijkweek op onze school. Veel ouders zijn al komen kijken en de kinderen hebben uitstekend uitleg gegeven, complimenten daarvoor.

Naast sinterklaas is er ook veel andere informatie in deze nieuwsbrief. Neem even de tijd om over de gastles in groep 8 te lezen en over de bronzen ster die onze school heeft verdiend! Kijk zeker naar de verschillende berichten van het sport- & beweegteam.

Wilt u snel naar een artikel navigeren, klik dan op de titel in de lijst hiernaast.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Personele zaken

Op 7 november is juffrouw Philly bevallen. ZIj en haar partner Remco zijn de trotse ouders geworden van een dochter, die luistert naar de naam Tess. Uiteraard feliciteren wij hen van harte met deze blijde gebeurtenis.
Juffrouw Lieke en juffrouw Thérèse hebben de begeleiding van de groep 4 van juffrouw Philly overgenomen. Deze is bij hen in goede handen.

Sinds de herfstvakantie werkt Fenna van den Hoven, vakleerkracht lichamelijke opvoeding, op maandag- en dinsdagmiddag met onze kleuters. Daarnaast werkt zij ook een aantal dagen als beweegspecialist bij de naschoolse opvang MIKZ op onze school. Wij wensen haar veel succes! 

Nieuw schoollied

img2

Bij een nieuw schoollogo hoort een nieuw schoollied. Daarvoor is een wedstrijd uitgeschreven waarop een aantal leuke, mooie reacties zijn binnengekomen.Donderdagochtend 22 november wordt het winnende lied bekend gemaakt aan de kinderen en wordt het met hen ingeoefend. Mogelijk komen de kinderen die dag thuis en zingen ze nog (gedeeltes van) het lied.Na donderdag geven we alle ouders en volgers van de Olof Palme de mogelijkheid, via de sociale media, om het lied te beluisteren.

Studiedag 19 november

Op maandag 19 november heeft het team een studiedag.
Alle kinderen zijn die dag vrij !

TSO Olof Palme: gouden ster

De TSO (TussenSchoolseOpvang) heeft vorige week de gouden ster behaald. Een onafhankelijke commissie heeft het afgelopen jaar twee keer een audit gehouden. Vorige week kreeg de TSO de gouden ster voor al haar werkzaamheden. Dat is het hoogste niveau in de kwaliteit voor een TSO-organisatie. Wij zijn hartstikke trots op alle medewerkers!

BVL: Brons voor Olof Palme

img2

De school is in het bezit van het BVL (Brabants VerkeersveiligheidsLabel). Daarvoor wordt jaarlijks een actviteitenplan opgesteld met actviteiten in het kader van verkeersveiligheid. Enkele voorbeelden hiervan zijn: de autoloze schooldag, spandoeken "de scholen zijn weer begonnen", controle fietsverlichting, tweejaarlijks een straatspeeldag, streetwise, het oversteekdiploma voor de groepen 1 t/m 3 en het verkeersexamen groepen 7.

Voor de financiering van de BVL-activiteiten ontvangt de school jaarlijks een subsidie van de gemeente. Als alles op orde is, wordt een vignet toegekend. Dit jaar is dat het bronzen vignet geworden en daar zijn we, samen met de verkeerscommissie, enorm trots op.

Mocht u meer willen weten over de verkeersactiviteiten of het BVL plan, kijk dan op de website van de school (klik hier). U kunt ook een lid van de verkeerscommissie aanspreken. Ouders: Elise Jensen, Johan Drabbels, Angelique Bevers en Yolanda van Wijk. Leerkrachten: Leo Donkers en Annemiek Teurlings. Vanuit de VVN: Andre van Hulten. 

Gastles duurzaamheid

img2

In het kader van Blink heeft groep 8 van meneer Mart en Juf Ilona zelf een gastles geregeld omtrent duurzaamheid. Lynn van den Hout heeft Leo Boeren, werkzaam voor 'Energiek Heusden' uitgenodigd om iets te vertellen over zijn visie op duurzaamheid.

Hij kwam maandag 29 oktober langs in de klas en verzorgde een zeer leerzame presentatie. 

Leo Boeren was zo enthousiast over dit initiatief van Lynn dat hij op zijn beurt Esmée de Nie, werkzaam voor de gemeente Heusden heeft uitgenodigd. Zij reikte een prijs van 50 euro uit aan Lynn en haar klas. Dit bedrag mogen zij besteden aan een duurzaam idee.

Sinterklaas

img2

Zoals u ongetwijfeld al weet komt Sinterklaas op 17 november aan in Nederland. Maandag 12 november was de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal, waarin het wel en wee van de Sint verteld wordt.

Alle Sintactiviteiten in de groepen op onze school hebben betrekking op het Sinterklaasjournaal. Dat is de rode draad van het Sintproject.

Hieronder volgt een korte opsomming van de belangrijkste activiteiten:

- Maandag 12 november start van het Sinterklaasjournaal.

- Op woensdag 21 november mogen de kinderen van de groepen 1 t/m 4 voor de eerste keer hun schoen zetten, op donderdag 29 november voor de tweede keer. De kleuters hoeven geen schoen mee te nemen. Zij gebruiken hun gymschoen.

- Zaterdag 17 november komt Sinterklaas aan in Nederland.

- Donderdag 29 november is er pietengym voor de groepen 1/2 en 3/4   Let op! De gymlessen voor de overige groepen gaan deze donderdag niet door

- Woensdag  5 december komt Sinterklaas met zijn gevolg naar onze school. U bent welkom om te komen kijken naar de intocht. Wij verzoeken u om dan achter de kinderen te gaan staan.

Wilt u zo vriendelijk zijn om uw auto op dinsdag 5 december NIET in de Aziëlaan te parkeren? Alvast bedankt. 

Op donderdag 6 december zijn de kinderen van de groepen 1 t/m 4 vrij. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 komen gewoon om 08.30u naar school.

Sjors Sportief & Sjors Creatief

img2

Sjors Sportief & Sjors Creatief in de gemeente Heusden kende een vliegende start. Na 2 weken waren er al meer dan 1000 aanmeldingen. Inschrijven is nog het hele schooljaar door mogelijk.

Houd de website van Sjors Sportief goed in de gaten, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes online weer nieuwe activiteiten aan.

Ook verenigingen die hun sportieve of creatieve activiteiten nog niet in het boekje hebben staan, kunnen tussentijds online activiteiten toevoegen.

Het hele schooljaar kan er gewoon nog ingeschreven worden: www.sjorssportief.nl

Vrij zwemmen in die Heygrave?

In zwembad die Heygrave mag de school van de week een aantal keer vrij zwemmen tegen gereduceerd tarief.
Op de woensdagen 21 en 28 november en de zaterdagen 24 november en 1 december kunnen alle kinderen van de Olof Palme voor € 1,50 komen zwemmen in die Heygrave, want dan is onze school de "School van de week".
Neem bij belangstelling hiervoor een kaartje mee van het sportbord in gymzaal de Brug of bij het publicatiebord bij de hoofdingang van de school.

Red jezelf, red je vriendje

De groepen 7 van alle Scala scholen gaan 2 x per schooljaar op sport- en beweegexcursie naar zwembad die Heygrave. Daar volgen de kinderen een oefen/testprogramma in het water. Dit heet: "Red jezelf, red je vriendje". Onze groepen 7 zijn in november aan de beurt. 
De volgend oefeningen komen aan bod: hoe blijf je veilig bij golfslag, hoe voelt zwemmen met schaatsen aan, wat kun je doen om uit een ‘wak’ te komen, hoe breng je jezelf in veiligheid na omgeslagen te zijn met een bootje, hoe kun je jezelf oriënteren in troebel water en uiteraard ook hoe red ik een ander?
Tijdens het oefenen vergroten de leerlingen hun vaardigheden, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen in het water. 

Selfdefence groep 8

img2

Onze groepen 8 waren onlangs op een vrijdag te gast in de DOJO van Kickboksen Drunen.

Pascal Tausch verzorgde de Selfdefence-clinics als afsluiting van de lessenreeks schooljudo. De kinderen kregen een pittige fitness warming up en mochten in tweetallen oefenen met stoot- en traptechnieken. Wat een energie!

Tenslotte gaf de trainer nog inspirerende informatie over Krav Maga. Al met al een leerzaam en sportief gym-uitstapje.

Kliederkerk op 18 november

Op zonderdag 18 november is er weer een kliederkerk In de aula van basisschool Wereldwijs in Drunen (Beukstraat 13).  Loop gerust een keer binnen om te ervaren of deze nieuwe vorm van kerk-zijn bij je past. Elke Kliederkerk biedt creatieve activiteiten, een korte viering (max 15 minuten) en een gezellige afsluiting met een hapje en een drankje. Het programma start om 13.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Voor de bekostiging van het programma vragen wij € 3,-- per persoon. Vooraf aanmelden via kliederkerkdrunen@gmail.com is niet verplicht, maar wel erg fijn.

Bericht van Mad Science

Op dit moment heeft Mad Science 8 aanmeldingen ontvangen voor de juniorgroep. De cursus kan echter pas doorgaan bij een minimum van 15 aanmeldingen. De inschrijftermijn loopt nog tot 16 november, dus hopelijk lukt het om nog voldoende aanmeldingen bij elkaar te krijgen. Klik hier om direct naar de site van Mad Science te gaan.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl