Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2019-2020-13

Beste ouders / verzorgers,

We hebben een enerverende week achter de rug, waarbij er aardig wat improvisatie kwam kijken om de school zo goed mogelijk draaiende te houden.

Willen alle kinderen morgen een stevige tas meenemen om schoolboeken mee naar huis te kunnen nemen?

Op 23 en 25 maart zijn andere schooltijden gepland en op 4 mei is een extra vrije dag; houd daar aub rekening mee.
De school heeft weer een aantal laptops kunnen aanschaffen waar wij zeer blij mee zijn en een aantal kinderen heeft onlangs de Sta Sterk training afgerond.

Wij wensen u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Team kbs. Olof Palme

Coronavirus

Onze complimenten aan alle ouders hoe iedereen is omgegaan met de noodzakelijke maatregelen die genomen moesten worden i.v.m. het Coronavirus en de RIVM voorschriften! Helaas weten wij nog niet hoe het komende week zal gaan worden. Wij houden u op de hoogte.

Willen alle kinderen morgen (vrijdag 13 maart) een stevige tas meenemen om schoolboeken mee naar huis te kunnen nemen? Hier is eerder vandaag een email met verdere uitleg over verzonden.

Afwijkende schooltijden 23/25 maart

Maandag 23 maart is er een studiemiddag voor de leerkrachten. Daarom zijn alle kinderen om 11.45u vrij. Op woensdag 25 maart hebben alle kinderen langer les, namelijk tot 14.00u! Dit is om aan voldoende lesuren per jaar te komen. Maandag 4 mei is een vrije dag, alsook dinsdag 5 mei.

 

Nieuwe laptops en kluisjes

img2

De school heeft een groot aantal nieuwe laptops kunnen aanschaffen om tijdens lessen in te zetten. Dat betekent dat er steeds meer kinderen tegelijk opdrachten op de laptop kunnen maken.In de vakantie zijn er nieuwe kluisjes en kasten gemaakt in de hallen in de Rode en Gele Olof Palme. Het zorgt voor opgeruimde ruimten en een kleurrijk gezicht!

SpaceBuzz reminder

img2

Op maandag 16 maart komt de raket "SpaceBuzz" naar onze school. Het schoolplein is te klein en daarom staat de raket op het Raadhuisplein. De groepen 7/8 mogen dan deelnemen aan het nieuwste ruimtevaartproject "SpaceBuzz" van André Kuipers. We zijn erg benieuwd naar hun ervaringen!

Nationaal Jeugd Ontbijt

img2

Het belang van een voedzaam ontbijt.

Ieder schoolkind heeft dagelijks recht op een voedzaam ontbijt. Het ontbijt vormt de basis van een welbestede schooldag. Een kind dat de dag start met een voedzaam ontbijt zal beter kunnen opletten. Daardoor zullen de schoolresultaten zichtbaar verbeteren. Onze school doet mee aan het initiatief van het Nationaal Jeugd Ontbijt. Binnenkort kan ook uw kind ’s morgens thuis ontbijten, voordat het naar school gaat. Als uw kind mee wil doen aan dit dagelijks -gratis- ontbijt geef dat dan door aan de schoolleiding of nóg beter… vul het aanmeldingsformulier in. Klik daarvoor hier.

Sta Sterk

img2

Op 2 maart hebben 6 kinderen met goed gevolg de Sta Sterk training afgerond. Dit keer waren er kinderen uit groep 5 en groep 6. 

Ze hebben 9 keer samen getraind om beter nee te zeggen, om minder snel te huilen, om probleempjes op te lossen of om hulp te leren vragen. Wat een kanjers!!! 

Wat zijn we trots op hen!

Groetjes, juf Ingeborg, trainer Sta Sterk 

Aanmelden nieuwe leerlingen

Bij de start van een nieuw kalenderjaar kijken de scholen ook al weer vooruit naar het nieuwe schooljaar. Daarbij is het van belang al een goede inschatting te kunnen maken van het aantal leerlingen. 
Wij vragen daarom aan ouders van kinderen die tussen januari 2020 en juli 2021 vier jaar worden om een aanmeldingsformulier van onze school in te vullen en dit voor 15 maart in te leveren bij de directie. Dat geldt ook voor jongere broertjes of zusjes die binnenkort 4 jaar worden. U kunt dit formulier op school ophalen bij de directie.  
Meer informatie over het aanmelden kunt u vinden op de site van onze school, klik hier.
Het is overigens mogelijk om kinderen vanaf 2,5 jaar al aan te melden.

Gevonden voorwerpen

img2

In de aula van de Rode Olof Palme, in een grote rode kist, liggen heel veel gevonden voorwerpen. Van Doppers, lunchboxen tot winterjassen. Ook is er een aantal sleutels gevonden. Deze worden bewaard in het directiekantoor. Alles wordt t/m 31 maart bewaard en krijgt daarna een geschikte bestemming. Meer foto's zijn los bij de nieuwsbrief gevoegd.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld.

Klik hier om uzelf af te melden of om uw gegevens te wijzigen

Powered by www.purecode.nl