Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2019-2020-05

Beste ouders / verzorgers,

Bij deze ontvangt u nieuwsbrief 5 van dit schooljaar. Volgende week zijn er 2 dagen met afwijkende schooltijden. We hebben nieuws vanuit de verkeerscommissie, een update over de inrichting van het schoolplein en de 'week van de mediawijsheid' komt er aan.

Team Kbs. Olof Palme

Mededelingen

Voorstellen: Erica van Nierop is na de herfstvakantie begonnen als 'handige, helpende handen'. Zij neemt ons allen veel werk uit handen en daar zijn wij nu al heel erg blij mee!

Afwijkende lestijden
Op 5 november is er een continurooster en zijn alle leerlingen om 14.00u uit. Let op: Indien u gebruik wilt maken van de BSO, moet u zelf regelen, dat uw kind al om 14.00u opgehaald wordt. Er is geen opvang op school!
Op 6 november is de school gesloten i.v.m. de landelijke onderwijs staking.

Kijkweek: 11-15 november bent u van harte welkom, direct na schooltijd, in de groepen 3 t/m 8, om het werk van uw kind(eren) te bekijken.

Bestellen van de schoolfoto

De inlogkaarten van de schoolfotograaf zijn deze week mee naar huis gegaan. Alle informatie over hoe te bestellen, vindt u  terug via deze link.

 

Verlichtingscontrole

img2

De 'donkere' maanden zijn begonnen. Daarom hebben enkele vrijwilligers van VVN, samen met enkele verkeersouders, op donderdag 10 oktober de fietsverlichting van de kinderen van groep 5 t/m 8 gecontroleerd.  

Gekeken werd naar de werking en zichtbaarheid van de witte voorlamp en de rode achterlamp. Daarnaast moet de fiets beschikken over goede reflectoren. Zowel in de wielen als achterop en beide trappers. In totaal zijn er 130 fietsen gekeurd. Hiervan was 1/3 deel niet oké 

De kinderen hebben een keuringskaart mee naar huis gekregen. Hierop staat exact aangevinkt wat er aan de fiets ontbreekt.  

We hopen dat u, als ouder/verzorger, hierin verantwoordelijkheid neemt, zodat uw kind goed zichtbaar is in deze donkere maanden. 

In de groepen 3 en 4 is de keuringskaart ook uitgedeeld. Daar is in de les de veiligheid van de fiets besproken aan de hand van een voorbeeld  op het digibord of een echte fiets in de klas.  

Vanuit de verkeerscommissie: Stepjesactie

img2

Recent mochten alle kinderen van de groepen 3 en 4 met hun step naar school. De verkeerscommissie had op het schoolplein een parcours uitgezet. Het parcours bevatte allerlei alledaagse verkeerssituaties: een rotonde, voorrangswegen, stopborden, eenrichtingsverkeer, zebrapaden en een verkeerslicht. De kinderen hebben afwisselend steppend en wandelend het parcours verkend. 

Veel kinderen vonden het moeilijk om aan de rechterkant van de weg te blijven en moesten nadenken op welke manier ze over een rotonde moesten gaan. Het was wel even wennen wat nu alles betekent in het 'echte' verkeer. 

Ondanks het onstuimige weer hebben de kinderen laten zien dat ze het al best goed kunnen!  

Misschien benoemen de kinderen thuis ook regelmatig de borden en verkeerssituaties die ze zien op straat. Vraag er anders om terwijl u met uw kind aan het verkeer deelneemt. De praktijk leert vaak het leukst, snelst en best! 

Update herinrichting speelplaats

img2

Wat fijn dat er al zo veel groepen en collega’s hebben gereageerd op onze oproep mee te denken over de inrichting van onze nieuwe speelplaats! Er hangen al heel wat prachtige tekeningen, uitgeschreven plannen en mooi vormgegeven wensen op de beide borden. Dank jullie wel daarvoor!

Ook alle ouders mogen ideeën aandragen! Jullie hebben nog t/m aanstaande dinsdag 5-11 om je bijdrage op te hangen op de twee ‘Speelplaats-plak-plekken’; de infoborden bij de hoofdingang en in de hal van gymzaal de Brug.

Week van de mediawijsheid

img2

Van 8 t/m 15 november is het de 'Week van de mediawijsheid'. Ook op school besteden we hier aandacht aan: Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Tijdens de Week van de Mediawijsheid stellen we de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

De groepen 5/ 6 hebben lessen en gesprekken over mediawijsheid en de groepen 7/8 werken elke dag mee aan een groot landelijke spel "Mediamasters". 

Mediamasters is een interactief spel, waarmee de kinderen als klas allerlei opdrachten moeten uitvoeren. Worden onze kinderen Mediamasters? We gaan ervoor! Meer informatie over mediawijsheid voor ouders (voor alle leeftijden) op: https://www.mediawijsheid.nl/ 

Op deze site staat ook een leuke kind/ouder quiz. Vooral in gesprek blijven over mediawijsheid raden we zeer aan. 

Boekenactie Total

img2

Bij de Total tankstations kan weer t/m 30 november gespaard worden voor leesboeken. Bij 5 actiezegels en bijbetaling van 1,50 kunt u een boek kopen. Mocht u een boek over hebben of willen sparen voor onze school, dan zijn we daar heel erg blij mee. U kunt het boek dan inleveren bij Juf Heidi, groep 4 of bij de eigen leerkracht. 

Scholierentoernooi schaken groep 3, 4, 5 op 13 november 2019

Het eerste officiële kwalificatietoernooi in Brabant wordt een feit en… 
Jij kunt daar bij zijn! 

Op woensdag 13 november vindt er een schaaktoernooi plaats op Athena te Drunen. 
Het toernooi is bedoeld voor kinderen die in groep 3, 4 of 5 zitten. 
Meer informatie vindt u via deze link.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl