Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2019-2020-02

Beste ouders / verzorgers,

In de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar valt weer van alles te lezen over wat er op school gebeurt.

In het kader van het ontdekkend en onderzoekend leren wordt er in alle groepen aandacht besteed aan het Thema 'Familie'.
Verder berichten we u o.a. over de week tegen het pesten, de schoolfotograaf en maken we u attent op allerlei sportieve activiteiten, waarvoor uw kind het boekje 'Sjors Sportief' heeft ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Schoolthema: de familie

img2

In het kader van het ontdekkend en onderzoekend leren zijn alle groepen dit schooljaar gestart met het thema rondom families: 'Mijn familie en ik' voor groep 1 t/m 4, 'Wereldse Kinderen' bij groep 5 en 6 en 'Fantastische families' bij groep 7 en 8.

Er wordt veel gesproken over het gezin, stambomen, het ideale familiehuis, families in andere culturen en families van belangrijke personen. Uw kind heeft daarover vast thuis al wel iets verteld.

Op de foto hiernaast ziet u enkele voorbeelden van de uitwerking van dit thema. 

Verwachtingsgesprekken

De verwachtingsgesprekken voor kinderen in groep 3 t/m 8 vinden vanaf maandag 16 september plaats.
Wij gaan er vanuit dat, in het belang van het kind, gescheiden ouders gezamenlijk naar het oudergesprek komen. Indien dit echt niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met Marja van Sluisveld.
In de schoolgids kunt u lezen hoe een aantal zaken geregeld is met betrekking tot de informatievoorziening aan gescheiden ouders. Klik hier om deze informatie direct in te zien.

Schoolfotograaf

Op dinsdag 24 september komt de schoolfotograaf weer op school. We hebben in samenspraak met OV en MR besloten om vanaf dit schooljaar alleen nog groepsfoto's en portretfoto's te maken. Er worden geen foto's meer gemaakt van broetjes en zusjes.

De gymlessen gaan op deze dag gewoon door. 

Week tegen pesten

img2

De week tegen pesten (23 tot en met 27 september 2019) staat dit jaar landelijk in het teken van: 'Wees een held, met elkaar'.

Het thema van dit jaar is gekozen vanuit de gedachte dat iedereen op school een bijdrage kan leveren aan het veiliger maken van een groep. Het hoeven geen grote (helden)daden te zijn. Door iets kleins te doen, kun je ook helpen om pesten tegen te gaan. De nadruk ligt dit jaar op samenwerking; zorg met elkaar voor een goede sfeer in de klas, zodat er minder behoefte ontstaat om te pesten. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: leerkracht én leerlingen.

Sportief nieuws

img2

Oproep i.v.m. schooljudo voor alle kinderen van groep 3 t/m 8 in de gymles 

Vanaf woensdag 18 september tot aan de herfstvakantie staat op woensdag, donderdag en vrijdag schooljudo en valtechnieken op het programma. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op deze dagen gymkleding met lange mouwen en lange broekspijpen meebrengt en een handdoek? Dat stoeit wel zo prettig! Uiteraard is een judo- of andersoortig sportpak toegestaan. We maken gebruik van echte judomatten, waarop we werken met blote voeten.

Sjors Sportief en creatief

Alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Heusden hebben ook dit schooljaar van de gemeente het Sjors sportief/creatief boekje op school uitgereikt gekregen. Hierin staan alle sportieve en creatieve activiteiten die veel verschillende clubs en verenigingen uit de omgeving, speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd, organiseren. Kijk samen met uw kind naar alle leuke, actieve, leerzame en ontspannende activiteiten en meld uw kind(eren) aan! De meeste activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is verplicht. Er zit geen limiet aan het aantal inschrijvingen per kind. Een mooie kans om veel verschillende activiteiten uit te proberen! Veel plezier en een actief schooljaar gewenst!

Inschrijven kan vanaf 11 september en nog het hele schooljaar tot de week voor de activiteit via www.sjorssportief.nl

Gasttrainers Hockey MHCD in de gymles

Afgelopen dinsdag hebben trainers Paulien en Floor van MHCD gastlessen hockey gegeven in de gymlessen van de groepen 3 en 5 en groep 7 van Juf Angela. De kinderen hebben genoten van de hockeyoefeningen en -spellen, waarbij ze gebruik mochten maken van de mooie materialen die de dames meegebracht hadden. Het was erg leuk en leerzaam!

Aan alle kinderen en ouders met belangstelling voor hockey en liefhebbers van een hockeytoernooitje is gedacht, MHCD organiseert op woensdagmiddag 10 oktober een hockeytoernooi voor leerlingen uit groep 3 t/m 8. Maar ook voor kinderen uit groep 1-2 is er een passende hockey activiteit tijdens dit toernooi. Kijk in het Sjors Sportief boekje op www.sjorssportief.nl of download de app voor meer informatie.

Ook voor het korfbaltoernooi (3 oktober) en de tennis activiteit bij TLC de Klinkaert (29 september) is de inschrijving nog geopend. 

Social Schools

Via school worden geen lijsten met adressen meer verstrekt. U bepaalt zelf of andere ouders uw gegevens kunnen inzien. Onder uw profiel (in de webapp) kunt u zelf aanvinken welke gegevens (adres, telefoon, e-mail), voor andere ouders van school, zichtbaar mogen zijn.

Via deze link https://socialschools.zendesk.com/hc/nl/categories/360000066371-3-0-Ouders komt u bij de pagina voor ouders, waar uitleg wordt gegeven over de mogelijkheden van Social Schools 3.0.

Veiligheidsmarkt

img2

Zaterdag 21 september is van 10.30 tot 16.00 uur de veiligheidsmarkt op het Raadhuisplein. De markt staat bol van de activiteiten.18 Deelnemende partijen geven voorlichting of laten zien wat zij in huis hebben op het gebied van veiligheid.

De gehele dag zijn er doorlopende demonstraties. Denk hierbij aan:

Het aanhouden van een boef in samenwerking met honden of met politie op een bike;

EHBO met reanimatie en AED; 

Bureau Halt met een “alcohol” bril;

Bedrijf Strukton opruimen van chemicaliën;

Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten o.a.: boeven vangen, brandje blussen, schmink en er is een springkussen aanwezig (voor kinderen t/m 8 jaar).

Kijk ook eens op de site van de gemeente Heusden over de aanpak van criminaliteit: niet wegkijken maar aanpakken.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl