Nieuwsbrief 2018-2019-08

Beste ouder / verzorger,

Sinterklaas heeft bijgedragen aan een hartstikke leuk feest op onze school. Inmiddels is hij al weer op weg naar Spanje en komt het Kerstfeest eraan.

In deze nieuwsbrief vertellen wij u meer over de viering van Kerstmis op onze school. Het is op donderdag 20 december en begint om 16.55 uur. Deze dag hebben alle groepen een continurooster tot 14.00 uur. Meer informatie kunt u in het artikel over de Kerstviering lezen.

Op vrijdag 21 december zijn alle kinderen vrij, voor hen begint dan de kerstvakantie. Het team heeft dan een studieochtend.

Wij wensen u allen prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2019. We zien iedereen weer terug op maandag 7 januari 2019.

Team Kbs. Olof Palme

Kerstviering Olof Palme

img2

Dit jaar worden de Kerstvieringen gehouden op donderdagavond 20 december van 17.00 - 19.15 uur. Voor een goed verloop van deze vieringen hebben we een aantal belangrijke zaken voor u en de kinderen op een rijtje gezet:

- Alle kinderen krijgen op school een buffetje, dus ze hoeven vooraf niet veel te eten.

- De kinderen brengen op woensdag 19 of donderdag 20 december in een tas een bord, een beker en bestek mee, voorzien van hun naam.

- Alle kinderen hebben deze dag continurooster tot 14.00 uur. We verwachten ze om 16.55 uur weer op school.

- Het dragen van feestelijke kleding verhoogt de kerstsfeer.

- De kinderen die bij de BSO zijn, worden door de leiding op tijd naar school gebracht voor de Kerstviering.Groep 1 t/m 3

De groepen 1 t/m 3 vieren Kerstmis op school. Ze kijken naar een kerstmusical, opgevoerd door ouders. Ook eten ze met hun leerkracht en groepsouder(s) in de klas. De ene helft gaat eerst naar de musical kijken en de andere helft geniet van het buffetje. Daarna wisselen de groepen.U wordt verzocht om uw kind(eren) van groep 1 t/m 3 om 16.55 uur in de klas te brengen, u kunt dan meteen de hapjes binnenzetten. Om 19.15 uur kunt u uw kind(eren) bij de nooddeur van het lokaal ophalen.Groep 4 t/m 8 

De groepen 4 t/m 8 gaan vanaf school gezamenlijk naar de Lambertuskerk voor de Kerstviering. Om 16.55 uur worden de kinderen in de klas verwacht. Als je een kerstmuts hebt, breng die dan mee. Zet deze op tijdens de wandeling van school naar de kerk en terug (uiteraard gaat de muts in de kerk af).

De viering in de kerk is van 17.30 tot 18.15 uur en ouders zijn van harte welkom (graag achter de kinderen plaatsnemen). Daarna volgt het kerstbuffet in de klas. Het geheel duurt tot 19.15 uur.

De kinderen van de groepen 4 worden buiten bij de nooddeur van het klaslokaal opgehaald. De ouders van de groepen 5 t/m 8 kunnen hun kind buiten op het schoolplein opwachten.

De oudervereniging zorgt dit jaar voor een aangekleed kerstplein, tussen de gele Olof Palme en de rode Olof Palme. Alle ouders zijn van 18:30 tot 19:30 uur welkom om hier wat te drinken met iets lekkers erbij.

De oudervereniging en het team van de Olof Palme wenst u allen prettige kerstdagen en een voorspoedig 2019. We hopen iedereen weer terug te zien op maandag 7 januari.

Personele zaken

Marieke van Lieshout gaat vanaf de kerstvakantie met zwangerschapsverlof. Wij wensen haar een fijne tijd toe. Sandra van den Hoven zal haar vervangen. Wij wensen de kinderen van groep 4MC, de ouders en Sandra een goede start en een fijne tijd toe.

Gastles in groep 8

img2

Van enkele kinderen uit groep 8, kregen wij onderstaande bijdrage voor de nieuwsbrief.

Op donderdag 29 november hebben wij een gastles gehad over vluchtelingen. Hans en Jacqueline van "Het Vredesburo" in Eindhoven kwamen hierover vertellen in de klas. Zij helpen vluchtelingen uit andere landen. Ze komen bijvoorbeeld uit Syrië, Afrika en Azië. Vluchten doen mensen omdat ze bijvoorbeeld worden gediscrimineerd om hun geloof of geaardheid, of door oorlog. Vluchten doe je niet zomaar. Je kan niet anders.

Het was een leuke en leerzame les. Ook hebben we een ansichtkaart gemaakt voor een vluchtelingkind met daarop een boodschap. Die kaarten worden aan de kinderen gegeven die worden begeleid door het Vredesburo.

Anouk, Jasmijn, Myrthe en Kyona uit groep 8 MI

Een nieuwe jeugdburgemeester

img2

Onlangs was de verkiezing van de twee jeugdburgemeesters 2019 van de gemeente Heusden. Kinderen uit de groepen 7 konden solliciteren.Namens de Olof Palme deden er 7 meiden mee (Aliza, Isis, Fleur, Victoria, Veerle, Manouk en Vera). Zij hebben een fantastische voordracht gehouden. Isis is een van de nieuwe jeugdburgemeesters geworden. GEFELICITEERD!

Oproep voor kerstbomen

Een aantal kerstbomen is aan vervanging toe. Heeft u nog een kunstkerstboom over voor ons? Wij zijn er heel blij mee. U kunt deze, liefst in een doos, inleveren in de aula bij mijnheer Cor. 

Kangoeroewedstrijd

img2

Ook dit schooljaar wordt de W4 Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd (voor de leerlingen van groep 5 t/m 8) georganiseerd. De wedstrijd is op donderdag 21 maart 2019, tijdens schooltijd, in de aula van de Olof Palme.

Inschrijven kan t/m vrijdag 24 januari 2019 door €1,50 in gesloten envelop (voorzien van naam en groep) in te leveren bij de eigen leerkracht. Meer info en oefening kunt u vinden op www.w4kangoeroe.nl

Slimme uitvindingen: materiaal gevraagd

In januari starten de groepen 4 met het nieuwe thema  "Slimme utivindingen". Hiervoor zijn de leerkrachten op zoek naar oude materialen, zoals: fietsbellen, blikopeners, klokken, radio's en dvd spelers. Ook kurken zijn zeer welkom (zeker na Oudjaarsavond moet dit geen probleem zijn!).
Deze materialen kunnen vanaf nu al ingeleverd worden bij de leerkrachten van de groepen 4. 

De Toverklas

In de Toverklas (groep 1-2 van juffrouw Hetty en juffrouw Debbie) zijn we op zoek naar: 
- kurken 
- lapjes stof 
- bollen wol 
- knopen 
- schone ijsstokjes (alleen de rechte)
- verkleedkleding sinterklaas en zwarte piet
- verkleedkleding allerlei (prinses, politie, brandweer, dokter, etc)
Heeft u bovenstaande materialen over, dan kunt u ze afgeven in de Toverklas. De kinderen en de leerkrachten zijn er blij mee. 

Bericht PSZ De Teddybeer

De peuters en leidsters van peuterspeelzaal de Teddybeer hebben het speellokaal omgetoverd in kerstsfeer. De kerstboom is opgetuigd, de glazen kerstpotjes worden prachtig versierd met glitters en tijdens de Kerstviering wordt het kerstverhaal verteld. Daarna gaat iedereen genieten van een welverdiende kerstvakantie.
Op 7 januari zien we elkaar weer terug. Alle peuters en hun leidsters wensen iedereen fijne feestdagen en een goed 2019!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl