Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2019-2020-04

Beste ouders / verzorgers,

In de vierde nieuwsbrief van dit schooljaar valt weer van alles te lezen over wat er op school gebeurt. We vragen o.a. uw aandacht voor voorlezen thuis, de nieuwe speelplaats en de schoenendoosactie.

Wij wensen u en de kinderen een fijne herfstvakantie!

Met vriendelijke groet,

Team Kbs. Olof Palme

Voorlezen, ook thuis

img2

Vanuit de leescommissie hebben wij het verzoek aan alle ouders en verzorgers om vaak/vaker voor te lezen aan uw kind(eren). De voordelen hiervan ziet u op het plaatje hiernaast. Misschien dat u de poster al heeft zien hangen in de school? 

Wij als leerkrachten zijn hier bewust mee bezig en hopen u als ouder/verzorger bij deze te kunnen enthousiasmeren!Heel veel leesplezier!

Start van de schooldag

Wij hebben het dringende verzoek om kinderen niet 's ochtends, zeker nu het weer koud en donker wordt, al om 08.00u naar school te sturen. Vanaf 08.20u zijn ze welkom op het schoolplein.

De nieuwe speelplaats

Volgend jaar staat de uitvoering van de herinrichting van de speelplaats op de planning. De leden van onze werkgroep speelplaats zijn er al volop mee bezig en willen uiteraard heel graag van u horen wat uw wensen zijn! Na de herfstvakantie zijn er twee informatieborden volledig vrij gemaakt.

In de hal van gymzaal de Brug kunnen alle kinderen van groep 3 t/m 8 hun wensen, tekeningen, tips en ideeën opplakken. Alle ouders, collega’s en kinderen van groep 1-2 nodigen we van harte uit om hetzelfde te doen op het bord naast de teamkamer (hoofdingang ROP). We vinden het fijn als familieleden die iets extra’s zouden kunnen en willen betekenen voor onze nieuwe speelplaats (menskracht, materiaal of slimme acties), contact opnemen met juffrouw Laura via laura.van.wageningen@scalascholen.nl

Speel, leer, lach, leef! begint bij ons allemaal! Dus kinderen, ouders/verzorgers en collega’s: droom, denk, schrijf, teken, zoek op en PLAK je aandeel op een SPEELPLEIN-PLAK-PLAATS!
Dit kan tot en met woensdag 6 november, dan gaat de werkgroep met jullie inbreng aan de slag.

Verkeer in groep 1 en 2

img2

Overstekende kinderen

De afgelopen weken hebben alle kinderen van groep 1 en 2, met behulp van de verkeersouders, geoefend voor het oversteekdiploma. Mogelijk heeft u hen ook zien oefenen bij de wegen rondom de Olof Palme.

Oefening baart kunst en na een oversteek of tien was het resultaat goed te zien.

Best moeilijk om aan alles tegelijk te denken:

- Eerst goed naar links, rechts en links kijken. Voor wie niet weet wat links en rechts is: een aantal keer naar de ene kant en naar de andere kant kijken is ook goed.

- En dan ook nog kijken naar alle andere kanten waar verkeer vandaan kan komen.

- Komt er niets aan? Dan oversteken.

- Ook tijdens het oversteken goed naar alle kanten blijven kijken. Niet alleen druk met het hoofd schudden, maar ook echt kijken.

- Goed doorlopen, zonder te rennen, te huppelen, rondjes te draaien of te treuzelen.

- Soms helemaal om een auto heen gluren die geparkeerd staat en het uitzicht belemmert.

- Ook nog de oren gebruiken voor al het verkeer dat we eerder kunnen horen dan zien.

Alle kinderen zijn naar huis gegaan met een eigen oversteekdiploma.

Voor al deze kinderen geldt natuurlijk wel: heel veel blijven oefenen, elke dag weer! Dan zal het steeds beter en veiliger gaan!

Landelijke staking

Op woensdag 6 november staat er een landelijke stakingsdag gepland voor het basis- en voortgezet onderwijs. Wij zullen u hier in een aparte nieuwsbrief over informeren.

De Vraag-maar-raak-Club

img2

Hoi, wij zijn de Vraag-maar-raak-Club. Wij bedenken thema’s, zodat kinderen zich nog fijner voelen op school. De namen van de Vraag-maar-raak-Club kinderen zijn:

Groep 6 Narè, Janne, Lieke, Maite, Jente en Lukas

Groep 7 Roxana, Jade, Tessa, Mads, Ties en Timo

Groep 8 Noortje, Emma, Bert, Cailin, Anna en MaxHeb je een probleem? Je kunt bij ons terecht.

Gr. Vraag-maar-raak-Club

Schoenendoosactie

img2

Kinderen en ouders kijken weer vooruit naar de feestelijke maand december, waarin geven en ontvangen een belangrijke plaats innemen (Sinterklaas en Kerstmis). 

Veel kinderen, overal ter wereld, missen deze mooie momenten door armoede, ondervoeding, oorlog en allerlei andere moeilijke omstandigheden.  

Wij, als school, willen daar wat aan doen door te vragen om wat van de weelde van onze kinderen weg te geven middels spullen in een schoenendoos. Op dinsdag 22 oktober krijgen de kinderen een actiefolder mee van Actie4Kids.

Motto: 

'Doe mee en maak een kind blij met een mooi gevulde schoenendoos.'

In de folder staat belangrijke informatie, o.a. hoe je een schoenendoos vult, wat er wel en niet in mag. De organisatie van Actie4Kids vraagt u deze van te voren goed door te lezen. 

Aan de folder zit een geld-envelop waarop u kunt aangeven of u de bijdrage van 5 euro overmaakt of dat u die bijdrage in de envelop doet. De envelop levert u dan samen met de schoenendoos in. 

Ingeval u met meerdere kinderen uit uw gezin deelneemt, kunt u er i.v.m. de kosten (5 euro per doos) voor kiezen om slechts één schoenendoos per gezin te vullen. Maar uiteraard liever elk kind één doos (of meer?). 

Wilt u uw kind(eren) enthousiasmeren en faciliteren om hier een goed product van te maken? Bij voorbaat dank! 

Uiterste inleverdatum schoenendozen: dinsdag 12 november in de eigen groep. 

We hopen op heel veel mooie versierde en gevulde schoenendozen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl