Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2019-2020-11

Beste ouders / verzorgers,

In deze nieuwsbrief vindt u een terugblik op de informatieavond 'naar gelijke lesuren' en informatie over de carnavalsviering op school. Die dag zijn er aangepaste schooltijden.

Wij wensen u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team kbs. Olof Palme

Vrijdag 21 februari 2020: carnaval op school

Op vrijdag 21 februari vieren we als vanouds gezellig carnaval op school. Voor een goed verloop van de dag zijn de volgende aandachtspunten van belang. 

Voor alle groepen:

 • Alle kinderen komen verkleed naar school! Laat scherpe voorwerpen, confetti en kleding met obscene teksten thuis. Het meebrengen van serpentines is prima.
 • De kinderen hoeven deze dag geen drinken en fruitspullen mee te nemen. De OV zorgt voor wat lekkers.

Voor de kinderen uit groep 1 t/m 4:

 • De groepen 1 t/m 4 gaan om 8.30 uur meteen naar binnen, naar hun lokaal. 
 • Het programma van de groepen 1 t/m 4 duurt tot 11.45 uur. Daarna zijn ze vrij.
 • De groepen 1-2 beginnen met een modeshow, waarbij de ouders ook welkom zijn tot 9.05 uur.
 • De groepen 3 en 4 draaien een programma, afgesloten met hossen in de aula.

Voor de kinderen uit groep 5 t/m 8:

 • De groepen 5 t/m 8 hebben een CONTINUROOSTER tot 14.00 uur. Let op: het kan zijn dat we wat later terug zijn vanuit de Voorste Venne en dat uw kind rond 14.15 uur richting huis gaat.
 • Graag een lunchpakket en drinken meegeven.
 • De groepen 5 t/m 8 starten ‘s ochtends buiten waar ze op de speelplaats beginnen met een polonaise als opwarmer van de dag.
 • De groepen 5 t/m 8 draaien deze ochtend een spellencircuit en hossen er ’s middags lekker op los bij het scholenbal in de Voorste Venne.
 • De kinderen zijn tussen 14.00 uur en 14.15 uur terug op school en gaan vanuit school naar huis.

Lopend naar school

Het verkeer rondom de Olof Palme is erg druk. Wij willen ouders / verzorgers en kinderen zoveel mogelijk stimuleren om te voet naar school te komen. Woon je verder weg, dan is de fiets ook een goed alternatief.  Worden er veel kinderen met de auto gebracht, dan wordt het ONVEILIGER!  Voor ieder kind.  

Om het 'lopend en fietsend verkeer' te stimuleren, hielden wij op donderdag 30 januari een autoloze schooldag. Leerkrachten, directie van de school en de verkeerscommissie stonden deze dag aan de poort om complimenten uit te delen aan iedereen die te voet of met de fiets was. Voor wie dit vergeten was, werd nogmaals het nut van de actie uitgelegd.  

Lopend naar school is iedere dag mogelijk. 

Parkeer uw auto verderop in de wijk of aan de andere kant van het park. Zo houden we de straat rondom school veilig en u laat zien dat u het ook belangrijk vindt om ‘lopend’ naar school te komen. Dit kan iedere dag van de week en hoeft niet alleen op de autoloze schooldag. 

Bedankt voor uw medewerking.  

De verkeerscommissie.  

Aanmelden nieuwe leerlingen

Bij de start van een nieuw kalenderjaar kijken de scholen ook al weer vooruit naar het nieuwe schooljaar. Daarbij is het van belang al een goede inschatting te kunnen maken van het aantal leerlingen. 
Wij vragen daarom aan ouders van kinderen die tussen januari en juli 2020 vier jaar worden om een aanmeldingsformulier van onze school in te vullen, liefst voor 1 maart.
U kunt dit formulier op school ophalen bij de directie.
Meer informatie over het aanmelden kunt u vinden op de site van onze school, klik hier.
Het is overigens mogelijk om kinderen vanaf 2,5 jaar al aan te melden.

Informatieavond "Naar gelijke lesuren"

Dinsdag 4 februari mochten we een twintigtal ouders verwelkomen op de informatieavond "Naar gelijke lesuren". De brief "Naar gelijke lesuren" is toegelicht en vragen zijn beantwoord. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Alle ouders krijgen binnenkort een mail waarin aandachtspunten aangegeven kunnen worden waar wij als school nog rekening mee kunnen houden bij de overgang. 

Typ4Fun typecursus

img2

Op maandag 2 maart as. na schooltijd start er een typecursus voor kinderen van groep 6 t/m 8. Kleinschalig, persoonlijk, kleine groepen en korte lijntjes met de ouders dat is waar Typ4fun voor staat! Meer informatie vindt u terug in de bijlage bij de nieuwsbrief op Social Schools. 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl