Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2019-2020-03

Beste ouders / verzorgers,

In de derde nieuwsbrief van dit schooljaar valt weer van alles te lezen over wat er op school gebeurt: de nieuwe stagiaires stellen zich voor; informatie over de Kinderboekenweek en het Kinderkunstfestival, gevonden voorwerpen en leuke dingen die binnenkort in de buurt staan te gebeuren.

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Geboortenieuws

img2

Op 18 september zijn juf Kim Langerwerf en haar partner Maarten de trotse ouders geworden van Mees.

Wij wensen hen samen met Puck heel veel geluk!

Vervangingspool nagenoeg leeg

Ook op onze school beginnen wij het personeelstekort te voelen. Binnen stichting Scala wordt er al een aantal jaar met een vervangingspool gewerkt. Bij ziekte/absentie van een leerkracht kon daar vaak uit geput worden. Deze pool is door personeelstekort en met allerlei langdurige vervangingen op scholen (denk aan zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof, langdurige ziekte) nagenoeg leeg.

Het is de afgelopen weken nu een aantal maal voorgekomen dat ik groepen bij elkaar heb moeten zetten of dat er op een dag drie gezichten voor de groep stonden. De leerkrachten hebben allemaal een noodplan klaar liggen naar welke andere groep(en)  hun kinderen gaan indien we het echt niet meer opgelost krijgen. Houd u er alstublieft rekening mee dat het ook kan gaan voorkomen dat een groep naar huis gestuurd moet gaan worden. U kunt erop vertrouwen dat we ons uiterste best zullen doen om dit te voorkomen. 
U kunt hier klikken voor het vervangingsprotocol op onze Scalascholen.

Mocht u nog leerkrachten kennen of heeft u zelf de bevoegdheid, dan houden wij ons zeer aanbevolen. 

Voorstellen stagiaires

img2

Dit zijn onze stagiaires. Wilt u weten wie wie is, in welke groep ze staan en wat ze zoal leuk vinden, klik dan hier. We zijn als opleidingsschool hartstikke blij dat zoveel jonge talenten kiezen voor het vak van leraar.

Verlof aanvragen: hoe gaat dat?

Als u verlof voor uw kind wilt aanvragen, kan dit alleen door het invullen van een verlofformulier. Dit kunt u op school ophalen (informatierekje links van de hoofdingang bij het kantoortje van de TSO) of digitaal invullen via de website van de school. Het ingevulde verlofformulier levert u vervolgens in op school.
Verlofformulieren moeten altijd ingevuld worden als uw kind(eren) binnen vastgestelde schooltijden weg is/zijn. Dit geldt ook voor 4-jarige kinderen, ook al zijn ze niet leerplichtig. 
Via Social Schools kunt u geen verlof aanvragen. Social Schools is alleen geschikt voor het melden van ziekte van uw kind of korte dokters- en tandartsbezoeken aan de leerkracht. Gelieve de afspraken zoveel mogelijk buiten de schooltijden te plannen.
Alle medische behandelingen, inclusief dyslexiebehandelingen in het kader van een vergoed dyslexietraject, mogen onder schooltijd plaatsvinden. Dit gebeurt altijd in overleg met de leerkracht en de interne begeleider.

Kinderboekenweek

img2

De Kinderboekenweek vindt landelijk plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober 2019.  

Het thema van de Kinderboekenweek van 2019 is Vervoersmiddelen en het motto is Reis mee! 

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. 

Bij boekwinkel Sikkers in Drunen is een actie voor scholen. Als ouders, opa's, oma's tijdens de kinderboekenweek bij boekwinkel Sikkers een kinderboek kopen, mogen deze bonnetjes op school ingeleverd worden. De school spaart deze bonnetjes op en na afloop van de kinderboekenweek mogen we de envelop met bonnetjes bij boekwinkel Sikkers inleveren en ontvangen hiervoor een waardebon van 20% van het totaalbedrag.  

Kinderkunstfestival

img2

Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is zoals gezegd ‘Reis mee!’. Een mooi en toegankelijk thema, omdat alle kinderen dagelijks reizen.

Fysiek van huis naar school en terug, maar ze reizen ook in dagdromen en in hun verbeelding tijdens een voorleesverhaal of als reis door een prentenboek. Misschien wel terug in de tijd. Of naar de toekomst. Opgroeien en ervaringen opdoen is ook een reis.

In het kader van het Kinderkunstfestival volgen de groepen 4 t/m 7 op maandag 7 oktober drie creatieve workshops in de Voorste Venne.

Gevonden voorwerpen

img2

Er ligt in de directiekamer een aantal gevonden voorwerpen. Is er iets van u bij, loop daar dan even binnen.

Terugblik Jeugd Vakantie Vreugd Drunen

Namens het bestuur van Jeugd Vakantie Vreugd Drunen willen we alle ouders van de kinderen, vrijwilligers, organisatoren en sponsors bedanken voor hun inzet en deelname aan een zeer geslaagde speel- en doeweek in de laatste week van de zomervakantie.
Voor de komende speel- en doeweek kunnen wij nieuwe vrijwilligers gebruiken. Wil je helpen, dan kun je je aanmelden via: robert_aakland@hotmail.com
Ook dit jaar doet de Stichting Jeugd Vakantie Vreugd Drunen mee aan de Rabo ClubSupport actie. Breng je stem uit op Jeugd Vakantie Vreugd Drunen, zodat we ook volgend jaar weer genoeg geld in kas hebben om vele leuke dingen te kunnen organiseren!

Junior Night University voor groep 6-7-8

De Junior Night University is een (gratis) wetenschapsprogramma van Tilburg University voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar. Kinderen kunnen kennis maken met wetenschap door het zelf te ervaren. Er zijn mini-colleges door wetenschappers en leuke workshops. Junior Night University vindt plaats op 3 oktober van 18.30 tot 20.00 uur op de campus van Tilburg University.

Bibliotheek Drunen en Rabo ClubSupport

In het voorjaar van 2020 gaat ‘Scoor een boek’ weer van start. Leesbevordering en sportiviteit in één project. Groepen 5 van de basisscholen in gemeente Heusden worden door voetbalclub RKC uitgedaagd zoveel mogelijk boeken te lezen (= ‘scoren’). Voor allerlei activiteiten rondom ‘Scoor een Boek’ is nog wel wat ondersteuning nodig en daarom doet Bibliotheek Heusden dit jaar mee aan Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op www.rabo-clubsupport.nl. Stemmen kan van 27 september t/m 13 oktober 2019.

Speelgoedbeurs

img2

Op 2 november vindt er een Speelgoedbeurs plaats op onze school. De entree bedraagt 2,- Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De tijden zijn als volgt: 

inleveren speelgoed: 10.00 - 12.00u

verkoop 13.00 - 14.30u

afrekenen 15.30 - 16.00u

Van de opbrengst is 75% voor u, de rest is voor de speel-o-theek.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl